Fórum kezdőlap  »  Hardver  »  Egyéb Hardver  »  Nagy Canon DSLR fotós topic

bM Függő
Bejegyzések: 6413
#2401 - 2008. május 03. @ 19:08 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 03. @ 18:34

Johet mas tema, de kicsit unalmas lenne megint az 5D utodjarol beszelni - mas aktualis ugysincs a Canon-nal:)

akkor majd én kérdezek
érdemes beszerezni a canon 100mm f/2.8 macro obiját?
a régi, nem USM verziót.
vagy inkább az új USM verziót érdemesebb megvenni?

Aláírás 

Minden amit tudni akarsz az iPhone-ról -> http://www.applephone.hu/ http://iphone.info.hu

Veterán
Bejegyzések: 1173
#2402 - 2008. május 03. @ 19:13 | mellőzöm  
fusionfan - 2008. május 03. @ 19:03

Ez egy tökjó dolog lehet egyébként, mindig szerettem örömet okozni az embereknek. De biztos nem lennék esküvői fotós: mindig azon paráznék hogy elszúrom és egy meg nem ismételhető élmény emlékeinek lőttek.

Eskuvoifotozas szerintem jol csak az csinalja, aki szereti is, es kicsit beletudja elni magat:)
En nem tudnam, kicsit eskuvo ellenes is vagyok - sem fotozni nem szeretem, sem resztvenni a sajatomen:)

Aláírás 

“If your pictures aren’t good enough, you’re not close enough.” - Robert Capa

Veterán
#2403 - 2008. május 03. @ 19:17 | mellőzöm  
Bubu007 - 2008. május 03. @ 19:08

gabor.szantai - 2008. május 03. @ 18:34Johet mas tema, de kicsit unalmas lenne megint az 5D utodjarol beszelni - mas aktualis ugysincs a Canon-nal:)

akkor majd én kérdezek
a régi, nem USM verziót.

reszemrol passzolnek - kompaktos korszakomban kinottem a makrozasbol - igazabol nem talalok benne semmi erdekeset, nekem 100/2 USM-em van, az egesz jo obi, jobb, mint a 85/1.8 USM, ha valaki portrezni akar…

reszemrol annyit fuznek hozza, hogy apro teremtmenyek fotozasanal az USM csak pozitiv tulajdonsag lehet: gyorsabb es halkabb lesz a fokuszalas, ha nem manualisan allitasz elleseget…

Aláírás 

bM Függő
#2404 - 2008. május 03. @ 19:25 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 03. @ 19:17

gabor.szantai - 2008. május 03. @ 18:34Johet mas tema, de kicsit unalmas lenne megint az 5D utodjarol beszelni - mas aktualis ugysincs a Canon-nal:)

akkor majd én kérdezek
a régi, nem USM verziót.

reszemrol passzolnek - kompaktos korszakomban kinottem a makrozasbol - igazabol nem talalok benne semmi erdekeset, nekem 100/2 USM-em van, az egesz jo obi, jobb, mint a 85/1.8 USM, ha valaki portrezni akar…

reszemrol annyit fuznek hozza, hogy apro teremtmenyek fotozasanal az USM csak pozitiv tulajdonsag lehet: gyorsabb es halkabb lesz a fokuszalas, ha nem manualisan allitasz elleseget...

attól hogy macro obi, gondolom portréra is használható, vagy nem?

Aláírás 

Minden amit tudni akarsz az iPhone-ról -> http://www.applephone.hu/ http://iphone.info.hu

Aktív
Bejegyzések: 303
#2405 - 2008. május 03. @ 19:25 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 03. @ 19:17

akkor majd én kérdezek
a régi, nem USM verziót.

reszemrol annyit fuznek hozza, hogy apro teremtmenyek fotozasanal az USM csak pozitiv tulajdonsag lehet: gyorsabb es halkabb lesz a fokuszalas, ha nem manualisan allitasz elleseget...

Nem tul rége vettem egy 1,8/ 85-öst, de nagyon meg vagyok vele elégedve.
Felbontásban az 1,4 /50-el vetekszik.
A 100-ashoz rövid a muterem.

Veterán
#2406 - 2008. május 03. @ 19:31 | mellőzöm  
Bubu007 - 2008. május 03. @ 19:25

Termeszetesen, csak azt kell belekalkulalni, hogy minden objektivet 1 ertekkel lekell rekeszelni, hogy a teljesen nyitott allapothoz kepest javuljon a rajza:
2.8-asbol 4-es, 2-esbol 2.8-as erteket kapsz igy, ami portrenal a melysegellesegi tartomany szempontjabol nem mindegy…

10480110031208903230.jpg

Aláírás 

Veterán
#2407 - 2008. május 03. @ 19:34 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. május 03. @ 19:25

Nem tul rége vettem egy 1,8/ 85-öst, de nagyon meg vagyok vele elégedve.
Felbontásban az 1,4 /50-el vetekszik.
A 100-ashoz rövid a muterem.

ez erteheto, de nekem fullframe-n a 85 kozel lenne az 50-eshez…

Aláírás 

Aktív
#2408 - 2008. május 03. @ 19:48 | mellőzöm  

Teccik a portréd.:)

Hogy raktad fel a fotót ?

Veterán
#2409 - 2008. május 03. @ 20:00 | mellőzöm  

kulso tarhelyrol linkeltem - sg.hu-rol jelen esetben:)

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1332
#2410 - 2008. május 03. @ 20:04 | mellőzöm  

Azért valljuk be, Fogarasi szintjén már nem kell attól félni, hogy helyette mégis a szomszéd fog fotózni ingyen :-)

Aláírás 

iMac Core2Duo 17” 2GHz 2GB
PM G5 dc 2.3GHz 2.5 GB
Jézus reset téged!

Aktív
#2411 - 2008. május 03. @ 20:37 | mellőzöm  
JarodFree - 2008. május 03. @ 20:04

Azért valljuk be, Fogarasi szintjén már nem kell attól félni, hogy helyette mégis a szomszéd fog fotózni ingyen :-)

Sajnos mi a felsö tizezer körében nem nagyon mozgunk ... Nekünk miliomos megrendelöink
nincsenek.:(

Amit ök csinálnak, arra egy vékony rétegnek van csak igénye....és pénze !
Nálunk a hagyományos europai stilust keresik, nem az amerika eküvöiriportot.

Törzsvendég
Bejegyzések: 575
#2412 - 2008. május 03. @ 22:34 | mellőzöm  
Bubu007 - 2008. május 03. @ 19:25

Persze, hogy lehet. Egy kicsit élesebb a rajza, ami esetleg nem a legkedvezőbb portrénál. A macro obiknál ha az előtérben van valami közel és véletlenül arra aktiválódik az AF, akkor egy átlag optikához képest lassabban állít újra fókuszt a távolabbi témára. Nagyon jó optika (az USM-ről beszélek), esetleg a crop-os vázon kicsit hosszú. Van a Canonnak egy 60/2,8 EFS makrója, az is nagyon jó. Tapasztalat szintén. Emberibb méretű is, a 100-as kicsit nagy. Van egy ilyen eladó, ha érdekel.

Ja, és mi volt az ebéd? Ne hagyj tudatlanságban! :)

Törzsvendég
Bejegyzések: 890
#2413 - 2008. május 04. @ 02:16 | mellőzöm  

Ez egy 105-os macro obival keszult, nem Canon ugyan, de szerintem a macro, lenyegebol adodoan kozeli portrekra tokeletes.

portrait058og1.jpg

Aláírás 

PB 15 / 1.5GHz + Iiyama ProLite 2130

Törzsvendég
Bejegyzések: 501
#2414 - 2008. május 04. @ 03:19 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 03. @ 11:13

DrB,

Azert a Sony R1-tol sem kell hasraesni, a kepzaj kompaktok kozt kiemelkedo, de a dslr-ekkel nem veszi fel a versenyt, azaz a legelso Sony is Sony CCD-s Nikonokkal talan…
Draga is, sokaig 200e hUF korul mozgott az ara…

A Sony R1-et nem pozitív példaként hoztam fel. Pixi-maxi azon felvetésére írtam, hogy a Sony R1-e néha hozza a dSLR minőségét, lám a bridge/dSLR-like gépek is milyen jók. De, ahogy írtam, a Sony R1 rossz példa, mert az APS-C méretű érzékelőjével erősen kilóg a jóval kisebb CCD-vel szerelt bridge/dSLR-like mezőnyből. Más gyártó, maga a Sony sem követte ezt az utat, szvsz, jól felfogott piaci érdekből.

Szóval, akinek, legyen bármilyen kezdő, fontos a relatív zajtalanság ISO 400-800 környékén, s, urambocsá, a mélységélességgel is szeretne kreatívabban bánni, ahogy te is írtad korábban, annak nem a legtutibb még egy csúcs bridge gép sem. És akkor az AF sebességet, shutter lag-ot nem is említettük. Erre szerintem a mai belépő szintű dSLR-ek nagyon jó alternatívát nyújtanak a bridge/dSLR-like gépekkel szemben.

Aláírás 

MBP, Nikon dSLR

Veterán
#2415 - 2008. május 04. @ 07:55 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. május 03. @ 20:37

JarodFree - 2008. május 03. @ 20:04Azért valljuk be, Fogarasi szintjén már nem kell attól félni, hogy helyette mégis a szomszéd fog fotózni ingyen :-)

Sajnos mi a felsö tizezer körében nem nagyon mozgunk ... Nekünk miliomos megrendelöink
nincsenek.:(

Amit ök csinálnak, arra egy vékony rétegnek van csak igénye....és pénze !
Nálunk a hagyományos europai stilust keresik, nem az amerika eküvöiriportot.

Azért ez nem feltétlen ennyire egyértelmű, sem az, hogy új út keresése egyértelműen amerikai és az se, hogy kizárólag az újgazdag sznobok keresik ezt a hozzáállást. Sőt ha jól tudom az felső 500(300?)-nak van udvari fotósa, akiknél ugyancsak nem a fotós tehetség dominál. Abban a körben pl. ugyanúgy nem lehet újítani, mert nincs konzervatívabb, mint egy vérbeli sznob. Saját szakmámból kiindulva; ott nem az számít, hogy mit csinálsz, hanem eddig ki másnak csináltad már :-D

Aláírás 

PM G5 dc 2.3GHz 2.5 GB
Jézus reset téged!

Aktív
#2416 - 2008. május 04. @ 08:34 | mellőzöm  

JarodFree,

Mi is csinálunk hasonló felvételeket, de gyakran a pár nem kéri. Söt ragaszkodnak ahhoz,hogy a menyasszonyruhát csak a “kikérés” után szabad lefotózni.
Sajnos tölünk még seki sem akart limuzint kérni a fotózáshoz. Hintó már többször volt,
és néhányszor oldtimer cabrio is…

DrB
A sony R1-nek meg van nálunk a felhasználási területe, pl. rendkivül pontosan
exponál a rendszervakujával.Néha jól jön a tekergethetö LCD is.
Szerintem a gyár azárt hagyta abba a gyártását olyan hamar, mert a gép a saját DSLR
gépük konkurenciája lett volna. Meg talán tul sokba került a gyártása.
...:)

Törzsvendég
Bejegyzések: 684
#2417 - 2008. május 04. @ 15:52 | mellőzöm  

Pixi-maxi: ne mond már el nekem hogy ilyenekre van igény:

KÉPEK A SZERZŐ KÉRÉSÉRE ELTÁVOLÍTÁSRA KERÜLTEK. TDani

Így ne is várd el, hogy milliós megrendeléseid legyenek. Eléggé magyaros nyafogásnak tűnik már amit itt előadsz… Vagy van igény a munkádra, vagy nincs. Vagy azért mert sokat kérsz érte, vagy azért mert nem tetszik az embereknek amit csinálsz.

Nem kell ahhoz több fős stáb, hogy remek esküvői fotók készüljenek. Nézzetek körbe itt: http://weddings.peterpawinski.com/ (amúgy a srác itthon is dolgozott)

Macőrült
Bejegyzések: 2421
#2418 - 2008. május 04. @ 16:06 | mellőzöm  
rajhona - 2008. május 04. @ 15:52

Nézzetek körbe itt: http://weddings.peterpawinski.com/ (amúgy a srác itthon is dolgozott)

Hát nem tudom, nekem ez annyira nem tetszik hogy megérjen O(2350)$-t.

Más: miért van majd’ minden fotósnak kötelező jelleggel dzsuvás agyonflashelt, órákig töltődő (nem, nem nálam szűk a kábel, nekem gigabites a netkapcsolatom), szaggatós, navigáció tekintetében impotens honlapja?
végig KELL nézzem a kurva intrókat meg a váltó animációkat, de engem ez nem érdekel, engem a fotók érdekelnének, amikhez 58 kattintással jutok csak el, és akkor is valami dzsunka flash gallerymotorban kell evickélni valami egyszerű, gyors és átlátható helyett. a szőr feláll a hátamon, annyira nem hatékony. vagy erre bukik a nép? az, hogy valaki mennyire csicsás flash programozó(t kért fel), az miért befolyásolja hogy hogyan fotóz? vagy a fotói nem elég jók magukban az emberek megfogására? de még csak lehetőség sincsen no-flash módra.

elnézést a stílusért, de akárhány ilyet megnézek, kevés üdítő kivétel akad, és mostmár nagyon érdekel a válasz a miértre.

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Veterán
#2419 - 2008. május 04. @ 16:15 | mellőzöm  

nekem egy ilyen design boven eleg lenne: http://www.kevinclarkheadshots.com/

Aláírás 

Macőrült
#2420 - 2008. május 04. @ 16:18 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 04. @ 16:15

nekem egy ilyen design boven eleg lenne: http://www.kevinclarkheadshots.com/

Na ez legalább gyors, és itt a fotók is nagyon tetszenek :)
Te mindig olyan jó linkeket tudsz ajánlani, egyszer átküldhetnéd a gyűjteményedet egy txt-ben :)

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Macőrült
Bejegyzések: 3982
#2421 - 2008. május 04. @ 16:48 | mellőzöm  
fusionfan - 2008. május 04. @ 16:06

rajhona - 2008. május 04. @ 15:52Nézzetek körbe itt: http://weddings.peterpawinski.com/ (amúgy a srác itthon is dolgozott)

Hát nem tudom, nekem ez annyira nem tetszik hogy megérjen O(2350)$-t.

Más: miért van majd’ minden fotósnak kötelező jelleggel dzsuvás agyonflashelt, órákig töltődő (nem, nem nálam szűk a kábel, nekem gigabites a netkapcsolatom), szaggatós, navigáció tekintetében impotens honlapja?
végig KELL nézzem a kurva intrókat meg a váltó animációkat, de engem ez nem érdekel, engem a fotók érdekelnének, amikhez 58 kattintással jutok csak el, és akkor is valami dzsunka flash gallerymotorban kell evickélni valami egyszerű, gyors és átlátható helyett. a szőr feláll a hátamon, annyira nem hatékony. vagy erre bukik a nép? az, hogy valaki mennyire csicsás flash programozó(t kért fel), az miért befolyásolja hogy hogyan fotóz? vagy a fotói nem elég jók magukban az emberek megfogására? de még csak lehetőség sincsen no-flash módra.

elnézést a stílusért, de akárhány ilyet megnézek, kevés üdítő kivétel akad, és mostmár nagyon érdekel a válasz a miértre.

A mai lopós korszakban alap a flashbe ágyazott galéria :I

Aláírás 

Why so serious?

Macőrült
#2422 - 2008. május 04. @ 17:10 | mellőzöm  

szerinted flashból nem tudom lelopni? meg aztán minek lopjam le, hova az emberes képeket? ha saját portfólióba teszem akkor úgyis beégek élőben. máshol publikálom akkor meg ha kiderül az nagy szívás.
ugyanekkora méretben simán kitehetné jpg-ben is. ha meg fél a curl-től, akkor meg 50 karakteres random filenév és kész.

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Aktív
#2423 - 2008. május 04. @ 17:35 | mellőzöm  

RAJHONA !!!!!

Kiengedte meg, hogy a fotóimat belinkeld ??????

Nincs miért szégyenkeznem, ezek semmivel sem rosszabbak mint a magyar átlag esküvöi
fotók.
A jobbakat szándékosan nem raktam fel, mert 2 nap mulva ellopják az ötletem !!!

Gondolod, hogy az a 100 kép amit odaadok a kuncsaftnak mind ilyen ?

Mi a foglalkozásod, hogy nekiugrassz egy szakembernek? Milyen jogon kritizálsz ???

Megnézhetem én is a te fotóidat ?  Legalább ilyen sz@rt tudsz csináni????

Ha megkérhetlek belinkelnéd a jobb portréimat is ????????

Törzsvendég
#2424 - 2008. május 04. @ 18:20 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. május 04. @ 17:35

RAJHONA !!!!!

Kiengedte meg, hogy a fotóimat belinkeld ??????

Nincs miért szégyenkeznem, ezek semmivel sem rosszabbak mint a magyar átlag esküvöi
fotók.
A jobbakat szándékosan nem raktam fel, mert 2 nap mulva ellopják az ötletem !!!

Gondolod, hogy az a 100 kép amit odaadok a kuncsaftnak mind ilyen ?

Mi a foglalkozásod, hogy nekiugrassz egy szakembernek? Milyen jogon kritizálsz ???

Megnézhetem én is a te fotóidat ?  Legalább ilyen sz@rt tudsz csináni????

Ha megkérhetlek belinkelnéd a jobb portréimat is ????????

Ugyan ember, min háborodtál fel ennyire? Higgadj le, és gondolkozz el egy kicsit magad körül. Megjegyzem: a fotóid egy percel sem lesznek jobbak, ha más rosszabbakat csinál…
Ha valamit nem akarsz a világ elé tárni, ne tedd fel publikus oldalra.

Szakember… hehe… Ellopják, ezt? :)

Veterán
#2425 - 2008. május 04. @ 18:21 | mellőzöm  

most mar Skype mindenkinek…

Aláírás 

Aktív
#2426 - 2008. május 04. @ 18:34 | mellőzöm  

Rajhona !

Mivan ólommérgezést kaptál !

Törzsvendég
#2427 - 2008. május 04. @ 18:53 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. május 04. @ 18:34

Rajhona !

Mivan ólommérgezést kaptál !

Miért kaptam volna? Válasz ment a leveledre privát üzenetben.

Veterán
Bejegyzések: 1896
#2428 - 2008. május 04. @ 18:54 | mellőzöm  

Van valakinek 15-ös halszem obija? Milyen?
Gömbpanoráma készítéshez kellene… Sajnos csak azzal lehet full frame-en 6+2 fotóból gömböt csinálni, a 17-tel “lyuk” marad a plafonon és a padlón. :(

az összes fórumon a Nikon 10.5-ét istenítik, sőt, volt olyan elvetemült aki rábarkácsolta a Canonjára ...:)

Aláírás 

http://danielhorvath.com

Macőrült
#2429 - 2008. május 04. @ 18:55 | mellőzöm  

--meggondoltam magamat--

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Aktív
#2430 - 2008. május 04. @ 19:04 | mellőzöm  

Igazi tanár tipus vagy… A kioktatáshoz nagyon értessz,

Kinevezted magad önkéntes moderátornak ?

Aktív
#2431 - 2008. május 04. @ 19:15 | mellőzöm  

Moderátor köszönöm, hogy KIMODERÁLTAD A KÉPEKET !!!

fuzionfan,

te személyeskedsz, mert kéretlenül osztod az észt.
Semmi szükség nem volt a hozzászólásodra.:(

Veterán
#2432 - 2008. május 04. @ 19:20 | mellőzöm  

Azért ez a stílus volt az amit mindenképp el kellett volna kerülni. Rajhona, a személyeskedés semmilyen szinten nem volt senki számára meggyőző érv… Ha lehet ezt kerüljük el. Szerintem.

Most már én is azt mondom, hogy maradjunk a Canonnál mint téma…

Aláírás 

PM G5 dc 2.3GHz 2.5 GB
Jézus reset téged!

Veterán
#2433 - 2008. május 04. @ 19:21 | mellőzöm  

Take a big breath…

Aláírás 

bM Függő
#2434 - 2008. május 04. @ 19:32 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. május 04. @ 19:15

Moderátor köszönöm, hogy KIMODERÁLTAD A KÉPEKET !!!

biztos nem önszántából tette.
mellesleg én sem értem miért baj az ha valaki egy nyilvános oldalról belinkel ide egy képet.
ha valakinek sérti az érdekeit akkor tartsa a saját gépén a képeit, és akkor nincs belőle gond.
az indexen meg van egy kimondott “esküvői fotózás” topic, lehetne esetleg ott folytatni?
itt meg maradjon meg a canon topic annak ami volt régebben.

Aláírás 

bM Függő
#2435 - 2008. május 04. @ 19:36 | mellőzöm  
deck - 2008. május 03. @ 22:34

Bubu007 - 2008. május 03. @ 19:25attól hogy macro obi, gondolom portréra is használható, vagy nem?

Persze, hogy lehet. Egy kicsit élesebb a rajza, ami esetleg nem a legkedvezőbb portrénál. A macro obiknál ha az előtérben van valami közel és véletlenül arra aktiválódik az AF, akkor egy átlag optikához képest lassabban állít újra fókuszt a távolabbi témára. Nagyon jó optika (az USM-ről beszélek), esetleg a crop-os vázon kicsit hosszú. Van a Canonnak egy 60/2,8 EFS makrója, az is nagyon jó. Tapasztalat szintén. Emberibb méretű is, a 100-as kicsit nagy. Van egy ilyen eladó, ha érdekel.

igen, én is azon gondolkozom hogy tényleg hosszú lenne crop-os vázon.
Mi van eladó? 60-as vagy 100-as?

Az ebéd rántotthús volt sültkrumplival meg tejfölös uborkasalátával, de mire lefotóztam volna elfogyott :)

Aláírás 

Törzsvendég
#2436 - 2008. május 04. @ 19:40 | mellőzöm  

Elnézést mindenkitől, hogy hozzájárultam ahhoz, hogy a topic rossz irányba menjen. A moderátoroknál jeleztem, hogy ne moderálás legyen kiírva, hanem hogy a szerző kérte a képek eltávolítását. Én nem sértettem meg sem a fórum belső szabályzatát, sem a flickr-ét. Ezzel be is fejeztem. Ha valakinek gondja van, az megtalál PM-ben, vagy emilen.

Macőrült
#2437 - 2008. május 04. @ 19:48 | mellőzöm  
fusionfan - 2008. május 04. @ 17:10

szerinted flashból nem tudom lelopni? meg aztán minek lopjam le, hova az emberes képeket? ha saját portfólióba teszem akkor úgyis beégek élőben. máshol publikálom akkor meg ha kiderül az nagy szívás.
ugyanekkora méretben simán kitehetné jpg-ben is. ha meg fél a curl-től, akkor meg 50 karakteres random filenév és kész.

Amit el akarnak lopni azt el is lopják. Viszont nagyban megnehezíti az ilyesmi megoldásokat, mint ami itt is volt. Meg a direkt linkelést is. Elsősorban ezek miatt van ez a flash megoldás, nem a plagizálás miatt.

Aláírás 

Why so serious?

bM Függő
#2438 - 2008. május 04. @ 19:55 | mellőzöm  

azért ahogy elnézem piximaxi más fórumokon is szívesen fordul a moderátorokhoz.
http://www.torzsasztal.hu/Article/showResultList?o=4&aq;_text=&aq;_cre=&user_id=718135&topic;_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9036543

Aláírás 

Moderátor
Bejegyzések: 3211
#2439 - 2008. május 04. @ 19:58 | mellőzöm  

Srácok! Csak nyugi. Nyugodtan is meg lehet ezt beszélni. Ha meg nem, akkor azt nem a beszeljukmacen.

Aláírás 

| Nikolaj MacBook | nano 8Gb | http://web.mac.com/tdani |

Törzsvendég
#2440 - 2008. május 04. @ 20:25 | mellőzöm  
TDani - 2008. május 04. @ 19:58

Srácok! Csak nyugi. Nyugodtan is meg lehet ezt beszélni. Ha meg nem, akkor azt nem a beszeljukmacen.

Azzal kezdtük, de van aki a kérést nem érti.

Macőrült
#2441 - 2008. május 04. @ 20:29 | mellőzöm  
pixi-maxi - 2008. május 04. @ 19:15

fuzionfan,
te személyeskedsz, mert kéretlenül osztod az észt.
Semmi szükség nem volt a hozzászólásodra.:(

sajnálom hogy annak vetted mert nem annak szántam. (a személyeskedés és a kéretlen észosztás két külön dolog) általános jótanács volt, azért nem pm-ben küldtem, de ezt utólag bánom már:

a, az ember ne tegyen fel olyan képet a netre ami maga szerint nem jó
b, az ember ha már fotós témáról beszél, akkor tegyen fel olyan képet ami jó, mert kiváncsiak vagyunk arra hogy ő hogy látja a világot.

Aláírás 

MBP 1.83, 2Gb, 10.4.11

Adminisztrátor
Bejegyzések: 11874
#2442 - 2008. május 04. @ 20:39 | mellőzöm  

Nem olvastam at az egesz temat, de latom itt a vegen kicsit sok a szemelyeskedes. Uraim, az ilyeneket hagyjuk. Nem eri meg.

Mindenki vegyen egy nagy lelegzetet, szamoljon el 10-ig es probaljunk meg visszaterni az eredeti temahoz. Teljesen minden ki miben jo, ez itt most nem arrol szol kinek van nagyobb… ize, szaktudasa.

Canon-rol van szo es DSLR fotozasrol.

Aláírás 

MacBook Pro Core Duo 2.0, 2GB RAM

Macőrült
#2443 - 2008. május 04. @ 20:43 | mellőzöm  
dombi - 2008. május 04. @ 20:39

Nem olvastam at az egesz temat, de latom itt a vegen kicsit sok a szemelyeskedes. Uraim, az ilyeneket hagyjuk. Nem eri meg.

Mindenki vegyen egy nagy lelegzetet, szamoljon el 10-ig es probaljunk meg visszaterni az eredeti temahoz. Teljesen minden ki miben jo, ez itt most nem arrol szol kinek van nagyobb… ize, szaktudasa.

Megoldható lenne minden olyan hsz átmásolása egy általános fotós topikba, amelyben nem szerepel a canon szó? Csak, hogy ne fájjon ennyire pár embernek.

Aláírás 

Why so serious?

Törzsvendég
#2444 - 2008. május 04. @ 20:54 | mellőzöm  
Hd - 2008. május 04. @ 18:54

Van valakinek 15-ös halszem obija? Milyen?
Gömbpanoráma készítéshez kellene… Sajnos csak azzal lehet full frame-en 6+2 fotóból gömböt csinálni, a 17-tel “lyuk” marad a plafonon és a padlón. :(

az összes fórumon a Nikon 10.5-ét istenítik, sőt, volt olyan elvetemült aki rábarkácsolta a Canonjára ...:)

Nekem van, szeretem. Kb. évente hatszor lehet használni, de akkor nincs ott. :) (Egy konkrét dologra vettem)

Nem tudom, hogy jó e arra, amire neked kell, mert a torzítása miatt az összeillesztéssel bajaid lehetnek. Én úgy tudom, hogy az ilyeneket normál optikával készült képpekkel sok-sok darabból rakják össze, de még nem csináltam. A Canon photostitch-et biztosan ismered.

Törzsvendég
#2445 - 2008. május 04. @ 21:01 | mellőzöm  
Bubu007 - 2008. május 04. @ 19:36

Bubu007 - 2008. május 03. @ 19:25attól hogy macro obi, gondolom portréra is használható, vagy nem?

Az ebéd rántotthús volt sültkrumplival meg tejfölös uborkasalátával, de mire lefotóztam volna elfogyott :)

A 60-as. Bocs, ha komplikált voltam.

A kaja fotót sajnálom. Remélem az uborkát nem vágtátok fel, mert ha elég görbe, akkor “C”, azaz kicsit Canon. Így már idevág. Fôleg, ha esküvôi a teríték. :)

bM Függő
#2446 - 2008. május 04. @ 21:03 | mellőzöm  
deck - 2008. május 04. @ 21:01

Bubu007 - 2008. május 04. @ 19:36

A 60-as. Bocs, ha komplikált voltam.

A kaja fotót sajnálom. Remélem az uborkát nem vágtátok fel, mert ha elég görbe, akkor “C”, azaz kicsit Canon. Így már idevág. Fôleg, ha esküvôi a teríték. :)

:)
és mi lenne az ára?
dobsz egy PM-et?

Aláírás 

Moderátor
Bejegyzések: 3211
#2447 - 2008. május 04. @ 21:03 | mellőzöm  
EDM - 2008. május 04. @ 20:43

dombi - 2008. május 04. @ 20:39Nem olvastam at az egesz temat, de latom itt a vegen kicsit sok a szemelyeskedes. Uraim, az ilyeneket hagyjuk. Nem eri meg.

Megoldható lenne minden olyan hsz átmásolása egy általános fotós topikba, amelyben nem szerepel a canon szó? Csak, hogy ne fájjon ennyire pár embernek.

Szerintem ez így 49 oldalnál elég hosszú idő lenne :-D

Aláírás 

| Nikolaj MacBook | nano 8Gb | http://web.mac.com/tdani |

Veterán
#2448 - 2008. május 04. @ 21:05 | mellőzöm  

kicsit atmentunk csajtopikba?

Aláírás 

Macőrült
#2449 - 2008. május 04. @ 21:16 | mellőzöm  
TDani - 2008. május 04. @ 21:03

EDM - 2008. május 04. @ 20:43
dombi - 2008. május 04. @ 20:39Nem olvastam at az egesz temat, de latom itt a vegen kicsit sok a szemelyeskedes. Uraim, az ilyeneket hagyjuk. Nem eri meg.

Szerintem ez így 49 oldalnál elég hosszú idő lenne :-D

Csak az utóbbi 2 nap termésére gondoltam.

Aláírás 

Why so serious?

Macőrült
#2450 - 2008. május 04. @ 21:17 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 04. @ 21:05

kicsit atmentunk csajtopikba?

Úgy tűnik, hogy az anyák napja mindenkiből kihozza az állatot.

Aláírás 

Why so serious?

Cipo.hu