|
Törzsvendég
Bejegyzések: 540
|
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e olyan bill kombináció, amelyet ha a gép indításánál lenyomok, nem jelentkezik be automatikusan, hanem én tudom kiválasztani, hogy melyik felhasználót töltse be? |
|
Aktív
Bejegyzések: 28
|
Hali. Ha több felhasználó van létrehozva az op rendszer alatt, akkor alapból nem jelentkezhet be autómatikusan. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 540
|
Hát dehogyisnem! Akkor én most hogy csinálom? :p
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 857
|
blackalex - 2008. augusztus 20. @ 11:10 Vagy jobb klikk a Trash-re és Empty Trash. Ugyanaz. |
|
Aktív
Bejegyzések: 240
|
vagy shift+option+command+delete ezzel kapásból kiüríti a Trash-t, Finder alól működik |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 857
|
gabike - 2008. augusztus 20. @ 12:46
vagy /Applications/AppleScript/Script Editor
vagy /Applications/Utilities/Terminal
:) |
|
Aktív
Bejegyzések: 73
|
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, amire sehogy sem találom a megoldást. OSX 10.5.4-es rendszer, a dock-on jobb oldalt alul kéne, hogy legyen egy olyan rész, ahol felfelé jönnek ki az ikonok. Nem tudom, mi ennek a hivatalos neve. Na már most, nekem ilyen nincs :( Csináltam egy másik felhsználót Páromnak, az ő dock-ján viszont egyből megjelent ez a rész.
Előre is köszi a segítséget! |
|
Aktív
Bejegyzések: 50
|
grafp - 2008. augusztus 20. @ 13:42
Nálam a Downloads mappa van a Trash mellett és az van be állítva az alábbi módon:
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1428
|
grafp - 2008. augusztus 20. @ 13:42 Ezt a funkciot Stacks-nek hivjak. Egyszeruen huzd be a kuka melle a Stack-be kivant elemeket (pl, ha az alkalmazasoknak szeretnel egy stack-et, csak fogd meg, es huzd az applications mappat a kuka melle, automatikusan letrehoz neki egyet). |
|
Veterán
Bejegyzések: 1416
|
urbijoe - 2008. augusztus 20. @ 10:13 |
|
Aktív
Bejegyzések: 7
|
Sziasztok! Az a gondom, hogy nem reagál a kikapcsológombra semmit, nem ömlött semmi a billentyűzetre meg semmi ilyesmi..akárhogy nyomom nem csinál semmit..ez szerviz v tudtok adni vmi tippet? Köszi!! |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2115
|
sblmnl - 2008. augusztus 20. @ 16:30 Milyen gép? Be van kapcsolva és nem tudod elzárni, vagy el van zárva és nem tudod bekapcsolni? Mondj egy kicsit többet! |
|
Aktív
|
lakospeter - 2008. augusztus 20. @ 13:11gabike - 2008. augusztus 20. @ 12:46vagy shift+option+command+delete sőt, van olyan progi is, aminek “empty trash” a neve, és ha futtatod, akkor elvégzi ezt. persze ez is script-re épül, de ha így belelendültünk… :-) |
|
Aktív
Bejegyzések: 7
|
petnekiabel - 2008. augusztus 20. @ 16:38sblmnl - 2008. augusztus 20. @ 16:30Sziasztok! Kb egy hónapja vásárolt, 2.4 GHz macbook. Be van kapcsolva és nem tudom kikapcsolni a gombbal, illetve h ha sikerül hogyan tudom visszakapcsolni. Köszi! |
|
Aktív
Bejegyzések: 387
|
lakospeter - 2008. augusztus 20. @ 10:33urbijoe - 2008. augusztus 20. @ 10:13és valami jo torrent progi van? köszi ez ténleg jo torrent progi |
|
Aktív
Bejegyzések: 16
|
Sziasztok, Létezik egy program ami információkat tartalmaz az összes(?) régebbi apple gépről. Nem tudja valaki véletlenül hogy mi lehet a neve? |
|
Veterán
|
Wanderer - 2008. augusztus 20. @ 18:27 MacTracker. |
|
Veterán
|
sblmnl - 2008. augusztus 20. @ 17:08petnekiabel - 2008. augusztus 20. @ 16:38sblmnl - 2008. augusztus 20. @ 16:30Sziasztok! Tartsd lenyomva a bekapcsológombot, amíg ki nem kapcsol (kb. 5 sec). Bekapcsoláshoz elég egyszer megnyomni. Ha nem reagál vedd le a töltőről és vedd ki az aksit. Várj egy percet és tedd vissza. Ha nem megy szervíz. |
|
Aktív
|
van beépitett rajzprogram?
|
|
Aktív
Bejegyzések: 37
|
sziasztok, MS Autoupdate nem engedi fel a 12.1.2 verziót az alábbi ‘indokkal’: You cannot install Office 2008 12.1.2 Update on this volume. A version of the software required to install this update was not found on this volume. nyilván fel van rakva a 12.1.1 - ergo nem nagyon értem… valakinek vmi 5lete? kössz -b- |
|
Veterán
|
urbijoe - 2008. augusztus 20. @ 18:39 Nincs. |
|
Veterán
|
Butsushin - 2008. augusztus 20. @ 18:40 Nincs fent véletlenül magyarítás? Az szokott keveredést okozni néha. Próbáld letölteni innen és úgy feltelepíteni. |
|
Aktív
|
sailman - 2008. augusztus 20. @ 18:42urbijoe - 2008. augusztus 20. @ 18:39van beépitett rajzprogram?
akkor mit ajánlasz ?
|
|
Aktív
Bejegyzések: 351
|
urbijoe - 2008. augusztus 20. @ 18:39 Ha egyszerű szerkesztgető kell akkor sztem a Teal elég jó. Képeket nézegetni meg a Phoenix Slides a megfelelő sztem, ez tudja forgatni is a fotókat ami nekem mondjuk hasznos. |
|
Aktív
Bejegyzések: 273
|
urbijoe - 2008. augusztus 20. @ 18:53sailman - 2008. augusztus 20. @ 18:42urbijoe - 2008. augusztus 20. @ 18:39van beépitett rajzprogram?
..egy próbát megér:
..ajánlott itt is szétnézni:
|
|
Aktív
Bejegyzések: 85
|
peavey - 2008. augusztus 20. @ 19:01urbijoe - 2008. augusztus 20. @ 18:39van beépitett rajzprogram? Én a Phoenix Slides mellet a Xee-vel is szoktam képeket nézegetni. |
|
Aktív
|
Hmmm...azt én sem ismerem, de megnézem magamnak :o) |
|
Aktív
|
peavey - 2008. augusztus 20. @ 22:04 |
|
Aktív
|
Épp kereső félben voltam, de köszönöm :o) |
|
Aktív
Bejegyzések: 8
|
Sziasztok!
Köszönöm előre is. |
|
Aktív
|
Nincs mit. :) Nem egyértelmű az oldal címe, ezért gondoltam, kiteszem a linket. |
|
Veterán
|
andrv1d - 2008. augusztus 20. @ 22:18 Hatterkep csere: System Preferences/Desktop and Screen Saver |
|
Aktív
|
Az rendszerfelállásnál megjelenő képre gondoltam, ami után bejön a sajátom. |
|
Veterán
|
andrv1d - 2008. augusztus 20. @ 22:25 Jaah,bocsi..Tudomasom szerint az nem megvaltoztathato. |
|
Aktív
|
Akkor az ndulási hang sem kapcsolható ki (hogy ne a némitő gombot kelljen használni)? |
|
Aktív
|
Akkor az indulási hang sem kapcsolható ki (hogy ne a némitő gombot kelljen használni)? |
|
Aktív
|
Bocsánat, véletlen ment kétszer. :D |
|
Aktív
|
andrv1d - 2008. augusztus 20. @ 22:18
Ha nem a háttérképre gondolsz akkor a Loginox, de volt vmi más is csak nem találom :o)
Ajánlom ezt a fórumot itt sok csicsamicsás dolgot megtalálsz, linkeket is:
|
|
Aktív
|
Csak a hangváltoztatás miatt volt nehézkes? Akkor azt nem ajánlod? :)
|
|
Aktív
|
@ andrv1d: de meg lehet, Terminal segítségével. ki is kerestem. így:
cd /System/Library/CoreServices
értelem szerűen, ha a “behelyezendő” képünk teszem azt a józsi.jpg a béla/pictures mappában, akkor az alsó sor: sudo cp /users/béla/pictures/józsi.jpg DefaultDesktop.jpg SZERK.: a chime-ról leginkább annyit, hogy az Intel-esek elég rapszodikusak ilyen téren, azaz néha szól néha nem, ha letiltod (több géppel is ez a tapasztalatom). egy tipp ehhez: ha kikapcsolás előtt mute-olod a gépet (leveszed a hangerőt), akkor elméletileg nem szól következőleg. nem teszteld, magam is csak olvsatam, de könnyen utána lehet járni. |
|
Aktív
|
andrv1d - 2008. augusztus 20. @ 22:42
Nem mondom, h nem ajánlom, próbáld ki, csak nekem nem jött be. Egy próbát megér…
Na a másik ilyen login kép/miegymás csere progi a Visage Login volt, az kicsit többet is tud, de nem sokkal :o) |
|
Aktív
|
ööö, a hely megvan ahol a default kép van. innentől tudnál lámanyelven fogalmazni? :D |
|
Macőrült
|
andrv1d - 2008. augusztus 20. @ 22:18
Többek között a Desktop2Login program való erre. Freeware.
|
|
Aktív
|
Fú köszönöm, ez igazán jól hangzik! :D |
|
Aktív
|
petnekiabel - 2008. augusztus 20. @ 23:11andrv1d - 2008. augusztus 20. @ 22:18 ez új nekem. parancsolj, kolléga mutatott egy egyszerűbb utat :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 246
|
Kb 3.jara fagyott le a macbook pro-m. nem orulok neki:( most igy:
ez mi a fukke? latott mar valaki ilyet? sleep-bol kelt fel igy..igazabol nem is fagyott le, megnyomtam roviden a kikapcsot + entert igy szepen leallt, majd ujra bekapcsoltam ( a kep vegig ilyen volt). Aztan persze jo volt amikor bekapcsoltam de miert tortenik ilyen?
koszi. ps. 14 ora utan masnak is nagyon melegszik a cucc? Meg a billentyuk is |
|
Veterán
Bejegyzések: 1213
|
Csak ismétlem önmagam :
|
|
Macőrült
|
wobbler - 2008. augusztus 21. @ 05:09 Emlékeim szerint egy Leopard telepítőről bebootolva Disk Utilityből megoldható a nem destruktív visszaolvasztás. Tiger alatt asszem csak parancssorból tudja a diskutil. |
Összes oldal: 243
|
||||||||||
| « Külföldi munka ? | nem tud valaki... » |

Hali.
Hogan lehet osx alól linux partíciót írni olvasni?
kunyi