Új fórum témák
Friss fórum válaszok
- iPhoto vs, Picasa for Mac ...
- HD video anyag kiírása HD ...
- Linux G4
- Boot Camp HELP
- Pages magyar helyesírás?
- HDV Blu-Rayre legegyszerü ...
- Mac Mini G4 airport. Honn ...
- Apple TV XBMC-vel (720p m ...
- Billentyűzet, touchpad ne ...
- Hívhatatlan iPhone!?
- Time Machine
- Mkv to MP4 for PS3 Conver ...
- Time machine
Új témák: társalgó
Sziasztok!
Most keszulok egy uj szerias MacBook-ot venni (valoszinu a kozepsot). Csak annyit szeretnek megtudni hogy erdemes-e megvenni hozza az Apple Care Plan-t??
Tapasztalatok?
udv,
valakinek volt mar esete macbook akkuval es az Apple “gari-kiterjesztesevel”?
http://www.apple.com/support/macbook_macbookpro/batteryupdate/
irtam szerviznek is, de erdeklodnek volt-e valakinek ezzel kapcsolatban “elmenye” :)
Hello!
MacBook-ra rákötök egy külső monitort, akkor ez a gyakorlatban hogy működik? Két helyen is lesz kép, vagy ilyenkor átkapcsol a gép a külső monitorra? Mert ha előttem a MB is és a monitor, elég idegesítő a dupla kijelzés… Vagyszóval hogyisvanez? :)
udv,
valakinek volt mar esete macbook akkuval es az Apple “gari-kiterjesztesevel”?
http://www.apple.com/support/macbook_macbookpro/batteryupdate/
irtam szerviznek is, de erdeklodnek volt-e valakinek ezzel kapcsolatban “elmenye” :)
Nekem iJoe-n keresztül cserélődött.
Sziasztok
Van egy olyan probémám a MacBook-ommal, hogy az aksi teljesen fel van töltve, és mégis amikor leszedem a töltőről abbban a pillanatban kikapcsol a gép. “Power Source: Power Adapter” és ezt nem tudom megvéltoztatni, szürke nem tudok rákattintani. Az Energy Saver Preferences-ben hiába állítom át a “Settings for: Power Adaper"-t Battery-re, ha kilépek, röktön visszavállt.
Kérlek írjatok valami okosat!!!!
Köszönöm
Egy töltőre Ragadt lány
Sziasztok
Van egy olyan probémám a MacBook-ommal, hogy az aksi teljesen fel van töltve, és mégis amikor leszedem a töltőről abbban a pillanatban kikapcsol a gép.
Több dolog is szóba jöhet, például egy SMC reset:
http://support.apple.com/kb/HT1411?viewlocale=en_US
Ha elzárod a gépet és kiveszed az akkut, mit mutat a rajta lévő kis lámpasor, ha megnyomod a gombot? Felvillan egyáltalán?
A gép mit mond az Alma menü / About this Mac / More Info… / Power pontja alatt?
Ha olyan városban laksz, ahol van Apple bolt, szerintem a legegyszerűbb, ha egy ottani demógép akkujával kipróbáljátok a tiedet, illetve a te akksidat a demógépben.
Ilyenkor fehér MacBook esetén legjobb fekete gépet választani (vagy fordítva), nehogy összekeveredjenek az akkumulátorok.
sziasztok
ezzel a mac el lehetséges 720p HD filmeket nézni?
1.83 GHz Core Duo,1 GB
mkv,h264,mov,...stb
Igen, gond nelkul.
Szevasztok
Egyik munkatársam most vett macbook-ot, de mikor rendszereztük a doksikat láttam hogy a vásárláskor csak számlát kapott. Namost sztem ezen kívül még kellett volna kapjon garilevelet külön nem? Vagy azt csak akkor kap ha vesz külön apple care-t?
Ha jól emlékszem, pár napja Ark írta le, hogy FW kábelen, target disk mode-ban elivleg fel lehet édesgetni a célgépre az ilyen telepítőket is. Licenced így nem lesz hozzá, ezt vedd figyelembe.
Hello HDD csere lenne a gépemben, melyik tipust ajánljátok? Egy MacBook 2.16-os ba kellene és legalább 250GB-s kellene. Most Fujitsu van benne, de semmi gond vele.
Ha kicseréltem, a régibol lehet csinálni hordozhatot? Lehet kapni hozzá külsö tokot?
Ha kicseréltem, a régibol lehet csinálni hordozhatot? Lehet kapni hozzá külsö tokot?
Hogyne. 2,5” inch, SATA külső dobozt keress hozzá. USB-s már párezer forintért kapható.
Sziasztok!
Ősztől újra felköltözhetek pestre, mert beiratkoztam egy kiadványtervező, fotószerkesztő suliba.Eddig nem volt Mac-em, de most azthiszem tökéletes indok hogy vegyek.(eddig is nagyon szerettem volna de hát ha az egészre nincs pénze az embernek, hogy győzze meg a “szponzorokat” :)Tehát nézegetem most ezt a diákkedvezményes macbook-ot, de ha jól tévedek ez csak DVD olvasóval rendelkezik, és íróval nem ahogy a drágább tesója igen.A winyó mérete nem gond Western Digital külső winyóm van azon szoktam tárolni az adataimat, nem vagyok egy nagy DVD irkálós, csak filmeket, de arra meg a PC-t kínozzuk:)Nem tudom tehát hogy mennyire lenne szükségem nekem a DVD íróra, vagy ha annyira ki akarok írni vmit DVDre akkor, úgyis a külső winyón lesz és kiirom PC-n.Nem tudom meggyőzni magam:))
A másik hogy ebben csak 1 giga ram van ami a sulit tekintve nem hiszem hogy elég lenne.Van valakinek infoja h mennyibe fáj 2-re bővíteni?
Előre is köszönettel:
Bálint
Köszi! Azt hittem többe kerül, nem vészes.Apple bolt lapot nézem erősen de nem találtam hol kéne írni az általad említett embereknek:)Biztos én vagyok hülye, vagy ez a szemét winfos direkt ellenem van:)
Köszi! Azt hittem többe kerül, nem vészes.Apple bolt lapot nézem erősen de nem találtam hol kéne írni az általad említett embereknek:)Biztos én vagyok hülye, vagy ez a szemét winfos direkt ellenem van:)
iJoe(Macbolt):
Handras(XMS):
Írtam mindkettőjüknek, de még semmi válasz:(
Megvan a lé a gépre, csak éppen diákom nincs, mert csak beiratkozás is 26-án lesz, remélem elég egy papír amit kérek majd akkor hogy beiratkoztam vagy valami:)
Azóta már iJoeval fel sikerült venni a kapcsolatot, okés lesz minden :)
“ öröm öröm bódottá’ “
sziasztok,
a macbook touchpadját nem lehet valahol beállitani,hogy a jobb katt jobb katt legyen,ne kelljen mindig ctrl+katt,ha copyzni akarok?
köszi.....
állítsd be a system preferences->keyboard&mouse;->trackpad résznél, hogy “Two Fingers Secondary click”. ekkor két ujjal nyomva jobbklikk lesz. a gomb nem csak “burkolatilag” van egyben, hanem érzékelőileg is. még jó hogy van limitált multi-touch.
mert a Santa Rosa chipset “csak” ennyit tud memória téren:
http://en.wikipedia.org/wiki/Centrino#Santa_Rosa_platform_.282007.29
HELP!
Van egy MacBookom 1,5 éves,(CoreDuo-s) 3 napja kezdődött az a gond, hogy amint lehúzom a hálózatról egyből kikapcsol. Az aksi fullon van töltve és mégis. Ha nincs rádugva hálózatra akkor bekapcsolástól számított 5-6 mp után kikapcsol, be sem bútol. Hálózatról működik rendesen. eddig 3-4 órát birt az aksija, leeshet egyik napról a másikra 99,999%-ot az aksi időtartama? Vagy alaplap probléma? Valakinek tapasztalat? tipp? valami.....
Köszönöm
Hi!
Valami nem klaffol a Leopardomal.
Inditas utan bejon az alma, aztan a “ventillator”, porog, porog, de nem megy tovabb.
Ha Leo telepito lemezrol nyomok diskutilityt, akkor nem akarja ellenorizni vagy javitani, mert valami filesystem baja van.
Nem tudom, hogy fell javitasos telepitest vegezni.
ELozmeny, hogy fel akartam rakni a Leot egy kulso USB-s vinyora, de tobbszor elszallt telepites kozben (erosen memoria gond gyanus), aztan azota az alap rendszer sem indul el. Az erdekes, hogy bootcamp alatti vista hibatlanul indul, megy.
uff, elindult.
http://www.macosxhints.com/article.php?story=20070204093925888
ennek koszonhetoen. hatha masnak is segit
sziasztok
hogyan tudnám a dollárjelet és egyéb karaktereket elövarázsolni a macbookomból? ( a csiribú-csiribá-n kívül :))