Fórum kezdőlap  »  Hardver  »  Egyéb Hardver  »  Nagy Canon DSLR fotós topic

Törzsvendég
Bejegyzések: 684
#2551 - 2008. május 15. @ 01:49 | mellőzöm  

nem is tudom, lassan 5 éve használom a 85/1.8-as objektívet. az volt az első nagy fényerejű objektívem. azóta volt szerencsém más, ennél drágább optikát is kipróbálni (volt amit meg is vettem), de a 85-ösötől nem tudok megválni. mindig ott van a táskában, gyakran az van a gépen is.
http://flickr.com/photos/greg76/tags/85mm/

Aláírás 

konnektor.org - flickr.com

Veterán
Bejegyzések: 1277
#2552 - 2008. május 15. @ 09:26 | mellőzöm  

http://www.joeyl.com/#
http://www.holgerpooten.com/
http://www.dantobinsmith.com/

Aláírás 

“If your pictures aren’t good enough, you’re not close enough.” - Robert Capa

Aktív
Bejegyzések: 98
#2553 - 2008. május 15. @ 11:21 | mellőzöm  
gabóóó - 2008. május 15. @ 00:41

szerintem az IS mozog benne. az én 28-135 is-em is “kattog”
és sajnos ez általános ahogy így néztem bár nembiztos

Ahol van IS, ott az kattog is: teszi a dolgát. De a 100/2,8 tudtommal nem stabilizált…

Veterán
#2554 - 2008. május 15. @ 13:10 | mellőzöm  

szvsz talalkozni kellene valakivel, akinek ugyanilyen van es kiprobalni - igy igazabol nem is tudom levenni, mi az a kattogas, mert lehet, hogy normalis hang, vagy nekem fel sem tunne, ami Teged zavar…

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 404
#2555 - 2008. május 15. @ 14:01 | mellőzöm  

Az IS “kattog” szinte minden objektívben.
Ez a normális.

Aktív
Bejegyzések: 219
#2556 - 2008. május 15. @ 22:51 | mellőzöm  

Kérdés:
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy az EOS-1D mark III (s nélkül) gépek mikortól mentesek a hírhedt err99 és fókuszproblémától?
Megoldódott firmware update-tel?
Mikori gyártású vagy firmware számú gépek működnek jól?
kösz,
András

Aláírás 

“I want to know God’s thoughts - the rests are details”
24” alu iMac, D3, iPhone

Aktív
#2557 - 2008. május 15. @ 23:15 | mellőzöm  

http://the-digital-picture.com/Canon-News/

Nem tudom, itt kapsz-e valaszt a kerdesre, de eleg friss a bacsi Canonbol…

Veterán
#2558 - 2008. május 16. @ 03:02 | mellőzöm  

Bocs, kicsit ittas vagyok, de a Mester oldalan megtalalod, hogy mi is van az 1D mark III-mal, ha itt nincs (amit ketlek, mert O volt a fo teszter), akkor a dpreview.com forumain biztos kapsz valaszt, vagy indexen keresd canon.Eos-t…

http://robgalbraith.com/bins/index.asp

(sajat velemeny: en nem vennek, szerintem nemsokara johet egy N valtozat, amennyi baj volt vele - volt 1D mark II N-em es szerintem (ahogy a Nikon D3 peldaja is bizonyitja), de nincs jogosultsaga az APS-H-nak)

Aláírás 

Aktív
#2559 - 2008. május 16. @ 07:59 | mellőzöm  

iMaty: Köszönöm, nézem.

gabor.szantai: Kösz a véleményt is, én sem érzem hogy mindenáron ez kell. Ugyanakkor kellene egy gyorsabb gép mint az 5D, a 40D nem igazán elég. Ezért kérdeztem a Nikon váltást tőled, ahogy nézem egyenlőre a D3 lenne az igazi. Canonból jelenleg nincs más alternatíva viszonlyag gyors gépre, a 10mp meg elég lenne nekem. Az 5D utódja meg ki tudja mikor jön, és hogy mennyivel lesz jobb. Az bosszant, hogy az 5D (februári) ára és egy használt 1Dmk3 árából már pont kijött volna a D3. Obik és vakuk meg nagyjából egy árban vannak, mindegy lett volna hogy Nikont vagy Canont veszek…

Aláírás 

24” alu iMac, D3, iPhone

Aktív
#2560 - 2008. május 16. @ 08:14 | mellőzöm  

Szerintem ha a 40D nem eleg, az 5D utodja sem lesz az. Az egy masik kategoria a Canonnal, nem hinnem, h. az 1D-sorozatnak akar konkurense lenni. Latszik ez sok idegesito aprosagon: nem idojarasallo, lassu sorozatfelvetel. Mondjuk legyen az 5D Mk II a 40D-hez hasonloan jobban szigetelt, es kapjon kb. 5 fps-t, szerintem ez a realitas. Almodozni meg lehet. En akkor a Canon-Nikon fuziora szavazok, meg a teljesen egyedi epitesu gepekre :o)

Veterán
#2561 - 2008. május 16. @ 09:29 | mellőzöm  

Andras,

Ahogy iMaty is irja, biztos, hogy nem lesz gyors az 5D utodja. 1Ds mark III-nak sem szeretnenek konkurenciat, es a celkozonseg hasznalati terulete sem kivanja meg a nagy sebesseget.
A masik, hogy meddig akarsz varni?:)
Jo esetben Photokina kornyeken mar boltokban lesz (ha nyaron bejelentik), de en azt is megvarnam, mig a nagyobb teszterek (Phil Askey, Rob Galbraith) azt nem mondjak, hogy hibatlan - nem akarok gyomorfekelyt kapni, mint az 1D mark III userek:)
Tudom, hogy Canon topic, de ha nincs sok penzed fotosfelszerelesbe, akkor nyugodtan vegyel D3-at, rosszul nem fogsz jarni vele, az biztos:)

Aláírás 

Veterán
#2562 - 2008. május 16. @ 09:32 | mellőzöm  

http://www.andrewzuckerman.com/
http://unistudent.pl/foto3/index.php
http://www.ralphgibson.com/

Aláírás 

Aktív
#2563 - 2008. május 16. @ 10:35 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 16. @ 09:29

Andras,

Ahogy iMaty is irja, biztos, hogy nem lesz gyors az 5D utodja. 1Ds mark III-nak sem szeretnenek konkurenciat, es a celkozonseg hasznalati terulete sem kivanja meg a nagy sebesseget.
A masik, hogy meddig akarsz varni?:)
Jo esetben Photokina kornyeken mar boltokban lesz (ha nyaron bejelentik), de en azt is megvarnam, mig a nagyobb teszterek (Phil Askey, Rob Galbraith) azt nem mondjak, hogy hibatlan - nem akarok gyomorfekelyt kapni, mint az 1D mark III userek:)
Tudom, hogy Canon topic, de ha nincs sok penzed fotosfelszerelesbe, akkor nyugodtan vegyel D3-at, rosszul nem fogsz jarni vele, az biztos:)

Hogy sok van-e benne? :-)
5D+markolat, 24-105/4L IS USM, 70-200/L2.8 IS USM, 1.4x II, 2.0x II, 50/1.4, 100/2.8L, 430EX, 580EX II, akksik, töltők, távkioldó…
Nekem sok, de hát azt mondják az költ ilyenre aki ebből él, vagy megteheti, vagy elég bolond hozzá :-))))
Nyilván sokat buknék rajta, az egésznek a váz csak egy kisebb része, ezért nem akaródzik váltani D3-ra. A bosszúság csak az, hogy februárban cseréltem le teljesen a korábbi EOS 300D-t, akkor mind1 lett volna mit veszek…
Pont ez az, hogy nincs mire várnom, a Canon palettája teljes, az 5D-nél csak ráncfelvarrást várok. Most már csak a használt 1Dmk3 maradt alternatívának. Vagy tévedek?

OFF
Eladó a fenti konfiguráció, februári magyar garanciapapírokkal (Canon Hungária). Az 5D-ben 5.100 expo van, megkímélt hobbieszköz.
D3-at és hasonló kaliberű obikat beszámítok!
:-)
ON

Aláírás 

24” alu iMac, D3, iPhone

Veterán
#2564 - 2008. május 16. @ 10:52 | mellőzöm  

Andras,

En anno osszeraktam magamnak egy ilyen szettet: D3, 2db SB 800, 70-200/2.8VR, 24-70/2.8, 14-24/2.8, 50/1.4, 85/1.4…
Ez USA-bol is atlepte a 2 milliot, de mivel kozel ez volt anno Canon-bol, ez ala nem akartam adni.
Aztan sorban jottek az angol fotosmagazinokban a tesztek, ahol kiderult, hogy a Canon 5D egy dologban tartja a lepest a Nikon ket uj udvoskejevel, ez pedig a kepminoseg volt (termesztesen nem magas erzekenysegen)…
Akkor meg minek ugraljak?:)
Az 1D-t es 1Ds-t gyuloltem a merete es sulya miatt, 5D-re felteszem csajfotonal a markolatot, utcara nem viszem, mert a sulya nem hianyzik gyaloglas kozben.
Persze akinek a sebesseg fontos, annak nem alternativa az 1Ds es 5D, csak a D3/D300, 1D es 40D…
Az altalad felsorolt kiegeszitok mind kivalthatok, egyedul a 24-105/4L IS helyett kellene 24-70/2.8-at valasztanod, mert nincs alternativaja az EF obinak…

A dontes a Tied, a D3 mindenkepp elorelepes, csak nehogy megband, mikor kijon az 5D mark II:)))

Aláírás 

Aktív
#2565 - 2008. május 16. @ 14:53 | mellőzöm  

Gábor,
Kösz, Canonból is átlépte...:-)

Sajnos úgy tűnik azért kell a kiszajú magas érzékenység. Most jöttem a gyerkem ovis évzáró bulijáról, egy tó mellett tartották. A fürdő kacsák fényképeit nézegtve megintcsak bosszankodom, hogy ISO 200-on már látszik a zaj, 400-ast már nem is próbálom. Márpedig kell a sebesség, a 70-200/2.8L+kétszerező a legjobb esetben is 5.6-os blende (most tekintsünk el attól, hogy nem ez az ideális madárobi). 400mm-es zoomnál felhős időben a gyors mozgáshoz nincs más út mint magasabbra tekerni az ISO-t, és a köt bezárult… :-(

Az 1Dmk3-ról továbbra is örülök ha megírjátok a tapasztalatokat, illetve a hibák javításának módjait.

Kösz,
sza

Aláírás 

24” alu iMac, D3, iPhone

Aktív
#2566 - 2008. május 16. @ 16:52 | mellőzöm  

A hibajavítás módja többnyire a firmware frissítése :o) (Nagy újdonság...) Ez meg a rohadt gyártókon múlik, vagyis hogy hajlandók-e egyáltalán hibakánt kezelni egy adott jelenséget, v. rábólogatnak, h. igen-igen, ennek ilyennek kell lenni. (Mondjuk kényelmi funkciók, pl. a menü logikusabbá tétele.)

Veterán
#2567 - 2008. május 16. @ 19:56 | mellőzöm  

Sajnos nem, az 1D mark III eseteben hardveres javitast is vegeznek a szakszervizekben.
De a legegyszerubb megtudni, mi az a szeriaszam, amely felett erre mar nincs szukseg:)

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 65
#2568 - 2008. május 17. @ 00:29 | mellőzöm  

Szisztok,

az elmult 5 evben olympus c5050-es keszuleket hasznaltam. CSaladi esemenyek, kirandulasok, kulfoldi utazasok, elkapott pillanatok alkalmaval, vagy szakirodalom oldalankenti fenykepezesekor allvanyrol tavranyitoval elegge hatekony volt.
A heten egy kolcsonkapott olympus SP510-UZ-vel keszitettem tudomanyos eloadasokon az eloadokrol kepeket, felig elsotetitett teremben, a beepitett vakuval.
Munkam soran napi rendszeresseggel hasznalok egy 3MP-es Nikon gepet.

Ottoni hasznalatra a c5050 helyett nezegetem a Canon EOS-40D-t, es ahogyan latom most elegge sok helyen a 17-85mm EF-S IS USM objektívvel egyutt kinaljak.

Szeretnem elkerulni a szurkeimportos kereskedoket, ezert a canon.hu honlaprol valasztva a forglmazo cegeket elegge kulonbozo arak lathatok:
digitcam.hu 344 900 Ft (-52400Ft visszatertes)
awpest 358000ft
optifoto 356000ft
fotomarket 344000ft

a korabban tobbszor emlitett
camera kft 394600 ft.

Nem ertem az arkulonbsegeket a camera kft es a tobbi kozott.

Ha lehet akkor egyelore csak 1 objektivet hasznalnek a kulonbozo funkciokra, kesobb lehet hogy lesz tobbre is penzem.

Mit gondoltok?

Aláírás 

MacBook (2008 early)

Aktív
#2569 - 2008. május 17. @ 09:27 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 16. @ 19:56

Sajnos nem, az 1D mark III eseteben hardveres javitast is vegeznek a szakszervizekben.
De a legegyszerubb megtudni, mi az a szeriaszam, amely felett erre mar nincs szukseg:)

Én is így tudom, és komoly reményeket fűzök ahhoz, hogy itt valaki megmondja… :-)
Előre is köszi,
sza

Aláírás 

24” alu iMac, D3, iPhone

Veterán
Bejegyzések: 1337
#2570 - 2008. május 17. @ 20:15 | mellőzöm  

Sziasztok!

Mi a véleményetek a Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS-ről? A kitobit cserélném le. Van értelme?

Van egy 50/1.8-am és egy 70-210 USM mellette. Bulikon, összejöveteleken kényelmes a 18-55 átfogása, de a kitobi tényleg nem túl jó. Főleg a másik kettőhöz képest :-D

Még mindig hobbista vagyok, de azért szeretném az anyagi helyzetemhez képest komolyan venni.

Aláírás 

iMac Core2Duo 17” 2GHz 2GB
PM G5 dc 2.3GHz 2.5 GB
Jézus reset téged!

Aktív
#2571 - 2008. május 17. @ 20:39 | mellőzöm  

Szerintem pont ugyanolyan mint a kitobi. Emlékeim szerint a kitobi és az IS-es is f/3.5-5.6. Az IS nem fog számítani zárt térben, alacsony fénynél, kis távolságra.
Bulira inkább az 50/1.8-cal menj, vagy minél nagyobb fényerejűvel.
Az EF-S-ből ítélve 1.6x-os szorzóval kell számolnod, ott az 50-es egy 80-as porténak felel meg. Portézásra jó. csoportképre használhatatlan. Arra marad a 18-as állású kitobi, meg a magas ISO.
szerintem.

Aláírás 

24” alu iMac, D3, iPhone

Veterán
Bejegyzések: 1337
#2572 - 2008. május 17. @ 21:09 | mellőzöm  

Köszi, én is valami ilyesmit gondoltam. Semmivel nem néz ki masszívabbnak.

Aláírás 

iMac Core2Duo 17” 2GHz 2GB
PM G5 dc 2.3GHz 2.5 GB
Jézus reset téged!

Macőrült
Bejegyzések: 2444
#2574 - 2008. május 17. @ 23:58 | mellőzöm  

Bocs, hogy kicsit off leszek, de hadd dicsekedjek már!
A sportfotóim már odajutottak, hogy:
http://www.european-league.com/hu/
Igaz, a nevet elírták, de itt az eredeti is:

http://tom001.zenfolio.com/p758895470/?photo=h3D770A5E#1031211614
Köszönöm fiúk, köszönöm:D!!

Aláírás 

MacBook,iMacG4, Nano.
200 millából én voltam a leggyorsabb.Vajon hol vannak a régi haverok??

Macőrült
Bejegyzések: 3206
#2575 - 2008. május 18. @ 02:07 | mellőzöm  

Acsi001, gratula!

Aláírás 

http://www.varga.it http://www.flickr.com/photos/vargapeter http://www.juris.hu ügyvéd MacBookPro 2.2

Macőrült
Bejegyzések: 3206
#2576 - 2008. május 18. @ 10:29 | mellőzöm  

Én is működtem kicsit tegnap délután és bizony tényleg jó az a 70-200 2.8 IS. :)

2500114985_76ed09d609.jpg?v=0

http://www.flickr.com/photos/vargapeter/

Aláírás 

http://www.varga.it http://www.flickr.com/photos/vargapeter http://www.juris.hu ügyvéd MacBookPro 2.2

Aktív
Bejegyzések: 267
#2577 - 2008. május 19. @ 00:58 | mellőzöm  

Sziasztok!

Olvasgatva a fórumot, kicsit elszonytyolodtam!
Canon rendszerem van: 30D+markolat, 70-200 f4L, 24-70 f2,8L, 580EX, ugy néz ki eljutottam oda, hogy beruházzak egy komoly összeget komoly felszerelésbe. node, itt a probléma! milyen vázat vegyek? 30Dhez képest mi lenne az előreképés?
A következőkben gondolkodtam:
Canon:
1D MK III, 16-35 2.8 II, 70-200 2.8 IS, és ennyi egyelőre

vagy:

Nikon D3, 14-24 2.8, 24-70 f2.8, 70-200 2.8 VR, SB800

Mivel sajnos tisztában vagyok az 1D MK III problematikájával, igy nem tudom mi legyen, Belevágjak, és lesz ami lesz marad a canon rendszer, vagy váltsak (hű canonosként) Nikonra?! Mert tény, hogy a Nikon rendszer jobban megérné, tudásban mindenképp! Nagyon várni nem szeretnék, kb 1 hónapom van! A pénz megvan, de ha váltok, akkor meg kell hirdetnem a cuccokat! 1 hónap mulva elutazom, addig szeretném ezt megoldani!
Mit fotozok?
rendezvény, sport , és betévedek műterembe is!

Mi a véleményetek? ki mit tanácsolna?

Előre is köszönöm!

üdv: spy

Aláírás 

MacBook Pro 17” 2,4 Ghz 2GB
I like my mac:)
“You Can” Canon
iChat:

Veterán
Bejegyzések: 1897
#2578 - 2008. május 19. @ 09:15 | mellőzöm  

ööö, szerintem Nikon :)
de tényleg. Jelenleg sok szempontból jobbnak tűnik.
Persze ez attól is függ, hogy hogyan tudsz “kiszállni” a már meglévő Canon cuccaidból.

Aláírás 

http://danielhorvath.com

Törzsvendég
Bejegyzések: 576
#2579 - 2008. május 19. @ 09:55 | mellőzöm  

Az 1D 1.3-as crop-al rendelkezik, tehát a 16-os optikád 20-as lesz. Ha a tele fontosabb, akkor ahhoz viszont hozzáad. Tehát a két optika sor nem azonos paraméterekkel rendelkezik, azon kívül is, hogy abból kimaradt a 24-70. Jelenleg mûszaki paramétereiben egyértelmûen a D3 jobb és úgy tûnik ebben a kategóriában a full frame lesz a jövô.
Jársz konditerembe? Mert ez nem kis súly lesz. :)

Aktív
#2580 - 2008. május 19. @ 11:28 | mellőzöm  

Hd:

hát igen, ettől tartottam! kérdés, hogy a nikon meddig lesz “jobb” választás! mert ha a canon kiad valami ütős 1D MK III N-et vagy valami, akkor megőrülök:)

deck:

köszi tisztában vagyok a full frame és a croppos dolgokkal, igyekeztem ugy összeállítani, hogy kb megegyezzenek, (árban, paraméterben) A probléma, hogy ahol eddig a 200 mm épp elég volt, full framen az sehol sem lesz:) = kell még egy nagy tele, ami nem lesz olcsó!
Súly: járok konditerembe:) az esetek többségében nem viszek mindent magammal:) Ha meg igen, minden megy szépen egy nagy hátizsákba:)

Szóval akkor az 1D MK III-at senki sem ajánlja jószívvel?:(

Aláírás 

“You Can” Canon
iChat:

Veterán
#2581 - 2008. május 19. @ 11:29 | mellőzöm  
spyracer - 2008. május 19. @ 00:58

Nikon D3, 14-24 2.8, 24-70 f2.8, 70-200 2.8 VR, SB800

Vicces dolog Canon-osnak, Canon-oskent, Canon topicban ilyet irni, de ha van ra penz, akkor egyertelmuen a fenti Nikon osszeallitas…
(Ellenben annak jarj utana, hogy mindent megkapsz-e idoben, mert a 14-24 es 24-70 talan meg nem fordul elo minden magyar utcasarkon)

Aláírás 

Aktív
#2582 - 2008. május 19. @ 11:35 | mellőzöm  

Szia Gábor!

Feltételezem, hogy elolvastad amit írtam. Feltételezem, hogy meg is értetted mi a problémám. Ha igy van, akkor szerintem a Te írásod vicces nem az enyém:) Ha nem értessz velem egyet, kérlek indokolj! :)

Igen, tudom, hogy nem kapni minden utcasarkon, de ahol veszem, ott speciel van. Gondolod, hogy idejövök menőzni milliós tételek beírogatva, úgy, hogy utána se néztem? A problémám valós, véleményet/ötletet/tanácsot kértem, nem megítélést!

Béke:)

Aláírás 

“You Can” Canon
iChat:

Veterán
#2583 - 2008. május 19. @ 11:43 | mellőzöm  

Ezt nem igazan ertem…
En a viccest, arra ertettem, hogy a dolog ahhoz hasonlit, mintha Audi tulajdonoskent magyaraznam egy Audi szalonban, hogy mennyivel jobb a BMW…
A topic korulmenyeire ertettem a “vicces"-t, nem a Te helyzetedre…

Amugy meg ne bizd el Magad: nekem nem egyszer kellett szembesulnom, hogy masok a tenyek a raktarkeszlettel kapcsolatban, mint amit telefonon keresztul vetitett nekem a kereskedo…
Jobb, ha ma bemesz oda, ahol venned es lefoglalozod, vagy meg is veszed, mert konnyen elofordul, hogy jon egy “haver”, aki radob egy huszast az arra, es elviszi az utolso 14-24-et…

Aláírás 

Aktív
#2584 - 2008. május 19. @ 11:53 | mellőzöm  

Ok, igy már értem:)

Igen, sejtem miről beszélsz, amikor voltam bent, akkor volt 14-24ből, de azóta lehet elvitték:)
Amig nem bizonyos, hogy Nikon vagy Canon, addig nem nagyon akarok ugrálni, nem kis összegről van szó, és nem 2 perc volt mire összeraktam a pénzt! Igazából, boldogan rohannék be a boltba, hogy elhozzam az 1D MK III-at az összes sajátosságával, de az, hogy közel 1 millióért nekem ne működjön rendesen valami benne, azt azért az én toleranciám nem viseli el! ok, ha egyszeri gyártási hibáról van szó, megesik, gari, csere, ennyi, De az, hogy sorozatban jönnek ki a rossz gépek, az enyhén szólva is elfogadhatatlannak tartom. Szóval, ahogy szokták mondani, a canon most igazi vizes békatalpal kapott:) Pár éve azért már én is lelkes canon rajongó vagyok, hirdettem az igét, hogy canon a király, de sajna most kapott.

bocsi, kicsit hosszú lett!

Aláírás 

“You Can” Canon
iChat:

Törzsvendég
Bejegyzések: 849
#2585 - 2008. május 19. @ 12:12 | mellőzöm  

Meg szerintem azt is gondold végig hogy a Canon-hoz mit tudsz megtartani, mert pl az 580as simán jó (persze javítsatok ki) az 1D-hez, sőt az objektivek is jók amig nincs pénzed jobbra. Nikonnál viszont mindent adhatsz el és vehetsz újjat. Persze ez elég amatőr hozzá állás, csak én ezt is beleszámítanám.

Aktív
#2586 - 2008. május 19. @ 12:15 | mellőzöm  

iHand:

Az 1D-hez mindnet megtarthatnék, de leírtam, hogy miket vennék meg mellé!

Nikonom pedig abszolute nincs, semmi! Szóval, ott mindent vennem kell!

üdv

Aláírás 

“You Can” Canon
iChat:

Törzsvendég
#2587 - 2008. május 19. @ 12:19 | mellőzöm  

A Canonnak biztosan lesz a válasza erre, de Neked most kell a cucc és hát sajnos a tények makacs dolgok, a D3 most jobb.
Ebbôl is látszik, nem vagyunk elfogultak, merjük dícsérni a Nikont. :)
(mondjuk nekem analógból az van)

Veterán
#2588 - 2008. május 19. @ 12:30 | mellőzöm  

Nem a Nikont dicserjuk, hanem a D3=at:-)
A tobbi akkor sem kellene, ha fizetnenek:-D

Aláírás 

Törzsvendég
Bejegyzések: 675
#2589 - 2008. május 19. @ 12:45 | mellőzöm  

el nem tudom kepzelni miert kellene egy teljesen jol futo settet lecserelni csak azert mert a konkurencia kihozott valamit ami epp jobb. milliokat kerestek fotozassal hogy megerje, vagy csak Handras fele “nekemalegjobbkell” lazban egtek aztan olyan fotok keszulnek amiket akar egy kompakttal is. ha neked bejott a 30D-vel a jelenlegi setted, akkor szerintem vard meg a canon valaszat, egeszen biztos hogy lesz.

Aláírás 

finoman lépj, mert álmaimon gázolsz..

Törzsvendég
Bejegyzések: 849
#2590 - 2008. május 19. @ 12:47 | mellőzöm  

Vagy, esetleg vegyél egy 40D-t ha újítani akarsz. Persze nem tudom mire kell, továbbra is az amatőrség szól belőlem!

Veterán
#2591 - 2008. május 19. @ 12:53 | mellőzöm  

Spyracer,

Megkerdezhetem, hogy hova es mennyi idore utazol?
Csak mert vannak helyek, ahova nem biztos, hogy erdemes elvinni egy uj Nikon felszerelest...:)

Aláírás 

Veterán
#2592 - 2008. május 19. @ 13:01 | mellőzöm  

Így van, a jelenlegi állapotról kérdeztél, arra válaszoltunk. Hogy a jövőben mi fog megjelenni és mikor, és az milyen lesz, arra sajnos nálunk jóval okosabbak sem tudnak semmi biztosat mondani.
Ha most kell a cucc, és MINDENÁRON a jelenlegi legjobbat akarod, akkor válts D3-ra.
Ha hajlandó vagy ideiglenesen kompromisszumokat kötni akkor meg az 1DMKIII, vagy méginkább egy sima 5D.

Aláírás 

Veterán
#2593 - 2008. május 19. @ 13:26 | mellőzöm  

Azert ez ennyire nem egyszeru…
Nekem a “mindenaron a legjobb” a Leica M8-at (vagy az analog M7-et) jelentene klasszikus riporthoz, ami termeszetesen sportnal mar kompromisszum…
A D3/1D pedig riportnal es street-/szociofotonal jelent nagyobb hatranyt, mint elonyt…

Az atlagos usernek es munkasnak a legjobb all-rounder a D3 ketsegkivul, nekem is elferne a taskamban, de ha valasztanom kellene a Nikon es egy 5 objektives Lajka szett kozott...:-)

Aláírás 

Törzsvendég
Bejegyzések: 675
#2594 - 2008. május 19. @ 14:02 | mellőzöm  

Szinten M8 -at vennek ha lenne keretem :)

Aláírás 

finoman lépj, mert álmaimon gázolsz..

Törzsvendég
#2595 - 2008. május 19. @ 14:09 | mellőzöm  

Én M9-et fogok venni, az hátha teljes-képkockás lesz. :)

Veterán
#2596 - 2008. május 19. @ 14:27 | mellőzöm  

én meg Sinar Hy6-ot eVolution 75-tel :)
ha lenne keretem.

de ezzel szerintem nem segítünk a kollégának a Nikon.e vagy Canon kérdés eldöntésében. :)

Aláírás 

Veterán
#2597 - 2008. május 19. @ 14:42 | mellőzöm  
deck - 2008. május 19. @ 14:09

Én M9-et fogok venni, az hátha teljes-képkockás lesz. :)

PMA alatt egy Leica-s nyilatkozott ilyesmit, utana kirugtak a cegtol:)

Aláírás 

Aktív
#2598 - 2008. május 19. @ 14:53 | mellőzöm  

lumi:
nem szaretném lecserélni a canont nikonra, ha az 1D rendesen üzemelne, és nem kellene gyomorgörcsöt kapni a félelemtől, hogy mikor adja ki az err99-et!

iHand: 30D utána a 40D szerinted értelmes fejlesztés?:)pénzben semmiképp, technikailag meg pláne!

Gábor:
Megkérdezheted, Londonba utazom, az eddig tervezett idő 4 hónap!

Hd: Te hajlandó lennél olyan kompromisszumra, hogy egy közel milliós gép szarakodjon esemény közben, és értékes képekről maradjak le, mert a kedvenc gyártóm elszart valamit a tervezésnél?

leginkább maradnék canonnál, de nem bízom ezek után az 1Dben! A várakozással meg ugy vagyok, hogy ha mindig várok, sosem lesz gépem, jobbak mindig lesznek, kérdés, hogy a jelenlegi felhozatalból nekem 2-3 évre mi lesz a legjobb!
Nem szenvedek “nekem a legjobbat” Handras mizériában, de inkább nem minősétem! lehetőségeimhez képest a legjobbaz szeretnéám kihozni a pénzemből! ennyi volna amit szeretnék!

Aláírás 

“You Can” Canon
iChat:

Aktív
Bejegyzések: 123
#2599 - 2008. május 19. @ 15:16 | mellőzöm  

Ha el tudod szánni magad a teljes rendszer cseréjére, vágj bele. Nem fogod megbánni a D3-at. Ha vársz a következő CANON gépre, akkor majd a következő utánira fognak bíztatni. Nem tudonm hol szeretnéd megvenni vagy hol nézted a NIKON-t, de az ARTWORK budai boltját tudom ajánlani. Amit keresel az általában rögtön van náluk.

Aláírás 

iMac “24, MBAir, iPhone 3G, NIKON D3: 70-200 f2.8 VR, 14-24 f2.8, 105 f2.8 VR, 85/1,8, SIGMA 50/2,8

Veterán
#2600 - 2008. május 19. @ 15:17 | mellőzöm  

Spy, teljesen megértem hogy nem bízol az 1D-ben. én is végigolvastam sok fórumot az err99-ccel kapcsolatban.

akkor inkább csak azt mondom, hogy én mit csinálnék a helyedben: vennék egy 5D-t meg egy 1,4/kétszerező konvertert, hogy legyen hosszabb telém, meg egy 17-40-et, hogy nagylátó is legyen, meg esetleg egy 1.4/50-et vagy 1.8/80-at.

Az 5D egy megbízható igásló, már többször leírtam ebben a topicban, hogy ár/érték arányban szerintem kiváló.
((azt most hagyjuk hogy profi váz-e...:)))
Tudom, lassú a sportfotózáshoz, de azért szerintem mindent meg lehet vele csinálni.

Aztán ha kijön az 5D MKIII vagy mifene, akkor gyorsan váltás arra. Addig az 5D bőven megkeresi a saját árát, tehát nem fog nagyon fájni ha kiszállsz belőle.

uff.

Aláírás 

Hirdessen Ă–n is a beszeljukMacen
Az online Mac oktatás