Fórum kezdőlap  »  Egyéb  »  Társalgó  »  Kerékpáros kocsmatopik
Összes oldal: 7
7

Macőrült
Bejegyzések: 3096
#301 - 2008. január 30. @ 12:14 | mellőzöm  
lll - 2008. január 30. @ 11:44

Mondjuk biciklizni most is lehet, nincs hó…

Lehet… már akinek épp van hátsó féke :)

Veterán
Bejegyzések: 1003
#302 - 2008. január 30. @ 12:35 | mellőzöm  

Elsö is elég - hisz’ nincs hó!
Ami elengedhetetlen, az a sál-sapka-kesztyü-sárhányó :)

Aláírás 

Wizard of Wor

Aktív
Bejegyzések: 114
#303 - 2008. január 30. @ 13:16 | mellőzöm  
iHope - 2008. január 29. @ 19:30

“lehet valahol ezekhez merev első villát kapni?
lehet valahogy egyáltalán?”

Megoldható, csak akkor kompletten mindent cserélni kell stucni stb.....

Ha megnézed a képem én pont az ellenkezőjét szeretném majd. Csak simán hosszabb stucnit szerettem volna villa nélkül, mire jött a válasz hogy nem lehet mert más a mérete ennek, meg annak.
Szóval egyszerűbb ha lecserélem kompletten majdnem az egész elejét :(

hát nem tudom te merre jártál de simán megoldható szinte minden változtatás,
írd meg mi a gond, lehet így távszereléssel is megoldható

Aláírás 

PB G4 1,5/iPods shuffle 1g-1G, Nano 3g-4G

Törzsvendég
Bejegyzések: 886
#304 - 2008. január 30. @ 14:58 | mellőzöm  

bico.jpg

nekem ilyen bringám volt, de kiszálltam belőle.

1"-os villát nem fogsz tudni 1.1/8"-osra kicserélni
visszafele elvileg megoldható, de nem érdemes vele foglalkozni!

Aláírás 

http://zolle.wordpress.com | MacBook Pro 2.2, 4GB ram | Mac Mini 1.25GHz, 1GB ram | iPhone 8GB

Törzsvendég
Bejegyzések: 658
#305 - 2008. április 12. @ 21:04 | mellőzöm  

Uj szerelmemben - ami egy Trek Soho S - gyonyorkodve veszem eszre, hogy a cegnek iPhone-ra/iPod Touch-ra kovacsolt honlapja is van: http://www.trekbikes.com/i/ .

Dicseretes! Meg tobb ilyet!

Aláírás 

“It’s a mother beautiful bridge… and it’s gonna be there.”

Veterán
Bejegyzések: 1400
#306 - 2008. május 12. @ 02:15 | mellőzöm  

Kedves mindenki!

Tragédia történt alig egy órája. Akik figyelemmel kísérték ezt a topicot valószínűleg tudják, hogy a topicnyitó hozzászólásban szereplő Kelly’s 8300 végtelenül boldog tulajdonosa én lettem Spajder után. Amit tudni kell, hogy szó szerint a bringával aludtam (a hálószobámban tároltam), illetve mindig célirányos túrákra vittem és haza. Sosem hagytam kint, ha mégis (pl. egy sör elfogyasztása miatt egy kedves baráttal) akkor ott ültem mellette és folyamatosan szemmel tartottam. Ez a ma este volt az első és utolsó olyan alkalom, hogy ez nem így volt. Az After Music pubba mentünk baráti zenekar koncertjére és bár nem jó szívvel, de nagyon masszív (-nak hitt) lakatokkal kikötve kicsit több mint két óráig nem volt a szemem előtt a kerékpár. Ez elégnek bizonyult. Semmi, de semmi nyom, csak hűlt hely. A Kelly’s és a kedvesem női, egy sebességes, kosaras, csomagtartós, piros (sárhányók narancs szegéllyel) bringája tűnt el. Most arra szeretnék kérni mindenkit, hogy ha esetleg látja valahol, kérem azonnal értesítsen e-mailben: illetve még jobb, ha telefonon: 30 52 62 900. Rendőrségi bejelentés történt, még “helyszínelés” is volt, elvileg megnézik majd a környék térfigyelő kameráit… Nem tudom merre lépjek még, ha valakinek van ötlete azt is hálásan köszönöm! Azt reméltem ez lesz életem legjobb biciklije és valószínűleg nem is fogok tudni iylen szép és jó darabot venni soha. Ennyi. Illetve még egy kép a kerékpárról:

147668844_51aec1d5b8_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Köszönök minden segítséget!

W.M.

PS. Spajder kérlek ha tudod a vázszámot küldd el nekem!!!!! Akkora állat voltam, hogy azt nem írtam fel soha....

Aláírás 

Aki korán kel, az igen!

Veterán
Bejegyzések: 1303
#307 - 2008. május 12. @ 08:14 | mellőzöm  

Haaaat banyek....csak annyit tudok mondani, hogy egyutterzesem!!! Nekem egyszer a Kona bringambol vittek el az elso kereket es a nyerget a nyeregcsovel egyutt, amikor Eger foutcajan hagytam a Muveszetek Haza elott. Majd lerobbant az agyam, pedig nem az egesz bringa volt. Kocsog diszkozo kozepiskolasok lehettek, mert eppen akkor szemben valami nagy buli volt es furtokben masiroztak a kapatos fiatalok.

Azota szerencsere nem tortent velem ilyen, pedig szinte napi rendszeresesseggel hagyom hosszo-hosszu orakra kint az utcan vagy a Kona, vagy a meg kedvesebb Specialized bringamat. Persze ez videki varos....ami kb. a Bp-i es a falusi bringalopasok kozotti oazis...legalabbis ebbe a hitbe ringatom magamat.

Cs-

Aláírás 

Imádom az XMS-t, és ezután is csak ott vásárolok!!!

Törzsvendég
Bejegyzések: 573
#308 - 2008. május 12. @ 09:38 | mellőzöm  

Ilyen esetekre:
http://www.criticalmass.hu/lakat
Vannak érdekes (sokkoló) videók. :-O
Meg tanácsot is kaphatsz.

Aktív
Bejegyzések: 388
#309 - 2008. május 12. @ 15:05 | mellőzöm  

...az ilyen esetekre az van, hogy ha érték a bringád, ne hagyd örizetlenül, szólj a portásnak, vagy akárkinek, aki ott van, vagy ne bringával menj haver, ha nincs aki vigyázzon rá!… én is nyomom a pedált egy 200 lepedös kona-val, van is kib***tt drága lakatom, de soha nem hagyom magára - hol éltek? Nem vettétek észre, hogy nyugat-balkán a mi hazánk? De azért szeretjük… Módjával.

Aláírás 

PB g4 12"/40g/2g

Veterán
#310 - 2008. május 12. @ 15:12 | mellőzöm  

Azert a draga bringakat nem csak a Nyugat-Balkanon, hanem Nyugat-Amerikaban is lopjak. Emlekszem, hogy mielott bringazni mentem, bekukantottam egy-ket forumra utvonalotletekert es nem gyoztem az “ELLOPTAK A BRINGAMAT!!!” tartalmu posztokat olvasni. Ott aztan vegkepp nem kell nagyon ugyeskedni...ha nincs hozzalancolva valalmihez, meg csak vagni sem kell, feldobjak a pick-up truck vegebe es nyomas. Meg a 4-5000e dollcsis bringakat az elvileg “tapasztalt-mindentlatott” bringasboltok elol....

Cs-

Aláírás 

Aktív
#311 - 2008. május 12. @ 15:55 | mellőzöm  

ja, szal nem szabad otthagyni sehol az a lényeg

Aláírás 

PB g4 12"/40g/2g

Moderátor
Bejegyzések: 1796
#312 - 2008. május 12. @ 16:29 | mellőzöm  

Együttérzek minden póruljárt taggal. Nekem egy mountain bike bicómat vitték el egy álmos vasárnap délutánon bérházunk harmadik emeletéről úgy, hogy látták a tolvaj gyereket. A szerencsétlen még el is esett az első emeleti lépcsőfordulóban vele.

Én kb. félórával később értem haza és vettem észre a bicó hűlt helyét. Biztosan kifigyelték, mert öcsém vadiújan 80 ezerért vett bringájához hozzá se nyúltak, pedig ott volt 1-2m-re az enyémtől.

Azóta egy húszéves Csepel Marathonnal kerekezek. A lakat többet ér, mint a brinyó, nem is nagyon fogy :)

Aláírás 

Kinek nem inge, ne vegye gatyára

MacBook 1.83 2 GB (RSD mentes)

Moderátor
Bejegyzések: 1796
#313 - 2008. május 12. @ 16:31 | mellőzöm  

Megemítenék egy szerencsésen végződött esetet is. Cimborám spéci brinyóját ellopták Pesten, majd később felbukkant Székesfehérváron egy amolyan használt bicikli piacon. A vevő felfigyelt arra, milyen olcsón árulja az eladó a jó cuccot. Utánanézett a neten és megtalálta a bringa fotóját egy fórumon, ahol gazdája kereste. Felnyomta a tagot a rendőröknek, a cimbora meg visszakapta bicóját.

Ritkán, de ilyen is van.

Aláírás 

Kinek nem inge, ne vegye gatyára

MacBook 1.83 2 GB (RSD mentes)

Veterán
#314 - 2008. május 12. @ 17:39 | mellőzöm  

Igen, hamarosan a critical masson is fent lesz… Abban bízom, hogy elég feltűtő és egyedi, ha látjátok biztosak lehettek benne, hogy az enyém, mert 99%, hogy nincs még egy ilyen az országban. Egyébként a baj az, hogy soha nem hagytam magára, csak most és nem is terveztem rendszert csinálni ebből, de nem nagyon volt választásom, és godoltam 2óra alatt talán nem lesz baj… Tudom, hogy hülye vagyok de ez nem segít. Minden esetre ha tehetitek terjesszétek egy picit a hírt és a képet!

Aláírás 

Aki korán kel, az igen!

bM Függő
Bejegyzések: 5536
#315 - 2008. május 12. @ 18:24 | mellőzöm  
galgogergo - 2008. május 12. @ 09:38

Ilyen esetekre:
http://www.criticalmass.hu/lakat
Vannak érdekes (sokkoló) videók. :-O
Meg tanácsot is kaphatsz.

Érdekes. Az egyik videó dicsőíti az U lakatot, egy másik blog pedig fikázza a műanyag belső szerkezet miatt…

szerk.:
Évekig játékautomata szervízesként dolgoztam sok zárral, lakattal és néha-néha fel kellett törni a saját gépeinket többnyire kulcselhagyás miatt. Az alábbi két típus bírta minden esetben legtovább a szerszámok roncsoló hatását:

16c8e95bc9fbf36e24429d4f86487b3e.jpg

2055.jpg

Nehéz hozzáférni, kemény anyag. A probléma inkább a lánc kiválasztásában van. Nehéz olyat szerezni ami ellenáll az erővágónak…

Aláírás 

---> http://bachman.cjb.hu <---

Aktív
#316 - 2008. május 12. @ 18:51 | mellőzöm  

...nem szabad ezekben bizni, egyik haveromnak titán lakatja volt egy egy millás bringán, két másodpercre bement a Deák téren egy boltba, már szaladt is ki, hoppá, sehol semmi - ne bízz semmilyen lakatban, csak a szemedben, vagy mindenképpen bízd rá valakire, ha otthagyod!!!!!!!

Aláírás 

PB g4 12"/40g/2g

Veterán
#317 - 2008. május 12. @ 19:01 | mellőzöm  

jaja… a legtutibb, ha az ember a draga bringaajat csak bringazasra hasznalja, a varosi kozlekedesre meg olyat, amit nem sajnal, ha esetleg el is lopjak. Valszeg egy olcso cucc az enyveskezueket sem erdekli annyira.

Bar nyilvan ott is vannak “szegmensek”...van aki azert lopja, mert tudja, hogy mennyit er, es kifejezetten a “markas” cuccokra mennek, van aki meg siman csak azert, mert vinni lehet. Mindenesetre akkor mar inkabb az olcso bringamat vigyek.

Cs-

Aláírás 

bM Függő
Bejegyzések: 5536
#318 - 2008. május 12. @ 19:11 | mellőzöm  
Rotstewart - 2008. május 12. @ 18:51

...nem szabad ezekben bizni, egyik haveromnak titán lakatja volt egy egy millás bringán

Millás brinára nincs megfelelő zár/lakat. Inkább azoknak ajánlottam, akik “hétköznapi” biciklit használnak de nem tudják mi a jó.

Csak azt a dolgot nem lopják el tőled, ami nincs. 100 %-os biztonság pedig nem létezik.

Aláírás 

---> http://bachman.cjb.hu <---

Macőrült
Bejegyzések: 4785
#319 - 2008. május 12. @ 19:16 | mellőzöm  

Nagyon sajnálom. :((( Remélem, hogy megkerül…

Macőrült
Bejegyzések: 2009
#320 - 2008. május 12. @ 19:26 | mellőzöm  

Watermelon, pontosan olyan volt a géped színe, matricázása, kormánya, ülése stb., mint amilyen képet beraktál? Kb. hány ilyen futhat Bpesten? Ha meglátom valakinél, akkor az jó eséllyel a tiéd (volt)?

Aláírás 

http://search.info.apple.com/

Veterán
#321 - 2008. május 12. @ 21:43 | mellőzöm  

Pontosan olyan volt, leszámítva a gumit, mert azt lecseréltem már egy szürkére. Ha látsz egy ilyet az az enyém mert 99%, hogy egy van belőle az országban. Ez is Szlovákiából jött.

Aláírás 

Aki korán kel, az igen!

Törzsvendég
Bejegyzések: 573
#322 - 2008. május 12. @ 22:03 | mellőzöm  
Rotstewart - 2008. május 12. @ 18:51

...nem szabad ezekben bizni, egyik haveromnak titán lakatja volt egy egy millás bringán, két másodpercre bement a Deák téren egy boltba, már szaladt is ki, hoppá, sehol semmi - ne bízz semmilyen lakatban, csak a szemedben, vagy mindenképpen bízd rá valakire, ha otthagyod!!!!!!!

Szerintem az ismerősödnél inkább a lánccal volt/lehetett a gond. Ha tényleg csak rövid időről volt szó, 2 perc alatt ezt nem lehet elvasfűrészezni, (max flexszel, de azt gondolom hallotta volna), de az edzetlen láncot egy erővágóval…

Macőrült
#323 - 2008. június 11. @ 18:48 | mellőzöm  

Ezúton köszönet annak az autós kollégának, aki ma délután megállt, hogy segítsen, mikor látta, hogy végighemperedek a Bécsi úton a bicajommal. Nagyon jól esett ez a figyelmesség. Peace.

Aláírás 

Moderátor
Bejegyzések: 3211
#324 - 2008. június 11. @ 23:25 | mellőzöm  

petnekiabel: Jól vagy? Mi történt pontosan?

Aláírás 

| Nikolaj MacBook | nano 8Gb | http://web.mac.com/tdani |

Macőrült
#325 - 2008. június 12. @ 10:29 | mellőzöm  

Áh, köszönöm, csak a szokásos térd/hát/könyök horzsolások. Nem puffantam, hanem szó szerint hemperegtem egyet, és az felfogta az esést.
Ezt a hülyeséget kb. kétévente eljátszom: esőben vagy eső után rosszul mérem fel, hogy is kéne lekanyarodni a villamossíneek közül, és beakad/megcsúszik az első kerék. Szirénát hallottam magam mögött, és igyekeztem lehúzódni.
Az a szakasz nagyon szar biciklizés szempontjából, van a macskaköves út,az iszonyatosan kátyús villamospálya, amin a kocsik is járnak, illetve az árkádos járda, parkoló autók. Nem tudom, hol lehet ott végigmenni rendesen, nem szoktam arra járni. (A Szépvölgyi úttól kifelé.)

Szóval igen, a pozitívum nekem is az, hogy akadt, aki megállt, és kérdezte, hogy mit segítsen. Ez tök jó. Tudom, hogy elvileg kötelező a segítségnyújtás, de ha az ember tapasztalja is, az nagyon jó élmény.

Aláírás 

Veterán
Bejegyzések: 1003
#326 - 2008. június 12. @ 10:44 | mellőzöm  

Az reménytelen szakasz. Csakis párhuzamos utcák…
Én ugyanezt az esősaszfaltos tévedést pofáraeséssel adtam elő, állcsúcsra érkezve :)

Jobbulást kivánok!

Aláírás 

Wizard of Wor

Cipo.hu
XMS