Fórum kezdőlap  »  Hardver  »  iPod, iPhone  »  Pár iPod-os kérdés egy újdonsült tulajdonostól
Összes oldal: 12
12

Aktív
Bejegyzések: 14
#551 - 2007. augusztus 05. @ 11:21 | mellőzöm  

sziasztok
Nem rég vettem egy 80gbos ipodot és lenne néhány kérdésem:
1.PL. Ha a gépemen(PC) van néhány mov formátumú videó berakom az itunesba.Ezután szinkronizálom az ipoddal az itunest de nem találok semmilyen videót az ipodon.De ha ezeket a videókat át konvertálom mp4re akkor rajta lesz az ipodon de nem lesz hangja.(ami nagyon zavar)
2.Az ipodomra hogyan tudok dvd filmeket rá rakni az itunessal vagy nem is lehet ilyet.
SEGÍTSETEK ELŐRE IS KÖSZÖNÖM

Aktív
Bejegyzések: 8
#552 - 2007. augusztus 10. @ 10:22 | mellőzöm  

nekem meg az lenne a nagy problemam, hogy osszeszedtem kb 10 kepet egy mappaba, hogy felteszem az ipodra, itunes, kepfeltoltes, de mikor kivalasztom es apply, azt irja ki, hogy nem masolja at a kepeket, mert nincs eleg hely..mikozben az 5 mb nagysagu a mappam az ipodon pedig kb 20 mb ferohely van..

mi lehet a baj?

Törzsvendég
Bejegyzések: 506
#553 - 2007. augusztus 10. @ 15:08 | mellőzöm  

Hali!

Egy ismerősüm kapott egy Ipodot az USA-ból.
Ránézésre mondtam neki hogy valahogy fura nekem a fehér doboza.

Jobban megnézve egy refurbished 30 gigás Ipod. FA446LL/A a típusa.
http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/canadastore?productLearnMore=FA446LL/A

Van hozzá minden ami a normál Ipodhoz, illetve van hozzá Apple Store-os invoice is.

Érvényes így a garija itthon?

Köszi,

Pdudas

Aláírás 

Macbook Air

Aktív
Bejegyzések: 2
#554 - 2007. augusztus 11. @ 21:20 | mellőzöm  

Hali Kollégák!

Valami jó kis könnyen kezelhető videoszerkesztő után érdeklődnék amivel mov file-okat lehet készíteni iPod videora, mert a Quick time player egy rakás agyonbonyolított f...s.
Előre is köszi

Radirpetya

Aláírás 

30Gb Video & Black Baby, only 250 $

Aktív
Bejegyzések: 3
#555 - 2007. augusztus 22. @ 07:56 | mellőzöm  

Sziasztok!

Én még itt új vagyok, és ahogy olvasgattam a beírásokat, úgy látom (illetve nagyon remélem), hogy valaki tud segíteni az én problémámom is.
Van egy 80gb-os kis drágaságom, amit 2 hónapja vásároltam.
Windows-on használom, és nem is volt az elején vele semmi gondom, simán tudtam használni. Egészen addig a percig, amíg egy másik usb portba(nem 2.0-ás van, hanem régebbi) át nem dugtam(mert valamiért egyszercsak nem észlelte a program).
Na onnantól kezdve le-föl dobálja az ipodot a gép, illetve az elején azt írta ki az Itunes, hogy nem tudja szinkronizálni ezt az ipodot, mert nem találja a szükséges mappát...Mivel nem vagyok egy számítógép zseni, azt gondoltam, hogy az ipoddal történt valami. Elvittem szervízbe, szoftvert frissítettek, macen tudták csak megmutatni, azon csodálatosan működött.
Eljutottunk odáig, hogy nemrég formatáltuk a gépet, újra ráraktuk az Itunest. A hibajelenség maradt. Restore-ozva is volt már a kis ketyerém, nincs több ötletem… :(
Olyat is kiírt a gép, hogy reformatálnom (visszaállítanom az Itunesban a restore-al)kellene, hogy a windows-al működjön. De könyörgöm ezt már többször megcsináltam, most meg már nem is tudom, mert le-föl dobálja a gép az ipodot…
I need help!!!
Előre is köszönöm a segítséget!

Aktív
Bejegyzések: 10
#556 - 2007. augusztus 22. @ 09:49 | mellőzöm  

Sziasztok

Van egy 80gb-os Ipodom, és valószínűleg a fájlrendszer miatt nem tudok
rá 4Gb-os fájlokat felmásolni. Nem tudjátok lesz valami baja ha pl.:
Partition Magic-el megváltoztatom a fájlrendszert pl NTFS-re?!
Vagy újra kell formázni az egészet?! Ha igen azt kibirja szegénykém?

Zoli

Aláírás 

Ipod 80Gb (Black), AKG
Windows XP

Aktív
Bejegyzések: 182
#557 - 2007. augusztus 22. @ 11:13 | mellőzöm  

Sztem particon magic-el ne nyúlj a cucchoz,nem hiszem hogy jót tenne hozzá,bár lehet tudnád utána használni külső merevlemezként :)!De majd biztos jön egy hozzá jobban értő és kifejti véleményét!

Aláírás 

MBP,iPhone (kéne valami normális füles hozzá)

Aktív
Bejegyzések: 10
#558 - 2007. augusztus 22. @ 11:30 | mellőzöm  

Köszi szépen, én sem akartam egyből neki esni, csak egy ötlet volt
a Partition Magic illetve hasonszőrű társai. Csak nem értem eleve miért
nem NTFS-el formázták meg. Illetve ha megformázom akkor az Ipod müködéséhez
szükséges fájlok (értem itt az op.rendszert, stb.) nem vesznek el?!
Mert ha csak az adatok (zene, video, stb) veszne el az nem lenne (olyan nagy) baj!

Próbáltam rákereseni a kérdésre de nem találtam megfelelő választ, ezek szerint még senki
sem próbált felmásolni rá egy DvD image fájlt? Vagy az is lehet hogy Mac-hez dugva az Ipodot
egyből úgy formázza meg hogy hajlandó a nagyobb méretű fájlokat is átvenni rá a gép?!

Zoli

Aláírás 

Ipod 80Gb (Black), AKG
Windows XP

Aktív
Bejegyzések: 1
#559 - 2007. augusztus 25. @ 20:57 | mellőzöm  

Sziasztok!
Van nálam 1 80GB-os iPod, ami teljesen lemerült. Sajnos a gyári töltöje elveszett, így ma vettem 1 utángyártottat. A kérdésem az, hogy mennyi ideig kell tölteni az iPod-ot, mert most semmire nem reagál. A kijelzőjén látni a kis almát, de az néha eltűnik. Ez így normális vagy nem tölt rendesen?
Előre is köszi a válaszokat!

Aktív
Bejegyzések: 427
#560 - 2008. január 22. @ 23:04 | mellőzöm  

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az mitől lehet, hogy a Flac-ból dbPowerAmp Music Converterrel (Windows) Apple Losslessbe kódolt zenék az iPodomon lejátszás közben kimaradnak néha? teljesen random módon átugrik számokat.
Az iTunes ezeket gond nélkül lejátssza.
Lehet ez kódolási hiba? Többször újrakódoltam már, de nem változott a helyzet. :(

Aktív
Bejegyzések: 62
#561 - 2008. március 12. @ 17:09 | mellőzöm  
tamadobos - 2007. augusztus 22. @ 11:30

Köszi szépen, én sem akartam egyből neki esni, csak egy ötlet volt
a Partition Magic illetve hasonszőrű társai. Csak nem értem eleve miért
nem NTFS-el formázták meg. Illetve ha megformázom akkor az Ipod müködéséhez
szükséges fájlok (értem itt az op.rendszert, stb.) nem vesznek el?!
Mert ha csak az adatok (zene, video, stb) veszne el az nem lenne (olyan nagy) baj!

Próbáltam rákereseni a kérdésre de nem találtam megfelelő választ, ezek szerint még senki
sem próbált felmásolni rá egy DvD image fájlt? Vagy az is lehet hogy Mac-hez dugva az Ipodot
egyből úgy formázza meg hogy hajlandó a nagyobb méretű fájlokat is átvenni rá a gép?!

Zoli

nem igazán tudom, hogyan épül fel az ipodok winchestere, de régebben volt egy linux verzió, amit rájuk lehetett rakni, és mintha rémlene, hogy ahhoz kellett egy külön particiót létrehozni. hogy ezt mivel kellett megtenni, már nem emlékszem, meg arra sem, hogy egyáltalán visszafordítható-e, de próbálkozz a wikipedian, az jó kiindulási alap, ha mindenképpen ezt akarod csinálni.

én a magam részéről total commanderben darabolom fel file-okat, és úgy rakom ipodra, vagy becsomagolva. kicsit időigényesebb, de működik.

Aktív
#562 - 2008. március 12. @ 17:14 | mellőzöm  
pocok201 - 2007. augusztus 25. @ 20:57

Sziasztok!
Van nálam 1 80GB-os iPod, ami teljesen lemerült. Sajnos a gyári töltöje elveszett, így ma vettem 1 utángyártottat. A kérdésem az, hogy mennyi ideig kell tölteni az iPod-ot, mert most semmire nem reagál. A kijelzőjén látni a kis almát, de az néha eltűnik. Ez így normális vagy nem tölt rendesen?
Előre is köszi a válaszokat!

nem, ez közel sem normális, a kis almának csak addig kellene ott lenni, amíg elég kakaót összeszed a cucc, hogy be tudja hozni az oprendszert, utána már a grafikus felület kell, hogy fogadjon. az eltűnés szerintem arra utal, hogy nem kap rendesen áramot.
az utángyártott kábel usb-s, vagy firewire? mert a fw már jó ideje nem támogatott, és bár elméletileg áramot vesz fel róla, lehet ott a bibi. ha meg usb-s akkor lehet, hogy csak szar.

Aktív
#563 - 2008. március 12. @ 17:24 | mellőzöm  
Linda - 2007. augusztus 22. @ 07:56

Sziasztok!

Én még itt új vagyok, és ahogy olvasgattam a beírásokat, úgy látom (illetve nagyon remélem), hogy valaki tud segíteni az én problémámom is.
Van egy 80gb-os kis drágaságom, amit 2 hónapja vásároltam.
Windows-on használom, és nem is volt az elején vele semmi gondom, simán tudtam használni. Egészen addig a percig, amíg egy másik usb portba(nem 2.0-ás van, hanem régebbi) át nem dugtam(mert valamiért egyszercsak nem észlelte a program).
Na onnantól kezdve le-föl dobálja az ipodot a gép, illetve az elején azt írta ki az Itunes, hogy nem tudja szinkronizálni ezt az ipodot, mert nem találja a szükséges mappát...Mivel nem vagyok egy számítógép zseni, azt gondoltam, hogy az ipoddal történt valami. Elvittem szervízbe, szoftvert frissítettek, macen tudták csak megmutatni, azon csodálatosan működött.
Eljutottunk odáig, hogy nemrég formatáltuk a gépet, újra ráraktuk az Itunest. A hibajelenség maradt. Restore-ozva is volt már a kis ketyerém, nincs több ötletem… :(
Olyat is kiírt a gép, hogy reformatálnom (visszaállítanom az Itunesban a restore-al)kellene, hogy a windows-al működjön. De könyörgöm ezt már többször megcsináltam, most meg már nem is tudom, mert le-föl dobálja a gép az ipodot…
I need help!!!
Előre is köszönöm a segítséget!

másik windows gépre kötve, ill usb 2.0 mellett is csinálja a ledobálós műsort? nincs hosszabbító kábelen, vagy előlapi usb portra kötve? próbáld ki ezeket, ha másik windowsos gépen jól megy, akkor a pc-ben a hiba.

Aktív
Bejegyzések: 60
#564 - 2008. március 16. @ 13:34 | mellőzöm  

sziasztok!

feltettem 1 Blaze Ultimate nevű csomagot, ami elég sok progit tartalmaz… mindjárt kiadott 5 frissítést, telepítettem egyiket… iphysics (1.0.1, ha jól emlékszem), mert gondoltam jó volna, ha működnének a pályapakkok… utána megint kiírt 1 frissítést, h iphysics (1.1-es verzió), de ezt már nem engedi..."Main script execution failed!” ami azt illeti mindenre ezt adja most ki. gondolom installeremmel kéne vmit csinálnom. segítsetek plz!

köszi előre is!

(ipod touch 8gb)

Aktív
Bejegyzések: 214
#565 - 2008. május 16. @ 23:48 | mellőzöm  

Ezt találtam ma, nem is olyan rossz.Az órádrol tudod irányitani az iPodod.Még ha a karodra is van csatolva nem rossz de szerintem az órárol irányitani kényelmesebb.

5a89b5c4366aeafa8c6b5451a67e5838.jpg

Ja és mindez a Timex-töl.

Kicsit közelebbröl:

e142c447a707adee6efbd3bcf6c36870.jpg

Aláírás 

New iMac Alu, 20’, 250Gb, 4 GB Ram, Intel Core 2 Duo

Törzsvendég
Bejegyzések: 761
#566 - 2008. május 16. @ 23:56 | mellőzöm  
nautilus73 - 2008. május 16. @ 23:48

Ezt találtam ma, nem is olyan rossz.Az órádrol tudod irányitani az iPodod.Még ha a karodra is van csatolva nem rossz de szerintem az órárol irányitani kényelmesebb.

5a89b5c4366aeafa8c6b5451a67e5838.jpg

Ja és mindez a Timex-töl.

Ezt én is kipróbáltam egyszer, a tapasztalatom az volt, hogy a 3. gen. nano-t nagyon lassan irányította, kb. el kellett számolni 5-ig mire egy play/pause váltást megtett. Hogy ez a nano szoftvere miatt volt-e nem tudom, de pl. az én 3. gen. iPodomat tökéletesen és gyorsan irányította.

Aláírás 

PowerBook 540

Magyar Macintosh Wiki
Az online Mac oktatás