|
Törzsvendég
Bejegyzések: 690
|
Mxtenk - 2008. július 31. @ 10:45 Nem lehet, hogy be van állítva, hogy x idő után bontsa a kapcsolatot? Network preferences-ben nézz körül. |
|
Aktív
Bejegyzések: 45
|
Megnéztem de semmit nem találtam csak a sima dolgokat. Én is erre gondoltam hisz ezt teszi. Nem is értem, hogy mi értelme van a kapcsolat bontásának. (régi modemes adatforgalom után fizetős korszak még nálunk is nagyon régen volt nemhogy máshol). |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2192
|
PPP options… gomb mögött van. |
|
Aktív
Bejegyzések: 449
|
♤Gergely♤ (ex MacEtlen) - 2008. július 31. @ 08:28idioty - 2008. július 31. @ 08:24 lehet megvan a probléma: mivel a default rss olvasó nálam a netnewswire, ezért mikor megnyitom safariban a linket, az átadja a netnewswire-nak rosszul… tehát mikor megnézem az infot netnewswire-ban, akkor http://-el kezdődik, és nem feed://-el, csak átírtam feed-re, és mintha már letöltött volna két új rss hírt! |
|
Aktív
Bejegyzések: 25
|
VLC playeren kívül milyen lejátszót ajánlotok OS X-re? Meggyűlt a baja a feliratokkal. |
|
bM Függő
Bejegyzések: 5629
|
giant - 2008. július 31. @ 13:14 VLC + jó feliratok. Mi a probléma? |
|
bM Függő
Bejegyzések: 5743
|
MPlayer + jo feliratok:) |
|
Aktív
Bejegyzések: 25
|
MPlayer nem vitte, VLC pedig állandóan hibát írt ki. Windowsos gépen nézem és ott jó, nem a felirattal van a baj. |
|
Aktív
Bejegyzések: 107
|
Sziasztok itt lenne egy azonnali kérdés :) Bootcamp- el visszaolvasztottam az XP partíciómat sima Mac HD -be. Írta is hogy 110 Gb lesz az összes a mostani 80 helyett ugyanis 30 -at kapott az xp anno. Meg is történt, látja is a 110 -et, de ebből kb 10 GB -al kevesebb a szabad terület mint reméltem. És kb olyan 10-15 gb adat lehetett az xp is a gamékkal amik fent voltak. Létezik hogy azt a területet amennyi windows -os adatom volt most nekem nem látja szabadnak, ez valami hiba lenne, vagy csak menet közben elszámoltam magam, és még 10 gb adatot raktam a gépemre amit most nem tudok hogy mi. Hogyan tudnám leellenőrizni a dolgot szerintetek? Lehet én tévedek, de jó lenne biztire menni. Köszi előre is aki tud segíteni something… |
|
Aktív
|
Még egy kis info a helyvesztésemhez, a macintosh hd -t összeadva ezt kapom:
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2033
|
A rendszernek vannak rejtett könyvtárai is. Tudomásom szertin van pl. egy hibernációs fájlod, ami a RAM méretével megegyezik (2,5 GB nálad), meg a virtuális memória fájlok… van egy WhatSize nevű program, ami szépen megmutatja, mi mekkora. Ennek a régebbi verziója nem volt fizetős, el tudom küldeni emailben, ha érdekel. |
|
Aktív
|
Köszi petnekiabel. Hát ha így van ahogy mondod, akkor meg is lesz a sok hiányzó GB :) De a progit elküldheted ha gondolod. A mail címem PM -ben ment. Köszi |
|
Aktív
|
Na megcsináltam a progival a mac HD vizsgálatát és az eredmény még viccesebb :) A progi is azt írja, hogy 111 GB -ból 48,5 Gb haszált, de a részösszegek amiket mutat az egyes mappákra az csak 39,6 Gb tehát még kevesebb mint az előbb. Bizti valami rejtett file -ok lesznek, rendszerfile -ok, vagy ilyesmi. Csak bosszantó hogy nem látok 10 GB -ot sehol. Egyéb ötlet valakitől? |
|
Aktív
|
Na ezt az érdekességet vettem a progiban észre:
|
|
bM Függő
|
giant - 2008. július 31. @ 15:24 Csomagold össze (pl. zip) a feliratot és dobd át. Kíváncsi vagyok.
|
|
bM Függő
|
micless - 2008. július 31. @ 18:10 Nézz a vincsire a Disk Utility-val! Segítség:
Ha a pratíciók összege és a kapacitás nagyon távol áll egymástól, akkor nem sikerült a visszaolvasztás. Tartok tőle, hogy ebben az esetben csak a teljes formázás segíthet. |
|
Aktív
|
Köszi Bachman ott egyezik a két adat. Ott is ugyanaz a helyzet, 48,5GB -ot lát foglaltnak. Na midegy nem foglalkozok a dologgal tovább. Normális hogy a bootcamp -es partíció visszaolvasztás 2 másodpercig tartott? Ennyi idő elég? |
|
Aktív
Bejegyzések: 423
|
Hali!
|
|
bM Függő
|
laximus - 2008. augusztus 01. @ 12:45 Tiger alatt a listanézet ilyen de nem mindig. Bug.
szerk.:
|
|
Aktív
|
bakker nem akarok ezzel jönni, de a windows szépen megcsinálja… akkor várhatunk a javításra...ha egyáltalán tudnak a bugról az applenél |
|
Aktív
|
laximus - 2008. augusztus 01. @ 13:10 Szerintem ez nem bug, szerintem direkt így működik. Próbáld ki az Alma + Fel nyillal visszalépni az előző mappába, az alma + le gomb pedig belép (vagy megnyitja) a kiválasztott mappát/fájlt. Én is így lépkedek inkább. |
|
Aktív
Bejegyzések: 93
|
Eehh… alap kerdes.
KOSZI! FTP anyagokhoz szeretnek gyartani html oldalt es arra kellene barmi megoldas. Lehetoleg automatikus. |
|
Aktív
Bejegyzések: 64
|
Sziasztok! Tudna vki ajánlani egy progit MBP-ra amivel avit tudok lejátszani, és a feliratot is pl. (srt) is megjeleníti? Köszi |
|
Aktív
|
VLC a barátod. :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 64
|
kösz ScoTTT! éppen most akartam uezt tudatni azoknak akiknek hasonló a problémájuk |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2033
|
ScoTTT - 2008. augusztus 01. @ 23:00
>
|
|
bM Függő
|
petnekiabel - 2008. augusztus 01. @ 23:51ScoTTT - 2008. augusztus 01. @ 23:00
man pmset > ~/Desktop/result.txt
PMSET(1) BSD General Commands Manual PMSET(1)
NNAAMMEE
SSYYNNOOPPSSIISS
:DD:DD |
|
Aktív
|
Igen, eddig eljutottam en is, de
Ha mar itt tartunk hogyan tudok csillagot gepelni egy-ket billentyu leutesevel? |
|
Aktív
Bejegyzések: 20
|
* = alt shift kérdőjel (magyar bill) |
|
Aktív
|
WOW.. nagyon ugyi vagyok.. eppen 00:00-kor sikerult hozzaszolnom…
|
|
Aktív
|
DANKE! Ezt a junixosnyócbillentyű kombinációtömeget sosem foom mexokni szerintem. :) |
|
bM Függő
|
ScoTTT - 2008. augusztus 02. @ 00:00 Hibás karaktert használsz plusz nem adtad meg a (leendő) file elérési útját:
ls > ~/Desktop/file.txt
> és nem › |
|
bM Függő
|
ScoTTT - 2008. augusztus 02. @ 00:10
Option (Alt) + 5 = <
Hungarian Pro kiosztás esetén. |
|
Aktív
|
idioty - 2008. augusztus 01. @ 21:09laximus - 2008. augusztus 01. @ 13:10bakker jéééé, télleg ez dejóóóó ezentúl én is így használom idioty kösz a tippet te nem is lehecc idioty hehehe de azért jó lenne, ha egér klikkre is MÚÚKODJ lenne =))) |
|
Aktív
|
ÁÚÚÚÚÚÚÁÚÚÚÚÚÁÁÚÚÚÚÚÚ
Na ez fájt!
Köcce! ps: jó az Applescript alap összefoglalód. |
|
Aktív
|
“fn + p"-vel könnyebb szerintem előhozni a *-ot, magyar kiosztás esetén, angolnál “shift + 8”
De szerintem egyszerűbb, ha System Prefereneces -> International -> Input Menu fülön bekapcsolod a Keyboard Viewert funkciót, majd (persze ha megjelenik neked a felső jobb oldali menüsorban a nyelvválasztás), akkor a felső jobb oldali menüsorban a nyelv kiválasztásánál lesz Show Keyboard Viewer, és ez megmutatja, hogy milen billentyű lenyomásakos milyen karakter lesz. |
|
Aktív
Bejegyzések: 1
|
Sziasztok! Van egy MacBook gépen, és mivel már nem mai darab, elég retkes szegény. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami különleges kütyü amivel takarítani kell a billentyűzetet meg magát a borítást, vagy símán szappanos víz is megfelel arra a célra, hogy a szürkés-fekete színből visszanyerjem az eredeti fehéret. Előre is köszönöm válaszotok!
Üdv.:
|
|
bM Függő
|
Ablaktisztító is megteszi ha nem a gépre hanem egy szöszmentes rongyra fújod. |
|
Aktív
|
SYSLOGD téma. Az utobbi idoben egyre tobbet jelenik meg a syslogd 90% folotti CPU hasznalati igennyel, ami annyira nem zavarna, de meriti az akksit, porgeti a ventillatorokat, amitol zajos lesz a gep es vegul leegeti a szort a labamrol. Szoval rakerestem a neten es kiadtam egy Sudo parancsot, aminek eredmenyekeppen ELVILEG a logolas abbamarad. Kikapcsoltam a Time Machine-t is. Mit lehet meg tenni ez ugyben esetleg? Tovabbra is fennall a hibajelenseg restart es a fentiek beveteset kovetoen. Ha siman lelovom a process-t azonnal visszajon. Marhara ideesit, foleg a zaj. Any idea? |
|
bM Függő
|
Nézd meg a Log file-okat, hátha van benne információ, miért pörög a process. |
|
Aktív
|
Nezegetem, de azon kivul, hogy a pannonos mobile connect file open errorozik szinte folyamatosan(30 secenkent), nem talalok mast. Ez lenne az ok?
Mit kell latnom? |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 621
|
Sziasztok! Nem mac-es kérdés, de azért bátor vagyok és megkérdem! Egy ismerősöm vett egy Asus eee PC 4G jelzésszámú csodalaptopot 66ezer forintért. Ami érdekes benne, hogy 7”, 0,92kg, 512ram, és 4 gigás vinyó, nem véletlen nem írtam hogy nincs benne optikai meghajtó, mert hisz tényleg nincs. Az ismerősöm megbízott, hogy rakjak rá neki egy Op rendszert és mivel nőről van szó, természetesnek találtam, hogy Windows lesz a vége....szóval az a kérdés hogy ugyan hogy rakjak fel rá Xp-t ha még CD-olvasó sincs a gépben? Bootoljak be USBről? Vagy csatlakoztassak hozzá egy USB CD-olvasót, vagy külső vinyót? szerencsére még nem láttam az gépet...ne napok kérdése és itt lesz.... |
|
Aktív
Bejegyzések: 114
|
help pliz
probalgattam az ntfs kulso vinyot olvashatova tenni (paragonnal), disk utilityben verify, majd repair
de vindozon nem latja a pc laptop, fel sem bir csatolodni help pliz!!!! SOS!! |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 621
|
dr.gonzo - 2008. augusztus 02. @ 18:19 nekem egy 500gigsá WD-m van azt sem látta az asztali PC, de nem érdekelt mert nem használom...viszont most várom a válaszokat erre én is. |
|
Aktív
|
Azt hiszem ez hirtelen segitett a syslogd probleman. Angolt nehezen ertoknek az utolso Sudo parancsot kell begepelni es kesz. :) http://www.windley.com/archives/2008/04/runaway_daemons_in_os_x.shtml |
|
Aktív
|
Hat tevedtem.. ugyanaz a problema… kilovom az alkalmazasokat, megis fut, mint allat. A logban meg nem talalom az okat. A korabbi mobileconnect.app most nem fut. Probaltam mindent kiloni, megis fogyaszt, de nagyon..... iszony. Raadasul a neten talaltam javaslatok egyike sem mukodik. :(
A hiba megtalalhato Tigerben es Leopardban is. A legtobb forumos hozzaszolasban a kerdesekre nem kapott valaszt a kerdezo, tehat halott topikokat talaltam. Nagyreszt. :(
|
|
bM Függő
|
Volt akinek valamilyen külső periféria miatt boondult meg a gépe. A tiédre mi van csatlakoztatva? Ennek az elejét másold ide, hátha: /Library/Logs/Console/501/console.log |
|
Aktív
Bejegyzések: 1
|
Sziasztok ! Most töltöm a leopárdot, mert meguntam a winfost… Ma 6x tettem újra a gépet :( Botrány… Az lenne a kérdésem, hogy ilyen gépre megéri feltenni a leo-t ?
|
Összes oldal: 185
|
||||||||||
| « Külföldi munka ? | nem tud valaki... » |
Hello mindenkinek
Egy érdekes jelenség. Nyugodtan netezek a macen mikor hirtelen rákérdez, hogy szeretném-e tartani a kapcsolatot vagy bontom. Ez bármilyen élethelyzetben produkálja, ha olvasom a hireket ha aktívan kattingatok vagy ha éppen letötöltök. Mi a megoldás? Előre is köszi