|
Törzsvendég
Bejegyzések: 552
|
Majd ha elkezdessz jatszani a plasmadon megkapod a valaszt :) 1 biztos a konzol szetvagja a plasmat akar mit is csinalsz vele :( . Ja en is X2 zomon “jarattam “ igy szinta csak a mozgo kep maradt . |
|
bM Függő
Bejegyzések: 6973
|
látom neked nagyon rossz tapasztalatod van a beégéssel kapcsolatban.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 520
|
Bubu007 - 2007. augusztus 18. @ 09:22gida8 - 2007. augusztus 17. @ 21:36Bubu! Előbb-utóbb nekem is vennem kell valamit, azért vagyok kíváncsi( mindenre ). Nem szoktam a tv-n játszani, úgyhogy jól hangzik--- egyenlőre. |
|
Törzsvendég
|
Bubu007 - 2007. augusztus 18. @ 17:25 Pioneer 42” plasma PDP-4280HD En elotte sem azt mondtam hogy szar a plasma tv vagy hdtv filmekhez a legjobb valasztas sokkal melegebb szinei vannak mint az lcd tv-nek de viszont ha nem csak erre hasznalod hamar szet lehet vagni . |
|
bM Függő
|
Ez most jelent meg 2 hónapja. Nem azt mondtad hogy már 6 hónapos a TV-d?
“Az első Project Kuro tévék júniusban fognak megjelenni a boltokban: a 42 collos PDP-4280HD ára 2700, a PDP-5080HD pedig 3500 dolláros áron” |
|
Aktív
Bejegyzések: 206
|
Sziasztok!
en samsung plazma es lcd kozott gondolkozom…
az lenne a kerdesem hogy ha a dvd lejatszon van hd kimenet es ugy kotom az lcd-re akkor a dvd filmeknek szebb kepe lenne mint a plazman, nem? ezt a plazmat neztem,esetleg ismeri valaki? |
|
Törzsvendég
|
Nem teljesen amirol te beszelsz az a Pioneer Elite PRO-950HD 42” ha jol tudom ez jott ki juliusban . Az enyem csak $22?? valamenyi volt de majd reggel megkeresem a szamlat azon rajtavan a datum de 80% biztos vagyok benne hogy regebbi mint harom honapos . |
|
Törzsvendég
|
Gondolom ez neked is benne van “Do not display content in the 4:3 aspect ratio (black or gray bars on left and right side of content) or letter-box content (black bars above and below of content) for extended periods of time, or use either of these viewing modes repeatedly within a short period of time. This Plasma Display System is equipped with multiple wide-screen viewing modes; use one of these screen modes to fill the entire screen with content.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 616
|
Bubu007 - 2007. augusztus 18. @ 11:48 Értem, szoval emiatt érdemes “bejáratni”. Bár én a gyári beállításu automatikus oldalarányt álíítottam be egyenlöre, eszemben sem volt szurke csikokkal az oldalan nézni az adast. :-) A következö az lesz, h veszek egy HDMI kimenetes DVD-lejatszot, hogy kihozza a max-ot a DVD-kböl. |
|
Törzsvendég
|
morosini01 - 2007. augusztus 19. @ 09:06 Csak azert mert HDMI csatlakozoval kotod ossze nem lesz jobb az egyik a masiknal, csak önmagukhoz képest lesznek (allitolag) jobbak a tiszta digitalis csatlakozas miatt, nem kell analogba konvergalgatni, mint a többinél (scart, S-video). Én a plazmát választottam, bár Panasonic-ot, nem Samsungot.:-) |
|
Aktív
Bejegyzések: 206
|
:) Megnezem majd a panasonic plazmakat is de valamiert a samsung szimpatikusabb… es konkretan amit belkeltem arrol mi a velemeny?mi alajan valasszak? koszi:MM |
|
bM Függő
|
morosini01 - 2007. augusztus 19. @ 09:06
Szerintem ez a 852x480 felbontás felejtős.
|
|
bM Függő
|
gazo10 - 2007. augusztus 19. @ 09:12
Nem akartam én a szavaidat megkérdőjelezni, csak nekem arra a tipusra amit írtál ezt dobta ki a google.
|
|
bM Függő
|
gazo10 - 2007. augusztus 19. @ 09:39 Ok, érdekelne. |
|
bM Függő
|
Steve55 - 2007. augusztus 19. @ 11:27Bubu007 - 2007. augusztus 18. @ 11:48Igen, pontosan erről van szó. Szerinted a componens és a hdmi között van különbség képminőségben? |
|
Törzsvendég
|
morosini01 - 2007. augusztus 19. @ 11:36 A belinkelt samsungrol annyit talan, h a felbontasa csak 820x480-as, sztem ennel azert erdemesebb jobbat venni, mert a “HD-ready” ekkora felbontasu panellel nem sokat jelent, még a DVD-nek is tobb vizszintes sora van.... ...es a 270 ezres ar sem tul olcso ... |
|
Törzsvendég
|
Bubu007 - 2007. augusztus 19. @ 12:17Steve55 - 2007. augusztus 19. @ 11:27Bubu007 - 2007. augusztus 18. @ 11:48Igen, pontosan erről van szó.
Konkretan a hazi-mozi.hu-n nezelodtem tegnap, es ott szerepelt az, h a HDMI csatlakozo az, amelyik kozvetlenul atviszi a DVD digitalis jelét, analoggá konvertalas (=veszteség) nélkul, ezert a HDMI csatlakozos DVD lejatszok biztositjak a legjobb kepminoseget, szerintuk, bar ez nekem is logikusnak tunik.
|
|
Törzsvendég
|
Csinaltam egy probat. Kb fel ora szelesvasznu film (alul felul fekete csik) nezese utan atvaltottam 4:3-as aranyra, (szurke csik ket oldalt), es a szurkeben maris hatarozott arnyalat elteres volt az elözetes fekete csik helyén. Ezutan tovabbi fel ora teljes kepernyos TV nezes kovetkezett, majd ujra megneztem a 4:3-as arany szurke csikjat, es -láss csodát:-)- eltunt az eltérés! Szoval nem kell aggodni! Persze a kerdes most az -lehetne- h hány orahosszat, napot kell ugyanazt bámulni, h végre beégjen....:-) Sztem nem egy 2 oras film lesz ami szétcseszi a TV-t, bárhogyan is nézzük azt. |
|
bM Függő
|
Steve55 - 2007. augusztus 19. @ 15:07
Ez pontosan így van ahogy írod.
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1365
|
..~Ghost~.. - 2007. augusztus 12. @ 20:25 Mintha lattam volna par hete egy full hd felbontasu lg lcd-t 360k korul....elokeresem ha erdekel ;) |
|
Veterán
Bejegyzések: 1365
|
Initram5 - 2007. augusztus 12. @ 22:23 Ezert vegyel egy 72-centis crt-t occsoee ;) |
|
Törzsvendég
|
Bubu007 - 2007. augusztus 19. @ 15:30Steve55 - 2007. augusztus 19. @ 15:07Csinaltam egy probat. Kb fel ora szelesvasznu film (alul felul fekete csik) nezese utan atvaltottam 4:3-as aranyra, (szurke csik ket oldalt), es a szurkeben maris hatarozott arnyalat elteres volt az elözetes fekete csik helyén. Ezutan tovabbi fel ora teljes kepernyos TV nezes kovetkezett, majd ujra megneztem a 4:3-as arany szurke csikjat, es -láss csodát:-)- eltunt az eltérés! Szoval nem kell aggodni! Persze a kerdes most az -lehetne- h hány orahosszat, napot kell ugyanazt bámulni, h végre beégjen....:-) Sztem nem egy 2 oras film lesz ami szétcseszi a TV-t, bárhogyan is nézzük azt. Akkor nem marad más hátra: jó TV-zést kívánok!! :-)) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 993
|
Electro World-ben most lesz akciós az LG 42LF65 LCD-tv:
|
|
Moderátor
Bejegyzések: 3913
|
ANTIpc - 2007. augusztus 19. @ 17:30Initram5 - 2007. augusztus 12. @ 22:23Egy éve nincs tv-m. Én is mindig ott akadok el hogy az LCD nem tökéletes mozizásra, a plazma viszont elromlik a konzolos játékoktól + sok áramot vesz fel. Mondjuk az is be tud égni, csak idő kérdése. :-) |
|
Törzsvendég
|
Feldobtam par kepet de a minoseget ne nezzetek mert iPhonnal keszult, a fenykepezom meg nem ert haza az assszzzonnyal http://www.flickr.com/photos/9555716@N03/ . Az elore programozott game menuvel az a problema hogy a sotet reszeknel vakon jatszol es emiatt tolsz ra kis contrasztot kis brightnest es igyjarsz :) |
|
bM Függő
|
Steve55 - 2007. augusztus 19. @ 18:03Bubu007 - 2007. augusztus 19. @ 15:30Steve55 - 2007. augusztus 19. @ 15:07Csinaltam egy probat. Kb fel ora szelesvasznu film (alul felul fekete csik) nezese utan atvaltottam 4:3-as aranyra, (szurke csik ket oldalt), es a szurkeben maris hatarozott arnyalat elteres volt az elözetes fekete csik helyén. Ezutan tovabbi fel ora teljes kepernyos TV nezes kovetkezett, majd ujra megneztem a 4:3-as arany szurke csikjat, es -láss csodát:-)- eltunt az eltérés! Szoval nem kell aggodni! Persze a kerdes most az -lehetne- h hány orahosszat, napot kell ugyanazt bámulni, h végre beégjen....:-) Sztem nem egy 2 oras film lesz ami szétcseszi a TV-t, bárhogyan is nézzük azt.
Köszi.
|
|
bM Függő
|
gazo10 - 2007. augusztus 19. @ 21:37
Ez tényleg durva.
|
|
Törzsvendég
|
Ez valtozo leginkabb csak hetvegen de akkor 4-8 ora kozott kissebb szunetekkel persze ez fugg hogy mennyien erunk ra |
|
bM Függő
|
az nem kevés, mindenesetre az eredmény elkeserítő. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2489
|
Nekem a cinema display-emen égett be egy háttérkép… de elmúlt :)
|
|
Aktív
Bejegyzések: 135
|
Asszem egyedül vagyok itt a véleményemmel de részemről egy LG 42LC2RR LCD-t nyúzok (80GB-os DVR is van benne) és imádom, mozira is teljesen jónak tartom, főleg mert szinte csak arra használom. Meg majd lesz rákötve 65nm-es XBox ha kijön végre, a jelenlegiből nem kérek. A TV képről nem tudok nyilatkozni mert elég vacak, szerintem a kábelszerelő elrontotta legutóbb amikor ügyködött itt, de mindegy, úgyse nézek túl sok TV adást. Lehet hogy a plazmáknak valamivel szebb színe van, meg sok árnyalatnyi feketéje, de az sem egészséges ha az embernek rettegnie kell hogy na most fog beégni, inkább nem megyek ki a hűtőhöz csak ha vége a filmnek. :) Mondjuk nálam a Cinemába is kissé beégett a menüsor meg a háttérképem pár sötétebb eleme, szóval lehet hogy a TV-m is veszélyben van. :D Nem vagyok híve annak a vitaalapnak hogy a jó film vhs-ről junosztyon is remek élmény, de nem biztos hogy észrevenném a különbséget LCD és plazma között normál mozizás közben, amikor nem azt lesem hogy “na de itt Neo kabátjának hajtókája részletgazdagabb más fajta TV-n”. |
|
Moderátor
|
Világos, és tudom, hogy manapság vannak már szuperjó, kiváló minőségű LCD-k, de mostanában többször néztem a haveromék LCD-jét, amit most karácsonykor vettek. Samsung, 32-es, nem tudom a típusát, lehet, hogy már egy ősöreg, kifuró típus (200 ezerért vették ákciósan), de az csakis és kizárólag szemből ad normális képet. Ha kicsit elmozdítod a fejed, akkor színeződik elfelé és szétesik a kontraszt és minden baja kezd lenni. Mivel én játékra nem használnám, a szobában pedig szinte mindig balladai félhomály van, nekem jobban bejönne egy plazma. |
|
bM Függő
|
..~Ghost~.. - 2007. augusztus 21. @ 23:59
nekem is többen panaszkodtak az ismerősök közül hogy egy komplett dvd végignézése komoly kihívásokkal jár mert egyszerűen bántja a szemet.
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1432
|
Most csomiztam ki, a 2db Samsung Lcd HD tv m. 32” ak.
|
|
Veterán
|
Most “csomiztam” ki, a 2db Samsung Lcd HD tv m. 32” ak.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 47
|
Bubu007 - 2007. augusztus 19. @ 12:17Steve55 - 2007. augusztus 19. @ 11:27Bubu007 - 2007. augusztus 18. @ 11:48Igen, pontosan erről van szó. Ha elfogadod tőlem a választ… Kell lennie. Mert a komponens egy analóg kimenet amin keresztül romlik a jel mig a megjelenitőhöz ér. Namármost ez nem minden esetben jelent rosszat. Ugyanis abban az esetben, ha a berendezés (a plazma esetében nem tudom, de az LCD biztos full digital) kép vezérlése analóg akkor még a komponens kimenet a jobb eshetőség. Lévén amellett, hogy ma már nagyon sok DVD lejátszó használ speciális képjavitó rendszereket mint a Faroudja DCDi, DVDO, Teranex Realta(ez konkrétan az abszolút csúcs) még jobb video D/A -val rendelkezik (mostanság a 12bit/108MHz a standard), mint számos hibrid analóg/digital megjelenitő. Egy jobb kábel ebben az esetben sokat tud menteni. Namármost ,ha a plazma full digital akkor jobb a HDMI ami ugye digitális és nincs jel átalikás ami látható nyomot hagy a képminóségen. Az én LCD-en van analóg VGA és DVI-D csatlakozó is. Mindkettőt lepróbáltam. A DVI-nál minden tűéles volt a VGA-nál a kontúrok enyhén tompultak és a szinek sötétebbek lettek. Pedig a mostani grafikai kártyákon min. 400MHz-s D/A konverterek vannak. |
|
Aktív
Bejegyzések: 47
|
Bubu007 - 2007. augusztus 22. @ 07:39 ...vagy kinek a PAP kinek a PIP. :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 135
|
ati445 - 2007. augusztus 23. @ 18:25 Minek 2db? :) Amúgy MiniDVI -> DVI átalakító kell (Apple boltban kapsz), erre meg egy DVI -> HDMI átalakító, a hanghoz pedig 3.5-ös jack átkötő vagy RCA, attól függ mi van a TV-n. Nálam ilyen setuppal ment a Macbook a TV-n egy darabig. Ha nincs HDMI vagy DVI a TV-den akkor ugyanígy van a MiniDVI-ből VGA-ra átalakító, plusz kell egy VGA összekötő. |
|
Veterán
|
Köszi a választ!
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2107
|
Hát én kb. egy éve boldog tulaja vagyok egy Samsung 29” LCD tv-nek. A világon semmi problémám sincsen dvd nézés közben. Egyáltalán nem tapasztalok olyanokat amiket fentebb említettek. A TV képe az fos de ez nem feltétlenül az LCD hibája hanem sokkal inkább az ótvar adásoké. Nekem T.Home-al HDMI-n egész türhető és előbb utóbb eljön a HD-s adások korszaka is. Reméljük.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 175
|
Bubu007: Grat a TV-hez ;)
gazo10: sajnos a Pio plazmák amellett hogy az egyik legjobb képminöséget adják, küztudottan a legérzékenyebbek a beégésre :( Egyébként én most komolyan szemezek az LG új 37” 1080p LCD movelljéivel. Már többször összehasonlítottam, és annak sokkal szebb a fehérje… A kontrasztaránya is magasabbnak tünik. Hiába, fejödik a technika. |
|
bM Függő
|
webisztan - 2007. augusztus 24. @ 09:05
Köszönöm.
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3244
|
Bubu007 - 2007. augusztus 24. @ 09:55webisztan - 2007. augusztus 24. @ 09:05Bubu007: Grat a TV-hez ;) Bubu apuka: “Jól van kisfiam, de rettenet gyorsan okézd le a menüben a beállításokat és gyorsan kanyarogj a hokkenheimi pályán mert ha meglátom hogy nem mozog a kép a papa nagyon begurul ám!” :))) |
|
Moderátor
|
uTomi, attól függ, mit értünk pontosabban minőség alatt. :-) Amúgy a Panának is van már 42"-es 1080p plazmája. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 601
|
Nem tudjátok mennyi áramot zabálhat egy 42” Samsung plazma? 40m2-es kis garzonba lakok, szinte csak este vagyok otthon és 20-23k szokott lenni a havi villanyszámla. Ez nagyon durva,nem? Napi 3-3.5 órás TVzéssel fogyaszthat ilyen bődületesen sok áramot egy plazma? Vagy méressem be a cuccokat? |
|
bM Függő
|
Initram5 - 2007. augusztus 24. @ 10:29Bubu007 - 2007. augusztus 24. @ 09:55webisztan - 2007. augusztus 24. @ 09:05Bubu007: Grat a TV-hez ;)
Valahogy úgy :)))
|
Igen, pontosan erről van szó.
Azt írják egyes külföldi oldalak hogy ezért kell az első 100-200 órában kerülni a 4:3-as és a 2.35:1-es filmeket, illetve a TV adásokban szereplő logokat.
Ezt úgy oldom meg hogy használom a zoom funkciót, és így nézem a filmeket, TV adásokat.
Abban igazad van hogy sokan azt mondják hogy ez inkább a régi panelekre volt igaz, és a mai készülékeknél már nincs ilyen, ennek ellénére úgy gondoltam hogy 100 órát kibírok hogy még csak véletlenül se forduljon elő ilyen.