- …keresés a hirdetésekben
- Asztali Macek
- Hordozható Macek
- Kiegészítő Maces hardver
- Macintosh szoftver
- iPhone
- iPad
- iPod
- iPhone / iPod kiegészítők
- Csere
- Egyéb
- iTunes Gift Card - USA - ...
- QNAP TS-219P II - 2bay NA ...
- iPod Nano 8GB 6th (új!)
- Mac mini
- Macbook Pro 17 i7 2.2/4GB ...
- iPad 2 wifi+3G, Black, 16 ...
- MacBook Pro 3.1 magyar bi ...
- MacBook white 6.1
- iPad 2 64GB 3G+Wifi, 10hó ...
- Venék Apple Mini 2,7 i7, ...
- I mac 21"
- VENNÉK iPad 1 wifi 16GB
- PowerMac G5 DP
- Keresek Apple iPad 2-t
- Samsonite Pillow 15" lapt ...
RSS
Új fórum témák
- iMac grafikai feladatokra ...
- iPhone 4 memória probléma ...
- Numpadon vessző helyett p ...
- Airport express bridge mó ...
- Beépített hangkártya
- Access, FrontPage
- iBook G3 életre keltése
- OSX általános kérdések
- Final Cut pro X file dupl ...
- Leopardról - Lionra
- Banki belépés
- Kijelzővédő fólia
- Mac OS X SONY VAIO laptop ...
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Üdv,
nekem az lenne a kínom, hogy ugyebár a MacBookok (is) úgy vannak megoldva, hogy 95%-os töltöttség felett ne lehessen rátölteni, de ez néha túl magasnak bizonyul, csomó eset van, amikor sleepben lemegy 95% alá, de mégse akarok rátölteni, hogy ne rontsam fölöslegesen az akksit.
Nem tud valaki valamilyen módszert, amivel lejjebb lehetne tolni ezt a határt? Terminal mindennapos használatban van, így nem riadok viissza a használatától :)
Előre is kösz
Fábi
Ok, ebben az esetben nem töröm magam ezen :)
Semmi félreértés, visszakérdezés, okoskodás, és hasonlók, csak kérdés és válasz.
Mielőtt félreértenél visszakérdezek: e kérdés kapcsán milyen választ nem tartanál okoskodásnak, illetve hasonlónak?
:-DDDDDD
Semmi félreértés, visszakérdezés, okoskodás, és hasonlók, csak kérdés és válasz.
Mielőtt félreértenél visszakérdezek: e kérdés kapcsán milyen választ nem tartanál okoskodásnak, illetve hasonlónak?
DonDebr válaszát tiszta, világos, egyértelmű, és korrekt válasznak tartom. (Nem mellékesen még így is van.) Ez az a válasz, amelyet nem tartok okoskodásnak.
A megjegyzésemet azonban nem azért írtam, hogy félreértést gerjesszek…
Na, én ezt már annak tartom :-DDD
Na de most akkor azt mondjátok meg, hogy töltőn használjam inkább, vagy csak töltsem fel mikor már lemerül (vagy majdnem?) Hogy őrzi meg leginkább az amúgy páratlan kapacitását?
A mai Li-ion és Li-polimer akkuknak nem árt a rátöltés. Akár 94%-nál is ráengedheted a töltést, nem fog tönkremenni, vagy kapacitást veszteni.
A memóriaeffektus a régebbi Ni-Cd akkumulátorokra volt jellemző.
Azért nekem úgy tűnik, hogy az elekrtonika emulálja ezt az emlékező dolgot.
többször egymás után kellett tejlesen kihasználnom az akksit. erre a kapacitás leesett 58%-ra.
pedig mindig teljesen feltöltöttem.
Aztán azóta megint nem kell, így 80-91% a kapcitás
Akkor megnyugodtam :) Csak beszaratott, hogy néha másfél órát bír mikor leveszem a töltőről, néha hármat.
Köszii :))
hi all!
tehát ha a macbookom töltőn van hónapokig (15 cikluson van túl) akkor nem lesz baja az akkunak, jól értettem?
egy másik topikban is egy akkus kérdést vetett fel valaki, és egyáltalán nem egyértelmű a teendő sajnos.
thx.