|
Törzsvendég
Bejegyzések: 812
|
|
|
Aktív
Bejegyzések: 39
|
Esetleg a jobb alsó sarokban az image size? |
|
Törzsvendég
|
fotóháber - 2008. július 25. @ 06:48 Minek a jobb alsó sarkában? Csak mert sehol nem látok ilyet, a Mail ablakainál meg semmi nincs a jobb alsó sarokban. Lécci kicsit pontosabban. |
|
Aktív
Bejegyzések: 45
|
SZiasztok!
Felmerült 1 új probléma…
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2331
|
Nincs kijelölve boot-lemez (syspref -> startup disk). |
|
Aktív
Bejegyzések: 44
|
hello
|
|
Aktív
Bejegyzések: 43
|
24"-os iMac kijelzőjét ki lehet valahogy kapcsolni vagy mindig meg kell várnom a Sleep idejét? Csak azért kérdezem, mert estére mindig bekapcsolva hagyom a gépet, és ilyenkor legkevesebb egy percet ugye várnom kell, míg a kijelző elalszik, viszont napközben amikor olvasok, akkor meg kevés az 1 perc és állandóan állítgatnom kell. Valami ötlet? A bekapcsoló gombot még nem próbáltam, mivel éppen Time Machine-oztam nem akartam, hogy véletlenül kikapcoljam vele a gépet:) |
|
Törzsvendég
|
Nekem pl be van állítva jobb felső sarokba húzott egérre a képernyővédő, ez megoldja általában az ilyen gondot, ha nem akarom kikapcsolni a gépet, csak elsötétíteni a képernyőt/lockolni a gépet h ne férjen bárki hozzá. |
|
bM Függő
Bejegyzések: 6598
|
atomtenger - 2008. július 25. @ 08:30 Az új üzenet ablakában, amikor beledobod a képet. Horváth Patrik - 2008. július 25. @ 12:33 Dockables-t keresd, azon belül pedig a Sleep Display nevű miniprogramot. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2115
|
Control-Shift-Eject is kikapcsolja a monitort nálam. |
|
Aktív
Bejegyzések: 43
|
köszi, ezt nem is tudtam:) |
|
Aktív
Bejegyzések: 50
|
eckergabor - 2008. július 25. @ 09:50
Az UnrarX-szel szinte biztos, talán a rarexpander és az unarchiver is tudja.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 746
|
tamasdragon - 2008. július 24. @ 12:04 Ez nem xp, pont a jó memóriakezeléséről híres az OSX. Vagyis egy gombot sem kell nyomnod, az aktuális munkafolymatra lesz kihegyezve a cerkád… semmivel sem lesz gyorsabb a renderelés, ha lekapcsolod a BT-t mondjuk. |
|
Aktív
Bejegyzések: 7
|
sziasztok, bocsi de sajna kezdő vagyok a leopardban.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 857
|
-törölve- |
|
Törzsvendég
|
istracsk - 2008. július 25. @ 20:13 Katt a dock-on lévő Finder ikonra (első ikon), majd az ott megjelenő Downloads mappát egyszerűen húzd le a dock-ra. |
|
Aktív
Bejegyzések: 16
|
Tudnátok segíteni; most éppen az iChat-tel szorultam meg. Nem értem: ha elindítom az iChat-et, akkor csak a Bonjour accountomat hozza fel. Persze @me.com accountom eddig még nem volt úgyhogy azt nem is tudja felhozni. Most viszont már csináltam magamnak @me.com account-ot, viszont nem tudok az iChat-ben iChat-es accountot létrehozni magamnak. Nem értem a rendszert!!! Help pls! |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 793
|
iChat > Preferences > Account > bal alsó sarok + jel > Típusnál MobileMe alá a felhasználói név és jelszó |
|
Aktív
|
Köszönöm; ez sikerült, de mi ez az AIM? |
|
Törzsvendég
|
Derrick - 2008. július 25. @ 21:14 AOL Instant Messenger. Amcsik nagyon szeretik valamiért. |
|
Aktív
|
akkor az apple-nek az iChat nem is saját skype-szerű platformja, hanem az AIM-on futó vendégalkalmazás? |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 793
|
Gyakorlatilag igen, az iChat is egy egyszerű AOL kliensként kezdte az életét, az Apple gyakorlatilag alkalmazott egy meglévő sztenderdet, egyszerűbb és költséghatékonyabb volt. |
|
Törzsvendég
|
Kompatibilis MobileMe-vel, .Mac-kel, AIM-mel, Jabber-rel és GTalk-kal, de nem minden feature fog menni AIM-et használókkal. (pl. ha jól tudom screen sharing vagy iChat theatre) |
|
Aktív
Bejegyzések: 6
|
Hello! A firefoxom mostanában elég gyakran “lefagy”, csak force quit-tel tudok kilépni, ha pedig visszalépek restore session-nel, akkor gyakran újra ugyanez van, letöltöttem a legfrissebb változatot, nem változott a helyzet. Mit csaináljak azon kívűl, hogy használjak Safarit? :D |
|
bM Függő
Bejegyzések: 6442
|
torolj minden FF beallitast |
|
Törzsvendég
|
kemeng - 2008. július 26. @ 00:23
A FF itt tárol cuccokat (AppZapper szerint):
a “~” jel a Home mappádat jelenti |
|
Törzsvendég
|
Egyre gyakrabban lép ki mindenféle program. Eleinte csak a Safari csinálta bizonyos időközönként, de mostanra már szinte minden programmal előfordult legalább egyszer, hogy figyelmeztetés nélkül csak úgy kilép. Illetve az F1-12 billentyűkre programozott funkciókat is rendszeresen elfelejti a gép. Beállítom, működik egy darabig, aztán egyszer csak megint nem működik. (Leot használok MBP-n) |
|
Aktív
Bejegyzések: 73
|
Mcefo - 2008. július 25. @ 19:09tamasdragon - 2008. július 24. @ 12:04Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy macen hogyan lehet különböző hardverprofilokat létrehozni? XP alatt nagyon hasznos dolog, hogy különböző munkákhoz különböző profil, így sok erőforrást is tudok spórolni.
Ez mind szép, de amíg a cég (digidesign) is azt javasolja, hogy kapcsoljuk ki, mert lehetnek problémák, addig én inkább kikapcsolom. Na jó, puding meg a próbája az evés alapon próba. Azért köszi.
|
|
bM Függő
|
atomtenger - 2008. július 26. @ 08:02 Rendszerkarbantartásokon túlvagy? |
|
Aktív
Bejegyzések: 142
|
Letöltöttem az új firefox-ot,és azóta egy java-s póker oldal nem megy! Megkérdezi a felugró, új ablak, hogy megbízom-e az oldalban, és utána a firefox meghal! Elötte szépen ment a 2-es firefox-al, és safari-val is! Azóta a safari is megmakacsolja magát. Gondolom valami java-s cuccot rakott fel az új firefox, de nemtudom a Software updates-ban a java-t frissiteni, vagy javítani,mert nincs a listában. (a telepítés elött,sem közben nem foglalkoztam java-val,nem telepítettem külön, biztos,hogy a firefox a hibás). köszi a tippeket előreis! :) |
|
Aktív
|
hello
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1428
|
eckergabor - 2008. július 26. @ 13:00 Kereseni nem, de hozzaadhatod a kivant radiokat a Library-hez. Alma+U, oda beirod a radio stream-jenek url-jet, es meg is vagy. |
|
Aktív
Bejegyzések: 128
|
1 gyors kérdésem volna, az iTunes 7.7 helyett a 7.5-öt akarom feltenni, de valószínűleg rosszul cserélme ki a 2-t… valaki egy szakszerű downgradet tudna írni erre? |
|
Aktív
|
Szeretnék dalokat másolni a régi podomról a gépre és onnan az újra.A javasolt programok azt kérik,hogy használjam a podot disk módban és akkor tudja olvasni,hogyan tudom ezt a disk módot elérni? |
|
Aktív
Bejegyzések: 15
|
abarth - 2008. július 04. @ 02:48
Nálam (10.4) az volt a probléma, hogy a win-ról költözéskor a cd-re felírtam néhány írásvédett fájlt és mappát is. A megoldás: a kérdéses mappákat és fájlokat kijelöltem, majd a “Get Info” (Alma + I) alatt írásvédetté tettem ezeket, újranyitottam a Finder ablakot, majd ismét “Get Info” és levettem róluk az írásvédelmet. Onnantól minden rendben zajlik.
|
|
Törzsvendég
|
Pierre a gall - 2008. július 26. @ 17:18
|
|
Aktív
Bejegyzések: 49
|
1) Axis wireless kamera használattal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? 2) Software update-n keresztül akarok frissítést letölteni, de “not enough disc space”...pedig bőven van. Tippek? |
|
Aktív
|
koszi
|
|
Törzsvendég
|
eckergabor - 2008. július 26. @ 19:08 Elvileg elmenti magától a Library Music részébe. |
|
Aktív
|
Bocsi, még1szer,hogy az esti baglyok is olvashasság: Letöltöttem az új firefox-ot,és azóta egy java-s póker oldal nem megy! (nem sokat játszom,de néha jóljönne) Megkérdezi a felugró, új ablak, hogy megbízom-e az oldalban, és utána a firefox meghal! Elötte szépen ment a 2-es firefox-al, és safari-val is! Azóta a safari is megmakacsolja magát. Gondolom valami java-s cuccot rakott fel az új firefox, de nemtudom a Software updates-ban a java-t frissiteni, vagy javítani,mert nincs a listában. (a telepítés elött,sem közben nem foglalkoztam java-val,nem telepítettem külön, biztos,hogy a firefox a hibás). köszi a tippeket előreis! :) |
|
Törzsvendég
|
Melyik oldalról van szó? Ha másnak sem jön be, akkor lehet, hogy nem megy FF3-mal. |
|
Aktív
|
safarival sem jön be… szerintem a java-val van a gond,csak nemtudom,h ezt hogy lehet megoldani.. rendesen törölni,és újrarakni… bwin.hu mellesleg |
|
Aktív
|
Köszönöm Péter ,sokat segítettél. |
|
Aktív
Bejegyzések: 1
|
Sziasztok! Az a problémám, hogy nem sikerül az outlookból az iphonra átvarázsolni a névjegyeket, és a naptárbejegyzéseket :( letöltöttem az ituns-t, de nem sikerül, sőt, ami már rajta volt az iphonon, az is törlődik szinkronizálás után…
tudnátok segíteni?
|
|
Aktív
Bejegyzések: 2
|
Lenne egy kérdésem, próbáltam sk rájönni, de nem ment, pedig 3 hónapos Mac múltam van már :) Szóval a .doc kiterjesztésű file-okat nem pages-ben nyitja meg default, hanem a Parallels Desktopon keresztül a win-es office. Hiába állítom be a finder-ben a choose aplication ablakban az “always open with"-et, azután is mindig azt akarja kinyitni. Engem meg untat, hogy mindig az open with… modulon keresztül kell megnyitnom a doc-okat… Thx! |
|
bM Függő
|
OpenEye - 2008. július 26. @ 14:02 Törlöd az alábbiakat:
/Applications/iTunes.app
Mindezekután mehet a telepítés. |
|
bM Függő
Bejegyzések: 6442
|
Hansen - 2008. július 23. @ 19:46 Shiira marad. |
Összes oldal: 243
|
||||||||||
| « Külföldi munka ? | nem tud valaki... » |

Úgy tűnik, hogy a Mail minden levélbe behúzott képet átméretez 320x200-es felbontásra, vagy ami ahhoz lekgözelebb áll képaránytól függően. Ez elég idegesítő, ha én ennél nagyobb felbontású képeket akarok küldözgetni, és fogalmam sincs, hogy hogy lehet ezt megváltoztatni.