|
Aktív
Bejegyzések: 112
|
vdmx-ben az, hogy nem lehet menteni, annyit jelent, hogy csinálhatok vele bulit, csak csak élőben? |
|
Aktív
Bejegyzések: 414
|
igen, plussz gondolom a beállításokat sem menti el, de ezen kivül minden funkcionál. |
|
Aktív
|
igazából a saját szülinapi bulimra szeretnék egy ilyet csinálni, de nem szeretnék végig a gép mellett állni. akkor a vdmx trial gondolom bukta. esetleg ha odamegyek 5-6 órával előtte, be tudom programozni előre?
|
|
Aktív
|
ha nem akarsz végig a gép mellett állni akkor minek akarsz vjzni? Akkor inkább imovie-ban pakold össze a loopokat mentsd ki dvd-re vagy akár maradhat is a winyón, és játszd le azt. Tehát először döntsd el hogy real-time dolgot akarsz or not. A beprogramozáson meg nem tudom mit értesz, ezek real time szoftverek, nem videószerkesztők. |
|
Aktív
|
videot sokat vágtam már, de gondoltam most kipróbálnám élőben is, de nem maradhatok végig a gép mellett a saját partymon. de akkor lehet hogy igazad van.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 769
|
Megoldás lehet olyan progi, amiben kedved szerint váltogathatsz. Erre vannak ugye a komolyak, mint a modul8, meg vannak egyszerűbbek. Minden esetben ott indul, hogy betárazol hosszabb-rövidebb loop-okat, filmecskéket, amik ‘maguktól’, vagy manuálisan váltogatódnak. ProVideoPlayer, LittleView pl nekem bevált, több-kevesebb kompromisszummal. De, mint .lov. kollega fentebb írta: vagy live, vagy konzerv. A kettő együtt nem igazán működött nálam se soha. És a saját bulidon én is a konzervet javasolnám. Olyasmiket megtehetsz, hogy ha van fény, akkor néha beadod az iSight képét, az bulis lehet adott esetben. Esetleg valamilyen effekt programmal megdobva.) De a helyedben konzerválnék valami 1-2 órás cuccot, és azt loopoltatnám. Alternatívaként összeszednék néhány érdekes screensavert (ne becsüld le őket!), és azt váltogatnám. Látványos és egyszerű. |
|
Aktív
|
pontosan, konzerválj :) Ha pedig lájvolni is akarsz közben, akkor még mindig megteheted hogy két sör között a vdmx-ben rátolsz valamilyen loopot vagy effektet :) |
|
Aktív
|
nos emberek “kész” a béta(Leopard ONLY!), ha érdekel valamit akkor dobjatok egy mail-t a ! |
|
Aktív
Bejegyzések: 24
|
Udvozlet! Hogy smint?
Nekem meg kellett valnom a kis MB-tol. :(
Ha nem is ennyire hirtelen, de szivesen beszallnek majd valaki melle a modul8 megvasarlasaba.
|
|
Aktív
|
dnl, olvass vissza kicsit:) |
|
Aktív
Bejegyzések: 24
|
jajaja nem frissitett az oldal, eppen hogy csak megeloztel ;)
|
|
Aktív
|
nincs akadálya, dobj egy mailt:) |
|
Aktív
Bejegyzések: 1
|
Sziasztok!na kiraly hogy van vj topic is!most toltottem le az imacre a modul8at mert sajna a resolume nem megy ugye macintoshokon:(kerdes hogyan kell az avis es a mpeges videokat importalni a modul8ba?es ha tudtok vmi linket ahol a final cut pronak vannak tutorial videoi akkor megirnatok?koszii |
|
Aktív
Bejegyzések: 10
|
hello emberek!
|
|
Aktív
|
jah igen, és van-e olyan progi amivel lehet torrentet tölteni?
|
|
Aktív
Bejegyzések: 20
|
karas! Szerintem próbálkozz az Arkaos-szal: van benne automation. Rádobálsz videókat, képeket, effekteket és majd csak “kijön belőle valami”. Pár óra ráfordítással egész komoly előprogramozást lehet végezni és “szinte élőnek “ tűnik az automatika.
|
|
Aktív
|
mymatte - 2007. december 01. @ 23:44 bootcamp vagy valamelyik virtualizációs megoldás lesz a barátod, pölö Parallels |
|
Aktív
|
Aramis jó ötlet ez a blog, én is gondolkoztam rajta hogy indítok egy QC blogot, sajnos nem tudják az emberek hogy mennyi mindenre jó, viszont a külföldi qc blogokat is alig olvassák, úgyhogy letettem róla:( |
|
Aktív
|
.lov. - 2007. december 02. @ 11:17mymatte - 2007. december 01. @ 23:44hello emberek!
igen errő már hallottam de ez hogy működik?
|
|
Aktív
|
a bootcamppel tudsz egy külön particiót csinálni a winyódra amire winfost telepitesz. Parallels meg ilyen: http://www.youtube.com/watch?v=DvYNZaCAc3g |
|
Aktív
|
.lov. - 2007. december 02. @ 11:48
Ha csak páran is tudunk eszmét és egyebeket cserélni, figyelmeztetni egymást az ujdonságokra, életben tartani egy közösséget egymás segítésével, már mrgérte!
|
|
Aktív
|
.lov. - 2007. december 02. @ 12:00
okés megvan!
|
|
Aktív
|
sziasztok!
említettétek régebben, hogy csinálhatom azt is, hogy az iSight-ot kirakom fullscreenre party közben, és akkor mindenki örül, hogy látja magát.
örök hálám!
|
|
Aktív
|
developer tools fel van telepitve nálad? qc-ben pikk-pakk összedogom neked:) |
|
Aktív
|
buta vagyok és műveletlen:
|
|
Aktív
|
tiger telepitőről tudod felrakni, asszem’ optional installs-ban van. De előtte azért ellenőrizd le hogy nincs-e fent, ird be a spotlightba hogy: quartz composer |
|
Aktív
|
nincs fent sajnos, csak ma már nincs időm telepíteni, de a hétvégén megpróbálom!
|
|
Aktív
|
sziasztok!
|
|
Aktív
|
fontos szabály: nem warezolunk a fórumon! |
|
Macőrült
Bejegyzések: 3293
|
nem bocsizni kell hanem amikor regelsz valahova elolvasni |
|
Aktív
|
http://www.cinetrip.hu/cvj2008/ nem értem miért 3 héttel előtte kell bejelenteni egyébként… |
|
Aktív
|
volt a tornán valaki dnl-en és rajtunk kívül? És mégegyszer “nagyfel” az ITP krunak;) |
|
Aktív
|
igen, mi, vagyis az az illuvision, akit elég vagányan leoltottál ipc fórumon, és akik tönkrevertek téged, kedves lov, elromlott midi kontrollerrel és színek nélkül…
|
|
Aktív
|
hehe:)
1. nem oltottam le senkit, szerintem összekeversz valakivel, de ha gondolod akkor idézd ipc-n
|
|
Aktív
|
1.utemerzekuk meg egyenlo volt a 0-val. igen, és ez sok versenyzőre igaz volt szerintem. én ezt nagyon kritikusan szemléltem, mert szvsz ez az egész alapja. igaz, nem te voltál a fő oltó, de nem értem miért jó ez 2.ez a torna sajnálatos módon semmi másról nem szól, minthogy bulizunk egy jót, aztán megajándékozzuk a haverjainkat, mint ahogy ez kis országunkban megy 3.nem nagyarcoskodunk, nincs is értelme, csak gondolj bele mennyire dühítő ez az egész |
|
Aktív
|
1. a kritikát viselni tudni kell, “esetleg” megpróbálni tanulni belőle - abból még soha nem lett senkinek baja. De én nem személyeskedtem, ellenben veletek. 2. ez egy elég nehezen zsűrizhető műfaj, elég nehéz objektiven dönteni, főleg ha sokszor fontosabb dolga akad:D Bár ha ezzel annyira nem értetek egyet, nem értem miért olyan nagy valami hogy szerintük jobban voltatok mint mi… :D 3. aki meg itt max. rosszul érezheti magát az én vagyok, mert pont olyantól nem vártam volna ezt a viselkedést alaptalanul, akinek előzőleg segítettem. Téma részemről lezárva. |
|
Aktív
|
1. a kritikát viselni tudjuk is és kell is tudni ahogy mondod, viszont ez nem kritika, hanem marhaság, ennyi 2. nyilván relatív hogy kinek mi a jó meg szép. de tény hogy a portugál arcok csak azért nyertek, mert haverok, ennyi 3. butaság, csak védtem magunkat, nem személyeskedtem, ennyi |
|
Aktív
|
Hát igen, ezért tart itt a magyar VJ szakma, mert egymással veszekedtek ahelyett, hogy összefogva kitaláljuk, hogyan nyomjuk le legközelebb a portugálokat. Mind a kettőtöket láttalak ( .lov., mymatte ) és mindegyik tettszett! A sikeresebbnek nem elegáns a hibákra hivatkozni, mert szerintem éppen a hibák miatt voltak sikeresebbek ( a francba a színekkel! ).
|
|
Aktív
|
aramis teljesen igazad van, de akkor sem hagyhatom szó nélkül ha támadnak. De mint már mondtam, a téma részemről lezárva.
A portugálok a döntőben egyébként szerintem jók voltak, de abban biztos vagyok, hogy nem lett volna szabad eljutniuk odáig - az egyetlen valamire való szettük a döntőben volt.
|
|
Aktív
|
igen, a közönségszavazat jó ötlet
|
|
Aktív
|
semmi gond, de legközelebb számolj el 10-ig mielőtt kitörsz magadból:D |
|
Aktív
|
érdekes téma Aramis blogján, azaz az egyetlen magyar vj-skedéssel foglalkozó blogján, tessék csekkolni! |
|
Aktív
|
sziasztok!
elkezdtem megtanulni a vdmx-et, nagyon jól megy, már voltam is egy zenekari próbán, nekik is tetszett. persze sokkal több videora, képre van szükség mint én az gondoltam, de gyűjtögetem.
1. a számok végén nem lehet valahogy szépen lehúzni a két réteget? egy groupban vannak. gondoltam arra hogy adok egy billentyűt a hide-nak, de az nagyon hülyén néz ki hogy a zene elhalkul a két réteg pedig pakk eltűnik. aztán arra hogy beállítom az egér x tengelyére a csoport láthatóságát, de 1. addig nem készülhetek a következő számra mert a monitor jobb oldalán kell lenni a kurzorral 2. nem tudtam megcsinálni hogy egy adott gombra induljon be ez az x tengely érzékenység. 2. még nem látom át teljesen hogy melyik rétegbeállítás mit csinál, ezért a 3 réteg esetében sokszor már egy majdnem teljesen fehér képet kapok (alapból additionalon van mind a három).
ha valamelyikben tudtok segíteni, azt megköszönöm.
|
|
Aktív
|
üdv, a vdmx-hez nem nagyon értek, de szerintem biztos meg lehet csinálni ezt az eltüntetést valahogy:) Szerezz be egy midi kontrollert, és rakd arra az átlátszóság állítását, akkor szabadon marad az egér. Ha olcsót akarsz akkor ajánlom az X-Session Pro-t, köbö 24 ezer most az ára, nekünk is van belőle 2, teljesen jól bevállt. A rétegbeállításokkal kapcsolatban, bizony az addition miatt van a sok fehér. Az addition összeadást végez a rétegeken, a multipy szorzást, a subtract kivánás. Érdemes őket próbálgatni. Esetleg Luma Key jöhet még szóba, az a “fényerőt” alapúl véve tesz egy videón, képen területeket átlátszóva, vagy a Chroma Key, ami pedig ugyan ez csak színekkel. |
|
Aktív
|
köszönöm szépen!
|
|
Aktív
|
Nagyon szívesen:) Midi kontrollert mindenképp szerezz be, nagyban megkönnyíti a munkát! |
|
Aktív
|
developerfejűeknek érdekes dolgok vannak itten’ :
http://machinesdontcare.wordpress.com/
|
Összes oldal: 3
|
||||||
| « FCP sek Motion osok és LiveType osok help PLS! | MacBook és TV (SCART) » |

persze, megosztom majd a néppel. Még egy kicsit pofozgatom, de valószínűleg csak leo-only verzió lesz belőle, mivel elég keményen szét kellett túrni hogy leo alatt müködjön egyáltalán. Igazából nem akarok már sokat foglalkozni vele, került bele 1-2 új dolog, pár dolgot meg ki kellett szednem (text layer pölö egy az egyben), igazából a 2-as verzió készülődik a fejemben, mert a leo-s qc elég vj-orientált lett.
Mellesleg az aláírásodban taláható cuccot lehet midi kontrollernek használni? Akkor lehet hogy érdekelne:)