|
Veterán
Bejegyzések: 1837
|
Ez az érem egyik oldala:) A másik az hogy ha én ilyen gépet akarnék csak használtan tudok hozzájutni, többek között azért van az is hogy a 300Mhz-es gépéket is - amiknek egyébként nem sok értékük van - 30 ezerért árulják. Ezzel nem lehet mit csinálni, de miért zavar hogy árulja?:) Ne vedd meg:) Az egy jó gép egyébként! Lehet kicsit sok az ára, meg macerás az akksiprobléma. Le kell aludni:) Ez meg volt a másik oldala:) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1307
|
tasi ez nem halálos ár, akármennyire sok. Nekem pl egy büdös inteles gép sem kéne, és csak uccso szériás használt gépek maradnának ...persze HA lenne ennyi pénzem. Jobb ez mint egy MacBook repedtsárgacicergös. Zajti: a 300-as gépek nagyon sok mindenkinek elegendöek. Email, web, chat, office, otthonra anyukának vagy pl egy titkárnö féleségnek jók. Mint gép nézd az árukat, ne mint alkatrész, egy 128MB ram semmit sem ér, tudom, meg egy 10GB vinyó se, de a gépben jol müködnek és használhatóak. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 3143
|
Tasi9 - 2007. május 19. @ 16:30
Nem értelek, mi ezen a halálos ár? Pont hogy jó áron kínálja.. vagy neked olyan hirdetés kellene melyben neked fizetnek ha megveszed :-) LOL már bocs…
|
|
Aktív
Bejegyzések: 254
|
melyiken néznél fényképet és videót szívesebben? melyiknek jobb minőségű kialakítása? melyiknek mennyi volt az újonnani ára? melyiken jobb játszani (radeon 9600 vs. gma 950 meccs)? ezeket a kérdéseket érdemes feltenni magunknak amikor egy powerbook értékéről beszélünk. nagyon jó gépek voltak azok, lehet hogy lassabban megy rajta a videókonvertálás de ez sok felhasználónak érdektelen. szóval szerintem nem vicces, bár tény hogy nekem se érne 100.000 forintnál többet egy ppc-s noti se. viszont Anyukám nagy szerettel használja a decemberben vett 2004es, 1ghz-es iBook-ját, neki pont megfelel teljesítményben az amit én csak írógépnek tudnék elképzelni… |
|
Moderátor
Bejegyzések: 4085
|
Zorro - 2007. május 19. @ 18:15Tasi9 - 2007. május 19. @ 16:30Hello srácok! A tiéd 17"-os. Annál még OK a 300, de ez egy 15"-os. |
|
Aktív
Bejegyzések: 406
|
Csatlakozom Zorrohoz. Szerintem igen kedvező ár. Fele annyi, mint egy új. Anno mikor kollégám vett PC-t újságtördelésez, az 200+áfa volt/darab. Ehhez jött még hatvanezer forintért monitor. Négy éves korára már az egész ért hatvanezret. Ehhez viszonyítva az amortizációt figyelembe véve teljesen korrekt. Ja, és kapsz hozzá egy vadi új akksit, amit 30 000 Ft lenne. |
|
Aktív
Bejegyzések: 406
|
Annyit még hozzátennék, hogy két év múlva, te mit mondál, ha valaki azzal nyitna topikot: A P4 2.8-ért 20 000 forintot elkérni nem felháborító? |
|
Aktív
Bejegyzések: 254
|
ezen a fórumon most is felháborító lenne :P |
|
Veterán
|
jó mondjuk egy 300as iMac 128 rammal, 5-10 gigás vinyóval és valami 8megás vga-val fw nélkül nem sokra elég még az említett felhasználási körben sem. De részletkérdés. Sokan használnak még os 9-et. |
|
Moderátor
Bejegyzések: 4085
|
ZajtiB - 2007. május 19. @ 19:03 Gyönyörűen fut rajta az Office és a Safari. Az iTunes is megy. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1660
|
Én is néha kivagyok az itteni használt áraktól, de pont rossz példát hoztál fel. Vagy elvette az eszed a hackmac? :D |
|
Veterán
Bejegyzések: 1326
|
Ez tényleg rossz példa. Korrekt az ár. |
|
Veterán
|
Mondjuk az hogy mi és min fut jól az tök relatív… PL kételkedem abban hogy egy 333as mac-en (amire hivatalosan fel se megy mondjuk a tiger) tökéletesen lehetne böngészni a neten. (flash meg minden)
|
|
Moderátor
Bejegyzések: 3897
|
PowerBook (MacBook Pro) != MacBook (iBook). Szerintem sem rossz az ár, bár bepróbálkoznék némi alkudozással. :-) Ennél jóval viccesebb hirdetések szoktak megjelenni. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2916
|
Vicces hirdetésekért ajánlom a vaterát böngészni :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 267
|
..~Ghost~.. - 2007. május 19. @ 22:48
gondolom, ez nem-egyenlő akart lenni.
talán, ilyen még nem volt: pontos a beszmac. órája! Ákos |
|
Veterán
Bejegyzések: 1731
|
hm… valóban rossz példa lenne? én ár-teljesítmény arányt néztem csak, de ha mondjátok akkor úgy van.
mondjuk ez is elfogultság kérdése… pl:
|
|
Moderátor
Bejegyzések: 3897
|
No utánanéztem egy kicsit. A hirdetésben szereplő egy éves kor az csalóka kicsit. Mondjuk úgy, hogy erősen lefelé van kerekítve. Ugyanis a speckók alapján az nem az utolsó, hanem az utolsó előtti szériából való modell (gyártása: 2005. január-2005. október). Valószínüleg valahol sokáig állt raktárban, így a tulajdonos lehet, hogy tényleg egy éve használja. Viszont! Abból a sorozatból két konfiguráció létezett: az 1,5 GHz-es 64 megás VGA-val (szerintem ez szerepel a hirdetésben), és az erősebb 1,67 GHz-cel és 128 megás VGA-val. Ez egyben azt is jelenti, hogy a szóban forgó modellt gyárilag csak combó drive-val látták el, a billentyűzet sem világítós és a képernyő felbontása 1440x960 HELYETT csak 1280x854. Az utolsó G4-es szériánál (2005. október-2006. február) már csak egy modell volt: 1,67GHz/128MG VGA/DL SuperDrive/Illum. keyboard. Nyers prociteljesítményben nyilván nagy különbség van, de egy mostani MacBook-kal szemben viszont még most is lehetnek előnyös tulajdonságai. Hogy mást ne említsek a videó alrendszer (bizonyos játékokat nagyobb FPS-sel futtat), másrészt a strapabíróbb alu ház. Ha az utolsó szériás modellről beszélnénk, akkor még megemlíteném a képernyő nagyobb pixelszámát (így is nagyobb a pixelszám, de csak egy picivel) és a képernyő méretéből fakadó jobb olvashatóságot, valamint a nem Intelre optimalizált programok (pl.: Adobe CS/CS2) jobb futtathatóságát. Ez a modell így viszont tényleg nem biztos, hogy ér ennyit. Már csak ezért sem. De még ez is jobb választás ugyanolyan irányáron. Hogy ezt már ne is említsem! :-) Ahogy a régi mondás tartja: van aki hirdetni szeret, van aki eladni. :-)) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1291
|
Néha nincs választás....
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1731
|
:D:D ebben magamra ismertem.... én sem tudok eladni semmit.... |
|
Veterán
Bejegyzések: 1511
|
Egy biztos, annak idején volt nekem egy 1.5GHz-es PowerBookom, ugyanez a típus mint ami a hírdetésben szerepel. Világítós bill., auto fényerős TFT, motion sensor, stb. Amikor eladtam még véletlenül sem jöhetett számításba inteles MacBook. Nem ugyanaz. Teljesítményben ugyan verte volna a PPC-t, de használhatóságban, megbízhatóságban semmiképpen sem. 2 GB memóriával hihetetlen mértékben lehet terhelni a PowerBookokat, nem rogyik össze fél gigás PSD fájlok alatt, ezzel szemben a MacBook kis grafikai teljesítményének köszönhetően rendes szenvedés ekkora fájlokkal dolgozni.
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3296
|
250e árultak 17es ucsó szériás powerbookot is! elis adták egy nap ez a gép max 200e de az már nagyon max. amugy nagyából minden második hírdetés a nevetséges kategoria :D de a kedvencem mégis a kereskedői hírdetések :) látni mikor nem megy nekik a bolt :D |
|
Aktív
Bejegyzések: 255
|
Nálam ez nyert, hogy lehet valaki ennyire hülye?
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3655
|
AiRLAC - 2007. május 30. @ 05:42 ennyiért simán megéri. asszem megveszem |
|
Macőrült
|
ennek írtam is :DDD de csak auto-replay-t kaptam ritka nagy barom.... |
|
Moderátor
Bejegyzések: 3004
|
300e Ft-ér lehet kapni 17"-osat… |
|
Macőrült
|
iMac G3 350 (CD-rom) Blueberry alkatrésznek eladó!
Valószínűleg táp rész ment tönkre benne, mert az alaplapot átraktam egy másik gépbe, és működött!
Irányár: 10000
|
|
Aktív
Bejegyzések: 70
|
Adj Isten!
Szóval egy idevágó vicc: Egy férfi azonnal megvesz egy 2000 Ft értékû dolgot 3000 Ft-ért, ha szüksége van rá.
|
|
Macőrült
|
egigerofa - 2007. június 06. @ 19:41 Ebből él a teszkó, meg a többi :) |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2897
|
no, átböngésztem kicsit a hirdetéseket, és huh, kicsit fura, de mintha az árak az egekben járnának… némely cucc meghaladja a bolti árat is… pl. van egy használt fekete MB, coreduos, 300-ért, mikor az istyle-ban meg csontra ugyanaz a konfig, C2D procival, 295… és még nem is használt… jó, mondjuk a 300-ból biztos lehet alkudni :) de tulajdonképp mennyit kéne belőle, ha azt vesszük, hogy új gép jobb procival 295… én 50-nel olcsóbban is elgondolkoznék, hogy nem kell-e nekem egy jobb új gép inkább, amire nem csak 2 hónap gari van… egigerofa: a mondj egy viccet topicba is írd be, ez marha jó poén :D |
|
Macőrült
|
“AMD ATHLON 64, 400GB HDD, GF7600GT, Extrákkal (5.1 fadobozos Genius 5000W, TV-Tuner) Eladó egy bontatlan, alkatrészenként eredeti csomagolásban, vadonatúj garanciális asztali számítógép. Amennyiben kell összeszerelem a gépet és segítek installálni. (Progi, Film, Játék, Zene)
Alaplap: Asus M2N4-SLI NForce4 SLI AM2 EATX 4 DDR2 800 DUAL 7.1 int.hangkártya 2x Gigabit háló 4+6 USB 2.0
Amenyiben Budapest területére kell kiszállítani, akkor én állom a szállítási költségeket.
Irányár: 165000
amikor én a volt fest. jegyemet a fesztivál elött meghírdetem hátha kell valakinek kaptam egy kedves mailt hogy ez nem macel kapcsolatos és törölték.
|
|
Macőrült
|
SolarEclipse - 2007. június 07. @ 11:56 Megy rajta az osx, a jegyeden meg nem. Úgyhogy ha nem mekkel csinálták, akkor tényleg nem sok köze van a fórumhoz :) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1933
|
A hirdetési és hirdetésfeladási oldal tetején olvasható ugyan, hogy: “Nem Macintosh, vagy Windows-rendszerű számítógépek hirdetésekeit mindenféle figyelmeztetés nélkül el fogjuk távolítani. Kérjük, hogy a Windows-gépek adás-vételére használjatok az arra szakosodott portálokat.”, csak nem veri ki az ember szemét és nem csap a kezére. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2897
|
pontosítani is lehetne a feliratot, hiszen az összes mostanában kapható meknek a jó részén vígan futkározik a windows… viszont meg lehetne talán fogni a témát a gyártó kilétében pl.: nem az Apple által gyártott eszközökkel, vagy azokhoz való alkatrészekkel, és a nem OSX-hez való szoftverekkel kapcsolatos hirdetéseket azonnal töröljük… |
|
Veterán
Bejegyzések: 1079
|
SolarEclipse - 2007. június 07. @ 11:56 Arra mondjuk nem gondoltál még, hogy nem üldögél minden moderátor folyton a gép előtt, és ha mégis, akkor sem folyton az adok-veszek rovatot böngészi? Ez a hírdetés ma délelőtt került ki… |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 702
|
Nekem attól van tele a hócipőm amikor egy hirdetést vagy 3x olvasok egy nap… annyiszor felrakja a delikvens… |
|
Veterán
Bejegyzések: 1140
|
SolarEclipse - 2007. június 07. @ 11:56 No és elkelt már? mennyiért vesztegeted? |
|
Veterán
Bejegyzések: 1933
|
xedos - 2007. június 07. @ 13:05 Ne olvasd a hirdetéseket! :) Vagy venni akarsz valamit? (az iPod nanósra gondolsz? Szorgalmas és kitartó...) |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2830
|
Egy gyöngyszem: http://beszeljukmac.com/index.php/elado/elado_ind/powermac_desktop_g3/ Kicsit lejjebb külön-külön is feltette a cuccokat. |
|
Aktív
Bejegyzések: 255
|
gyzsolt - 2007. június 06. @ 20:06 Igazad van, ha mindenki így gondolkozna nem nyílt volna ez a topic :) |
|
Macőrült
|
álljunk csak meg én nem a moderátorok ellen írtam hanem hogy sok olyan van aki itt akarja eladni a pc-t… ja és hivatalosan csak macre lehet felrakni az os X-et… |
|
Veterán
Bejegyzések: 1404
|
Nekem ez most a kedvencem:
Sürgős eladásról beszél, de a gari nélküli, 1 éves készüléket 40eFt-al adja drágábban, mint a boltok :) -- Szerintem a normál használt ár az új készülék nettó ára -10% fél éves korig, 1 évesnél -20%.. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 3861
|
Nagyobb HDD, 2 GB RAM, de szerintem se ez lesz a vegleges ara :). |
|
Moderátor
Bejegyzések: 4163
|
“(az iPod nanósra gondolsz? Szorgalmas és kitartó...)”
Még mindíg megvan!!!
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2427
|
Én ezt tartom kicsit elszállónak.
|
|
Macőrült
|
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1870
|
SolarEclipse - 2007. június 09. @ 12:47 Ezt ennyivel kommentálnám: nyehehe hoogyne nyehehe :D |
|
Macőrült
|
az enyémet merném ennyiért kirakni ami 1,8/1gigaram/160as vinyo/bt/ap/128megás video kari/bill/egér és még ebböl is alkudoznának kedvesen… |
Hello srácok!
Sokáig nem akartam indítani ennek topikot.... most betelt a pohár.
Mint szerintem minden, józan paraszti ésszel és némi matek tudással megáldott ember tudja,
sok sok olyan apróhirdetés van a beszmeken, amiben arany áron kínálja a kedves eladó a cuccát…
no erre szerintem ékes példa a következő:
http://beszeljukmac.com/index.php/elado/elado_ind/1_ves_powerbook/
azt azért megjegyzem, hogy kb. most van 4x felhozva ez a hirdetés, ki tudja miért ,eddig nem kelt el…
használt MacBook-ot kap az ember ennyiért… komolyan, nem akarok sértő lenni, de ezen itt csak röhögni tudok.
Ha nektek is van olyan “kedvenc” apróhirdetésetek, amik elborzasztanak és megbotránkoztatnak, akkor uccu neki :)
/nem 1, hasonló van itt.../