|
Aktív
Bejegyzések: 138
|
szeretnék printeket a képeimről, 10x15 méretben, tudtok nekem ajánlani jo helyeket, akik pl postáznak is vidékre? vagy elég a rossmannbol is? :) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1277
|
fotomarket.hu nekem otthon bejott ar/ertekaranyban |
|
Aktív
Bejegyzések: 123
|
norbi2k - 2008. július 11. @ 19:56 Vagy itt próbálkozz: http://www.digilabor.net |
|
Aktív
|
köszi, persze osx-re egyiknek sincs feltolto progija, marad a webes :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 204
|
draftpress.hu korrektek, olcsók, és gyorsak |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 867
|
http://www.bestbyte.hu/fotoszolgalat/
|
|
Törzsvendég
|
egy kérdséem lenne hozzátok.
|
|
Veterán
|
van benne egy kicsi gombelem valahol, azt vedd ki, akkor full resetet kap… (persze ezt csak akkor, ha mar nem garis, de ugy 350D talan nem az...) |
|
Törzsvendég
|
próbáltam nem járt sikerrel. nem már nem garis. és ráadásul minden jel nélkül egy napon belül az első hibától számolva lezajlott ez az egész. érthetelen. |
|
Veterán
|
firmware-t tudsz telepiteni ujat ra? |
|
Aktív
|
hello, panorámaképet szeretnék csinálni, milyen progit tudnátok ajánlani, persze mac-re :) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1727
|
HuginOSX (-- ezt keresd, ingyen van és van és magyarul is tud. :-) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 716
|
Van valakinek tapasztalata, hogy az EOS Utility-t hogy lehet rávenni OSX (Leopard) alatt, hogy két különböző gépet is hajlandó legyen kezelni? Win alatt elegendő, ha telepítem mindkét gép WIA driverét, de ha jól értelmezem Macen nem kellenek driverek, viszont alapból csak az egyik gépet hajlandó kezelni (természetesen két különböző típusról van szó). |
|
Moderátor
Bejegyzések: 3906
|
|
|
Veterán
|
..~Ghost~.. - 2008. július 15. @ 00:27
12,5 blendényi dinamika-tartomány?
|
|
Moderátor
|
Igen, mert a 39+ “csak” 11,75-öt tudott. :-) |
|
Moderátor
|
Szia! Azért vagyok ám, csak némileg read-onlyba tettem magam. Most ilyen a beosztásom. :-) |
|
Törzsvendég
|
kis segítséget kérnék tőletek: néhány napig fotóztam egy canon g9-el raw-ban. viszont semmilyen programot nemtudok rávenni a beolvasására. mit tudtok ajánlani? sajnos még nagyon új. ja és csak a gép volt nálam és a programok nem. köszi |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 816
|
gabóóó - 2008. július 16. @ 13:55 szerintem próbálkozz a Canon féle DPP-vel, amit a géphez adtak. ha más kellene, akkor a Raw Developert ajánlom. |
|
Törzsvendég
|
Blondie - 2008. július 16. @ 14:12gabóóó - 2008. július 16. @ 13:55kis segítséget kérnék tőletek: néhány napig fotóztam egy canon g9-el raw-ban. viszont semmilyen programot nemtudok rávenni a beolvasására. mit tudtok ajánlani? sajnos még nagyon új. ja és csak a gép volt nálam és a programok nem. köszi a raw developert megoldotta a problémámat. nagyon köszönöm |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 576
|
gabóóó: A Lightroom megeszi a G9 RAW-ot. |
|
Törzsvendég
|
deck - 2008. július 16. @ 14:36 köszi. igazából 10db kép volt raw-ban. de most sikerült megnyitnom őket. |
|
Törzsvendég
|
újabb kérdésem mertült fel: tudnátok egy olan ingyenesen letölthető programot amivel a gépről közvetlenül letudom tölteni a képeimet. (raw+jpg).mert sajnos az iphoto a raw-t is jpg ként szedi le nálam (lehet h amiatt mert régi iphotot használok). sajnos a kártyaolvasóm nincs itthon és kellenének a raw-k. előre is köszönöm a választ. a gép tipusa 30d. |
|
Aktív
Bejegyzések: 94
|
Canon EOS 1000D full review(dpreview.com)
szvsz képminőségre jobb mint a konkurens gyártók ugyanezen kategóriában szereplő gépeinek minősége....
|
|
Aktív
|
mit használtok az objektivek tisztitására? pumpa, nedves kendő stb… most hama kendőket használok de nem mindig hozza le a makacsabb foltokat :D |
|
Veterán
|
1., kortepumpa
|
|
Aktív
Bejegyzések: 71
|
Persze, a géphez adott DPP. Az miért nem jó? |
|
Aktív
|
Természetesen, a DPP. A géppel együtt kellett hogy kapjad… |
|
Törzsvendég
|
Még mindig nem oldódott meg a problémám, hogy az EOS Utility-t hogy lehet rávenni OSX (Leopard) alatt, hogy két különböző gépet is hajlandó legyen kezelni? Win alatt elegendő, ha telepítem mindkét gép WIA driverét, de ha jól értelmezem Macen nem kellenek driverek, viszont alapból csak az egyik gépet hajlandó kezelni (természetesen két különböző típusról van szó). |
|
Törzsvendég
|
norbi2k - 2008. augusztus 04. @ 17:11
én szemüvegesként szemüvegtörlőt (nem eldobhatót ez ugyan drágább de mosható és nagyon jó az anygaga)
|
|
Aktív
|
Nem lehet, hogy a gépek beállításai vannak másképp. Nálam a 300D-t és a 40D-t is gond nélkül kezelte a legutolsó verzió. PRóbáltad már a gépeken a gyári beállításokra veló visszaállítást? Milyen vázak? ( igaz XP alatt sem WIA driver-el használtam a 300D-t) |
|
Macőrült
Bejegyzések: 4072
|
|
|
Veterán
|
fake:-P |
|
Veterán
Bejegyzések: 1897
|
ez egy 5d doboza, nem? a hetes nagyon furcsa, szerintem fotosopp.
|
|
Törzsvendég
|
Hd - 2008. augusztus 05. @ 19:07
Tehát röviden, ha akarod világítson. Gondolatolvasás. Egyszerű kérés, más valamit?
|
|
Törzsvendég
|
norbi2k - 2008. július 04. @ 15:21 Nyilvános szereplés, tedd ki nyugodtan. Még ha van is esetleg jogalapja reklamálni, valószínűtlen, hogy valaha is fog, főként mert nem kompromittáló a kép, így max kötekedő alakok, vagy jogászok akadékoskodnának. gabor.szantai - 2008. július 04. @ 15:27 Hehe, mégis mit tartasz a bárki által hozzáférhetőnél nagyobb nyilvánosságnak? Flicker napi látogatottsága szerintem kereszbe felfalja a magyar nyomtatott sajtó összesített példányszámát is....egyébként a személyiségi jogok megsértése (amennyiben megtörténik) független a példányszámtól. Steveee - 2008. július 04. @ 15:57norbi2k - 2008. július 04. @ 15:35valami ilyesmire gondoltam én is...szoval flickr mehet :)
Pont fordítva. A saját képedet szabadon értékesítheted, de a fotó elkészítéséhez kell engedélyt kérned. Bár ha egészen precíz akarsz lenni, akkor nem csak a fotózásra, hanem a kép megjelenésére is engedélyt kell kérned, de hogy értékesíted, vagy főállásban, netán ajándékba adva jelenik meg a kép az közömbös minden bíróság előtt. A személyiségi jogot a fotó elkészítésével sérted (ha sérted), nem a kép megjelenésével. De a madárröptető állatkerti alkalmazott nem túl esélyes, hogy reklamál....bár nekem szólt már be darukezelő, hogy “mi a f.szt fotózok”....és tényleg azt fotóztam…
Szerk: ezt nagyon benéztem, hogy nem friss hozzászólás volt, na mindgegy, most már marad… |
|
Veterán
|
az a flickr latogatottsaga, nem pedig egy fotoe… ha jol tevedek, akkor a Nepszabadsagot naponta 120e-n olvassak (Blikket ennel joval tobben) - melyik flickr fotot nezik meg naponta ennyien?:-) |
|
Törzsvendég
|
fusionfan - 2008. május 04. @ 16:06rajhona - 2008. május 04. @ 15:52Nézzetek körbe itt: http://weddings.peterpawinski.com/ (amúgy a srác itthon is dolgozott) Mivel esküvői fotóst keresek, én is elég sok honlapot láttam az elmúlt napokban, és pont ezen törtem a fejem, hogy miért flasheli mindenki agyon a honlapját. Mondjuk addig még értem, hogy a fotós elvben kreatív ember, és nem árt ha van valami design a honlapon. Sőt láttam kifejezetten fantáziadús megoldásokat is. A másik “kedvencem”, hogy csomóan sorolják a honlapjukon, hogy felszerelésem....és mintha a szent grál lenne a birtokában felsorolja az utolsó koktélnapernyőig mindenét, mintha attól lenne profi. Bár ebben a pálmát az vitte el, aki megköszönte anyunak, hogy megvehette rég áhított gépét kit obival, sőt azt is megosztotta, hogy most egy teleobjektívre meg vakura gyűjt....de azért munkát vállal, meg még tanítványt is fogad, és ha fizetsz neki, akkor még a portfóliódat is kiteszi az oldalára. Persze egy Canon topicban a szokásosnál is nagyobb eretnekség kijelenteni, hogy a jó kép eredendően nem a gépen múlik, hogy hogyan és mire használják, de hát ez van. |
|
Törzsvendég
|
gabor.szantai - 2008. augusztus 05. @ 21:50 Miért, a Népszabadság, pláne a Blikk minden olvasója végig nézi az összes képet? Ők csak a lapot olvassák. Sőt azt biztosan tudod, hogy az auditált példányszámot el is olvassák annyian? Egy csomó cég hivatalból előfizet a lapokra, aztán vagy előveszik, vagy nem. Csomó helyen hegyekben áll olvasatlanul. Amit hegesztett zacskóban hoznak, azt van, hogy az éves selejtezésig fel se bontják. A kép publikálásánál az a meghatározó, hogy mennyi embernek van esélye, lehetősége elérni, nem az, hogy hányan fogják tulajdonképpen látni. Nyilván akik sosem látogatják a Flickert azok nem is fogják látni a képet, ahogy a Blikk olvasók nagy része se fogja a Népszabadságot. Viszont technológiailag a neten sokkal nagyobb a másodközlés mértéke is, hiszen akinek tetszik, akit érdekel, aki épp találónak érzi, az elküldi a linket a barátainak, kiteszi a linket a blogjára, beidézi fórumokba (hogy csak a legális másodközléseket említsük), ezáltal akár megsokszorozva az adott kép látogatottságát, míg a lapban megjelenve esetleges még az is, hogy a rokonainak megmutatja mikor hazamegy az újsággal a hóna alatt. De ez itt ugyanúgy OFF, mint az eredeti vitaindító kérdés, úgyhogy ha folytatni akarjuk, akkor keress neki másik fórumot! |
|
Törzsvendég
|
srácok nagy segítséget kérnék tőletek:
feltörték a lakásomat és elvittek két canon gépet ha találkoztok velük szóljatok nekem:
ha tudtok róla vmit lécci szóljatok. persze vmit fizetek ha tudtok vmit. sajnos nemtudok sokat mert ezek voltak az értékeim…
|
|
Veterán
|
|
|
Aktív
|
azért nem kapkodták el a fiúk ezt a tesztet… |
|
Veterán
|
Wilzor - 2008. augusztus 18. @ 18:01 nem, mivel Phil Askey-nek kicsit megromlott allitolag a viszonya a Canon-nal, miota Rob Galbraith popsijat nyalogatjak...:-) |
|
Aktív
|
atomtenger: még ha megkésve is reagáltál, azért kösz, ujabb hasznos infok :) |
|
Veterán
|
Nem biztos, hogy pletyka, mivel nem tunik akkora csodanak egyik vaz sem: Canon 5D Mark II
- 16.7 Megapixel FF sensor
Canon 50D
- 12.2 Megapixel APS-C sensor
Lenses:
|
|
Aktív
|
Canon 50D...Canon China honlapjára felkerült a specifikáció, de egy idő után levették(megnéztem, az oldalon(canon.cn) semmi nem utal arra hogy lesz 50D),további infót lehet olvasni ITT
lényeg:
remélem hogy nem kacsa, mert ha igaz, akkor azért van fejlődés a 40D hez képest, izgatottan várom a fejleményeket.. |
|
Veterán
|
masik fotos topicba mar belinkeltem, de rajtunk kivul a kutyat nem erdekli:-) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 849
|
Engem érdekel, az 5D mkII árban távoli, az 50D meg nem tud annyival többet, hogy a kukába dobja ma 40D-met, csak jól le fog esni az ára...sebaj:-D
|
Összes oldal: 66
|
||||||||||
| « USB headset probléma | Creative szervíz » |
Hali!
Tudom, hogy rendhagyó a kérésem, de sz-ban vagyok.
Szombaton este lesz az Magyar Amerikai Football Liga döntője.
Sajnos az én obim Canon 70-200 F4L USM, este már kevés. Volt 2,8as-om, de anyagi okok miatt lecseréltem.
A kérés, hogy lenne e valakinek szombat estére kölcsön, egy 2,8-as?
Odaadom addig az enyémet, és a gold hitelkártyám kauciónak.
Inkább csak “ismerősök” válaszát várnám, és priviben.
Kösz.