|
Aktív
Bejegyzések: 186
|
gábor, párodnak mutasd meg ezt, talán kedved kap indiához :)
|
|
Moderátor
Bejegyzések: 3300
|
Najó! 2 napra bezárom a topicot. Utána kinyitom megint. Addigra nyugodjon le mindenki. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 891
|
canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon, canon… Így jó lesz? ...csakhogy behozzam a lemaradást… :) |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2485
|
akkor kezdem én: nevezett valaki “A megbízás"-ra? én csak most tudtam meg hogy létezik, ez meg már késő :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 309
|
TDani - 2008. május 06. @ 12:43 Köszönjük !!! |
|
Veterán
Bejegyzések: 1555
|
Tegnapi unatkozasom eredmenye, Canon EOS 5D, EF 35mm f/2, EF 50mm f/1.4 USM, EF 24mm f/1.4 L USM objektivekkel, Aperture2-vel RAW-bol feldolgozva…
(remelem nem OFF:D) |
|
Aktív
|
Gabor, szuper felvételek! Használsz 35/2- obit ?Nekem a teszt fotója nagyon gyengének tünt. Emlékszel még, hogy hány felvételből csináltad ezt az 5 képet ? Bar az ilyen jellegü felvételeknél indokltnak tartom a több felvételes technikát. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2014
|
deck - 2008. május 04. @ 20:54Hd - 2008. május 04. @ 18:54Van valakinek 15-ös halszem obija? Milyen?
Köszi.
a torzítással nincs baj, a szoftvernek pont ez kell a 6+2 képből összerakott 360x180-as QTVR panorámához. Csak nekem nem netre, hanem egy fullscreenes nagyfelbontású anyaghoz kellene, ezért aggódom a minőség miatt. a 14-es, az tudom hogy elég jó, és azt talán több mindenre is lehetne használni mert nem halszem, csak hát háromszor annyiba kerül. na ezért hezitálok. |
|
Veterán
|
5D-nel tenyleges sorozatrol nehez lenne beszelni, mert mire a masodpercenkenti 3 felvetel elkeszul, addigra ilyen mozgasnal mar reg mas van a kepen:) en 2-3 RAW-t szoktam egy exponalaskor csinalni, mar csak azert is, mert nagy esellyel a 2.-ra all be az AF ilyen mozgasnal… nem tudom hany kepbol (biztos 100 alatt maradtam) 7 maradt meg osszesen, igazabol sok kihullott, mert nem latszodott arc, vagy kiertek a sracok a beton alol a napfenyre, olyankor meg annyi volt az arnyekra beallitott ertekeknek:-) az 5D nem sportgep, lassucska hozza, de neha jon ram ilyen mozgas fotozasa… 35/2 erdekes egy dolog: zajos AF, kicsi, bar fem, megis gagyi muanyagnak tunik, de 60-70e HUF ujonnan, ami nem mindegy:) nekem van egy EF 16-35mm f/2.8 L mark II USM zoom-om, amit ha igazsagos modon lerekeszelek f/4-re es mellette megnezem, a kis “gagyi” fixet, akkor nem ertem, hogy mire fel a parszazezres kulonbseg:) a masik elonye (persze nekem), hogy kicsi: igy az 5D vazon (markolat nelkul) elege “eszrevehetetlen”, majdhogynem a regi filmes feelinget adja vissza:) (volt EF 35mm f/1.4 L USM-em is, ami szvsz a Canon egyik legjobb objektivje, de nem eri meg az otszoros arkulonbozetet a szigeteles es a fenyero) |
|
Macőrült
Bejegyzések: 4186
|
Átruccantál afrikába? :))) |
|
Macőrült
|
|
|
Macőrült
|
deck - 2008. május 04. @ 20:54Hd - 2008. május 04. @ 18:54Van valakinek 15-ös halszem obija? Milyen?
hoppá, hopp, közben találtam egy lencseösszahasonlító helyet.
hátha valaki még nem ismeri: http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Lens-Vignetting-Test-Results.aspx?FLI=0&API=0&FLIComp=0&APIComp=0&Lens=282&Camera=9&LensComp=454 |
|
Veterán
|
EDM - 2008. május 06. @ 13:58 nem, csak a Temze deli oldalara:) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 602
|
Hd - 2008. május 06. @ 14:11
Ezt Gabor már megosztotta velünk.
|
|
Törzsvendég
|
Gábor, Nekem is tetszenek ezek a közelről lőtt mozgások izgalmas háttérrel, próbálkoztam már magam is hasonló témákkal. (Egyszer láttam egy kerékpáros ugrós fotót valamelyik obi demofotóján, de az napsütésben volt, jórészt kék ég háttérrel, és az is nagyon tetszett.) Ez persze más, ehhez ilyen nagy fényerejű obik kellenek, mint a közeli riportfotókhoz… Szerinted érdemes napsütésben próbálkoznom 350D és 17-40-es obival? Vagy lehet azzal árnyékban is “hasonlókat” alkotni? |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 921
|
van valakinek tapasztalata canon 20-35mm usm 3,5-4,5 ös objektívvel kapcsolatban? kipróbáltam és nagyon jónak tűnt de a szívesen meghallgatnám a véleményteket. köszike |
|
Veterán
|
gabóóó - 2008. május 06. @ 17:10 Ha index fotos forumain jarsz, akkor seeman-t keresd - volt neki, es emlekeim szerint kedvelte is:) |
|
Veterán
|
tabisz - 2008. május 06. @ 15:44
Persze, csak jol kell fenyt merni:)
|
|
Törzsvendég
|
gabor.szantai - 2008. május 06. @ 17:57tabisz - 2008. május 06. @ 15:44Gábor, Köszi, tudom, ha nem lett elég jó a felvétel, nem voltam elég közel… :) Épp ezt a fotózást szeretném kitanulni, mert már egy kicsit unom a telével (70-200) való fotózást, azzal sokkal jobban sikerülnek a fotók. 350D-n melyik fénymésési módot “illik” használni a közeli mozgásokhoz? (fénymérésben ugyanis nem vagyok otthon, azt a gépre bíznám...) |
|
Veterán
|
Ez nem ilyen konnyu:)
Egyreszt mindenkinek van sajat igenye, van amit a tema kovetel meg es van amit az adott feny…
Peldaul, ha vitorlasversenyt fotozol, akkor (SZERINTEM!) jobb a kozepre sulyozottal a feher vitorlakat bemerni egy hajorol szolo kepnel, mig tobb elemnel jobb az atlagolo, mert a koztuk levo viz/tajreszlet is fontos…
Nem lehet szerintem jo tanacsot adni, csak gyakorlassal tanulhatod meg - en szemely szerint nagyon sokszor elrontom, pedig mar talan nem illene...:) Egy-ket ebook, talan segitenek: http://e-book.marcedli.hu/ |
|
Törzsvendég
|
gábor, Nagyon köszönöm a segítséged, pont ezek és ennyi hiányoznak nekem a usersguide-ból. Milyen guide az, ami azt mondja, hogy spotmérés, középre súlyozott és átlag, a jelei ezek. Honnan a fenéből tudhatnám, hogy mire jó az egyik és mire a másik. Gyerekkoromban Pajtás gépen lőttem az első fotóimat, és azon többet mondtak a piktogram-ok, mint ma amit a fénymérésről lehet tudni egy dslr-en. Persze igazad van, a legtöbb usernek mindegy hol van, szinte sose nyúl hozzá… De hát ez mégsem csak egy kompakt gép… :) Szóval csak kb. annyi kellene egy usersguide-ba, mint amit Te leírtál, köszönöm szépen. A többit meg majd kitapasztalom… :) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1735
|
gabor: Ha már ekkora sztár lettél :-P (jogosan, nekem is tetszenek a képeid)
|
|
Veterán
|
Gabidzsi - 2008. május 06. @ 21:08
htx:)
nem tudom, hogy par idiota miert elvezi azt, hogy igazan szep kepeket az igenytelen jeleikkel lefuj:( |
|
Aktív
Bejegyzések: 25
|
Ó igen, választ kaptam a kérdésemre, hogy még létezik a south bank! Hurrá,hurrá köszönöm gábor! |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2485
|
jók a képek, és némelyik elmenne egyenesen ipod reklámnak is :) nem adod el apple-nek? csak 5%-ot kérek az ötletért :D |
|
Törzsvendég
|
nekem egyébként az 1,2, és utolsó tetszik a legjobban.
Az első amiatt, hogy nem tudni, mi a vízszint, így mozgalmasabb lett, mint a valóság,
Egyébként, ha több és változatosab lenne, tényleg elmenne egy iPod clip-be… Gábor, nem akarsz holnap is kimenni fotózni a helyszínre? iPodod vigyél magaddal, ha nem volna a valamelyik srácnál… :) |
|
Veterán
|
Sracok, ha valaki jot akar maganak (es nekem), akkor Safarival nezze a kepeket, mert ProPhoto RGB-ben maradtak, Firefox alatt kozeleben nincsenek az altalam elkepzelt szinvilagnak:((( my fault...:( |
|
Törzsvendég
|
Gábor, Bocs az off-ért, de hogyan kell ide föltenni képet? Többször próbáltam már, de sehogy sem sikerült. Milyen méretere konvertáltad? Szerintem ezek a képek éppen jó méretűek, néha látok itt túl nagyokat is, és kicsiket is. Itt tényleg kijönnek a színek - persze nem láttam az eredeteit… :) |
|
Veterán
|
elvileg egy ingyenes tarhelyrol lehet, amit a beszmac forum nem tilt le, en flickr-en es SG.hu-n tarolom a kepeim, de elvileg DropBox-bol is lehet linkelni - az pedig csak annyi, hogy a kep URL-jet bemasolod… 1000*1000-nel nagyobbat nem szoktam, azt miattam le is nyulhatjak, nem igazan erdekel:) |
|
Törzsvendég
|
melyik a legegyszerűbb? az ulr bemásolás? azt hogyan kell? |
|
Veterán
|
mintha egy linket tennel be egy weboldalhoz, csak itt a kep cimet kell bemasolnod a szovegmezobe, azaz http://www.ittvannakakepeim.hu/ezt_szeretnem_megmutatni.valami |
|
Törzsvendég
|
Ha jól értem, akkor csak olyan képeket tudok ide beilleszteni, amik a neten vannak? Ha az iPhotomból szeretnék képet ide beilleszteni, az közvetlenül nem megy, csak ha előtte fellövöm valahová a netre? |
|
Veterán
|
igen, de iPhone kepeket azert meg told at PS-en, mert nemi kontaszt, szinegyensuly, netan szaturacio nem art nekik:) |
|
Törzsvendég
|
tabisz - 2008. május 06. @ 22:18 Pontosan. Az iPhotód nincs összeköttetésben a nettel, ezért nem tud mit megmutatni itt. Ha fent van már valahol a képed, akkor ctrl klikk és “copy image address” és azt emásolod ide. |
|
Veterán
|
Ezentul minden nap linkelek parat a kedvenc fotos oldalaimbol:) http://www.thetinymexicandivorce.com/ http://www.nickturpin.com/bigfolio/menu.html http://chasejarvis.com/index.html Holnap ujabb 3:) |
|
Törzsvendég
|
gabor.szantai - 2008. május 06. @ 22:59
Köszönjük, ezek eddig is nagyon hasznosak voltak.
|
|
Veterán
|
deck - 2008. május 06. @ 23:21gabor.szantai - 2008. május 06. @ 22:59Ezentul minden nap linkelek parat a kedvenc fotos oldalaimbol:) Szerinted en honnan ismerem?:) Csutortokon elvileg uj netunk lesz (a Sky Broadband legerosebb valtozata), ha jo lesz a feltoltesi sebesseg, akkor Dropbox Publicba teszek fel majd filmeket - nincs sok, 7-8 talan, Robert Capa, James Nachtwey, Annie Leibovitz...) |
|
Törzsvendég
|
Turpin után szabadon. :)
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3244
|
Canon 70-200mm f2.8 IS obi érdekel valakit esetleg? Használt de hibátlan. Esetleg egy Canon 85mm f1.8 obit be tudok számítani. |
|
Veterán
|
Initram5 - 2008. május 07. @ 08:15 Ha nem akarod, hogy alljon benne a penz, akkor megertelek, de ha nem muszaj, akkor ne add el szerintem: az enyem novembertol a szekrenyben lapul, megsem akarom eladni, mertha kell majd, akkor nagyon kell majd:) |
|
Veterán
|
http://www.m-peoplephotography.com/index.html
http://www.bryanadams.com/index.php?target=photography
|
|
Aktív
Bejegyzések: 145
|
Ezt nemtudtam BA-ról hogy fotózik is, és valóban, a művei alapján magas szinten űzi ezt a “szenvedélyét” is...tetszenek a képei, főleg a Mickey Rourke-ról készültek(persze még nem volt időm végignézni az összeset), megvan a hangulata az egész szettnek. Hogy ne legyen teljesen off, arrol nincs info hogy milyen rendszert használ, Canont esetleg:)? Gábor, gratulálok a képekhez, nagyon jók,de nem volt benned egy kicsi félelem hogy elveszik a fotostáskád? Tudom hogy más világ, de a helynek kicsit ilyen pesti aluljáró hangulata van, és én az aluljárókba nem szivesen járkálnék egyik kezembe a táskával másikba meg a géppel:), habár biztos rendesebb arcok járkálnak ott mint az itthoni aluljárókban… |
|
Aktív
|
Kipróbáltam a 40 d-t a 70-200-assal sorozatfelvétellel.
|
|
Veterán
|
Wilzor - 2008. május 07. @ 13:22 Egy fotot mar lattam BA-rol, amin egy Leica volt nala, de szerintem mast is hasznal…
Nem, mert a South Bank egy setany mellett van, a Temze-parton, a London Eye toveben:)
a kis feher keresztnel van ez a “palya”:
|
|
Veterán
|
|
|
Törzsvendég
|
gabor.szantai - 2008. május 08. @ 08:52 A mindennapi betevő. :) kösz.
Nekem Micah Diamond metrolux, street sorozata jött be legjobban.
|
|
Veterán
|
|
Összes oldal: 69
|
||||||||||
| « USB headset probléma | Creative szervíz » |
“Úgy tűnik, hogy az anyák napja mindenkiből kihozza az állatot.”
Jönnek is a jelentések csőstül, ha dombi figyelmeztetésére nem reagálnak az illetők, akkor az már elég gáz!
:(