Új fórum témák
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
- Mac Mini G4 airport. Honn ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- Le a magyarországi apple ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- RAW-WAR 36
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
- Kalocsa és környéke?
olyan kérdésem lenne hogy normális-e ha egy 2 napos 160 gb-os ipod classic már le is fagyott, továbbá, a rendszere nem működik normálisan: pl: keresésnél ha kiválasztok egy megtalált zenét, előfordul hogy nem azt tölti be, amit megtalált hanem valami teljesen mást… ?
Megesik de mielőtt kétségbe esnél, nyomj neki egy laza Reset-et.
milyen célt szolgál a csomagban lévő ún. ‘uiniverzális bölcső adapter’?
Az az adapter a Dock és az iPod közé kell. Egyféle Dock, többféle iPod. A kompatibilitás miatt kell az adapter.
Ajaj! Előző kérdésem után, miszerint “kell -e formáznom Mac -re az iPod Photo -mat, vagy hasznaálhatom Win -es formázással is?”
Mégis megvolt a restore. Így viszont nem látják a munkahelyi Win -es gépek. (Adattárolásra is szeretném használni) Formatáljam újra? És azt hogyan tegyem? Kell egy Windows -os iTunes?
kizsebelték az ipodomat.. http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/26175/
milyen megoldások vannak a pótlására? (olcsóbb)
15-30giga kell,de a videó nem. nem muszáj,hogy ipod legyen,bár az itunes-t szépen rendbentartottam.
(jól tudom,h más készülék nem itunes kompatibilis?)
a használttól kicsit tartok. (esetleg egy régigenerációs ipod,azok jók? vagy van előző nanoból 16 gigás?)
amit tudtok,kérlek írjátok meg! köszönöm!
kizsebelték az ipodomat.. http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/26175/
milyen megoldások vannak a pótlására? (olcsóbb)
15-30giga kell,de a videó nem. nem muszáj,hogy ipod legyen,bár az itunes-t szépen rendbentartottam.
(jól tudom,h más készülék nem itunes kompatibilis?)
a használttól kicsit tartok. (esetleg egy régigenerációs ipod,azok jók? vagy van előző nanoból 16 gigás?)
amit tudtok,kérlek írjátok meg! köszönöm!
4. generációs 20GB-osat már lehet kapni olyan 20k körül, érdemes nézni az apróhirdetési rovatot itt a beszmacen, esetleg tudom javasolni még az apronetet is.
kösz. mire figyeljek egy használt ipod vásárlásnál?
Tedd a füledhez lejátszás közben, lényeses hogy ne kattogjon a vinyója, ha kattog, az már a végét járja. Jah, és ha lehet laptoppal menj megnézni, fontos hogy a gép is ismerje fel.
Egyébként ez szerintem megéri:
http://apronet.hu/elado_ipod_60_g_muszaki_cikkek_30000_forint_aprohirdetes=6531681
Ezis jó vétel lehet, a 3. generáció messze a legmegbízhatóbb:
http:/apronet.huelado_ipod_3g_20gb_+_itrip_transmitter_muszaki_cikkek_25000_forint_aprohirdetes=6521710
Sziasztok!
Lenne egy gyors (és sürgős) kérdésem: 3G-s iPod Nano-t lehet tölteni 1.1-es USB porton keresztül is, csak az adatátvitel sebessége lesz lassabb, vagy mindenképp 2.0-s USB szükséges neki? Mert sajnos desktop gépemben csak 1.1-es USB van és ha ez nem jó a Nano-nak, akkor inkább nem veszek, mert akkor úgysem tudnám használni.
Sziasztok!
Lenne egy gyors (és sürgős) kérdésem: 3G-s iPod Nano-t lehet tölteni 1.1-es USB porton keresztül is, csak az adatátvitel sebessége lesz lassabb, vagy mindenképp 2.0-s USB szükséges neki? Mert sajnos desktop gépemben csak 1.1-es USB van és ha ez nem jó a Nano-nak, akkor inkább nem veszek, mert akkor úgysem tudnám használni.
Én úgy tudom USB 2.0 kell neki. De ha csak ez tart vissza, mennyibe kerül egy PCI USB kártya 1500Ft? :)
Megy az 1.1-essel is, csak lassabb az adatátvitel, tölteni ugyanúgy tölti.
Akkor ez 100%, hogy megy USB 1.1-en is a töltés? Azt tudom, hogy lassabb az adatátvitel, mint USB 2.0 esetében, bár a mostani mp4 lejátszómra 500 kbyte/sec-kel másolok, viszonylag tűrhető ez a sebesség.
Lenne még egy kérdésem: egy iPod Nano (3G-s) hajlamos a meghibásodásra? Van valami szériahibája? Azért kérdezem ezt, mert tudnék olcsóbban venni, viszont ahhoz nincsen garancia :( és nem tudom, hogy megéri-e kockáztatni.
Megy az 1.1-essel is, csak lassabb az adatátvitel, tölteni ugyanúgy tölti.Akkor ez 100%, hogy megy USB 1.1-en is a töltés? Azt tudom, hogy lassabb az adatátvitel, mint USB 2.0 esetében, bár a mostani mp4 lejátszómra 500 kbyte/sec-kel másolok, viszonylag tűrhető ez a sebesség.
Lenne még egy kérdésem: egy iPod Nano (3G-s) hajlamos a meghibásodásra? Van valami szériahibája? Azért kérdezem ezt, mert tudnék olcsóbban venni, viszont ahhoz nincsen garancia :( és nem tudom, hogy megéri-e kockáztatni.
Nem eri meg. Nem azert, mert mondjuk szeriahibaja van, de barmikor tortenhet vele barmi, a technikai eszkozok manapsag nem arrol hiresek, hogy evtizedekig tartosak. Ha olcsobban szeretned beszerezni, hozasd be Amerikabol, vagy nezz szet a hirdetesekben, gyakran vannak onnan behozott eszkozok..azok lenyegesen olcsobbak.
sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem de a legfontosabb az az,hogy ha az ipodom szinkronizálva van az egyik gépen lévö ituns-al de az nem az én gépem...és szeretném az enyémen lévö ituns-sal szinkronba hozni ugy hogy azok a számok amik rajta vannak ne vesszenek el róla!!!Hogy kéne????
segítség!!! ths
sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem de a legfontosabb az az,hogy ha az ipodom szinkronizálva van az egyik gépen lévö ituns-al de az nem az én gépem...és szeretném az enyémen lévö ituns-sal szinkronba hozni ugy hogy azok a számok amik rajta vannak ne vesszenek el róla!!!Hogy kéne????
segítség!!! ths
Pl. úgy, hogy egy 3rd part szoftverrel előbb áthúzod gépedre a számokat amik az iPododon vannak. Persze a zenéidet abba a mappába másold, ami a gépeden lévő iTunes beállításban van.
Szerintetek ez eredeti sáföl? 12 ért kínálták fel…
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Hello!
Egy 60Gb photo ipod-rol van szó kb 2 éves.2 hónapja kezdte el a hülyeségét.Gyakran lefagy --->le is merül aztán megint töltés.Előfordult mostanában olyan is - ami miatt jobban aggódok - mikor ráteszem töltőre nem veszi a töltést nem reagál , jobb esetben kirajzol egy szomorú ipod “smilet”.
Miért lehet ez ?
Előre is kösz
slac
Sziasztok,
Kérdés: otthoni gépemről szinkronizálok, az összes zeném ott tárolom. DE - ha a melóhelyemen beszerzek pár jó új számot és persze azonnal hallgatni szeretném, hogy tudom felszinkronizálni az ipodomra csak azt az egy-két számot? úgy persze, hogy a többi is fenn maradjon.
Vagy ez nem lehetséges?
I.
Sziasztok,
lécci segítsen már valaki aki eltudja nekem magyarázni laikus módon, hogy mi a túróért nem tudok felrakni az iPodra egy már mp4-re tömörített gyári dvd-t? At iTunes video mappájában már benne van, de a sync után azt nem rakja fel csak a többit ami mellette van. Hálás lennék ha a megmentőm adna egy telefonszámot amin elérhetem és elmagyarázná nekem ma délután valahogy. Itt ebben a tetűfészek városban örülünk ha áram van, nemhogy Macintosh......
Köszi előre is: Olivér
Sziasztok,
Kérdés: otthoni gépemről szinkronizálok, az összes zeném ott tárolom. DE - ha a melóhelyemen beszerzek pár jó új számot és persze azonnal hallgatni szeretném, hogy tudom felszinkronizálni az ipodomra csak azt az egy-két számot? úgy persze, hogy a többi is fenn maradjon.
Vagy ez nem lehetséges?
I.
A munkahelyi gepen allitsd be, hogy ne szinkronizaljon, hanem manualisan tudd kezelni a zeneket (Manually manage music), igy at tudod huzni csak azt a par szamot, amit szeretnel.
Azt szeretném megtudni hogy ezeken a termékeken nincs valami normalise funkció, ami kiegyenlíti a számok közti hangerőkülönbséget?
Találtam a menüben egy sound check funkciót ami elvileg erre hivatott, de ez nekem hiába van bekapcsolva semmi hatása nincs.
Azt szeretném megtudni hogy ezeken a termékeken nincs valami normalise funkció, ami kiegyenlíti a számok közti hangerőkülönbséget?
Találtam a menüben egy sound check funkciót ami elvileg erre hivatott, de ez nekem hiába van bekapcsolva semmi hatása nincs.
A sound check semmire se jó. Amíg nálam be volt kapcsolva az összes számot lehalkította. Plusz marha sokáig is tartott, míg az összes számon végigment. Ennek ellenére tudtommal nincs más megoldás.
Találtam a menüben egy sound check funkciót ami elvileg erre hivatott, de ez nekem hiába van bekapcsolva semmi hatása nincs.A sound check semmire se jó. Amíg nálam be volt kapcsolva az összes számot lehalkította. Plusz marha sokáig is tartott, míg az összes számon végigment. Ennek ellenére tudtommal nincs más megoldás.
Ez nagyon nem jó hír.
Rádugtam ma az ipodot egy fm transmitter-re és iszonyat idegesítő volt hogy állandóan a hangerőt kellett b@sztatnom a rádión mert hol hangosabb hol halkabb volt a zene.
Sziasztok!
Kérlek segítsetek rajtam, mert el nem tudom képzelni hogy mi történhetett…
Amikor csatlakoztatom az iPod-ot, akkor rendesen elindul az iTunes, de közben a következő hibaüzenet jön fel:
A hibaüzenet úgy tűnik, hogy a képek szinkronizálás miatt van, legalábbis erre enged következtetni, hogy az iPhoto-ban sem látható az iPod. Amikor az iTunes-ban szeretném beállítani a fotókkal kapcsolatos dolgokat, nem jelennek meg a képek/albumok/event-ek/ és ha az “Apply” vagy a “Sync"-et nyomok akkor is pontosan a fenti hibaüzenetet kapom.
Miért vesztette el az iPod a képek kezelésének képességét?
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Huh helló!
van egy 3. generációs ipodom, nyomtam rá egy updatet, mert aszondta az itunes hogy az nekem jó lesz, majd közölte hogy can not be updated error -1234 (nemtom mennyi volt a szám) majd azóta nem látja az itunes az ipodot, és az ipod csak pörög pörög, hiába resetelem, nem segít semmit, alma van a képernyőn, a vinyó forog, kikapcsolni sem lehet. nem díjazniám ha most adná fel. Hétfőn lesz 4 éves :( osx tiger legfrissebb updatekkel, itunes is a legújabb.
Találtam az iTunes-ban egy saját EQ készítésére alkalmas almenüt. Elkészítem a saját beállításaimat, elnevezem mondjuk “Manual” -ra, és mikor a Nanon akarom a Manual beálítást alkalmazni, átírja az egészet, de ha a Nanoról játszom le a zenéket, semmi változás nem történik, nem hallom, hogy a saját beállításom lenne....
Ez normális?
Vásároltam egy 60GB 4gen.-s iPodot, a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom iTunes-sal úgy kezelni, hogy csak azt az albumot rakja fel rá, amit én akarok…mert pl ugye otthon szinkronizálom az oké, de ha egy másik számítógép iTunes libraryban nem ugyanaz van, akkor bukta… tehát plusz zenéket itt melóban hogyan tudnék rárakni szinkronizáció nélkül…
A másik, hogy hogyan tudok iTunessal visszahallgatni vagy lementeni róla zenét ha rádugom gépre, mert ugyan látom a mappáját, de szürke minden és nem hozzáférhető…
remélem érthető voltam:))
köszi!
rozeHUN: Az elso kerdesedre hirtelen nem tudom a valaszt… lehet tobb szamiitogeppen szinkronizalni az iPod-ot? Talan mas tudni fogja.
A masodik kerdeseddel kapcsolatban… az iPod-ot ugy terveztek, hogy a zenekiadok is elegedettek legyenek. Ok nem akartak, hogy az iPod-rol a zeneket vissza lehessen masolni a szamitogepekre, mert ugyebar az valamilyen szinten kijatszhato lenne es ok nagyon felnek a kalozkodastol.
Tehat alapbol az IPodrol nem lehet visszamasolni a zeneket. Viszont rengeteg program letezik Mac-re, Windows-ra egyarant, amely erre kepes. Minden szamitogeped van?
PC-m van, Win XP-vel…
Az első kérdésemre ugyan találtam választ picit feljebb:
“A munkahelyi gepen allitsd be, hogy ne szinkronizaljon, hanem manualisan tudd kezelni a zeneket (Manually manage music), igy at tudod huzni csak azt a par szamot, amit szeretnel. “
...de nem tudok sehogy sem hozzárakni zenéket erről a gépről pluszban úgy, hogy az iPod-on lévőek megmaradjanak…
de ha már itt tartunk, nem tudjátok hol tudok venni rádió adó kiegészítőt hozzá, hogy az autóban is tudjam hallgatni? mert Apple store-on nem találok, sőt, semmilyen nem hivatalos forrásban sem..:(
1ébként köszönöm a gyors választ!:))
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! Hogy tudom az iPodról rátenni a gépre a számokat? Ez az egy bajom az egésszel, hogy a hagyományos “ide-oda huzogatós” módszer nem működik…
Előre is köszi!
Nos..termeszetesen van ra megoldas.:) En a Senuti-t javasolnam, van Mac-re.
Ha Win-t hasznalsz, szemezgess ezekbol: http://macs.about.com/od/ipod/a/copy_from_ipod.htm
Üdv mindenkit!
A vadonatúj ipod nanómat nem tudom normálisan használni Windows Vista mellett. A gondot az Itunes okozza: rendszeres grafikai hibák, lefagyások történnek. Amikor kilépek belőle, akkor is úgy zár be, mintha összeomlana a program: hibaüzenetet ír ki. A 7-es Itunes van felrakva, de semmit sem jelent ez a tény. Ha valaki tudja, mi a megoldás, kérem, szóljon, oldaná permanens ideggörcsömet.
Silenzioso
Sziasztok!
Adott egy iPod shuffle, ami egyik Pc-n tökéletesen működik Vista alatt, de itt nálam észre sem veszi a gép ha csatlakoztatom, az iTunes sem reagál semmit. Próbáltam már mindenféle trükköt az usbstor fájl újratelepítésére, de semmi nem vezetett eredményre. Csatlakoztatáskor 1x röviden felvillan zöldenm majd 3x hosszannarancssárgán a LED de utána semmi. Ismétlem, semmit nem reagál a gép, semmilyen eszközként nem ismeri fel. Ötletek?
Az a helyzet, hogy közben hazakerült az iPod és ott is ugyanezt csinálja most. iTunes indítása előtt kiírta,hogy valamilyen komponens nincs feltéve rendesen ami szükséges a kommunikációhoz, megpróbálja-e helyrehozni. De semmi nem történt. Most nem lehet zenéket másolni az iPodra mert semmi nem látja. Az általad ajánlott módszer sem. Kábel hiba lenne? De akkor nem villanna 3x a LED. Valami más ötlet? Amúgy Amerikából lett hozva, ha valami más hond lenne, akkor az országos Apple-nél érvényes lenne a garancia?
Sziasztok!
Adott egy iPod shuffle, ami egyik Pc-n tökéletesen működik Vista alatt, de itt nálam észre sem veszi a gép ha csatlakoztatom, az iTunes sem reagál semmit. Próbáltam már mindenféle trükköt az usbstor fájl újratelepítésére, de semmi nem vezetett eredményre. Csatlakoztatáskor 1x röviden felvillan zöldenm majd 3x hosszannarancssárgán a LED de utána semmi. Ismétlem, semmit nem reagál a gép, semmilyen eszközként nem ismeri fel. Ötletek?
Nálam is volt hasonló problem. Én a billentyűzetbe dugtam és azért nem akart menni, aztán kiderült hogy a gép usb csatiját jobban szereti.
Sziasztok!
Adott egy iPod shuffle, ami egyik Pc-n tökéletesen működik Vista alatt, de itt nálam észre sem veszi a gép ha csatlakoztatom, az iTunes sem reagál semmit. Próbáltam már mindenféle trükköt az usbstor fájl újratelepítésére, de semmi nem vezetett eredményre. Csatlakoztatáskor 1x röviden felvillan zöldenm majd 3x hosszannarancssárgán a LED de utána semmi. Ismétlem, semmit nem reagál a gép, semmilyen eszközként nem ismeri fel. Ötletek?Nálam is volt hasonló problem. Én a billentyűzetbe dugtam és azért nem akart menni, aztán kiderült hogy a gép usb csatiját jobban szereti.
Úgy tűnik itt némiképpen másabb lesz a dolog. A lejátszó amúgy tökéletesen működik, szóval valami a rendszerrel nem jó, próbálok rájönni mi akadályozhatja. Shuffle reset meg ugye nincs sajna, így nem lehet kizárni azt se, hogy azzal van a gond.
Sziasztok!
Adott egy iPod shuffle, ami egyik Pc-n tökéletesen működik Vista alatt, de itt nálam észre sem veszi a gép ha csatlakoztatom, az iTunes sem reagál semmit. Próbáltam már mindenféle trükköt az usbstor fájl újratelepítésére, de semmi nem vezetett eredményre. Csatlakoztatáskor 1x röviden felvillan zöldenm majd 3x hosszannarancssárgán a LED de utána semmi. Ismétlem, semmit nem reagál a gép, semmilyen eszközként nem ismeri fel. Ötletek?Nálam is volt hasonló problem. Én a billentyűzetbe dugtam és azért nem akart menni, aztán kiderült hogy a gép usb csatiját jobban szereti.
Úgy tűnik itt némiképpen másabb lesz a dolog. A lejátszó amúgy tökéletesen működik, szóval valami a rendszerrel nem jó, próbálok rájönni mi akadályozhatja. Shuffle reset meg ugye nincs sajna, így nem lehet kizárni azt se, hogy azzal van a gond.
Elvileg van reset: Switch off, wait 5 seconds, then turn back on.