|
Aktív
Bejegyzések: 142
|
http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewreply/511478/ nem jött válasz rá.. ezek szerint nincs sok pro itt! :)
|
|
Aktív
|
Nem tudom mi a gond a hozzáállással? Talán csak az a gond - most mélyen magamba nézek -, hogy viszonylag hamar türelmetlen lettem. De ehhez hozzájárul,hogy féltem,hogy minél hátrébb kerül a kérdésem,annál kisebb az esély rá,hogy választ kapjak rá. :( Ha erre már válaszoltál, akkor azt is jelzi,hogy olvastad a kérdésem. Azaz nem tudsz segíteni,de beszólsz. Ez jobb hozzáállás? :) Szerintem teljesen helyénvaló volt az állításom. Semmi bajom nincs a topiccal, se veled .™ , és nagyon jó,hogy segítenek páran a kezdőknek. Ez becsülendő, én is ezt csinálom az élet más területein. (inkább win-el kapcsolatos kérdésekben) |
|
Aktív
|
Köszönöm a válaszod!
|
|
Aktív
Bejegyzések: 4
|
Mostanában elgondolkodtam azon, hogy blogot írok, csakhogy a blogokhoz annyit értek, hogy már lolvastam. Ismertek valamilyen “szamárvezetőt”, ami felhomályosítana a kezdő lépésekben? Ja, még annyi, hogy nem szeretnék blog.hu meg hasonló közösségi blogot, hanem ha megoldható, akkor a saját gépemről futtatnám. Azt hiszem a rapidweavert használnám. Vagy azzal is megoldható, hogy pl. a blog.hu írjam a postjaimat? Egyelőre ennyi. Ha valaki válaszol, azt megköszönöm. |
|
Aktív
Bejegyzések: 89
|
Sziasztok!
|
|
Aktív
Bejegyzések: 3
|
hali pls vki segitsen mert még viszonylag kezdő mac-es vagyok. Nem tok másolni fájlt usb-s vinyóra mert kiirja a finder hogy: cannot be modified. Disk orderrel sem tudom sajna. Vki irja meg pls mit tegyek. kösz. vagy ide vagy ha lehet a mail cimemre: |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 793
|
Mire van formázva a lemez? Ha NTFS akkor a Mac csak olvasni tudja alapból. |
|
Aktív
|
NTFS-re van formázva igen, ezt nem tudtam |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 793
|
Akkor két megoldás van:
Ezekkel lehet írni is azután az NTFS partíciót. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2115
|
Schmidt05 - 2008. július 28. @ 19:51
Plasztik József épp erről referál méltán népszerű blogjában:
|
|
Aktív
|
köszi a segitséget innetől már talán boldodulok THX |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 769
|
Hello! Kerestem, de nem találtam semmit, ez biztos az én hibám.
A kérdésem annyi, hogy reggel, mikor elmegyek itthonról kikapcsolom az iMac-et, majd mikor hazajövök, nyomok egy ESC-et és rögtön bejön a bejelentkezési oldal, tehát időközben felébredt, majd újra elaludt. Tuti nem piszkálja senki, nem értem, hogy kikapcsolt állapotból hogy ébredhet fel. Energy Saver-ben nincs beállítva jó reggelt.
Köszönöm. |
|
bM Függő
Bejegyzések: 6592
|
Atuckyka - 2008. július 28. @ 22:21 Próbáld meg egy másik dugaljban a masinát. Ha ott is ébred, érdemes egy szünetmentes tápegységet beiktatni a gép és a konnektor közé. Tudom, paradox egy kicsit, miszerint a szünetmentes tápegységtől marad kikapcsolva a gép de volt, akinek ez oldotta meg a hasonló problémáját. Amit még feltétlen kipróbálnék: 1: Terminal-ba írd be az alábbi parancsot, majd az eredményt másold ide. pmset -g disk 2: Zavarszűrős elosztót a Mac és a dugalj közé amennyiben a fenti parancs után nem ír olyat, amit nem kellene. |
|
Törzsvendég
|
AC Power:
Terminal ezt írta ki. Szünetmentes tápom van. Az még hagyján, ha altatásból felébred, de kikapcsolt állapotból hogy tud??? |
|
bM Függő
|
Öööööööö, szünetmentes nélkül? Esetleg egy PRAM Reset? |
|
Aktív
Bejegyzések: 56
|
Készítettem egy Wlanos alhálót a create networkkel. De az internetet nem továbbítja :(
Tesztelnem kéne egy PDA wlanját....
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1600
|
nekem a terminálos rész nem sokat mond, bár vmit értek belőle, de… nézd meg a következőt: System Preferences/Energy Saver/Schedule/Start up wake itt be van vmi állítva, mert ha igen, akkor abban az időpontban bekapcsol a géped. |
|
Törzsvendég
|
Neo19 - 2008. július 29. @ 07:37
Igen, erre én is gondoltam, de nincs beállítva ébresztő.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 27
|
gyerekek, mondja már el nekem valaki, hogy hogyan érhetem el, hogy egyes oldalak rss értesítői megjelenjenek a mail-ben az apple hot news mellett? Soha életemben nem csináltam még rsst, úgyhogy azt hittem, elég ha a kiszemelt oldalon kattintok az rss ikonra, de nem történt semmi. Ennyire azért nem automatikus? |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 704
|
nincs időm tovább keresgélni, mondja már meg vki plz, h miként tudom leállítani az állandó bill.kiosztás átváltogatást? (10.5.4) régebben volt vmi “try to match...” opció, amit kiiktattam, akkor nem váltogatott át magyarról us-re, de most nem jövök rá, h mitől van, viszont szétb@sz az ideg már. köszi előre is. |
|
Aktív
|
Sziasztok!
|
|
bM Függő
|
Pápai Tamás - 2008. július 29. @ 11:45 Az RSS linket kell megadni a programban, gondolom valami + gombbra kattintva. Konkrétan nem tudom, mert én a NetNewsWire programot használom. priby - 2008. július 29. @ 12:05 Ha a Hungarian Pro nem hozza a kívánt eredményt (erről is elugrál), megpróbálhatod a KBSwitch programot, hátha. |
|
Macőrült
|
HadUr - 2008. július 29. @ 12:09
Tofu!
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 704
|
Bachman - 2008. július 29. @ 12:38 köszi. másik gépen a sima hungarian + msz7799@ megy szépen, “ugrándozás” nélkül… nem értem, h ezen miért b*szakszik… |
|
Aktív
|
petnekiabel - 2008. július 29. @ 13:41HadUr - 2008. július 29. @ 12:09Sziasztok! Koszonom petnekiabel, zsir !! |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 664
|
Sziasztok! Haverom vett egz MacBookot és rá szeretnénk rakni a Leo-t az én régebbi MacBookom-ra, de nem engedi a gép...azt írja hogy nem lehet installálni. Szerintetek mi lehet a gond?? |
|
Aktív
Bejegyzések: 10
|
Sziasztok! Kérdésem az lenne, h h tudok word dokumentumot pdf-be konvertálni? Előre is köszi! |
|
Aktív
Bejegyzések: 16
|
Tudnátok abban segíteni, hogy hol tudom iMovie-ban beállítani, azt hogy ha egy project-et share-elek, akkor azt a külső vinyómra tegye meg, így goyrsítva a folyamatot (hogy ne ugyanazon a drive-on kelljen olvasnia és írnia is egyszerre)? Köszönöm előre is a válaszokat. |
|
Macőrült
|
zsebibabi - 2008. július 29. @ 21:24
Mac OS X alatt? File menü Print parancsa, ott a bal alsó sarokban PDF gomb és Save As PDF...!
|
|
Aktív
Bejegyzések: 10
|
Ez gyors volt, köszi! =∗) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 812
|
Pár perces esemény:
Van valakinek valami tippje, hogy mi ez a jelenség, és mi lehet a megoldás? |
|
bM Függő
|
losodavid - 2008. július 29. @ 20:32 A géphez adott telepítőlemezről csak arra a típusú gépre lehet installálni azt a rendszert. Target Disk Mode marad alternatív megoldásként. |
|
Aktív
Bejegyzések: 26
|
Sziasztok Problemam a kovetkezo: egy x jelent meg az aksi telitettseget jelzo ikonban es a tolto vege zolden eg, tehat, hogy fel van toltve, ami nem realis mivel nemreg meg egy ora volt a feltoltesig es ez ot percre ra jelent meg. Otlet? Gond van vagy hagyjam a fenebe?
Udv
|
|
Aktív
Bejegyzések: 428
|
az akksid nem kapcsolodik vagy elromlott |
|
Macőrült
|
sandor.haaz - 2008. július 30. @ 00:09
Ezt olvasd át:
De valszeg szerviztéma. Kérdezz rá akkor is a garanciális szerviznél, ha már az egy éved eltelt, hátha erre vonatkozik valamilyen kiterjesztés. |
|
Macőrült
|
atomtenger - 2008. július 29. @ 21:45
Akku ki, SMC reset megpróbál:
|
|
Aktív
Bejegyzések: 260
|
atomtenger - 2008. július 29. @ 21:45 Ott rontottad el hogy miután töltőre raktad, és újraéledt, nem vártad meg míg újra elalszik. Azután kellett volna felnyitni. Amit ilyenkor nem csinálnék hogy külső moncsit dugok rá, mert az amúgyis összezavarja. Tehát amit tehetsz hogy kikapcsgombbal újraindítod, és rendbe lesz. Tanács: csak akkor nyisd fel amikor “szuszog” a lámpa. Ha megzavarod elalvás közben, nyűgös lesz, és morcos. (-: |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 540
|
Bachman - 2008. július 29. @ 12:38Pápai Tamás - 2008. július 29. @ 11:45gyerekek, mondja már el nekem valaki, hogy hogyan érhetem el, hogy egyes oldalak rss értesítői megjelenjenek a mail-ben az apple hot news mellett? Én is azt a programot használom, és nagyon fantasztikus! Viszont miért van az, hogy két fontos rss hírt nem frissít? Amikor rányomok a frissítésre, kiírja, hogy öt oldalt frissít, pedig hét van. Hiába törlöm, adom meg újra a linket, akkor hirtelen lefrissíti, majd utánna megint nem tölti az új híreket. Viszont mikor csak azt az egy rss-t akartam frissíteni, akkor 2007 novemberi híreket hozozz fel, és azután semmit sem. Ötlet? |
|
Törzsvendég
|
Még egy kérdés:
|
|
Aktív
Bejegyzések: 60
|
Sziasztok! Hogyan tudok mp4 fájlból a mp3-at kreálni? Természetesen csak a zene kellene a videóból. Előre is köszönöm! |
|
Aktív
Bejegyzések: 2
|
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni,teljesen kezdőként: van egy pár filmem az imac-emen rar formátumokban, az egyiknél az első rart ki is csomagoltam- ez volt az ISO kiterjesztésű, és itt elakadtam… Próbáltam hozzá letölteni programot,de annyira kezdő vagyok, sztem rossz helyen keresgéltem,meg nem is az erre megfelelőt sikerült leszedni,mert nem történt semmi… |
|
bM Függő
|
idioty - 2008. július 30. @ 06:37 Melyik ez a kettő? idioty - 2008. július 30. @ 06:40 A szoftvergyártók néha a verziószámokon is szoktak szőrözni (pl. 3.4.5 <-> 3.4.6). Szerintem nem legális, ugyanis nem azt használod amit megvettél. Az update már csak ilyen… jamie - 2008. július 30. @ 20:04 Elvieg az MPEG Streamclip-el (is) meg lehet csinálni. constantin - 2008. július 30. @ 22:02 Ha csak egy programot letöltesz, attól még nem történik semmi. Az ISO-t a rendszer is kezeli alapból, csak kétszer rá kell kattintani (az asztalon fog megjelenni az új lemezkép ikonja). Ha a duplakattintás nem működne, akkor jobb-klikk az ISO-ra és a felugró menüben: Open With -> DiskImageMounter |
|
Macőrült
Bejegyzések: 4328
|
idioty - 2008. július 30. @ 06:40 Ha megvan, akkor minek letolteni? Ha ennel nem jottel ra, hogy hogyan kell clean install-t csinalni, akkor a masikon ra fogsz jonni? |
|
Aktív
Bejegyzések: 2
|
Köszönöm, sikerült, kirakta rögtön az asztalra.
|
|
Törzsvendég
|
Ha jól értem, akkor DVD-t akarsz megnézni. A legtöbb DVD film Audio mappájában nincs külön hang, szóval emiatt ne aggódj. Ha megjelent az asztalon a cd képe, akkor indítsd el az Application mappából a DVD Plazer nevű programot, és elvileg az felismeri magától, hogy egy képfájl meg van nyitva, és lejátsza magától a DVD-t, ha ennél is szét van esve a kép, akkor valószínű a letöltéssel van a gond!
Alex91: frissítést vettem meg, amivel nem lehet clean installt csinélni. Ahhoz, hogy feltegyem a Leo-t, ahhoz először fel kell tennem a Tigert, és arról tudom upgradelni a leo-t, ezért kérdeztem a dolgot.
Ja és Bachman, a két link Demonoidos link lenne, azaz:
csak nem tudom, hogy neked meg fog-e jelenni, ha nem vagy oda regisztrálva… :) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 825
|
idioty - 2008. július 31. @ 07:24 ez a két link nálam sem frissül, szerintem globalitty problem lesz |
|
Aktív
Bejegyzések: 60
|
Elvieg az MPEG Streamclip-el (is) meg lehet csinálni. Bachmann! Köszi, megpróbálom- |
|
Aktív
Bejegyzések: 51
|
Hello mindenkinek Egy érdekes jelenség. Nyugodtan netezek a macen mikor hirtelen rákérdez, hogy szeretném-e tartani a kapcsolatot vagy bontom. Ez bármilyen élethelyzetben produkálja, ha olvasom a hireket ha aktívan kattingatok vagy ha éppen letötöltök. Mi a megoldás? Előre is köszi |
Összes oldal: 243
|
||||||||||
| « Külföldi munka ? | nem tud valaki... » |

Ott nem tudod beallitani a Default alkalmazast!
Get Info a fajlrol, ott kivalasztod melyik programmal szeretned inditani azt, majd alatta Change all gomb.