|
Törzsvendég
Bejegyzések: 572
|
Talan “kemeng” volt, halvanyan nekem is remlik valami…
Mas.
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1630
|
gabor.szantai - 2008. május 08. @ 10:27
Ugyan wines géppel még nem használatam, de klikk a mackósajt Airport ikonra, Create Network..., ott nevet adsz neki, Require passwordot kipipálod, szerintem első körben 128 bit WEP legyen, sajnos erősebbet nem tud. Aztán a System Preferencesben be kell kapcsolni a File Sharinget, ha szükséges.
|
|
bM Függő
Bejegyzések: 5251
|
Nem nem en voltam, ha megvan akkor erdekel. MacPilot-ot, es a Diablotin-t ismerem csak. |
|
Aktív
Bejegyzések: 280
|
petnekiabel - 2008. május 08. @ 11:09gabor.szantai - 2008. május 08. @ 10:27 Szerintem is jobban jársz az UTP-vel, sőt, a FireWire még jobb lenne. |
|
Aktív
Bejegyzések: 81
|
azt meg lehet valahogy oldani, hogy attól függetlneül h a dock nincs auto hideon(vagyis mindig mutatja) teljes képernyőn nyissa meg mondjuk a bőngészőt? így pl safarinál nem kellenne minden megnyitaskor teljses képrenyőre húzni. caminonál viszont nem is engedi, tehát ameddid a dock felér, az lehet a maximális ablakméret…
|
|
Aktív
Bejegyzések: 60
|
|
|
Aktív
Bejegyzések: 4
|
sziasztok! a segitsegeteket szeretnem kerni. nehany honapja uj hard driveot kapott a macbook-om. miutan bekpcsoltam, lattam, hogy valamilyen oknal fogva hianyzik a photo booth a gepemrol.eleinte nem nagyon golalkoztam vele, de mikor utana neztem, nem tudtam sehonnan letolteni.jelenleg eleg sok dolog van mar az uj hard drive-on. hogyan tudnam a photo booth-ot ujra felrakni a gepemre?
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 993
|
arra van valami megoldas hogy milyen sorrendben jelenjenek meg fent a menubarban a jobb oldalon az ikonok? (airport, toltes, billentyu, ora, stb) |
|
bM Függő
|
mobbo - 2008. május 08. @ 18:25 A Command gomb lenyomasa kozben huzd egerrel. |
|
bM Függő
|
MasterPac - 2008. május 08. @ 13:09 Command+Options+D. Ez a kombinacio rejti el, illetve mutatja a Dockot. |
|
bM Függő
|
eccike - 2008. május 08. @ 17:27 Pacifist nevu programmal ki lehet vadaszni az install DVD-rol a tartalmat kulon kulon.
De feltettem neked ide is:
(A download felirtot keresd az ikon mellett jobbra) |
|
bM Függő
|
Bachman - 2008. május 08. @ 01:09
Lehet, hogy ez is eleg lesz:
|
|
Törzsvendég
|
kemeng - 2008. május 08. @ 19:18mobbo - 2008. május 08. @ 18:25arra van valami megoldas hogy milyen sorrendben jelenjenek meg fent a menubarban a jobb oldalon az ikonok? (airport, toltes, billentyu, ora, stb)
koszi, mukodik
|
|
Aktív
Bejegyzések: 3
|
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogyha a régi rendszerből (tigris) szeretném az adataimat egy másik gépre (leopard) átrakni migration assistant al akkor megmarad a leopard, vagy az egész oprendszert másolja. Továbbá azokkal a programokkal mi lesz ami mind a két gépen megtalálható, de más verziószámmal. pl. mail, safari, ilife cuccok......
|
|
bM Függő
|
mobbo - 2008. május 08. @ 19:54 Ez inkabb alkalmazasfuggo, pld az iStat ikonjait tudod mozgatni igy, viszont a Mozy, Dropbox ikonjat nem. |
|
bM Függő
|
Pungee - 2008. május 08. @ 20:25 Migration Assistantot nem ismerem (vagyis nem hasznaltam meg), de en ezt vagy manualisan oldom meg, vagy program segitsegevel (pld iBackup). |
|
Aktív
|
nem ez volt a kérdésem. tudom hogy hogyn kell a dockot eltűntetni és megjeleníteni. a kérdés az volt hogy, hogyan lehet azt beállítani hogy automatikusan full méretben nyissa meg a böngésző ablakot, olyankor amikor dock nincs auto hideon.... |
|
bM Függő
|
MasterPac - 2008. május 08. @ 21:14command+options+d..... Akkor ezt ird le, es ne altalanossagban beszelj.....igazgato ur! Safarira van kulon alkalmazas. Van olyan is amit teljes kepernyot iger, de van olyan is hogy egy gombnyomasra teljes szelessegben kihuzza az ablakot (ez egy script), de van egy (+) gomb is a bongeszo bal felso sarkaban. http://www.versiontracker.com, http://www.macupdate.com biztosan megtalalod. |
|
Aktív
|
:DD jó vicc. olvasd vissza. egyértelműen írtam le a kérdésem, az hogy számodra nem az, az nem az én hibám…
|
|
bM Függő
|
MasterPac - 2008. május 08. @ 23:08Akkor ezt ird le, es ne altalanossagban beszelj.....igazgato ur! Tisztelt Igazgato ur! Olvassa vissza a kezdo kerdeset, es utana dontse el, hogy mennyire egyertemu, hogy mit is szeretett volna megfogalmazni a nagyerdemu szamara. Szives elnezeset kerem, hogy a “mondjuk a bongeszot” vagy a “pld safarinal” szoosszetetelek kapcsan nem kifejezetten a Safarira gondoltam, hanem mas programablakokra is. Igy, nem ismerve az On kvalitasait, mertem elhozakodni a Command+Option+D kombinacioval. De, ha mar mindent tud es ismer, akkor vegye a faradtsagot is irja be a keresobe a “full screen safari” szavakat es a valaszt is minden bizonnyal megleli. Udvozlettel,
Gipsz Jakab
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1630
|
Pungee - 2008. május 08. @ 20:25
Szia! Szerintem használd nyugodtan a Migration Assistantet. Nekem nagyon bevált, Tigerről Tigerre és Tigerről Leopardra is. Ha a programokat is átmásolod, ellenőrzi a verziószámot, és az újabbat hagyja meg, tehát nem írja felül az új Mailt a régivel és így tovább. Szóval okos és nekem eddig mindig mindent hibátlanul áthozott, nagyon jó találmány.
Egy kis angol nyelvű olvasmány, igaz, még a Tigerről, de nem változott szerintem:
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 4513
|
kemeng - 2008. május 08. @ 19:44 Nagyon is, köszi! |
|
Aktív
|
“azt meg lehet valahogy oldani, hogy attól függetlenül h a dock nincs auto hideon(vagyis mindig mutatja) teljes képernyőn nyissa meg mondjuk a bőngészőt?”
ezt írtam. ha ezt te úgy értelmezed h nem tudom megjeleníteni vagy eljrejteni a dockot, akkor nem velem van a gond. marpedig a “cmd+opt+d” válszodból erre következtetek.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 99
|
Sziasztok. Lassan megőrülök, 3 hónapja vettem a Macet, eddíg szuper volt most azonban ha megfeszülök sem tudok a Mailen levelet küldeni, egyszercsak nem lehetett. Újrainstalláltam a gépet, a jelszó ok fogadni fogadok mailt de küldeni egy postafiókon sem tudok, segítsen valaki ha lehet, köszi |
|
bM Függő
|
MasterPac - 2008. május 08. @ 23:51
OFF
|
|
Törzsvendég
|
tudtok olyan asztali billentyuzetrol ami ugy vilagit mint a macbook pro?
|
|
bM Függő
|
Giuseppe01 - 2008. május 08. @ 23:57 Talan elhamarkodott volt az a reinstall (osx nem windows). Ujraintallalas mit jelent? Clean vagy a beallitasokat attetted? Ha attetted a beallitasokat akkor probald meg azt, hogy a /Users/Te_Neved/Library/Preferences/com.apple.mail.plist fajt torlod (elmozgatod, atnevezed) es ujra beallitod a postafiokokat. |
|
bM Függő
|
mobbo - 2008. május 09. @ 00:00
Erdekes megoldasokat talaltam itt:
viszont valami ilyesmit lattam itthon is (saturn), de nem tudom, hogy az vilagit-e: |
|
bM Függő
|
Bachman - 2008. május 08. @ 01:09 Viszont, en pont ilyen programot keresek mar egy ideje...tehat aki belinkelte az mondja meg nagyon gyorsan mi a neve:D:D |
|
Macőrült
|
kemeng - 2008. május 08. @ 12:45 Érdekes módon, ha az ember mást keres, belefut abba amit előzőleg keresett…
|
|
bM Függő
|
Bachman - 2008. május 09. @ 01:15kemeng - 2008. május 08. @ 12:45Nem nem en voltam, ha megvan akkor erdekel. Koszonom szepen!
OFF
OFF2
OFF3
|
|
Macőrült
|
[off]
|
|
Aktív
|
köszi
|
|
Aktív
Bejegyzések: 42
|
sziasztok!
nálatok volt már olyan az iwiw-vel, hogy az összes böngészőnél ezt az oldalt hozta be?
|
|
Macőrült
|
Cache törlés nem segít? Safari -> Safari menü -> Empty Cache |
|
Törzsvendég
|
kemeng - 2008. május 09. @ 00:07mobbo - 2008. május 09. @ 00:00tudtok olyan asztali billentyuzetrol ami ugy vilagit mint a macbook pro? az optimus jo lenne csak kicsit draga nekem :) |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2900
|
mobbo - 2008. május 09. @ 11:57kemeng - 2008. május 09. @ 00:07mobbo - 2008. május 09. @ 00:00tudtok olyan asztali billentyuzetrol ami ugy vilagit mint a macbook pro? A Logitech G-sorozat nem elég jó? |
|
bM Függő
|
Levelet fogtam: Felado: MasterPac “Tehat jol gondoltam mar az elso valaszbol, hogy Igazgato urnak igen eros kenyszerkepzetei vannak a sajat kvalitasat illetoen.”
nem jol gondoltad.
Valaszolva:
Ugy latom meg mindig elbeszelunk egymas mellett, vagyis Te nem hallod meg, nem veszed eszre a dolgokat. Mivel en a masodik hozzaszolasodbol mar megertettem mit is szerettel volna:
Miutan vagy nem tudtad, vagy nem akartad jol elovasni amit irtam valaszkent (joforman csak a program nevet nem artultam el), a fenti leveledbol meg mindig azt feltelezem, hogy nem sikerult megoldanod a probemat: A program/plugin amit keresel a Saft nevu alkalmazas. Meg egy tanacs (a csatolt kepet nezve). A Bookmarks barban levo ket sornyi link eleg sok helyet vesz el vizszintes iranyban, lehet, hogy csoportositani kellene 1 sorban az ott levo dolgokat, es rogton nyernel + 1 sort. |
|
Aktív
Bejegyzések: 217
|
Hogy lehet egy .app ikonját megváltoztatni?
Van egy program, aminek nincs külön ikonja, az alapértelmezett (vonalzós, ceruzás, ecsetes “a” betű) ikont használja. Van egy .icns fájlom, de ha ezt a get info ablakban beillesztem az alap ikon helyére, nem jelenik meg rendesen, csak egy alap .icns ikon.
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2612
|
mobbo - 2008. május 09. @ 11:57kemeng - 2008. május 09. @ 00:07mobbo - 2008. május 09. @ 00:00tudtok olyan asztali billentyuzetrol ami ugy vilagit mint a macbook pro?
nem pont ez, de csomó helyen kapható hasonló megoldás - végszükség esetére :)
|
|
bM Függő
|
icns-t jol megjeleniti a gep? Elmeletben jol csinaltad, tehat vagolapra teszed az ikont, majd Get info az alkalmazason, klikk az ikonjara, majd beillesztes… |
|
Aktív
Bejegyzések: 217
|
kemeng - 2008. május 10. @ 15:36 Igen, az .icns-t szépen meg tudja nyitni, de az .app ikonjaként már nem szereti. |
|
Aktív
Bejegyzések: 36
|
Hello!
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2900
|
Ez melyik program akar lenni? Adium? |
|
Veterán
Bejegyzések: 1265
|
sosem fogom megerteni mitol poen fullscreenen netezni… iRaky: kene a program neve de valszeg (ha a progi aktiv) progi/preferences v view menuben tudod allitani |
|
Aktív
|
fuuu, ez nagggyon durva......
|
|
Aktív
Bejegyzések: 36
|
Úristen....Adium akar lenni. 1000 bocsi elbambultam :S |
|
Veterán
Bejegyzések: 1265
|
iRaky - 2008. május 10. @ 17:32
elvileg: adium/preferences/advanced/name
|
Összes oldal: 135
|
||||||||||
| « Külföldi munka ? | nem tud valaki... » |

Nagyot!
Programot keresek, amit nemrég valaki belinkelt (kb. egy hónapja talán). A lényege: a rendszerben lévő kiszolgáló programokat (services) lehetett vele ki és bekapcsolni, a daily, weekly, monthly lefutás időpontját is meg lehetett változtatni, saját dolgot is lehetett bele tenni stb…
Arra emlékszem, ha a rendszerszintű (System) szolgáltatásokra kattintottam, figyelmeztetett, vigyázzak mit csinálok.
Egyszerűen nem találom, a nevére sem emlékszem. Kézremegés miatt törlődött a gépről. :D Most viszont egy teszt miatt kellene…
Előre is!