- iPhone 4 GYÁRILA ...
- iPhone 4
- iPhone 3GS 32GB-os iOS4-g ...
- A frissített MacBook és M ...
- Apple monitor átalakító k ...
- iPod Touch 8GB--49.000Ft, ...
- Apple Magic Mouse (számlá ...
- IPAD 64GB WIFI+3G! / iPod ...
- Cinema Display alu 20 ...
- új magyar MB White2.4GHz ...
- iMac 20”-24” ...
- Macbook Pro 15’ 2.4 ...
- IPAD (wifi+3G) AJÁN ...
- iPhone 4
- Eladó iPad 16Gb 3G
- Apple 45Watt Magsafe Powe ...
- Macbook Pro Classic 15,4 ...
- iPod Touch 2G 8GB, új
- iMac 20” 2.4GHZ, 5 ...
- KERESEK nVidiás MacBook-o ...
- Lenovo L220x eladó - FULL ...
- Eladó: Alu Imac 20' 2.4Gh ...
- iPhone 3GS, fekete, 16GB
- Apple iPad 32GB wifi (eur ...
- Apple iPod Touch 8GB
- Iphone 3Gs 32gb CSERE IS! ...
- 6G iPod Nano 8GB Multi-To ...
- MacBook 2,4Ghz Fekete
RSS
Új fórum témák
Friss fórum válaszok
Új témák: társalgó
Amendment to the User Agreement
Notice Date: August 10, 2006
Effective Date: September 14, 2006
Beginning September 14, 2006, registered PayPal users in the Czech Republic, Hungary, Poland and Thailand will be able to receive funds into their PayPal accounts as well as withdraw them to a local bank account.
Amendment to the User Agreement
Notice Date: August 10, 2006
Effective Date: September 14, 2006
Beginning September 14, 2006, registered PayPal users in the Czech Republic, Hungary, Poland and Thailand will be able to receive funds into their PayPal accounts as well as withdraw them to a local bank account.
Honnan a hír? Tudsz pontos deeplinket adni?
kozben megtalaltam: https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=_update-policy
csak login utan megy…
Az a baj, hogy amíg Magyarországra nem hajlandó a legtöbb “eladó” szállítani, addig nem lesz teljes a kánaán.. Legtöbbször “nur Deutchland” vagy hasonló van, és ha extra helyre (Németo, Ausztria, Svájc hármason kívülre) kellene szállítani, akkor vagy plusszköltséget számítanak fel, vagy egyáltalán nem is állnak szóba a vevővel. Sajnos nem egyszer jártam már így.
Ausztriai ebay-ről sem szállítanak ide?
az ebay nem szállít sehová. az ott kereskedők pedig vagy igen vagy nem—egyéntől függ, mindig licitálás előtt illik érdeklődni. sokszor előfordul, hogy a leírás szerint nem szállít, de ha rákérdezel, akkor “persze, x EUR az ára” a válasz.
Venni eddig is lehetett.
Most már eladó is lehetsz, és megtanulhatod mi a chargeback (amikor “visszaveszik” tőled a neked - akár jogosan - kifizetett összeget), meg azt, hogy az ügyfélszolgálatuk egy kalap szamóca.
“Jó sztorikat” lehet olvasgatni pl. a http://www.paypalsucks.org/ weboldalon. Kedvenc képem:

Nekem is volt “esetem” az ügyfélszolgálattal, fel is adtam…
Az a baj, hogy amíg Magyarországra nem hajlandó a legtöbb “eladó” szállítani, addig nem lesz teljes a kánaán.. Legtöbbször “nur Deutchland” vagy hasonló van, és ha extra helyre (Németo, Ausztria, Svájc hármason kívülre) kellene szállítani, akkor vagy plusszköltséget számítanak fel, vagy egyáltalán nem is állnak szóba a vevővel. Sajnos nem egyszer jártam már így.
én mást tapasztaltam, szállitanak!
szerinem az EBAY egy fantasztikus piactér 160 millió regisztrált taggal, gondoljatok bele, hogy hányan megnézik a termékedet ha kiteszed eladásra, ilyen “jó helyen lévő” bolt kevés van és a bérleti dij a jutalék, ami 4-6% között van.
szinte mindent megtalálsz, és bármit eladhatsz az ebayen
A hír egyébként augusztus 10.-n került fel a PayPal oldalára. Mondjuk egy mélt tolhattak volna… Kíváncsi vagyok, hogy 14.-n fognak-e? Egyébként anno írtam nekik levelet, hogy amikor a PayPal accountomat uppoltam Premier szintre, akkor a rendszer zsírul kiírta, hogy a user (én) minden paymentet fogad (gondolom ez a hitelkártyás fizetések fogadására vonatkozik, ami az alap accal nem megy). Aztán amikor pengetni akartak nekem, akkor persze nem ment. Írtam nekik, kaptam is egyenválaszt (elnézést, globál fájnensz, meg igyekszünk, és törekedünk rá, bla, bla, bla… a szokásos kifogáshalmaz…), használható információ nuku. Mellesleg én személy szerint olyan aukciót már nem is nézek, ahol nem tudok PayPal-lel fizetni… Minden más megoldás nagyságrendekkel drágább és bonyolultabb.
Aztán. A nur Deutschland Versand-ról… Meg kell szépen kérdezni a usertől, hogy Können Sie das Akármi nach Ungarn Shicken?, és a válasz nálam 10 esetből 9-szer Ja volt (és korrekt postaköltséget adtak). Ha a user beállítja, akkor a rendszer nem is tud fodani licitet a tiltott régióból (pl. Nigéria :D).
A franciákkal meg vigyázzatok, nekem 6 esetben 1-szer jött meg cuccom tőlük, a többinek ‘lába kélt’. :(
Kinéztem vlmt eBay-en, meg is venném de kellene PayPal. Szépen regisztráltam, levont PayPal 1.50 eurot azzal, hogy számla ellenőrzés történik és a cipit visszautalják 3-4 napon belül, amikor is a pénzzel együtt kapok egy 4 jegyű számot amivel be lehet élesíteni a PayPal accountomat.
A cipi elment 5 napja, de tőlük nem jött semmi. Nektek mennyi ideig kellett várni a pénzre és az “expanded use number”-re?
Egyébként a lényeget sem értem. Ha majd minden összeáll, és fizetek, akkor annyi az egész lényege hogy nem a hong kong-i eladó látja a VISA számomat hanem a PayPal és rajtuk, mint közvetítőkön megy át a pénz?
Sziasztok!
Mi az elönye a palnak?
Mitől jobb mint 1 banki utalás?
Kamatozik?
Hogyan tudom pal-rol a számlámra utalni a pénzt?
Köszi:A
Sziasztok!
Mi az elönye a palnak?
Kamatozik?
Hogyan tudom pal-rol a számlámra utalni a pénzt?Köszi:A
Sztem azért jobb, mert ha az ebay-en egy shanghaji arctól veszel valamit mindenki jobban jár ha nem közvetlenül ő látja a VISA kártyád számát hanem egy közvetítő (PayPal) védelme mögül kapja a pénzt.
Sziasztok!
Mi az elönye a palnak?
Kamatozik?
Hogyan tudom pal-rol a számlámra utalni a pénzt?Köszi:A
Sztem azért jobb, mert ha az ebay-en egy shanghaji arctól veszel valamit mindenki jobban jár ha nem közvetlenül ő látja a VISA kártyád számát hanem egy közvetítő (PayPal) védelme mögül kapja a pénzt.
Ha átutalom bankban ahoz nem kell bankszámla sem és nem 1 idegen kezeli a számlám.
PayPal előnyei: ha fizetsz vele, akkor semmi járulékos költséged nincs, a bankod deviza eladási árfolyamán kell számolnod a pénzt és annyiba került a móka, pont. Ha bankszámláról bankszámlára (IBAN/BIC) utalsz EURO-t az únión belül, akkor (bár az EU szabályok szerint ennek minimális költségűnek vagy ingyenesnek kellene lennie, de hát mi gépjármű regadót is fizetünk, mert ez egy ilyen tetű fos ország) minimum 1200 Ft-ra lehúz a bankod, de hallottam már 6000 Ft-os német utalásra 3700 Ft kezelési költséget is… Ha nem únión belülre utalsz, akkor felejtsd el, 8-10 ezer forint kezelési költséget is lehúzhatnak rólad! Ráadásul a mindentől parázós jenki majmoktól semmilyen banki adatot nem fogsz megszerezni. Aztán. Ha a lecsapott cucc gyanúsan hosszú idő alatt nem jön meg és az eladó nem tud akár egyetlen sajtcetlit is felmutatni arról, hogy márpedig Ő feladta a pakkodat, akkor a vásárló védelmi policy miatt legvégső esetben követelést nyújthatsz be a PayPal-nál, hogy kéred vissza a zsetonodat. Ezt a követelést valaki elbírálja és ha jogosnak ítéli, akkor az eladótól visszaszedik a pénzedet és ráteszik a balanszodra. A PayPal-ról egyszerű webes form-mal lehet áttenni a pénzedet a bankszámládra. Minden nyitott deviza (ugyanis minden PayPal alatt elfogadott devizanemet külön tárol a rendszer, és online konvertálhatod őket oda-vissza) balanszodról leszedhetsz pénzt, akár 1 centet is (bár ez nem éri meg, mert tranzakciónként van költséged rajta). Hogy pontosan hogyan működik, azt sajnos még nem tudom, mert nem megy még ugye…
Bankban dolgozom s ezért szeretném megtudni az előnyét és hátrányát.
Ha a palra raksz devizát akkor is deviza eladásin kell megvenned és rárakni először.
Csesszék meg a 14.-éjüket, persze hogy nem megy… Írtam a customer supportnak, kamuznak mindenfélét. Pontos dátumot nem tudnak adni, de próbálkozzak X időnként, és egyszercsak majd jó lesz :D. Értitek! EGYSZERCSAK… NC
egy haveromnak sem megy, csak amerikai szamlat lehet hozzaadni, a fasznak hulyitik a nepet.
Ami késik, nem múlik, ugyanis egy pár óráig ment, aztán azóta nem megy.
Éppen most (lásd post időpont) csináltam PayPal acc-ot. A user agreement első strófája még mindig így szól:
“This User Agreement applies to users in all European Union countries where the PayPal “send only” service is offered. These are Cyprus, Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Malta, Poland, Slovakia and Slovenia.”
Vagyis a felsorolt országok csak küldeni tudnak pénzt.
Ezt irtak a supportbol…
Dear .....!
Hello my name is Francois, I will be happy to assist you with your question
regarding the new functionalities.
I do sincerely apologize for the confusion in this matter.
We are trying to offer these functions to our users, unfortunately the
process to make it live was delayed, due to technical issues.
These updates should go live soon, please accept our apologies and keep an
eye on our site for the update.
Thank you for being a valuable member of the PayPal community.
Tegnap regisztráltam Business Account-ra. Átverés hogy teljes körű lett Magyarország. Nem lehet bekapcsolni a Paypal Account Optional-t ami azt jelenti hogy a vevőink csak akkor tudnak pénzt küldeni nekünk ha rendelkeznek paypal account-al. Nem tudnak közvetlenül bankkártyával fizetni. Itt el is bukott az egész, használhatatlan. Erről persze hallgatnak, 8 országnak van ez az opció engedélyezve. Ebayre azért jó.
Magyar account nem kaphat Website Payments Pro-t, nem lehet API-t programozni és nincs Paypal Account Optional lehetőség hogy közvetlenül kártyával lehessen fizetni.
Amerikai accountnál mindez ott van.
Ennyit arról hogy teljes körű tag lett Magyarország…
Helló.
Csináltam egy accountot. Megvan a négyjegyű szám is, de nem tudom, hogy hová kellene beírnom. Unferified vagyok, de ha tovább kattintokakkor a bankkártya hozzáadás oldalra linkel. A kártyámat meg nem engedi hozzáadni. Dombornyomott Mastercard…
Mit csinálok rosszul, ill. ez normális? Akinek megy annak hogyan megy?
Helló.
Csináltam egy accountot. Megvan a négyjegyű szám is, de nem tudom, hogy hová kellene beírnom. Unferified vagyok, de ha tovább kattintokakkor a bankkártya hozzáadás oldalra linkel. A kártyámat meg nem engedi hozzáadni. Dombornyomott Mastercard…
szar kartyat adott a bankod, erdeklodd meg toluk kedvesen, hogy ugyan mi a faszert nem lehet vele a neten fizetni. (apropo, mas netes boltokban elfogadjak?)
Helló.
Csak dombornyomott kártyával megy.