Új fórum témák
- upc chello probléma
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- Le a magyarországi apple ...
- RAW-WAR 36
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
Ez egy szép darab lesz:
Új ficsörök közül ez (is) nagyon megfogott:
“Firmware update via Nikon D3 and D700 is possible (world’s first*)
*The world’s first flash unit firmware update function via a digital SLR camera as of July 1, 2008 (according to research conducted by NIKON CORPORATION).”
SB-800 eladósorba kerül.
*The world’s first flash unit firmware update function via a digital SLR camera as of July 1, 2008 (according to research conducted by NIKON CORPORATION).”
ez kb. annyira santit, minthogy az Air a legvekonyabb laptop…
http://www.metz.de/en/photo-electronics/firmware-download-flash-units.html
*The world’s first flash unit firmware update function via a digital SLR camera as of July 1, 2008 (according to research conducted by NIKON CORPORATION).”ez kb. annyira santit, minthogy az Air a legvekonyabb laptop…
Ünneprontó :P
*The world’s first flash unit firmware update function via a digital SLR camera as of July 1, 2008 (according to research conducted by NIKON CORPORATION).”ez kb. annyira santit, minthogy az Air a legvekonyabb laptop…
A kettő szerintem nem ugyanaz
“The world’s first flash unit firmware update function via a digital SLR camera”
Oke, mi a jobb, ha kell egy update-hez egy kozbeiktatott hardver, vagy direktben csinalhatod?:-)
A kettő szerintem nem ugyanaz
“The world’s first flash unit firmware update function via a digital SLR camera”
Miért nem? A Metz talán rendelkezik USB bemenettel vagy CF kártyával?
Javítva. Ja tényleg, USB-vel. Az Olympus vakuk firmware-e nem update-elhető csak az objektíveké?
Van már hazai ára a D700-nak: http://www.artwork.hu/termek.php?i=2406
Nem tudom mennyire lesz gyorsaabb, a 4elemmel, mint az SB-800 5-tel. Ha jelentősen, akkor lehet én is eladom az SB-800-at.
Ez a d700 már nagyon kellett, és jó árban is van végre. Végre feleszmélt hogy a Canonnak bőven hozott a konyhára az 5D, a Nikon meg lemaradt mint a borravaló.
A D80-nak is el kéne egy utód - csak ne SD kártyás legyen, az Isten áldja meg! :)
Szerintem is egész baráti az ár, ahhoz képest hogy az 5D-t egyes eladók még mindíg ezen az áron próbálják eladni.
Éshát van egy kis különbség.
Kíváncsi leszek a Mark II-vel hogy vág vissza a Canon, illetve hogy a D700 mennyit nyom az árán a D300-nak...szerintem semmit, de akkor kellene a D300 alá valami CMOS-os kisgép (D90 hol van???) hogy teljesen legyen a paletta CMOS ügyileg.
és végre megjött a kis FX váz:
http://www.dpreview.com/news/0807/08070103nikond700previewed.aspHát most összeszorult az 5D-m torka a szett táskámban. :)
Hany eves is az 5D? ... :)
itt anynira nem off remélem:)
megválnék 1-2 dologtól:
sigma 105/2.8
sigma 100-300/4 HSM
nikon 35/2 +napellenző (ezt csak ha már a többi elment)
nikon d40+18-70 (cca 6e expoval,gari nincs rá)
az objektívek nikon bajonettesek, por,kosz,kocka,gomba,zsír etc mentesek, csili-vili állapotban…
http://www.dpreview.com/news/0807/08070103nikond700previewed.aspHát most összeszorult az 5D-m torka a szett táskámban. :)
Hát igen, ez jogos felvetés...;-)
Amugy meg nagyon tetszik a gép!
Gyári tesztképek a D700-al:
Teljes méretek: http://www.nikon-image.com/jpn/products/camera/slr/digital/d700/sample.htm
Canon mikor reagál a D700-ra? Októberbe?
Szerintem kicsit gyorsabban, mint a Nikon az 5D-re…
Canon mikor reagál a D700-ra? Októberbe?Szerintem kicsit gyorsabban, mint a Nikon az 5D-re...
:D
szerintem villámgyorsan jön az 5d utód, az 5d meg megy le d300 árkategóriába.
amúgy hiába nyomják viszonylag jó árban a vázat, ehhez az obiparkot is erősen cserélnem kéne. azért kicsit beleszerettem :)
Sajnos nemtudom mennyi időn belül válaszolt a Nikon az 5D-re. Esetleg kb időpontot sejtetek? Fotokina előtt?
Én nem vennék 5D-t D300 helyett, még akkor sem ha ugyan annyi lenne az ára, FF, ide vagy oda.
Canon mikor reagál a D700-ra? Októberbe?Szerintem feladja és visszatér a gyökerekhez, a fénymásológyártáshoz.
Az nem lenne vicces, mert akkor mar csak a LEICA johetne szoba, mint fenykepezogepgyarto...:PPP
Sziasztok Nikonosok!
Nikon D700 bemutató:
Holnap - azaz már ma - tartunk egy előzetes, nem hivatalos bemutatót a Nikon D700-ból. Egy 20-30 főből álló nikonos társaság szervezett egy találkozót magának Vác mellett, mi pedig levisszük a D700-at. Lesz még: D3, D300, 14-24, 24-70, 70-200VR, 70-300VR, 105VR Macro, stb…
Elnézést, hogy ilyen hirtelen a dátum, mi is csak tegnap értesültünk az eseményről. Mindenkit szeretettel várunk 4-én Pénteken 13-17h között.
Helyszín: Camelot Panzió, Vác
GPS kordináták: +47° 48’ 51.09”, +19° 4’ 15.21” (47.814192,19.070892)
Vác után a 12-es úton a Dunaparton
Google Maps: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode;=&q=47.814192,19.070892&ie=UTF8&ll=47.810272,19.091663&spn=0.060179,0.149345&z=13&iwloc=addr
Útvonal az Artwork-ből:
http://maps.google.com/maps?f=d&hl=en&geocode;=&saddr=budapest,+ostrom+6.&daddr=47.814192,19.070892&sll=47.809581,19.039822&sspn=0.06018,0.149345&ie=UTF8&ll=47.586715,18.996735&spn=0.483502,1.194763&t=h&z=10
Természetesen lesz Budapesten is egy hivatalos bemutató, melynek időpontjáról értesítünk titeket :-)
Üdv mindenkinek!
Geréb Zsolt
Artwork Photo
Canon mikor reagál a D700-ra? Októberbe?Szerintem feladja és visszatér a gyökerekhez, a fénymásológyártáshoz.
Az nem lenne vicces, mert akkor mar csak a LEICA johetne szoba, mint fenykepezogepgyarto...:PPP
Ilyenkor mindig úgy érzem, hogy szegény kis Olympusok semmibe vannak véve. Pedig nem olyan rossz az. :)
itt anynira nem off remélem:)
megválnék 1-2 dologtól:
sigma 105/2.8
sigma 100-300/4 HSM
nikon 35/2 +napellenző (ezt csak ha már a többi elment)
nikon d40+18-70 (cca 6e expoval,gari nincs rá)
az objektívek nikon bajonettesek, por,kosz,kocka,gomba,zsír etc mentesek, csili-vili állapotban…
Emléxem mikor itt vívódtál hogy mit vegyél. Úgy látom nem vált be a cucc, ha eladod.
Igazabol most is csak ok johtnek szoba. Bar rebesgetik a Nikon talan kijon egy RF vazzal, varok meg egy kicsit, de mostanaban erosen gondolkodom,
Sajnos nemtudom mennyi időn belül válaszolt a Nikon az 5D-re. Esetleg kb időpontot sejtetek? Fotokina előtt?
Én nem vennék 5D-t D300 helyett, még akkor sem ha ugyan annyi lenne az ára, FF, ide vagy oda.
3 év. Ennyit várt a Nikon. :)
A D300 pedig nem az 5D helyett van vagy fordítva. Nem ugyanaz a kategória a két váz.
Összehasonlíthatatlanok ezek a cuccok, eleve 2-3 év fejlesztési idő van közöttük.
A D700-at tessék majd az 5D utódhoz hasonlítgatni…
A D300-at (esetleg) a 40D-hez.
A D3-at az 1D mark III-ashoz.
Az 1Ds Mark III-ast.... mihez is??? :)
Ilyenkor mindig úgy érzem, hogy szegény kis Olympusok semmibe vannak véve. Pedig nem olyan rossz az. :)
Én a Fujit sem írnám még le. A Sony is sokkal dinamikusabban fejlődik, mint a két nagy.
Én a Fujit sem írnám még le. A Sony is sokkal dinamikusabban fejlődik, mint a két nagy.
mert annak még bőven van mit.
Én a Fujit sem írnám még le. A Sony is sokkal dinamikusabban fejlődik, mint a két nagy.Objektívparkban tök esélytelenek a 2 nagy gyártó termékeivel összehasonlítva.
Humoros leszólás volt :) Történetesen a Fuji Nikon kompatibilis, a váza is Nikon ;)
Nem kell ám mindent azonnal leköpködni, ha csak annyit tudsz róla, hogy nem Canon/Nikon :))
Én a Fujit sem írnám még le. A Sony is sokkal dinamikusabban fejlődik, mint a két nagy.mert annak még bőven van mit.
Attól függ, mihez viszonyítod. Pár dologban már előrébb is jár. Az új gépével eléggé felkavarja majd a pocsolyát a hatszámjegyű kategóriában.
A Fujinak meg muszáj valami nagyot dobnia, mert ha nem jön be, akkor hosszú ideig ez lesz az utolsó dslr gépe.
Én a Fujit sem írnám még le. A Sony is sokkal dinamikusabban fejlődik, mint a két nagy.Objektívparkban tök esélytelenek a 2 nagy gyártó termékeivel összehasonlítva.
Humoros leszólás volt :) Történetesen a Fuji Nikon kompatibilis, a váza is Nikon ;)
Nem kell ám mindent azonnal leköpködni, ha csak annyit tudsz róla, hogy nem Canon/Nikon :))
Akkor mitöl is olyan jó a Fuji, ha már a váz és az obik a Nikoné? ;-) (tudom, az érzékelö más, de attól még ne tartsa magát “DSLR-gyártónak”, szvsz :-) )
RDaneel:
A D700-at tessék majd az 5D utódhoz hasonlítgatni…
A D300-at (esetleg) a 40D-hez.
A D3-at az 1D mark III-ashoz.
Az 1Ds Mark III-ast.... mihez is??? :)
Én nem összehasonlítottam őket, csak azt akartam kifejezni, hogy inkább lemondok az FF-ről, a AF rendszer,kijelző,FPS,vázfelépítés stb. javára.
D300-at semmilyen esetben sem hasonlítanám én a 40D-hez. Léngyegesen jobb váz. Én a 40Dvel még midnig ugy vagyok h egy elég félkész, elkapkodott masina. Beltesznek mindent ami “kötelező” és a piac megkíván, csakhát milyen minőségben.
Inkább a D200-hoz, hiába CCD.
3” LCD kell? Itt van! Mondjuk semmi nem látszik rajta, dejó.
Liveview kell? Itt van! Nincs benne AF.
Időjárás álló vázkell? Itt van! Abból is csak a váz egy része van megcisnálva.
Szerintem majd az 50D lesz egy katehória, vagy kicsit jobb mint a D300.
Az előbb írtad le hogy a D300 és az 5D nem egy kategória, gondolom az FF-re gondoltál. Mostmeg kijelented h a D3 az 1D Mark III ellenfele. Hogy? Az egyik FF a másik nem…
Zajban még az 1Ds-nél is jobb a D3, sőt annál nem nagyon van jobb zajban, úgytudom.
Mindenesetre várom az 5D Mark II-t én is, de szerintem a Canonnak elég sokat kellene fejleszteni ahhoz, hogy a Nikon által diktált tempót tartsa...szvsz.
Nem akartam összehasonlítani, csak érzi a vesztét. :) Nekem ennyi kéne egy gépben, és nem több. Azért még megvárom a 6 vagy mittudomén hány D-t.
A Nikon és a Canon között az a különbség, hogy míg az előzőnél csináltak egy kisebb gépet, ami szinte mindent tud, mint a nagy testvér, addig a Canon kvázi a 20D-be tette bele a FF érzékelőt. Tudom rég volt, és a képek minőségétől most is oda vagyok.
millioszor leirtam mar, hogy nem hulye sem a Canon, sem a Nikon, nem allitanak egymasnak konkurenciat: minden gepuk a masik gyartok gepei ala/fole van pozicionalva: D40x, 1000D, D60, 450D, D80(90), 40D, D300, 5D, D700, 1D, D3, 1Ds…
Talan mert Pro vaz, es arra, amire szantak (napisajtos riporteri munka, sportfoto) jobb, mint a D700?
millioszor leirtam mar, hogy nem hulye sem a Canon, sem a Nikon, nem allitanak egymasnak konkurenciat: minden gepuk a masik gyartok gepei ala/fole van pozicionalva: D40x, 1000D, D60, 450D, D80(90), 40D, D300, 5D, D700, 1D, D3, 1Ds…
Kb. ez a lényeg.
Az előbb írtad le hogy a D300 és az 5D nem egy kategória, gondolom az FF-re gondoltál. Mostmeg kijelented h a D3 az 1D Mark III ellenfele. Hogy? Az egyik FF a másik nem…
Zajban még az 1Ds-nél is jobb a D3, sőt annál nem nagyon van jobb zajban, úgytudom.
Mindenesetre várom az 5D Mark II-t én is, de szerintem a Canonnak elég sokat kellene fejleszteni ahhoz, hogy a Nikon által diktált tempót tartsa...szvsz.
D300 és 5D esetében nem az FF-re gondoltam.
D3-ast és az 1D mark III-ast is szvsz riporteri munkákra, sportfotó etc.. kb. ilyenekre használják már pusztán a kiváló sebességük miatt is. Tehát ha már eröltetetten hasonlítgatunk, akkor ezt a két vázat merném összevetni.
Mást nemigen, ahogy Gábor is írta, kurvára vigyáznak arra, hogy betöltetlen lyukakat célozgassanak a termékeikkel.
D3/1Ds: Zajban persze, hogy jobb a D3, mivel az 1Ds lapkája majd kétszer akkora felbontással bír. :)))) Ez nem meglepő szerintem senkinek.
(FF mindkettő).
Szerintem itt a Nikonnak kellett felnőnie a feladathoz, amit nagyon szépen abszolvált is.
A Canon sajnos bőven pöffeszkedhet, mivel nem csak fényképezőgépeket gyárt. :S
Megteheti, hogy a Nikonhoz hasonló újításokkal csábítgassa a leendő tulajokat.
Objektívpark tekintetében pedig még mindig van bőven mit behoznia a Nikonnak.
Az iPhone miert maradt ki az osszehasonlitasbol ?
Vagy valaki csinalt mar itt hasonlo kepet valamelyik nagy marka gepevel?
http://www.outdoorphotographer.com/content/2008/mar/basic-jones.shtml
Az iPhone miert maradt ki az osszehasonlitasbol ?
Vagy valaki csinalt mar itt hasonlo kepet valamelyik nagy marka gepevel?
http://www.outdoorphotographer.com/content/2008/mar/basic-jones.shtml
Nálad a pont, solilaci, bár az itt a fórumon a mindenki által (általad is :-) ) lenézett KenRockwell ezer éve megírta h “your camera does not matter”.
(amugy meg egy 20 éve NatGeo-nak dolgozó fotóstól elvárható, hogy egy iPhone-nal is lepipál minket..:-D )
Nálad a pont, solilaci, bár az itt a fórumon a mindenki által (általad is :-) ) lenézett KenRockwell ezer éve megírta h “your camera does not matter”.
(amugy meg egy 20 éve NatGeo-nak dolgozó fotóstól elvárható, hogy egy iPhone-nal is lepipál minket..:-D )
Ken “A fotográfusok 7 szintje” kib. jó iromány. :DDDD
(amugy meg egy 20 éve NatGeo-nak dolgozó fotóstól elvárható, hogy egy iPhone-nal is lepipál minket..:-D )Ken “A fotográfusok 7 szintje” kib. jó iromány. :DDDD
Én bírom az ürgét, nem csak hasznos(már akinek), hanem szórakoztató olvasmány is egyben a weboldala :-)
“The D700 is an amateur camera. By default, the D700 has the idiot beeper (CFN d1) ON, while the professional D3 has it OFF.” Ken Rockwell
Hát nemtudom.
Ken Rockwell egy zseni, utólag már könnyű okosnak lenni, de érdemes lett volna kitalálni egy hasonló nemlétező személy weboldalát aki ügyesen egyensúlyoz a hihető és az abszurd között, ezzel nagy forgalmat és ugyancsak nagy bevételt produkál.