Fórum kezdőlap  »  Szoftver  »  Digitális hang és videó  »  VJ (Video Jockey) topic
Összes oldal: 3
3

Aktív
Bejegyzések: 414
#101 - 2007. november 12. @ 16:15 | mellőzöm  
SolarEclipse - 2007. november 12. @ 14:42

.lov. le lehet szedni ezt a programot vagy csak saját felhasználásra készül? :)

persze, megosztom majd a néppel. Még egy kicsit pofozgatom, de valószínűleg csak leo-only verzió lesz belőle, mivel elég keményen szét kellett túrni hogy leo alatt müködjön egyáltalán. Igazából nem akarok már sokat foglalkozni vele, került bele 1-2 új dolog, pár dolgot meg ki kellett szednem (text layer pölö egy az egyben), igazából a 2-as verzió készülődik a fejemben, mert a leo-s qc elég vj-orientált lett.

Mellesleg az aláírásodban taláható cuccot lehet midi kontrollernek használni? Akkor lehet hogy érdekelne:)

Aláírás 

CoGe - free vj app for Leopard

Aktív
Bejegyzések: 112
#102 - 2007. november 19. @ 10:38 | mellőzöm  

vdmx-ben az, hogy nem lehet menteni, annyit jelent, hogy csinálhatok vele bulit, csak csak élőben?

Aláírás 

black macbook blue ipodmini

Aktív
#103 - 2007. november 19. @ 10:49 | mellőzöm  

igen, plussz gondolom a beállításokat sem menti el, de ezen kivül minden funkcionál.

Aláírás 

Aktív
#104 - 2007. november 19. @ 11:58 | mellőzöm  

igazából a saját szülinapi bulimra szeretnék egy ilyet csinálni, de nem szeretnék végig a gép mellett állni. akkor a vdmx trial gondolom bukta. esetleg ha odamegyek 5-6 órával előtte, be tudom programozni előre?
vagy akkor ajánlotok?
nem bíznám másra.
250$ pedig így elsőre kicsit sok, de ha jól fog menni a dolog, akkor megveszem vdmx-et.

Aláírás 

Aktív
#105 - 2007. november 19. @ 12:09 | mellőzöm  

ha nem akarsz végig a gép mellett állni akkor minek akarsz vjzni? Akkor inkább imovie-ban pakold össze a loopokat mentsd ki dvd-re vagy akár maradhat is a winyón, és játszd le azt. Tehát először döntsd el hogy real-time dolgot akarsz or not. A beprogramozáson meg nem tudom mit értesz, ezek real time szoftverek, nem videószerkesztők.

Aláírás 

Aktív
#106 - 2007. november 19. @ 12:12 | mellőzöm  

videot sokat vágtam már, de gondoltam most kipróbálnám élőben is, de nem maradhatok végig a gép mellett a saját partymon. de akkor lehet hogy igazad van.
bocsánat amatőrségem miatt

Aláírás 

Törzsvendég
Bejegyzések: 769
#107 - 2007. november 19. @ 12:26 | mellőzöm  

Megoldás lehet olyan progi, amiben kedved szerint váltogathatsz. Erre vannak ugye a komolyak, mint a modul8, meg vannak egyszerűbbek. Minden esetben ott indul, hogy betárazol hosszabb-rövidebb loop-okat, filmecskéket, amik ‘maguktól’, vagy manuálisan váltogatódnak. ProVideoPlayer, LittleView pl nekem bevált, több-kevesebb kompromisszummal. De, mint .lov. kollega fentebb írta: vagy live, vagy konzerv. A kettő együtt nem igazán működött nálam se soha. És a saját bulidon én is a konzervet javasolnám. Olyasmiket megtehetsz, hogy ha van fény, akkor néha beadod az iSight képét, az bulis lehet adott esetben. Esetleg valamilyen effekt programmal megdobva.) De a helyedben konzerválnék valami 1-2 órás cuccot, és azt loopoltatnám. Alternatívaként összeszednék néhány érdekes screensavert (ne becsüld le őket!), és azt váltogatnám. Látványos és egyszerű.

Aktív
#108 - 2007. november 19. @ 12:39 | mellőzöm  

pontosan, konzerválj :) Ha pedig lájvolni is akarsz közben, akkor még mindig megteheted hogy két sör között a vdmx-ben rátolsz valamilyen loopot vagy effektet :)

Aláírás 

Aktív
#109 - 2007. november 28. @ 16:08 | mellőzöm  

nos emberek “kész” a béta(Leopard ONLY!), ha érdekel valamit akkor dobjatok egy mail-t a !

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 24
#110 - 2007. november 28. @ 16:20 | mellőzöm  

Udvozlet! Hogy smint?
Gondoltam benezek..  .lov. hogy all a programod? fejleszted azota is?

Nekem meg kellett valnom a kis MB-tol. :(
Egyre kevesbe turte a vid. kartya helyenek durva piszkalasat.
De szerencsemre, egy napot es minimalis penzt raforditva, sikerul beleugranom egy 2.4-es iMac-be. :)
Nem annyira mobil mint a MB. de nem esek ketsegbe ha vinni kell sem.

Ha nem is ennyire hirtelen, de szivesen beszallnek majd valaki melle a modul8 megvasarlasaba.
addig is udvozlet!!

Aláírás 

dnl
(iTP)

Aktív
#111 - 2007. november 28. @ 16:23 | mellőzöm  

dnl, olvass vissza kicsit:)

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 24
#112 - 2007. november 28. @ 16:30 | mellőzöm  

jajaja nem frissitett az oldal, eppen hogy csak megeloztel ;)
pl. engem erdekelne a dolog!!

Aláírás 

dnl
(iTP)

Aktív
#113 - 2007. november 28. @ 16:38 | mellőzöm  

nincs akadálya, dobj egy mailt:)

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 1
#114 - 2007. november 30. @ 19:00 | mellőzöm  

Sziasztok!na kiraly hogy van vj topic is!most toltottem le az imacre a modul8at mert sajna a resolume nem megy ugye macintoshokon:(kerdes hogyan kell az avis es a mpeges videokat importalni a modul8ba?es ha tudtok vmi linket ahol a final cut pronak vannak tutorial videoi akkor megirnatok?koszii

Aktív
Bejegyzések: 10
#115 - 2007. december 01. @ 23:44 | mellőzöm  

hello emberek!
a kérdésem az lenne, hogy hogy tudném valahogy rápasszintani a resolume-ot a mac-emre?
valahogy biztos játszik a dolog mert láttam már jó sok videót ahol macbookon küldik…
nem akarok más programot, és nagyon kellene erre a gépre is!
ha tudtok erre valamilyen módot, nagyon megköszönném!
illuvision

Aktív
#116 - 2007. december 01. @ 23:48 | mellőzöm  

jah igen, és van-e olyan progi amivel lehet torrentet tölteni?
a bitcometnek találtam egy olyan verzióját de nem műkszik…
köszi

Aktív
Bejegyzések: 20
#117 - 2007. december 02. @ 07:26 | mellőzöm  

karas! Szerintem próbálkozz az Arkaos-szal: van benne automation. Rádobálsz videókat, képeket, effekteket és majd csak “kijön belőle valami”. Pár óra ráfordítással egész komoly előprogramozást lehet végezni és “szinte élőnek “ tűnik az automatika.
http://vjlabor.blogspot.com

Aláírás 

Aktív
#118 - 2007. december 02. @ 11:01 | mellőzöm  

köszönöm!
megnézem!

Aláírás 

Aktív
#119 - 2007. december 02. @ 11:17 | mellőzöm  
mymatte - 2007. december 01. @ 23:44

hello emberek!
a kérdésem az lenne, hogy hogy tudném valahogy rápasszintani a resolume-ot a mac-emre?
valahogy biztos játszik a dolog mert láttam már jó sok videót ahol macbookon küldik…
illuvision

bootcamp vagy valamelyik virtualizációs megoldás lesz a barátod, pölö Parallels

Aláírás 

Aktív
#120 - 2007. december 02. @ 11:48 | mellőzöm  

Aramis jó ötlet ez a blog, én is gondolkoztam rajta hogy indítok egy QC blogot, sajnos nem tudják az emberek hogy mennyi mindenre jó, viszont a külföldi qc blogokat is alig olvassák, úgyhogy letettem róla:(

Aláírás 

Aktív
#121 - 2007. december 02. @ 11:49 | mellőzöm  
.lov. - 2007. december 02. @ 11:17

mymatte - 2007. december 01. @ 23:44hello emberek!
illuvision

bootcamp vagy valamelyik virtualizációs megoldás lesz a barátod, pölö Parallels

igen errő már hallottam de ez hogy működik?
nem nagyon értek a mac-ekhez…
köszi

Aktív
#122 - 2007. december 02. @ 12:00 | mellőzöm  

a bootcamppel tudsz egy külön particiót csinálni a winyódra amire winfost telepitesz. Parallels meg ilyen: http://www.youtube.com/watch?v=DvYNZaCAc3g

Aláírás 

Aktív
#123 - 2007. december 02. @ 12:09 | mellőzöm  
.lov. - 2007. december 02. @ 11:48

Aramis jó ötlet ez a blog, én is gondolkoztam rajta hogy indítok egy QC blogot, sajnos nem tudják az emberek hogy mennyi mindenre jó, viszont a külföldi qc blogokat is alig olvassák, úgyhogy letettem róla:(

Ha csak páran is tudunk eszmét és egyebeket cserélni, figyelmeztetni egymást az ujdonságokra, életben tartani egy közösséget egymás segítésével, már mrgérte!
Gyertek, dumáljunk!

Aláírás 

Aktív
#124 - 2007. december 02. @ 12:25 | mellőzöm  
.lov. - 2007. december 02. @ 12:00

a bootcamppel tudsz egy külön particiót csinálni a winyódra amire winfost telepitesz. Parallels meg ilyen: http://www.youtube.com/watch?v=DvYNZaCAc3g

okés megvan!
köszönöm

Aktív
#125 - 2007. december 14. @ 09:25 | mellőzöm  

sziasztok!

említettétek régebben, hogy csinálhatom azt is, hogy az iSight-ot kirakom fullscreenre party közben, és akkor mindenki örül, hogy látja magát.
fent van a vdmx, és az es_x, mindkettőben megtaláltam az isightot, de egyikben sem tudom kirakni fullscreenbe live. segítenétek?
vagy nekem az is jó, ha bármilyen primitív program képes erre.

örök hálám!
karas

Aláírás 

Aktív
#126 - 2007. december 14. @ 09:36 | mellőzöm  

developer tools fel van telepitve nálad? qc-ben pikk-pakk összedogom neked:)

Aláírás 

Aktív
#127 - 2007. december 14. @ 09:38 | mellőzöm  

buta vagyok és műveletlen:
mi az?
honnan tudom letölteni?
tiger-em van, ez nem akadály?
köszönöm előre is

Aláírás 

Aktív
#128 - 2007. december 14. @ 09:40 | mellőzöm  

tiger telepitőről tudod felrakni, asszem’ optional installs-ban van. De előtte azért ellenőrizd le hogy nincs-e fent, ird be a spotlightba hogy: quartz composer

Aláírás 

Aktív
#129 - 2007. december 14. @ 09:45 | mellőzöm  

nincs fent sajnos, csak ma már nincs időm telepíteni, de a hétvégén megpróbálom!
köszönöm!
addig kitaláltam, hogy megnyitom a photobooth-ot, és ctrl+scrollal belenagyítok a monitorba addig, amíg fullscreen lesz:D:D
vagy kihagyom inkább:)
még egyszer köszönöm!
karas

Aláírás 

Aktív
#130 - 2008. január 09. @ 11:32 | mellőzöm  

sziasztok!
leszedtem a motion dive-ot és a kicsike nem tuja megnyitni…
2 cd-nyi kicsomagolnadó fájl közül nem találok olyat amelyiket meg tudnám nyitni…
bizos van valami trükk a dologban, kérlek segítsetek!
van egy cd1, abban: abban egy mappa, img, ccd meg sub kieterjesztéssel,
és r00-tól r45-ig, valamint egy sfv fájl
a cd2-n lényegében ugyanezek…
ha valaki tudja hogy mi leet ez, kérem okosítson!
köszönöm

Aktív
#131 - 2008. január 09. @ 11:52 | mellőzöm  

fontos szabály: nem warezolunk a fórumon!

Aláírás 

Aktív
#132 - 2008. január 09. @ 13:41 | mellőzöm  

okés, bocsi

Macőrült
Bejegyzések: 3293
#133 - 2008. január 09. @ 16:47 | mellőzöm  

nem bocsizni kell hanem amikor regelsz valahova elolvasni

Aláírás 

Roland Mc 202, JoMoX XBase09, Korg MS2000, PowerBook G4 17”

Aktív
#134 - 2008. február 04. @ 13:54 | mellőzöm  

http://www.cinetrip.hu/cvj2008/

nem értem miért 3 héttel előtte kell bejelenteni egyébként…

Aláírás 

Aktív
#135 - 2008. március 02. @ 21:42 | mellőzöm  

volt a tornán valaki dnl-en és rajtunk kívül? És mégegyszer “nagyfel” az ITP krunak;)

Aláírás 

Aktív
#136 - 2008. március 03. @ 21:13 | mellőzöm  

igen, mi, vagyis az az illuvision, akit elég vagányan leoltottál ipc fórumon, és akik tönkrevertek téged, kedves lov, elromlott midi kontrollerrel és színek nélkül…
igen, fél év mókázás után ott voltunk, és ha nincsenek a portugálok, meg is nyerjük… ezt nem kell részleteznem

Aktív
#137 - 2008. március 03. @ 21:28 | mellőzöm  

hehe:)

1. nem oltottam le senkit, szerintem összekeversz valakivel, de ha gondolod akkor idézd ipc-n
2. nem vertetek tönkre senkit, és nem is gondolom hogy ez a torna arról szólt volna hogy bárkit tönkre kell verni :)
3. fiatalok vagytok még ehhez a nagyarcoskodáshoz gyerekek, never forget your roots!

Aláírás 

Aktív
#138 - 2008. március 03. @ 22:32 | mellőzöm  

1.utemerzekuk meg egyenlo volt a 0-val.

igen, és ez sok versenyzőre igaz volt szerintem. én ezt nagyon kritikusan szemléltem, mert szvsz ez az egész alapja.

igaz, nem te voltál a fő oltó, de nem értem miért jó ez

2.ez a torna sajnálatos módon semmi másról nem szól, minthogy bulizunk egy jót, aztán megajándékozzuk a haverjainkat, mint ahogy ez kis országunkban megy

3.nem nagyarcoskodunk, nincs is értelme, csak gondolj bele mennyire dühítő ez az egész

Aktív
#139 - 2008. március 03. @ 23:21 | mellőzöm  

1. a kritikát viselni tudni kell, “esetleg” megpróbálni tanulni belőle - abból még soha nem lett senkinek baja. De én nem személyeskedtem, ellenben veletek.

2. ez egy elég nehezen zsűrizhető műfaj, elég nehéz objektiven dönteni, főleg ha sokszor fontosabb dolga akad:D Bár ha ezzel annyira nem értetek egyet, nem értem miért olyan nagy valami hogy szerintük jobban voltatok mint mi… :D

3. aki meg itt max. rosszul érezheti magát az én vagyok, mert pont olyantól nem vártam volna ezt a viselkedést alaptalanul, akinek előzőleg segítettem.

Téma részemről lezárva.

Aláírás 

Aktív
#140 - 2008. március 04. @ 00:23 | mellőzöm  

1. a kritikát viselni tudjuk is és kell is tudni ahogy mondod, viszont ez nem kritika, hanem marhaság, ennyi

2. nyilván relatív hogy kinek mi a jó meg szép. de tény hogy a portugál arcok csak azért nyertek, mert haverok, ennyi

3. butaság, csak védtem magunkat, nem személyeskedtem, ennyi

Aktív
#141 - 2008. március 04. @ 08:27 | mellőzöm  

Hát igen, ezért tart itt a magyar VJ szakma, mert egymással veszekedtek ahelyett, hogy összefogva kitaláljuk, hogyan nyomjuk le legközelebb a portugálokat. Mind a kettőtöket láttalak ( .lov., mymatte ) és mindegyik tettszett! A sikeresebbnek nem elegáns a hibákra hivatkozni, mert szerintem éppen a hibák miatt voltak sikeresebbek ( a francba a színekkel! ).
Ne marjátok egymást!
http://vjlabor.blogspot.com/

Aláírás 

Aktív
#142 - 2008. március 04. @ 08:58 | mellőzöm  

aramis teljesen igazad van, de akkor sem hagyhatom szó nélkül ha támadnak. De mint már mondtam, a téma részemről lezárva.

A portugálok a döntőben egyébként szerintem jók voltak, de abban biztos vagyok, hogy nem lett volna szabad eljutniuk odáig - az egyetlen valamire való szettük a döntőben volt.
Azt azért fontos dolognak tartom, hogy amellett, hogy sok gond volt ezzel a rendezvénnyel, azért mégis örüljünk hogy van és hogy ott lehetünk, mert ezen kivűl nem történik semmi globális a hazai színtéren. Mi anno nem úgy mentünk el, hogy majd most nyerünk meg mittomén’, hanem azért, hogy megismerkedjünk más, hozzánk hasonlóan gondolkozó emberrel. Persze, versengeni kell, az jót tesz mindenkinek, de ez a műfaj nagyon nehezen értékelhető objektiven 6 vagy 12 percben. Menzkie ötlete nekem nagyon szimpatikus, hogy ne csak a konzervnél legyen közönségszavazat, hanem az élő mixeknél is, ami meg azért fontos, mert lehet hogy legközelebb majd csak a következő tornán fogja szakma látni a munkánkat, a közönség meg szinte minden hétvégén.

Aláírás 

Aktív
#143 - 2008. március 04. @ 11:45 | mellőzöm  

igen, a közönségszavazat jó ötlet
jó, talán kicsit túlreagáltam a dolgot. ne haragudj

Aktív
#144 - 2008. március 04. @ 12:03 | mellőzöm  

semmi gond, de legközelebb számolj el 10-ig mielőtt kitörsz magadból:D

Aláírás 

Aktív
#145 - 2008. március 05. @ 19:21 | mellőzöm  

érdekes téma Aramis blogján, azaz az egyetlen magyar vj-skedéssel foglalkozó blogján, tessék csekkolni!

Aláírás 

Aktív
#146 - 2008. március 18. @ 23:45 | mellőzöm  

sziasztok!

elkezdtem megtanulni a vdmx-et, nagyon jól megy, már voltam is egy zenekari próbán, nekik is tetszett. persze sokkal több videora, képre van szükség mint én az gondoltam, de gyűjtögetem.
3 réteggel dolgozom, az egyiken mindig valamilyen fraktálok, vagy “gombás” videok mennek, ezek adják az alapot.
erre a rétegre keverek rá egy másikat, és ha nem érzem soknak/zavarónak akkor egy harmadikat (erre általában egy fotót vagy festményt rakok).
két dologgal van problémám:

1. a számok végén nem lehet valahogy szépen lehúzni a két réteget? egy groupban vannak. gondoltam arra hogy adok egy billentyűt a hide-nak, de az nagyon hülyén néz ki hogy a zene elhalkul a két réteg pedig pakk eltűnik. aztán arra hogy beállítom az egér x tengelyére a csoport láthatóságát, de 1. addig nem készülhetek a következő számra mert a monitor jobb oldalán kell lenni a kurzorral 2. nem tudtam megcsinálni hogy egy adott gombra induljon be ez az x tengely érzékenység.

2. még nem látom át teljesen hogy melyik rétegbeállítás mit csinál, ezért a 3 réteg esetében sokszor már egy majdnem teljesen fehér képet kapok (alapból additionalon van mind a három).

ha valamelyikben tudtok segíteni, azt megköszönöm.
különben el kell mondanom hogy ennyire nagyon kevés dolgot élveztem életem során, mint ezt a programot, és ha a mentés funkció nem is ér meg 50$-árt, biztos meg fogom venni a programot.

Aláírás 

Aktív
#147 - 2008. március 19. @ 09:11 | mellőzöm  

üdv,

a vdmx-hez nem nagyon értek, de szerintem biztos meg lehet csinálni ezt az eltüntetést valahogy:) Szerezz be egy midi kontrollert, és rakd arra az átlátszóság állítását, akkor szabadon marad az egér. Ha olcsót akarsz akkor ajánlom az X-Session Pro-t, köbö 24 ezer most az ára, nekünk is van belőle 2, teljesen jól bevállt.

A rétegbeállításokkal kapcsolatban, bizony az addition miatt van a sok fehér. Az addition összeadást végez a rétegeken, a multipy szorzást, a subtract kivánás. Érdemes őket próbálgatni. Esetleg Luma Key jöhet még szóba, az a “fényerőt” alapúl véve tesz egy videón, képen területeket átlátszóva, vagy a Chroma Key, ami pedig ugyan ez csak színekkel.

Aláírás 

Aktív
#148 - 2008. március 19. @ 11:32 | mellőzöm  

köszönöm szépen!
ha tényleg menni fog veszek egy midikontrollert a nyáron.
a beállításokat pedig nagyon köszi, majd próbálkozom vele!

Aláírás 

Aktív
#149 - 2008. március 19. @ 11:52 | mellőzöm  

Nagyon szívesen:) Midi kontrollert mindenképp szerezz be, nagyban megkönnyíti a munkát!

Aláírás 

Aktív
#150 - 2008. május 09. @ 14:24 | mellőzöm  

developerfejűeknek érdekes dolgok vannak itten’ :

http://machinesdontcare.wordpress.com/
http://mr.monkeypresso.com

Aláírás 

ForFour design
XMS