|
Törzsvendég
Bejegyzések: 572
|
Wilzor - 2008. május 07. @ 13:22 Egy fotot mar lattam BA-rol, amin egy Leica volt nala, de szerintem mast is hasznal…
Nem, mert a South Bank egy setany mellett van, a Temze-parton, a London Eye toveben:)
a kis feher keresztnel van ez a “palya”:
|
|
Törzsvendég
|
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 506
|
gabor.szantai - 2008. május 08. @ 08:52 A mindennapi betevő. :) kösz.
Nekem Micah Diamond metrolux, street sorozata jött be legjobban.
|
|
Törzsvendég
|
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 783
|
Eddig nekem a terra-jp a nyero, koszi :-) Itt van meg 2 amit en szeretek: http://www.timecatcher.com/main.cfm?p=01_100 Es itt egy “amator” indiabol |
|
Törzsvendég
|
koszonom, ezeket meg nem lattam… |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2900
|
gabor.szantai - 2008. május 07. @ 21:52 Erről nincs kép? :D |
|
Törzsvendég
|
Szerintem kéne csinálni egy “Café photo” topic-ot a társalgóban, márkafüggetlen alapon. :)
Ezek nem tudom megvannak e?
|
|
Törzsvendég
|
EDM - 2008. május 09. @ 10:19gabor.szantai - 2008. május 07. @ 21:52 CCTV-n biztos van:) |
|
Törzsvendég
|
|
|
Aktív
Bejegyzések: 6
|
gabor.szantai - 2008. május 07. @ 21:52
Így már más tészta:),sajnos nem vagyok járatos Londonban,ha egyszer eljutok oda meglátogatom, a graffitik is jó témák lehetnek(úgy látom van belőle rendesen)....
ha már a hivatásos fotózásnál tartunk, mi kell ahhoz hogy az embert felkérjék egy-egy komolyabb fotós melóra? Egy neves fotósuli elvégzése?vagy egy nemzetközi fotópályázat megnyerése?esetleg egy ajánlás? hogy működik ez mostanában? ui: köszönjuk a linkeket… |
|
Törzsvendég
|
Wilzor - 2008. május 11. @ 20:59gabor.szantai - 2008. május 07. @ 21:52
Az esetek nagy reszeben hatrany ez a testalkat - csak ott elony, ahol kell a “tiszteletet parancsolo” megjelenes, amugy az ember egy elo felkialtojel: “Nezd, fotozok!”
Igen, ez a ketto fontos, de nem eleg: a sulit mindenki eltudja vegezni atlagos szorgalommal, palyazatot nyerni mar tudas es tehetseg is kell. De a legfontosabb, hogy az ember neve szakmai korokben ismerte valljon. Ezt el lehet erni mindennapi munkaval is.
http://www.rouvre.com/
|
|
Aktív
|
értem,lassan elkell döntenem hogy mivel szeretnék foglalkozni a későbbiekben, kreatív embernek tartom magam és felmerült bennem a fotózás is mint lehetőség,igazán érdekel a dolog,a fórumnak is(és még jópárnak) régóta vagyok ezidáig passzív látgatója.Mindenképpen olyan munkával szeretném a későbbiekben a kenyeremet keresni amit szeretek csinálni, hobbiból fotózgatok itthon, kompakttal illetve filmes géppel és néha kölcsön gépekkel(Canon 30D,Nikon D200), nemrégiben egy rendezvényt is sikerült szépen lefotóznom, ami tapasztalatszerzésnek mindenképpen jó volt...a baj az hogy úgy látom elég telített ez a szakma…
|
|
Törzsvendég
|
Rossz hirek: a szakma telitett, raadasul a kis magyar piacra eleg sok a nemzetkozileg is sikeres fotos van (most csak a riporterekrol beszelek), a suli pozitivum, de nem eleg, hogy bejuss egy jo helyre (elotte szivni kell gyakornokkent, leginkabb ingyen, evekig). Fotozni megtanulhatsz magadtol is, de azzal csak belepsz a tehetseges amatorok soraba, a suli adja a pluszt: fototortenelem, kepszerkesztes, fotoantropologia. Es megtanitanak kepet olvasni/ertelmezni - na, ez az igazan durva dolog, mert akkor jossz ra, hogy sok, magatol eltelt, onjelolt, tech-buzi fotos mekkora szemeteket gyart.
Az esetek tobbsegeben (99%) en is szanalmas fotokat keszitek, nem tudom mi a baj velem, de a technikat ismerem, tobbet tudok elmeletben, mint egy gyakorlott riporter, fejben mindig felepitem a kepet, de megsem azt kapom vissza, amit elkepzeltem…
|
|
Törzsvendég
|
|
|
Aktív
|
gabor.szantai - 2008. május 11. @ 23:16
köszönöm a tanácsokat!
|
|
Törzsvendég
|
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3094
|
gabor.szantai - 2008. május 07. @ 09:12Initram5 - 2008. május 07. @ 08:15Canon 70-200mm f2.8 IS obi érdekel valakit esetleg? Használt de hibátlan. Esetleg egy Canon 85mm f1.8 obit be tudok számítani. Igazad van, mert nagyon jó obi tényleg de ha az elmúlt 1 évben 2x elővettem akkor sokat mondtam. Tájakat, portrékat, városi témákat szoktam fotózni és a 70-200 ehhez - legalábbis nekem - nem szokott kelleni. Ahhoz meg hogy ott álljon a szekrényben túl értékes és túl jó. Időközben a 350D-met sikerült kinőni, szeretnék egy jobb vázat. Az 5D-vel két éve szemezek, nagyon fáj rá a fogam és ha a 70-200 elmegy akkor igen közel kerülnék hozzá hogy megvásároljam. :) Igaz, akkor meg hiányozna egy jó átfogású, általános célú obi mert a mostani készlet (17-40mm, 50mm f1.4) nem hiszem hogy elég volna. Dilemma, dilemma. |
|
Törzsvendég
|
Wilzor - 2008. május 12. @ 23:11
Tanfolyam sok van belfoldon is, iskola talan ha 5: Kaposvari Tanarkepzon egy fotos szak, Iparmuveszetin (MOME) - ez a ketto ad diplomat, szakmat (OKJ) a MUOSZ, Nepszabadsag (mindketto fotoriporter) illetve a Prater utcai szakiskola fenykepesz vegzettseget.
|
|
Törzsvendég
|
Initram5 - 2008. május 13. @ 13:35 Az 5D-n nagyon jól használható ez az optika, eltûnik a nagyon teleobis jellege. Ha tudod, akkor tartsd meg, élvezni fogod. Persze sajnos a tolakodó atomreaktor kinézete megmarad, ami a városi fotózásnál nem elôny, de a képe kárpótol. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1751
|
Egyetértek deck-kel. Nagyon jó a képe, és a nagyobb érzékelő miatt még kisebb lesz a mélységélessége az 5D-n.
... szerintem inkább tengeralattjáró főtengelyre hasonlít :) |
|
Törzsvendég
|
Hd - 2008. május 13. @ 15:17 A napellenzô meg a hajócsavar. :) |
|
Törzsvendég
|
...szvsz a 2. legjobb zoom, a 4L IS utan, en is megtartom, pedig nincs agyonkoptatva - nekem csak egy bajom van vele: feher. |
|
Macőrült
|
Én is megtartanám de tényleg nem használom ki és nem hiszem hogy sokszor hiányozna majd. Ráadásul annyi, de annyi alkalommal döbbent meg hogy a fix üvegek mennyivel jobbak mint az akármilyen zoom obik! Ezért is gondolom, hogy pl. egy 85mm f1.8 fix nekem potrézásra jobban megfelelne mint egy 70-200 2.8IS. Lehet hogy néha ide-oda kell vele ugrálni, de a fix az fix. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1751
|
gabor.szantai - 2008. május 13. @ 17:21 nekem meg hogy nagy, és rohadt nehéz…
Initram, nem tudom milyen az 1.8/85-ös, és persze te tudod hogy mi kell neked, de szerintem inkább használt 5D vázat vegyél, mint hogy ezt az obit eladd. Ha egyszer rákapsz a telével fotózás ízére, sajnálni fogod.
Nagyon megértem egyébként, hogy nem jó hogy ott áll valami, amit alig használsz.
Szóval azt tanácsolom, tégy belátásod szerint :)) |
|
Törzsvendég
|
Persze, a suly is gond, de a fenyeros telek mindig nehezek - 200/2 L IS csak fix, de megnehezebb… Imadom a fixeket, nagyreszt csak azzal fotozok, de ennek is megvan az ara - olyan neha a szenzor, mint a Szahara...:) |
|
Macőrült
|
gabor.szantai - 2008. május 13. @ 20:24 Forró, homokos és tele van tevével? |
|
Törzsvendég
|
inkabb csak teveszorrel… |
|
Macőrült
|
gabor.szantai - 2008. május 13. @ 20:36 Tevesz*rt olvastam, biztos azért, mert eredetileg azt írtam :D Erre a szenzorkoszolódásra már tényleg találhatnának megoldást. Nagyon kiábrándító tud lenni :/ |
|
Törzsvendég
|
Az Olympus-e ugy-ahogy mukodik, a tobbieke sz*rt sem er, Nikon ezert a D3-ba inkabb nem is tette be… |
|
Törzsvendég
|
Hogyan, mivel tisztítod az érzékelôt? |
|
Törzsvendég
|
deck - 2008. május 13. @ 21:00 |
|
Macőrült
|
Hd - 2008. május 13. @ 19:27 Megfogadom a bölcs tanácsodat! :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 186
|
Initram5 - 2008. május 13. @ 19:12
Initram: Nekem 5D van, van ilyen obim, és a 24-105/4L mellett ezt használom a legtöbbet!
|
|
Aktív
|
gabor.szantai - 2008. május 13. @ 13:39
Nem várnék tőle sokat csupán egy magasabb tudásbeli szint elérését.Kiváncsiságból utánanéztem ezekeknek az intézményeknek,MOME-n 400e/félév(igaz, van költségtérítéses is )eléggé huzus, ennek ellenére gondolom van jelentkező bőven....a másik kettő (Népszabadság, MUOSZ) szimpatikus, mind anyagiak, mind tantárgyak tekintetében.Práter utca nem szimpatikus, Kaposvár meg messze van...köszönöm az infokat, hasznomra váltak
Szerintem is érdemes lenne megvárni az 5D Mark II érkezését, már annyit beszéltek róla tehát több mint valószínű hogy hamarosan bejelentik. Utána feltehetőleg sokan akarnak megválni használt gépüktől,(feltéve ha lényegesen jobb lessz az Mk II) emellett az új ára is redukálódni fog nyilván, mint az volt a 40D-nél is, amint piacra dobták mindenki eladta a 30D-jét apróért, ezért van az hogy pár 10e expos 30D már 135 000 forintért lehet kapni használtan, ha már eddig vártál, érdemes még várni legalább Photokínáig… |
|
Aktív
Bejegyzések: 24
|
gabor.szantai - 2008. május 13. @ 17:21 LensCoat: http://www.bhphotovideo.com/c/product/465878-USA/LensCoat_LC70200BK_Lens_Cover_for_Canon.html Es rogton fekete :o) Vagy van mindenfele csudajo terepszinben is… |
|
Törzsvendég
|
iMaty - 2008. május 14. @ 02:19gabor.szantai - 2008. május 13. @ 17:21...szvsz a 2. legjobb zoom, a 4L IS utan, en is megtartom, pedig nincs agyonkoptatva - nekem csak egy bajom van vele: feher.
Azert ez nem gyengen izlestelen:)
|
|
Törzsvendég
|
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 783
|
Aa automata szenzortisztitas szart sem er, mert mikor ugye a szenzorrol lerazza a port, az meg mindig a gepben van.
|
|
Macőrült
|
gabor.szantai - 2008. május 14. @ 09:29iMaty - 2008. május 14. @ 02:19gabor.szantai - 2008. május 13. @ 17:21...szvsz a 2. legjobb zoom, a 4L IS utan, en is megtartom, pedig nincs agyonkoptatva - nekem csak egy bajom van vele: feher. 80 dollár? Még a fotón is látszik hogy sufni tuning minősége van. :D |
|
Törzsvendég
|
solilaci - 2008. május 14. @ 09:41 Pixinfon van egy cikk, ahol a gyartok rendszereit osszehasonlitottak, csak nem talalom… |
|
Aktív
|
http://pixinfo.com/cikkek/ccdporteszt A LensCoat-ot meg én is elég viccesnek tartom. Az ötlet jó, de unatkozó barátnővel ennél azért szebbet lehet csináltatni :o) |
|
Aktív
|
Ja, és bármilyen sz@r a 400D pormentesítése, nekem azért működik: a 30D-hez képest (amiben persze nem volt) még ma is elfogadható az érzékelőn a koszmennyiség, ott pedig 3 hónap alatt teljesen kuka lett. Ralifotó miatt ez anno szempont volt, ezért volt a downgrade. (Meg a különbözetből kapott 70-200 miatt.) |
|
Aktív
Bejegyzések: 63
|
Initram5 - 2008. május 13. @ 19:12
En is hasznalok 1,8/ 85-ost. Csak jokat tudok rola mondani.
De a gyakorlatban, tablokepekre, eskuvoi kulso es mutermi portrehoz is szuper.
Az erzekelo tisztitas hatekonysaga az Oly E1 -nel mondhatni 100 %-os.
|
|
Törzsvendég
|
APS-C erzekelos vazon mas a helyzet, de nekem a 70-200mm f/2.8 IS L USM melle inkabb a 100mm f/2 USM tunt jobb valasztasnak…
f/2-n a 100 jobb, onnantol mar nincs kulonbseg, igy azoknak ajanlom inkabb a 100-ast, akik teljesen nyitott rekesszel szeretnek fotozni:
Canon EF 85mm f/1.8 USM - Test Report / Review
Canon EF 100mm f/2 USM - Lab Test Report / Review
|
|
Macőrült
|
Egyáltalán van bármilyen hátránya a fix 100-asnak a fix 85-össel szemben? Ugyanis éppen ajánlott nekem valaki egy ilyen obit de mivel nem ismerem, nem mertem rá mondani még semmit. |
|
Aktív
|
gabor.szantai,
a teszteken a 350 d -vel keszultek a felvetelek.
|
|
Törzsvendég
|
pixi-maxi - 2008. május 14. @ 17:25 Ez rendben van, de most nem a vaz a kerdes - a teszt alapjan, ha a 350D-n egy hajszallal jobb a 100-as, akkor 40D-n vagy 5D-n is jobb lehet, nem?:) van meg egy teszt, de sajnos itt csak a 85-os van fullframe-n tesztelve, itt latszik, hogy a nyitott rekesznel van egy kis baja, de szerintem ennyi a 100-asnak is van… http://www.slrgear.com/reviews/zproducts/canon85f18/ff/tloader.htm aki tokeletes valasztast akar, az vegyen 85mm f/1.2 L-t vagy 135mm f/2 L-t:) |
|
Aktív
|
Initram5 - 2008. május 14. @ 17:20 Szerintem, a 85-os obi keszult portrehoz. Persze ez a fulframe-nel igaz.
Ha 100-ast akarsz venni, attol fugg hol es mire akarod hasznalni.
|
Kipróbáltam a 40 d-t a 70-200-assal sorozatfelvétellel.
40 felvételböl 30 felv. maradt élesnek mondható, ebböl 20 fotó penge éles.
Blende 5,6 volt 1600 iso, néhány kép bemozdult.