|
Veterán
Bejegyzések: 1173
|
fusionfan - 2008. május 03. @ 19:03
Eskuvoifotozas szerintem jol csak az csinalja, aki szereti is, es kicsit beletudja elni magat:)
|
|
Veterán
|
Bubu007 - 2008. május 03. @ 19:08gabor.szantai - 2008. május 03. @ 18:34Johet mas tema, de kicsit unalmas lenne megint az 5D utodjarol beszelni - mas aktualis ugysincs a Canon-nal:) reszemrol passzolnek - kompaktos korszakomban kinottem a makrozasbol - igazabol nem talalok benne semmi erdekeset, nekem 100/2 USM-em van, az egesz jo obi, jobb, mint a 85/1.8 USM, ha valaki portrezni akar… reszemrol annyit fuznek hozza, hogy apro teremtmenyek fotozasanal az USM csak pozitiv tulajdonsag lehet: gyorsabb es halkabb lesz a fokuszalas, ha nem manualisan allitasz elleseget… |
|
bM Függő
Bejegyzések: 6413
|
gabor.szantai - 2008. május 03. @ 19:17Bubu007 - 2008. május 03. @ 19:08gabor.szantai - 2008. május 03. @ 18:34Johet mas tema, de kicsit unalmas lenne megint az 5D utodjarol beszelni - mas aktualis ugysincs a Canon-nal:) attól hogy macro obi, gondolom portréra is használható, vagy nem? |
|
Aktív
Bejegyzések: 303
|
gabor.szantai - 2008. május 03. @ 19:17Bubu007 - 2008. május 03. @ 19:08gabor.szantai - 2008. május 03. @ 18:34Johet mas tema, de kicsit unalmas lenne megint az 5D utodjarol beszelni - mas aktualis ugysincs a Canon-nal:)
Nem tul rége vettem egy 1,8/ 85-öst, de nagyon meg vagyok vele elégedve.
|
|
Veterán
|
Bubu007 - 2008. május 03. @ 19:25
Termeszetesen, csak azt kell belekalkulalni, hogy minden objektivet 1 ertekkel lekell rekeszelni, hogy a teljesen nyitott allapothoz kepest javuljon a rajza:
|
|
Veterán
|
pixi-maxi - 2008. május 03. @ 19:25 ez erteheto, de nekem fullframe-n a 85 kozel lenne az 50-eshez… |
|
Aktív
|
Teccik a portréd.:) Hogy raktad fel a fotót ? |
|
Veterán
|
kulso tarhelyrol linkeltem - sg.hu-rol jelen esetben:) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1332
|
Azért valljuk be, Fogarasi szintjén már nem kell attól félni, hogy helyette mégis a szomszéd fog fotózni ingyen :-) |
|
Aktív
|
JarodFree - 2008. május 03. @ 20:04
Sajnos mi a felsö tizezer körében nem nagyon mozgunk ... Nekünk miliomos megrendelöink
Amit ök csinálnak, arra egy vékony rétegnek van csak igénye....és pénze !
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 575
|
Bubu007 - 2008. május 03. @ 19:25 Persze, hogy lehet. Egy kicsit élesebb a rajza, ami esetleg nem a legkedvezőbb portrénál. A macro obiknál ha az előtérben van valami közel és véletlenül arra aktiválódik az AF, akkor egy átlag optikához képest lassabban állít újra fókuszt a távolabbi témára. Nagyon jó optika (az USM-ről beszélek), esetleg a crop-os vázon kicsit hosszú. Van a Canonnak egy 60/2,8 EFS makrója, az is nagyon jó. Tapasztalat szintén. Emberibb méretű is, a 100-as kicsit nagy. Van egy ilyen eladó, ha érdekel. Ja, és mi volt az ebéd? Ne hagyj tudatlanságban! :) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 890
|
Ez egy 105-os macro obival keszult, nem Canon ugyan, de szerintem a macro, lenyegebol adodoan kozeli portrekra tokeletes.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 501
|
gabor.szantai - 2008. május 03. @ 11:13 A Sony R1-et nem pozitív példaként hoztam fel. Pixi-maxi azon felvetésére írtam, hogy a Sony R1-e néha hozza a dSLR minőségét, lám a bridge/dSLR-like gépek is milyen jók. De, ahogy írtam, a Sony R1 rossz példa, mert az APS-C méretű érzékelőjével erősen kilóg a jóval kisebb CCD-vel szerelt bridge/dSLR-like mezőnyből. Más gyártó, maga a Sony sem követte ezt az utat, szvsz, jól felfogott piaci érdekből. Szóval, akinek, legyen bármilyen kezdő, fontos a relatív zajtalanság ISO 400-800 környékén, s, urambocsá, a mélységélességgel is szeretne kreatívabban bánni, ahogy te is írtad korábban, annak nem a legtutibb még egy csúcs bridge gép sem. És akkor az AF sebességet, shutter lag-ot nem is említettük. Erre szerintem a mai belépő szintű dSLR-ek nagyon jó alternatívát nyújtanak a bridge/dSLR-like gépekkel szemben. |
|
Veterán
|
pixi-maxi - 2008. május 03. @ 20:37JarodFree - 2008. május 03. @ 20:04Azért valljuk be, Fogarasi szintjén már nem kell attól félni, hogy helyette mégis a szomszéd fog fotózni ingyen :-) Azért ez nem feltétlen ennyire egyértelmű, sem az, hogy új út keresése egyértelműen amerikai és az se, hogy kizárólag az újgazdag sznobok keresik ezt a hozzáállást. Sőt ha jól tudom az felső 500(300?)-nak van udvari fotósa, akiknél ugyancsak nem a fotós tehetség dominál. Abban a körben pl. ugyanúgy nem lehet újítani, mert nincs konzervatívabb, mint egy vérbeli sznob. Saját szakmámból kiindulva; ott nem az számít, hogy mit csinálsz, hanem eddig ki másnak csináltad már :-D |
|
Aktív
|
JarodFree,
Mi is csinálunk hasonló felvételeket, de gyakran a pár nem kéri. Söt ragaszkodnak ahhoz,hogy a menyasszonyruhát csak a “kikérés” után szabad lefotózni.
DrB
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 684
|
Pixi-maxi: ne mond már el nekem hogy ilyenekre van igény: KÉPEK A SZERZŐ KÉRÉSÉRE ELTÁVOLÍTÁSRA KERÜLTEK. TDani Így ne is várd el, hogy milliós megrendeléseid legyenek. Eléggé magyaros nyafogásnak tűnik már amit itt előadsz… Vagy van igény a munkádra, vagy nincs. Vagy azért mert sokat kérsz érte, vagy azért mert nem tetszik az embereknek amit csinálsz. Nem kell ahhoz több fős stáb, hogy remek esküvői fotók készüljenek. Nézzetek körbe itt: http://weddings.peterpawinski.com/ (amúgy a srác itthon is dolgozott) |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2421
|
rajhona - 2008. május 04. @ 15:52 Hát nem tudom, nekem ez annyira nem tetszik hogy megérjen O(2350)$-t.
Más: miért van majd’ minden fotósnak kötelező jelleggel dzsuvás agyonflashelt, órákig töltődő (nem, nem nálam szűk a kábel, nekem gigabites a netkapcsolatom), szaggatós, navigáció tekintetében impotens honlapja?
elnézést a stílusért, de akárhány ilyet megnézek, kevés üdítő kivétel akad, és mostmár nagyon érdekel a válasz a miértre. |
|
Veterán
|
nekem egy ilyen design boven eleg lenne: http://www.kevinclarkheadshots.com/ |
|
Macőrült
|
gabor.szantai - 2008. május 04. @ 16:15
Na ez legalább gyors, és itt a fotók is nagyon tetszenek :)
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3982
|
fusionfan - 2008. május 04. @ 16:06rajhona - 2008. május 04. @ 15:52Nézzetek körbe itt: http://weddings.peterpawinski.com/ (amúgy a srác itthon is dolgozott) A mai lopós korszakban alap a flashbe ágyazott galéria :I |
|
Macőrült
|
szerinted flashból nem tudom lelopni? meg aztán minek lopjam le, hova az emberes képeket? ha saját portfólióba teszem akkor úgyis beégek élőben. máshol publikálom akkor meg ha kiderül az nagy szívás.
|
|
Aktív
|
RAJHONA !!!!! Kiengedte meg, hogy a fotóimat belinkeld ??????
Nincs miért szégyenkeznem, ezek semmivel sem rosszabbak mint a magyar átlag esküvöi
Gondolod, hogy az a 100 kép amit odaadok a kuncsaftnak mind ilyen ? Mi a foglalkozásod, hogy nekiugrassz egy szakembernek? Milyen jogon kritizálsz ??? Megnézhetem én is a te fotóidat ? Legalább ilyen sz@rt tudsz csináni???? Ha megkérhetlek belinkelnéd a jobb portréimat is ???????? |
|
Törzsvendég
|
pixi-maxi - 2008. május 04. @ 17:35
Ugyan ember, min háborodtál fel ennyire? Higgadj le, és gondolkozz el egy kicsit magad körül. Megjegyzem: a fotóid egy percel sem lesznek jobbak, ha más rosszabbakat csinál…
Szakember… hehe… Ellopják, ezt? :) |
|
Veterán
|
most mar Skype mindenkinek… |
|
Aktív
|
Rajhona ! Mivan ólommérgezést kaptál ! |
|
Törzsvendég
|
pixi-maxi - 2008. május 04. @ 18:34 Miért kaptam volna? Válasz ment a leveledre privát üzenetben. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1896
|
Van valakinek 15-ös halszem obija? Milyen?
az összes fórumon a Nikon 10.5-ét istenítik, sőt, volt olyan elvetemült aki rábarkácsolta a Canonjára ...:) |
|
Macőrült
|
--meggondoltam magamat-- |
|
Aktív
|
Igazi tanár tipus vagy… A kioktatáshoz nagyon értessz, Kinevezted magad önkéntes moderátornak ? |
|
Aktív
|
Moderátor köszönöm, hogy KIMODERÁLTAD A KÉPEKET !!! fuzionfan,
te személyeskedsz, mert kéretlenül osztod az észt.
|
|
Veterán
|
Azért ez a stílus volt az amit mindenképp el kellett volna kerülni. Rajhona, a személyeskedés semmilyen szinten nem volt senki számára meggyőző érv… Ha lehet ezt kerüljük el. Szerintem. Most már én is azt mondom, hogy maradjunk a Canonnál mint téma… |
|
Veterán
|
Take a big breath… |
|
bM Függő
|
pixi-maxi - 2008. május 04. @ 19:15
biztos nem önszántából tette.
|
|
bM Függő
|
deck - 2008. május 03. @ 22:34Bubu007 - 2008. május 03. @ 19:25attól hogy macro obi, gondolom portréra is használható, vagy nem?
igen, én is azon gondolkozom hogy tényleg hosszú lenne crop-os vázon.
Az ebéd rántotthús volt sültkrumplival meg tejfölös uborkasalátával, de mire lefotóztam volna elfogyott :) |
|
Törzsvendég
|
Elnézést mindenkitől, hogy hozzájárultam ahhoz, hogy a topic rossz irányba menjen. A moderátoroknál jeleztem, hogy ne moderálás legyen kiírva, hanem hogy a szerző kérte a képek eltávolítását. Én nem sértettem meg sem a fórum belső szabályzatát, sem a flickr-ét. Ezzel be is fejeztem. Ha valakinek gondja van, az megtalál PM-ben, vagy emilen. |
|
Macőrült
|
fusionfan - 2008. május 04. @ 17:10 Amit el akarnak lopni azt el is lopják. Viszont nagyban megnehezíti az ilyesmi megoldásokat, mint ami itt is volt. Meg a direkt linkelést is. Elsősorban ezek miatt van ez a flash megoldás, nem a plagizálás miatt. |
|
bM Függő
|
azért ahogy elnézem piximaxi más fórumokon is szívesen fordul a moderátorokhoz.
|
|
Moderátor
Bejegyzések: 3211
|
Srácok! Csak nyugi. Nyugodtan is meg lehet ezt beszélni. Ha meg nem, akkor azt nem a beszeljukmacen. |
|
Törzsvendég
|
TDani - 2008. május 04. @ 19:58 Azzal kezdtük, de van aki a kérést nem érti. |
|
Macőrült
|
pixi-maxi - 2008. május 04. @ 19:15 sajnálom hogy annak vetted mert nem annak szántam. (a személyeskedés és a kéretlen észosztás két külön dolog) általános jótanács volt, azért nem pm-ben küldtem, de ezt utólag bánom már:
a, az ember ne tegyen fel olyan képet a netre ami maga szerint nem jó
|
|
Adminisztrátor
Bejegyzések: 11874
|
Nem olvastam at az egesz temat, de latom itt a vegen kicsit sok a szemelyeskedes. Uraim, az ilyeneket hagyjuk. Nem eri meg. Mindenki vegyen egy nagy lelegzetet, szamoljon el 10-ig es probaljunk meg visszaterni az eredeti temahoz. Teljesen minden ki miben jo, ez itt most nem arrol szol kinek van nagyobb… ize, szaktudasa. Canon-rol van szo es DSLR fotozasrol. |
|
Macőrült
|
dombi - 2008. május 04. @ 20:39 Megoldható lenne minden olyan hsz átmásolása egy általános fotós topikba, amelyben nem szerepel a canon szó? Csak, hogy ne fájjon ennyire pár embernek. |
|
Törzsvendég
|
Hd - 2008. május 04. @ 18:54 Nekem van, szeretem. Kb. évente hatszor lehet használni, de akkor nincs ott. :) (Egy konkrét dologra vettem) Nem tudom, hogy jó e arra, amire neked kell, mert a torzítása miatt az összeillesztéssel bajaid lehetnek. Én úgy tudom, hogy az ilyeneket normál optikával készült képpekkel sok-sok darabból rakják össze, de még nem csináltam. A Canon photostitch-et biztosan ismered. |
|
Törzsvendég
|
Bubu007 - 2008. május 04. @ 19:36deck - 2008. május 03. @ 22:34Bubu007 - 2008. május 03. @ 19:25attól hogy macro obi, gondolom portréra is használható, vagy nem? A 60-as. Bocs, ha komplikált voltam. A kaja fotót sajnálom. Remélem az uborkát nem vágtátok fel, mert ha elég görbe, akkor “C”, azaz kicsit Canon. Így már idevág. Fôleg, ha esküvôi a teríték. :) |
|
bM Függő
|
deck - 2008. május 04. @ 21:01Bubu007 - 2008. május 04. @ 19:36deck - 2008. május 03. @ 22:34Bubu007 - 2008. május 03. @ 19:25attól hogy macro obi, gondolom portréra is használható, vagy nem?
:)
|
|
Moderátor
Bejegyzések: 3211
|
EDM - 2008. május 04. @ 20:43dombi - 2008. május 04. @ 20:39Nem olvastam at az egesz temat, de latom itt a vegen kicsit sok a szemelyeskedes. Uraim, az ilyeneket hagyjuk. Nem eri meg. Szerintem ez így 49 oldalnál elég hosszú idő lenne :-D |
|
Veterán
|
kicsit atmentunk csajtopikba? |
|
Macőrült
|
TDani - 2008. május 04. @ 21:03EDM - 2008. május 04. @ 20:43dombi - 2008. május 04. @ 20:39Nem olvastam at az egesz temat, de latom itt a vegen kicsit sok a szemelyeskedes. Uraim, az ilyeneket hagyjuk. Nem eri meg. Csak az utóbbi 2 nap termésére gondoltam. |
|
Macőrült
|
gabor.szantai - 2008. május 04. @ 21:05 Úgy tűnik, hogy az anyák napja mindenkiből kihozza az állatot. |
Összes oldal: 64
|
||||||||||
| « USB headset probléma | Creative szervíz » |

akkor majd én kérdezek
érdemes beszerezni a canon 100mm f/2.8 macro obiját?
a régi, nem USM verziót.
vagy inkább az új USM verziót érdemesebb megvenni?