Új fórum témák
- upc chello probléma
- Fotó Slideshow MAC OS 9-r ...
- Új MacBook iSight problém ...
- Mac PRO HDD slot probléma ...
- Dvd studio pro segitseg
- De mikor jelenik meg a Hó ...
- ledobnak a progik
- Kötegelt parancsvégrehajt ...
- Külső effektek premiere-b ...
- Airport nyomtató net nélk ...
- localhost parallels alatt ...
- Boot Camp Light Sensor pr ...
- Linux G4
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Friss válaszok: társalgó
- Le a magyarországi apple ...
- RAW-WAR 36
- Belefagytak a szökőévbe a ...
- [OFFtopik] Fotózásról min ...
- MacWorld 2009: még a csev ...
- Azonnali kérdések topicja ...
- bM design 2008
- Olvassátok el! Életbevágó ...
- Egy kis segítséget kérnék ...
- Februári találkozó
- diafilmek nektek
- Sid Meier's Pirates for M ...
- Vortex - Volt Brokenstone ...
Üdv.
Teljesen nyúbi vagyok iPod és Apple terén. Van egy 30 gigás Cowon Iaudio A2-esem, és boldogan éltünk mostanáig. Ennek a kütyünek az egyetlen hátránya, hogy batár nagy, és nem tudok futni vele. Elegem van a vacak mp3 lejátszókból, és gondoltam veszek egy iPod nano-t, amit lehet gyűrni.
Igen ám, de most szembesültem először azzal a jelenséggel, hogy csak iTunes-al tudnék rá zenét másolni. Abszolut nem értek hozzá, tehát a kérdésem az, hogy ha van egy adott menyniségű zene az iPod-omon, és teszem azt akarok még rá rakni a gépemről, akkor ugye rádugom, és szinkronizálódni fog. Viszont ha az iPod-on lévő zenék már nincsnek a pc-men, akkor azokat az iPodról is eltávolítja a szinkronizáció során?
Másik kérdésem: Lehetséges több pc-vel is szinkronizáltatni? Én pl használnám az egyetmi, az albérleti és az otthoni gépemmel is. Ez menni fog, csak tegyem fel mindenhová az iTunest?
Harmadik kérdés: Milyen tapasztalataitok vannak a Macbolt.hu-val? Eszméletlen jó áron árul, nincs ebben valami trükk? Garanciát adnak rendesen?
Bocs, ha nagyon nagy marhaságokat kérdeztem, tényleg nem értek hozzá.
Előre is köszi a válszokat!
“Viszont ha az iPod-on lévő zenék már nincsnek a pc-men, akkor azokat az iPodról is eltávolítja a szinkronizáció során? “
Amennyiben automatikus szinkronra állítod, úgy igen. De az AutoSync szerintem nem olyan jó dolog, én manuálisan szoktam szinkronizálni.
A két dologról bővebben:
http://www.macmagazin.hu/autosync/
http://www.macmagazin.hu/ipodsync/
Amúgy a Music Rescue programmal vissza tudod másolni mindig a zenéidet az iPodról, és van PC-re is:
http://www.macmagazin.hu/podutil/
“Másik kérdésem: Lehetséges több pc-vel is szinkronizáltatni? Én pl használnám az egyetmi, az albérleti és az otthoni gépemmel is. Ez menni fog, csak tegyem fel mindenhová az iTunest? “
Amennyiben manuálisan szinkronizálod, úgy igen. Ha automatikusan megy a szinkron, akkor csak egy géppel lehet, vagy a másik gépről úgy, ha az iPodot előbb törlöd.
“Harmadik kérdés: Milyen tapasztalataitok vannak a Macbolt.hu-val? Eszméletlen jó áron árul, nincs ebben valami trükk? Garanciát adnak rendesen? “
Közveszélyes bűnözők vagyunk, mindenkit átverünk, aki hagyja magát.
Ha előbb a harmadik kérdést olvasom, lehet, hogy nem pocsékolok ennyi időt az első kettő megválaszolására… Na mindegy.
Bocsánat, nem akartalak megbántani!
Gyanakvó a természetem, de hogy jóvá tegyem valszeg nálatok veszem meg az iPod-omat! :D
Köszi a válaszokat!
Örülök :D
Átböngésztem az általad megadott linkeket, és ha jól értelmezem, akkor első használatbavételkor, azaz a (jelen esetben) pc-re történő első rádugáskor döntenem kell arról, hogy a továbbiakban autómatikusan, vagy manuálisan szinkronizálódjon, ugye? Ezt később már nem is változtathatom meg? Ez akkor örökre, vagy legalábbis a saját rendszerének újratelepítése/frissítéséig így marad?
Nem mintha ennek most nagy jelentősége lenne, mert majd odafigyelek hogy a manuális verziót válasszam, csak úgy érdekel.
De, később is változtathatsz rajta. Bármikor. Csak ha a manuálisról bekapcsolod az önműködő szinkront, akkor előbb mindent letöröl.
Manuális szinkronnál neked kell biztonságosan lecsatolni a külső meghajtót, nem csatolódik le magától. Erre kell még figyelni.
Nos nekem az a problémám, hogy nem másznak föl a videók az ipodomra. Konkrtétan új iPod nanóról van szó. Szinkron automatikus, próbáltam már “simán könyvtárból” és playlisttel is fölrakni, de nem jelenik meg a lejátszón. természetesen nem .wmw-kről van szó,hanem .mpeg és néhány .avi. utóbbit gondolom,nem kezeli,de javítsatok ki, ha tévedek.
köszi
Nos nekem az a problémám, hogy nem másznak föl a videók az ipodomra. Konkrtétan új iPod nanóról van szó. Szinkron automatikus, próbáltam már “simán könyvtárból” és playlisttel is fölrakni, de nem jelenik meg a lejátszón. természetesen nem .wmw-kről van szó,hanem .mpeg és néhány .avi. utóbbit gondolom,nem kezeli,de javítsatok ki, ha tévedek.
köszi
Mindegyik videot at kell konvertalnod eloszor, csak utana lesz kepes lejatszani oket az iPod. Ha a konverzio kesz, masold be az iTunes-ba, onnan peig a keszulekre.
Nem bántódtam meg, csak nekem meg cinizmusba hajló szarkasztikus a természetem… :)
hello, mikor lesz kapható nálad a 160gb-os classic? (az előzőt is nálad vettem)
szerinted mennyiért lehet eladni egy 4-5 hónapos 80gb-os fehér tökéletes állapotban lévő iPod-ot? :)
köszi
“hello, mikor lesz kapható nálad a 160gb-os classic? (az előzőt is nálad vettem) “
Szerintem jövő héten. Nem látni előre, hogy mi lesz a szállításban. iPod nano már annyi van, hogy legóvárat tudunk építeni belőle… De classic még nem jött.
“szerinted mennyiért lehet eladni egy 4-5 hónapos 80gb-os fehér tökéletes állapotban lévő iPod-ot? :)”
Szerintem 60.000 forint körül még elmegy a fém. De többért semmiképpen.
“hello, mikor lesz kapható nálad a 160gb-os classic? (az előzőt is nálad vettem) “
Szerintem jövő héten. Nem látni előre, hogy mi lesz a szállításban. iPod nano már annyi van, hogy legóvárat tudunk építeni belőle… De classic még nem jött.
“szerinted mennyiért lehet eladni egy 4-5 hónapos 80gb-os fehér tökéletes állapotban lévő iPod-ot? :)”
Szerintem 60.000 forint körül még elmegy a fém. De többért semmiképpen.
köszi a segítséget és az infot. :)
akkor azt hiszem, hamarosan meghirdetem.
Sziasztok!
Az a problémám lenne, hogy van egy 80GB 5.5 fekete iPodom amit Windows XP alatt nagyszerüen tudok használni csak a mozi filmekkel van egy kis problémám. A gyári DVD filmjeimet egy “Kindia DVD to iPod/PSP/3GP/MP4/AVI Converter” nevű programmal szoktam konvertálni ami nagyon egyszerű és kényelmes progi csak azt az elég idegasítő problémát vettem észre, hogy ahogy megy előrébb a film annál jobban késsik a hang a képhez képest. Én csinálok valamit rosszul vagy használjak egy mássik progit? Segitsetek! Előre is köszönöm.
sziasztok!teljesen új vagyok a témában… igyekeztem sokat olvasni, de biztos nem jutottam a végére, így bocs ha erről már régen volt szó.
szeretnék venni egy ipodot. jelenkeg a munkahelyen és otthon is pc-m van, csak igen hosszú távú terv a Mac vásárlása.
Eleinte a 80 gigásra gonoldtam, hogy akkor az egyben jó kis adattároló és hordozó, de ez reális lehet PC közt is?
Illetve ami zenét feltöltök az ipod-ra azt tudom pc-n kerezstül hallgatni vagy azt akkor mindig konvertárlni kell?
Ék fotókkal mi a helyzet?Illetve a videókkal? Tehát a ipodon elviszek valahova eg videot azt csak speciális konvertáló programmal tudják megnézni?
Mert hát közben meg láttam a nano-t és annak meg a kicsisége csábító.
Használóknak mi a tapasztalata?
köszönöm!
piroska
Ha nagy adathordozót szeretnél, amin mindenhová gond nélkül vihetsz-hozhatsz filmeket, képeket, zenéket, akkor lehet hogy nem az iPod a legjobb választás. A Cowon iAudio A2-vel pl minden konvertálás nélkül másolhatsz fileokat, mintha csak egy pendrive-ra tennéd. Lejátszik szinte mindent, avi-t mpeg-et, wmw-t, ogg-ot, mp3-at, és még tv-re is dughatod, ráadásul még tv adásokat is rögzíthetsz rajta. Ja és az ára is a video-iPod-é körül van.
ha csak vinni akarod a cuccot akkor nem sok ellenfele van a 160as ipod videonak :) ha azt akkarod hogy lejátsza igen akkor konvertálni is kell…
Eleinte a 80 gigásra gonoldtam, hogy akkor az egyben jó kis adattároló és hordozó, de ez reális lehet PC közt is?
Lehet adathordozóként használni az iPodot, akkor mindenféle fájlt rátehetsz, de csak azokat tudja lejátszani, amit az iTunes is le tud, és az iTunesból teszed az iPodra. PC-vel is tökéletesen működik adathordozóként. (ha van a PC-n USB) :)
Illetve ami zenét feltöltök az ipod-ra azt tudom pc-n kerezstül hallgatni vagy azt akkor mindig konvertárlni kell?
Rádugod az iPodot a PC-re, iTunes-t megnyitod és elvileg le lehet játszani az iPodon lévő zenéket. Azért mondom, hogy elvileg, mert az én Windows-os iTunes-om mindig meghalt, ha iPodon lévő számot akartam lejátszani. OS X-en tökéletes.
Ék fotókkal mi a helyzet?
Passz. Az én iPodom nem színes kijelzős, úgyhogy nem tudom. Ha adathordozóként simán rámásolod, akkor biztosan meg lehet nézni PC-n és Mac-en is a képeket.
Illetve a videókkal? Tehát a ipodon elviszek valahova eg videot azt csak speciális konvertáló programmal tudják megnézni?
Asszem csak .mov kiterjesztésű fájlokat tud lejátszani. Adathordozóként használva bármilyen videót rá tudsz másolni.
Mert hát közben meg láttam a nano-t és annak meg a kicsisége csábító.
Igen, de én a helyedben nem vennék nano-t. 8GB azért elég kevés.
Kérdésem lenne hozzátok! Aki tud, segítsen! : iPod nano 2GB: feltöltöttem egy csomó mindent rá a MacBook-omon keresztül (képek,zenék) és egyszercsak a winchesterem elhalálozott. Kicseréltettem benne a winyót mostmár, és természetesen, ha összedugom az iPodomat a géppel egy számára ismeretlen géppel kell szembenéznie. Na most, szeretném, ha az összes zeném megmaradna és képem, ami az iPodomon van, de egyszerűen kijelölhetetlen minden adat, ami rajta van és mozgathatatlan. Most mit csináljak? Hogyan tudnám megmenteni a zenéimet? Picture 5.png Picture 7.png Előre is köszönöm a segítségeket! Üdv.
Ahogy Joe is írta már akár ezen az oldalon is:
http://www.macmagazin.hu/podutil/
:)
Sziasztok Macelők!
Új felhasználó vagyok Apple termékek terén, jelen esetben egy Ipod Photo :)
Fél éve használom, most egy hibával szembesültem ami idáig nem volt. Felrakok egy úl albumot, avagy a már meglévő album “Genre"-ét szeretném megváltoztatni, a kijelölt számok közül 1 et sosem ír felül. Rámegyek arra a számra - Get info és szürke az egész ablak, semmit sem tudok megváltoztatni benne. Eject, reconnect és utánna már minden rendben. Nem egy nagy probléma, de idáig ilyen nem volt és nem szeretném számonként lehuzogatni :)
Talán köze lehet ennek ahhoz, hogy 2 napja egy hibaüzenetet írt ki, hogy legyalulja a vinyót és restore- majd az Itunes ban, resetelt de szerencsére megmaradt az állomány.
Őő rem érthető voltam :)
A válaszokat előre is köszönöm!
Szervusztok!
Sziasztok!
Album covert hogy lehet az iPodon levő zenék mellé varázsolni?
Mert iTunes-ban szépen megvannak, de mikor átmásolom ájpodra, az nem jeleníti meg.
Pedig ájtúnszban megjelenik az ájpodon levő zenéknél is!
(remélem érthető voltam...)
Köszi!
Friss iPodos kérdése: Hogyan tudom Mac -re formázni a Win -re formázott iPodot? Szükséges ez vagy anélkül is működik minden ugyanúgy?
Első szinkronizálás után úgy néz ki minden rendben megy rajta.
Hello.
Az lenne a kérdésem hogy most mivel 2db iPod-om van és egy iTunes-ról mennek
hogyan tudnám megoldani hogy külön “felhasználók” legyenek?
Most csináltam egy “Mick’s iPod Selection"-t kipróbálom hogy így össze jön de ha nem akkor plz segítsetek!
Üdv Vernom.
sziasztok.
A gopod programot,hogy kell használni? Mindig azt írja ki,hogy ipod not detected.A segítséget előre köszönöm.
Hello .
Végre megérkezett a nano-m az usá-ból és szerncsére világ garancia van rá. :)
Nos az a gond ütötte fel a féjét hogy mire “bemelkszik” vagyis már 1 perce megy az iPod akkor egy kis piros pötty jelenik meg.
A fehér alapon nemis látszik de mikor játszok vagy videót nézek rajta akkor ott van és nagyon zavaró.
Többenis mondták hogy ez pixel hiba és az lenne kérdésem hogy ez elmúlhat e?
Szombaton tervezem bevinni az iStyleba mert oda tartozik a garncia és ma azt mondták telefon-on hogy nem biztos hogy kicserélik mivel ez egy kis hiba.De akkoris ez egy gyári hiba!És ugye meg javítani nem szoktak…
Ezt meg tehetik???? hogy nem csinálnak vele semmit?
Üdv Vernom.
hello!
olyan kérdésem lenne hogy normális-e ha egy 2 napos 160 gb-os ipod classic már le is fagyott, továbbá, a rendszere nem működik normálisan: pl: keresésnél ha kiválasztok egy megtalált zenét, előfordul hogy nem azt tölti be, amit megtalált hanem valami teljesen mást… ?
jah és még azt kérdezném hogy milyen célt szolgál a csomagban lévő ún. ‘uiniverzális bölcső adapter’? mert így önmagában nem nagyon tudom mire használni…
PLZ VALAKI SEGÍTESN!
Szia!
Erre létezik egy megoldás, ami állítólag az esetek kb. 60%-ában működik.
Töltsd le innen a videot és hagyd jó sokáig (pár óra) folyamatosan játszani:
M4V56052.mp4
Azt írják, hogy sok esetben ténylegesen meggyógyítja.
Egy próbát megér, sok sikert.