|
Aktív
Bejegyzések: 336
|
AIM címedet eltudod küldeni mailben? Egy embernek már biztos kell a progid… :) |
|
Aktív
|
Vagy talán jobb is, ha itt írod meg, ahogy akarod. Loop gyártás izgat. Egy kettöt örömmel legyártok neked - legyen valami exluzív stuffa a progihoz. |
|
Aktív
Bejegyzések: 463
|
Ohhh, ezért hálás lennék. A gond az, hogy ritkán használok iChat-et, Msn-t, de itt az msn cimem: lov645 giliszta hotmail pont com. Vegyél fel partnernak ha tudsz, de én csak vasárnap este leszek elérhető legközelebb valószínűleg, péntek-szombat vetitek :) |
|
Aktív
|
Én sem használom :D! Egyébként vasárnap estétől átmenetileg nem leszek net közel a gépemmel. dsl: hogyan érted azt amit montad? .lov.: Pesti vagy (bár a celofán weblapját nézegetve azszem más eset le)? Életemben nem csináltam vetítést, bár évek óta foglalkoztat a gondolat - egy szép napon beállok melléd:) |
|
Aktív
|
:) ok, értem, itt, vagy emailben elérsz (cim a profilomban). Vidéki vagyok egyébként, de nem is szolnoki, hanem tápiószelei ;) |
|
Aktív
Bejegyzések: 25
|
hát hogy gondoltok egyet és irtok egy programot, dejólenne ha én is tudnék ilyet. |
|
Aktív
|
Utcsó posztod számomra a nap csalódása! Főállású VJ vagy? Hogyan fogjuk kibeszélni a vj-ezést egy vagy két pofa sör mellet??? Jösz néha pestre? |
|
Aktív
|
dnl: azért nem ilyen egyszerüen müködik ez a dolog :) Masiff: most még pár hétig hetente kétszer pesten vagyok. A vj-zést meg nem lehet föállásban nyomni szerintem - legalábbis itthon :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 177
|
Szerintem egy valamire való vj resolumet használ… Sajna nincs macre de ez van… jön a bootcamp.
|
|
Aktív
|
Megoldható a főállású vj-zés, unió van, nem csak itthon partiznak:). Tény, hogy nagy munka beindítani egy elyen karriert. Programozáshoz nem értek (csak HTML és egy kevés ActionScript, na meg régen QBasic-et toltam:D). Van egy ismerösöm, Linux alatt OpenGL programozó, ő lesz (reméljük) a kivitlező. Én csak az interface dizájner vagyok, meg az ötlet gazda. |
|
Aktív
|
Tom: ezt nevezem hozzáállásnak, aki nem resolume-ot használ már nem is vj :D |
|
Aktív
|
Tom_Szeidel - 2007. augusztus 31. @ 16:46 Én személy szerint nem szeretem a Resolumot. Kipróbáltam , messze nem az igazi. Ott van pl. a Hexstatic AV DJ setje, na ők példáúl VDMX-et hasznélnak, sok neves vj saját szoftvert csinál - kinek mi kell. Attól, hogy a Resolume-ot mindenki megtanulja 5 perc alatt, nem nagy szám (de elismerem, nem rossz progi). |
|
Aktív
Bejegyzések: 177
|
én nem azt írtam,hogy nem vj de körbe kell nézni a piacon meg igazi nagy vj partykon még csak resolumét láttam ... elfogult vagyok lehet… |
|
Aktív
|
Én eddig csak Resolume-ot használtam, így rosszat nem mondanék rá, de látom a többit használat közben.
|
|
Aktív
|
Magyarországon sajna a VJ-ek gyengusak (tisztelet a kivátelnek). Resolume van mindenhol, tény. Sajna, sok partyn voltam, ahol kb. 10 percnyi source anyaggal dolgoztak. Gáááááz! |
|
Aktív
|
Na ez azért ránk szerencsére nem mondható el. Sok anyagunk van és folyamatosan bővitjük.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 6
|
Hali!
|
|
Aktív
|
Én személy szerint a photojpeg-et ajánlom, egy 75%-os tömöritéssel. Resolume-hoz viszont a gyártó ajánl egyet, de ez fizetös:http://www.resolume.com/support/manual/index.html#mjpeg |
|
Aktív
|
Milyen rendszer van a gépeden? |
|
Aktív
|
10.4.10. jelenleg. Ha minden igaz, 1-2 héten belül ismét Mac tulaj leszek, végre nem kell majd azon morfondirozni, hogy ha valami bugos, akkor én csesztem el, vagy a hackintosh a bűnös :S |
|
Aktív
|
Csak mert a haverom nem régen vett egy hasonló masinát Vistával, és nagyon nem akart menni a vetítés neki sem. Dobott rá egy XP-t és azóta minden ok. |
|
Aktív
Bejegyzések: 6
|
a gépen XP fut és ezért nem is értem a dolgot...mert még Vistanál megérteném valahogy… |
|
Aktív
|
Mit értesz azon pontosan hogy nem arakt menni? |
|
Aktív
|
Igazán semmit nem lehetett vele kezdeni, szaggatott, lassan reagált az alap dolgokra is. Ha jól tudom alapba 35&#xon; ment a proci, program nélkül. Gondolom ez volt a hiba. Munkához nem frankó. |
|
Aktív
|
A winchester sebessége is lényeges lehet, főleg ha hosszabb loopokat használ. Nekem sata-150-es winyó van benne, 2 photojpeg 75%-os loop mindenféle gond nélkül megy, ha nem tömöritem a cuccot viszont akkor ez sem. 320x240-es loopokról van szó egyébként, a gépbenlevő gma950 videókari miatt 640*480-ról álmodni is felesleges :S |
|
Aktív
|
Ha jól láttam te alapvetően képeket használsz. ugye?
|
|
Aktív
|
A progi anno úgy indult hogy csak képek, mostanra jellemzőbb a videóhasználat, 2 videó layer és 1 kép layer van most, plussz egy real-time szövegező rész. Én .mov-okat használok, swf-et egyáltalán nem, nem értek a flash-hez jelenleg, de pont mostanában fogok egy céges flash tanfolyamra járni:) A loop gyártás itt is hasonló mint nálatok, folyamatosan próbálunk több időt szakitani a saját anyag gyártására, a célom mindenképp az, hogy minél hamarabb felmenjen a saját loopok használata olyan 80-90%-ra :) |
|
Aktív
|
Érdeklődnék hogy ki-milyen gépet használ a gigeken? 1-2 hét múlva elérhetővé tenném a 0.2-es változatot, érdekelne-e valakit akár csak kipróbálás, tesztelés céljából a progi? |
|
Aktív
|
Ha mondjuk 1400x900-as felbontás kell a progihoz, az jó? Midi controllerből ki-mit használ? |
|
Aktív
|
nekem kicsike macbook-om van 1280x800.
|
|
Aktív
|
Engem is érdekelne a progi. Az 1400x900 tökéletes. |
|
Aktív
|
a macbook felbontás tökéletes lesz, ha minden jól megy 1-2 héten belül sikerül beszerezni egyet, kis optimalizálás, debug, és kaphatjátok :) |
|
Aktív
|
CoGe 0.25 testbuild: h__p://www.lovqc.hu/coge_025.jpg A kezelőfelület teljes átalakitáson ment keresztül, ez már a majdnem végleges változat ilyen szempontból, 2-3 vezérlő fog még rákerülni layerezni. Az interfész alatt egyébként már majdnem az 1.0 bújik meg, de ma este használni kell a progit, igy ennyire futotta időből. Azt nem tudom hogy emlitettem-e már, bár lehet hogy senkit nem is érdekel, de lényegében nincs a progiban egy sor Objective-C vagy OpenGL kód sem ;) |
|
Aktív
|
Már várjuk? Mi van azzal a sörrel? Csak nem megy a dolog… |
|
Aktív
|
Megy az, csak kicsit kevés van most időből… |
|
Aktív
|
Na, jövőhéten ha esik ha fúj meg kell innunk azt a sört:D Ha nem gond akkor CoGe barátommal megyek majd ;) |
|
Aktív
|
Mellesleg épp upgrade-elem a progit, lesz benne pár új funkció ami most jutott eszembe, péntekig kaptok screenshotot, meg valami demo videót is. |
|
Aktív
|
No, apró változások a 0.3-as verzióban. Elkezdtem összehúzni az interfészt, hogy a MacBook kijelzőjén is elférjen majd: Layerz tab Ami érdekesebb hogy a master-ra kerülő két mixer jele nem csak “simán” küldhető a projektorra - megjelenetek a master layoutok(bár itt az interfész még igencsak szellős...): Master tab Itt pedig egy példa, a HEX layout randomize módban: HEX preview Ha minden jól halad, jövőhéten MacBook tulaj leszek, és akkor még szeptemberben tesztelhetitek az első publikus bétát :) |
|
Aktív
|
hátezdurva ;) várom már nagyon!! |
|
Aktív
|
Jó lesz nagyon!
|
|
Aktív
|
Nos, Leopard megjelenésével a QC és IB páros is fejlödött, látva az újdonságokat, szeretném elkezdeni a 2.0 fejlesztését hamarosan, amiben már lesznek FreeFrame effektek is, realtime .mov és .png, midi learn, és teljesitményben is jobbat nyujt. A jelenlegi 0.7-es verzióból fog megszületni az 1.0 haramosan, ez mondjuk 1 hetet jelenthet maximum. A CoGe 2.0 fejlesztésébe csak ezután kezdek, mert az már Leopard only lesz:) |
|
Aktív
Bejegyzések: 51
|
Sziasztok!
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3620
|
.lov. le lehet szedni ezt a programot vagy csak saját felhasználásra készül? :) |
|
Aktív
|
blackalex - 2007. november 12. @ 13:57 köszi;) |
Összes oldal: 4
|
|||||||
| « FCP sek Motion osok és LiveType osok help PLS! | MacBook és TV (SCART) » |
Max-ot én is próbálgattam, használtam pár éve (2.5-ös verzió ment akkor talán), aztán mivel pénz nem volt jó gépre, és hiányzott a hozzáértés, abba is maradt a dolog.
Az ötleteket természetesen szívesen veszem, Leo megjelenés előtt rendbe akarom kapni a progit és elérhetővé tenni, hátha kell valakinek:) Source anyaghoz pedig minden segitség el kell, sajnos a fejlesztés annyi időmet elveszi, hogy alig marad időm a loopgyártásra:(