|
Moderátor
Bejegyzések: 3897
|
|
|
Moderátor
|
Imre01! Én egy ilyen készüléket javaslok, ha pontosabban szeretnéd tudni, hogy mi mennyit fogyaszt. Persze itt csak a szabványos villásdugóval bedugaszolható készülékek jönnek számításba, a bojlered nem tudom, milyen.
|
|
bM Függő
Bejegyzések: 5527
|
uTomi - 2007. augusztus 26. @ 21:51 Van egy yamaha házimozi erősítőm 5 hangfallal + 1 mélynyomóval. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 542
|
..~Ghost~.. - 2007. augusztus 27. @ 04:26 Szuper vagy, köszi szépen. Már rendelek is belőle egyet. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1915
|
Bubu007 - 2007. augusztus 27. @ 07:03uTomi - 2007. augusztus 26. @ 21:51
Értem. Csak mert érdekelne ,hogy mennyire fontos az embereknek a térhangzás a képi minőség mellett.
|
|
bM Függő
Bejegyzések: 5527
|
uTomi - 2007. augusztus 27. @ 09:53Bubu007 - 2007. augusztus 27. @ 07:03uTomi - 2007. augusztus 26. @ 21:51
Számomra elég fontos.
Ghost gondolatmenetéhez csak annyit hogy ezen a panán is meglepően jó a TV-adás képe.
|
|
Moderátor
|
Én sokáig csak sztereóban nyomtam, de idén vettem egy centert. Mivel én nem nagyons szoktam actionmovie-kat nézni, nekem ennyi most pont elég. Mondjuk öszvér a megoldás, mert két sztereó erősítővel hajtom meg a 3 hangfalat, szóval kicsit kényelmetlen, de nekem teljesen megfelel. Majd ha lesz fölös pénzem, veszek egy sokcsatornás erősítőt. |
|
Aktív
Bejegyzések: 182
|
Erről mondjon valaki véleményt: http://www.samsung.com/hu/products/tv/lcdtelevisions/le40m91b.asp Látott valaki már ilyet élőben? LED-es LCD TV… |
|
Macőrült
Bejegyzések: 3094
|
MacBook Pro-n van DVI kimenet, a nemrég vásárolt Panasonic LCD TV-n HDMI, komponens és VGA bemenet. Ha nagyon keresgélek a garázsban talán megtalálom a DVI-to-VGA kábelemet és akkor nem kell DVI-to-HDMI vagy -to-KOMPONENS kábelt vásárolnom 10-12ezer pénzért. Kérdés: a gyakorlatban van -e számottevő, észrevehető különbség a HDMI javára a VGA-hoz képest? |
|
Aktív
Bejegyzések: 227
|
Initram5 - 2007. november 19. @ 12:09 Kép minőségben mindenképp. |
|
Aktív
Bejegyzések: 30
|
Skacok, nekem is samsung LCD-m van, de sehogy enm tudom elővaázsolni a MBPRO-ból az 1366x768-at? ötlet? |
|
Aktív
Bejegyzések: 247
|
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Tv-t szeretnék venni, október körül. Nem kell nagy, mert szobán belül lesz és nem nagy nappaliban, így nem akarok 150cm-s tévét. Ja meg hát nem is tudnám megvenni. Szóval méretre tökéletesen megfelelne egy 32"-os is, lehet nagyonn, de nem sokkal, kisebbet pedig azért nem nagyon szeretnék.
Várom a pénztárcát minél inkább kímélő javaslatokat. Köszi. |
|
Aktív
Bejegyzések: 486
|
Hol van meg oktober ... addig 2x is lejebb mennek az arak illetve csomo uj termek jon ki ... szoval tok “felelotlen” lenne most ajanlani barmit is |
|
Aktív
|
Ooops. Ez igaz. Bele se gondoltam ebbe így konkrétan. Igazából azon gondolkoztam, hogy mi lenne erre optimális, plazma or LCD és, hogy ilyen méretben inkább melyiket, kell-e nekem a HD, etc. Gondoltam tanácsot kérek, hogy most mit ajánlanátok, de ennek tényleg nincs értelme, így a jövőre nézve, de azért ettől még kíváncsiságból kérném, ha tudtok valami okosat mondani nekem erről a témáról az én igényeimmel kapcsolatban, akkor ne sajnáljátok a billentyűzetet és írjátok meg azt a pár sort. :)
|
|
Aktív
|
Véletlenül kétszer ment, ezt lehet törölni. Bocs és köszi. |
|
Aktív
Bejegyzések: 486
|
Pana uj plazmai verik az LCD teveket ... szoval lehet, hogy plazma kene |
|
Aktív
Bejegyzések: 349
|
Kb egy éve vettem Pana plazmát 42"-es 1024x768-as panellel, most ugyanannyiert Full HD-set adnak.... sztem is messze még az október:-) (amugy nézegettem az ujat a boltban, de nem fáj a szívem, meg vagyok elégedve azzal, ami van, nagyon jo valasztas volt, raadasul az ujabb design, bar csak kicsit valtozott, de nem tetszik...:-) ) DVDk, HDrip-ek nagyon szépek rajta. Egyedul csak Pioneer plazmára cserélném le, de az meg árban böven üti azt a határt amit én TVre költeni szeretnék...:-) |
|
Aktív
Bejegyzések: 123
|
En ugy latom, az LCD jobb, mint a plazma. Ez nem volt igaz kb 2 evvel ezelottig.
|
|
Aktív
|
Na ez most megfogott. Félnék azért LCD-től, főleg a “feketéje” miatt.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 819
|
A jó minőségű plazma és LCD tévék már nagyon jók. Jó a feketéjük is, meg minden, ha a teszteket nézed rajtuk. Nekem SONY 46” LCD-m van. Egy filmem a Blu-ray lejátszós PS3-hoz, azt nézegetem rajta. Az adás ugye torz, a HBO HD-n legalább a képarány jó, de a 10% sem HD. NG HD tényleg HD, de amikor nézem, szüntelen viziló végbelét rágcsáló krokodílok mennek rajta, vagy valami hasonló. Várom már az olimpiát, hátha beindul az Eurosport HD. Szerintem jelenleg a leggyengébb pont a műsorkínálat és a kihasználhatóság. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 4512
|
Az LCD jobb mint a régi, nagydobozos, képcsöves tévék? Valahogy azon is lehetett tévét nézni, ha jól emlékszem. Persze a fekete, az tragikus volt. A mai napig kiver a víz, ha eszembe jut… :))) Vicc volt.... |
|
Macőrült
Bejegyzések: 3860
|
Nekem most egy 14"-os CRT-m van :). Es ha mar vesz az ember uj TV-t, akkor a jovore is gondol… A mostani is van vagy 8 eves… |
|
Aktív
Bejegyzések: 306
|
http://logout.hu/iras/alapfogalmak_az_lcd_tv-kkel_kapcsolatban.html
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3293
|
3 hónapja tönkre ment a TV-m.
|
Összes oldal: 6
|
||||||
| « Tigergotchi | Vegyél szőrmét, aztán lődd fejbe magad! (18+) » |

A natív/nem natív/HD-ready témához:
Mivel a megjelenítés utolsó lépcsője mindig analóg—legyen az CRT, LCD, plazma, OLED, SED, akármi --, ezért minden (lapos-) tévében működik egy videófeldolgozó rendszer, ami a különböző szabványokban érkező jeleket hozzáigazítja a megjelenítő tulajdonságaihoz. Tehát, ha teszem azt Scart-on kap analóg 576i-t (sima PAL jel), vagy HDMI-n 1080p-t, akkor azokat úgy konvertálja föl/le, hogy a panel natív felbontásában megjeleníthető legyen. Ez a videóskálázó, -javító, -manipuláló rendszer mellesleg mindig működésben van, mert általában még egy csomó mindent rá lehet bízni (pl.: zajcsökkentést, képjavítást, színkorrekciót, deinterlace-elést, dinamikus kontrasztot, képarány-változtatást, stb.). A másik aspektus, hogy tévéadásnál nem a teljes PAL 625 (vagy 576) sort látod, mert a látható képmezőn túl még egyéb adatok sugárzása (pl.: Teletext, VPS/PDC) is történik. Ezért aztán az összes TV “levág” valamennyit a képből (ez a mostani standard tévéadásnál körben kb. 3-4%-ot jelent). Ami érdekes, hogy ez a lehetőség a HD adásoknál is definiálva van, tehát ott is vágás történik. Külföldiül hívják ezt még “overscan"-nek is.
Magyarán az, hogy natívban tudja ezt, vagy azt a felbontást, az kicsit mindig sántít, mert olyan még lemezről való lejátszáskor sincs, hogy bitről bitre az jön ki a pixeleken, amit a mastering stúdióban megálmodtak lemezre írás előtt. Természetesen elméletileg valamivel (25%-al) jobb részletgazdagságot lehet elérni egy 1280x720 pixeles kijelzővel, mint egy 1024*720-assal, de ez a többlet normál nézési távolságból aligha észrevehető. Talán akkor lehet még közelebb járni “Az Igazsághoz”, ha valódi 1080p panelen valódi 1080p műsor (pl. BluRay/HD-DVD) megy. Ilyenkor elméletileg a kép méretén nem kell semmit birizgálni.
Adódik még egy érdekes kérdés: vajon miért van egyes paneleknek 1366x768-as felbontása, amikor a két szabványos HD felbontás 1920x1080, ill., 1280x720? A válasz ugyanaz, mint fentebb. A videóskálázó állandó működésben van, s mert a panelra fizikailag “rá tudtak tenni” ennyi pixelt, a bejövő jel alapján majd úgy optimalizál, hogy te a (gyártó szerint) lehető legjobb képet kapd.
Megjegyzés: A fentebb említett Samsung nemtommilyen 32-es LCD panelen ez a videófeldolgozó rész elég gyermeteg. Egyszerűen képtelen normálisan nagyítani/váltani a képarányok között. Van egy “auto széles” üzemmód, de 16:9-es képnél ilyenkor még mindig van oldalt két fekete sáv, nem is keskeny. A 16:9-es üzemmód meg néha függőleges torzítástól szenved. Ezzel szemben a Panasonic gépek (még az én 5 éves 16:9-es crt-m is) sokkal intelligensebbek, autó üzemmódban gyorsan váltanak a 4:3, 16:9 és a 14:9 arány között.