Fórum kezdőlap  »  Egyéb  »  Társalgó  »  Azonnali kérdések topicja (friss Mac felhasználóknak)

Macőrült
Bejegyzések: 4513
#6551 - 2008. május 08. @ 01:09 | mellőzöm  

Nagyot!

Programot keresek, amit nemrég valaki belinkelt (kb. egy hónapja talán). A lényege: a rendszerben lévő kiszolgáló programokat (services) lehetett vele ki és bekapcsolni, a daily, weekly, monthly lefutás időpontját is meg lehetett változtatni, saját dolgot is lehetett bele tenni stb…
Arra emlékszem, ha a rendszerszintű (System) szolgáltatásokra kattintottam, figyelmeztetett, vigyázzak mit csinálok.

Egyszerűen nem találom, a nevére sem emlékszem. Kézremegés miatt törlődött a gépről. :D Most viszont egy teszt miatt kellene…

Előre is!

Aláírás 

---> [ Bachman’s Big Home ] <---

Törzsvendég
Bejegyzések: 572
#6552 - 2008. május 08. @ 10:27 | mellőzöm  

Talan “kemeng” volt, halvanyan nekem is remlik valami…

Mas.
File-atvitel szempontjabol tudok wi-fi kapcsolatot letesiteni a HP-m es a Mac-em kozott, vagy inkabb vmelyik Airport-ot vegyem meg?:)

Aláírás 

“If your pictures aren’t good enough, you’re not close enough.” - Robert Capa

Veterán
Bejegyzések: 1630
#6553 - 2008. május 08. @ 11:09 | mellőzöm  
gabor.szantai - 2008. május 08. @ 10:27

File-atvitel szempontjabol tudok wi-fi kapcsolatot letesiteni a HP-m es a Mac-em kozott, vagy inkabb vmelyik Airport-ot vegyem meg?:)

Ugyan wines géppel még nem használatam, de klikk a mackósajt Airport ikonra, Create Network..., ott nevet adsz neki, Require passwordot kipipálod, szerintem első körben 128 bit WEP legyen, sajnos erősebbet nem tud. Aztán a System Preferencesben be kell kapcsolni a File Sharinget, ha szükséges.
Bár szerintem egy UTP-kábeles közvetlen kapcsolattal jobban jársz, mert sokkal gyorsabb lesz.

Aláírás 

http://search.info.apple.com/

bM Függő
Bejegyzések: 5251
#6554 - 2008. május 08. @ 12:45 | mellőzöm  

Nem nem en voltam, ha megvan akkor erdekel.

MacPilot-ot, es a Diablotin-t ismerem csak.

Aktív
Bejegyzések: 280
#6555 - 2008. május 08. @ 13:06 | mellőzöm  
petnekiabel - 2008. május 08. @ 11:09

gabor.szantai - 2008. május 08. @ 10:27

Ugyan wines géppel még nem használatam, de klikk a mackósajt Airport ikonra, Create Network..., ott nevet adsz neki, Require passwordot kipipálod, szerintem első körben 128 bit WEP legyen, sajnos erősebbet nem tud. Aztán a System Preferencesben be kell kapcsolni a File Sharinget, ha szükséges.
Bár szerintem egy UTP-kábeles közvetlen kapcsolattal jobban jársz, mert sokkal gyorsabb lesz.

Szerintem is jobban jársz az UTP-vel, sőt, a FireWire még jobb lenne.

Aláírás 

1,83GHz Core Duo mini, 12” iBook G4 1,2GHz

Aktív
Bejegyzések: 81
#6556 - 2008. május 08. @ 13:09 | mellőzöm  

azt meg lehet valahogy oldani, hogy attól függetlneül h a dock nincs auto hideon(vagyis mindig mutatja) teljes képernyőn nyissa meg mondjuk a bőngészőt? így pl safarinál nem kellenne minden megnyitaskor teljses képrenyőre húzni. caminonál viszont nem is engedi, tehát ameddid a dock felér, az lehet a maximális ablakméret…
ez megoldható valahogyan??

Aláírás 

»»MacBook 2.16GHz, 2GB Ram, 120GB««
»OSX Leopard, Win XP«

Aktív
Bejegyzések: 60
#6557 - 2008. május 08. @ 16:43 | mellőzöm  

Aktív
Bejegyzések: 4
#6558 - 2008. május 08. @ 17:27 | mellőzöm  

sziasztok! a segitsegeteket szeretnem kerni. nehany honapja uj hard driveot kapott a macbook-om. miutan bekpcsoltam, lattam, hogy valamilyen oknal fogva hianyzik a photo booth a gepemrol.eleinte nem nagyon golalkoztam vele, de mikor utana neztem, nem tudtam sehonnan letolteni.jelenleg eleg sok dolog van mar az uj hard drive-on. hogyan tudnam a photo booth-ot ujra felrakni a gepemre?
Koszonom
Ecci

Törzsvendég
Bejegyzések: 993
#6559 - 2008. május 08. @ 18:25 | mellőzöm  

arra van valami megoldas hogy milyen sorrendben jelenjenek meg fent a menubarban a jobb oldalon az ikonok? (airport, toltes, billentyu, ora, stb)

Aláírás 

MacBook Core2Duo w 2GB RAM from XMS
iPod Nano 2G w Sony MDR-EX71SL

bM Függő
#6560 - 2008. május 08. @ 19:18 | mellőzöm  
mobbo - 2008. május 08. @ 18:25

arra van valami megoldas hogy milyen sorrendben jelenjenek meg fent a menubarban a jobb oldalon az ikonok? (airport, toltes, billentyu, ora, stb)

A Command gomb lenyomasa kozben huzd egerrel.

bM Függő
#6561 - 2008. május 08. @ 19:20 | mellőzöm  
MasterPac - 2008. május 08. @ 13:09

azt meg lehet valahogy oldani, hogy attól függetlneül h a dock nincs auto hideon(vagyis mindig mutatja) teljes képernyőn nyissa meg mondjuk a bőngészőt? így pl safarinál nem kellenne minden megnyitaskor teljses képrenyőre húzni. caminonál viszont nem is engedi, tehát ameddid a dock felér, az lehet a maximális ablakméret…
ez megoldható valahogyan??

Command+Options+D. Ez a kombinacio rejti el, illetve mutatja a Dockot.

bM Függő
#6562 - 2008. május 08. @ 19:22 | mellőzöm  
eccike - 2008. május 08. @ 17:27

sziasztok! a segitsegeteket szeretnem kerni. nehany honapja uj hard driveot kapott a macbook-om. miutan bekpcsoltam, lattam, hogy valamilyen oknal fogva hianyzik a photo booth a gepemrol.eleinte nem nagyon golalkoztam vele, de mikor utana neztem, nem tudtam sehonnan letolteni.jelenleg eleg sok dolog van mar az uj hard drive-on. hogyan tudnam a photo booth-ot ujra felrakni a gepemre?
Koszonom
Ecci

Pacifist nevu programmal ki lehet vadaszni az install DVD-rol a tartalmat kulon kulon.

De feltettem neked ide is:
https://secure.filesanywhere.com/v.asp?v=&#x89;jc&#x86;ags&#xBD;&#xAB;j

(A download felirtot keresd az ikon mellett jobbra)

bM Függő
#6563 - 2008. május 08. @ 19:44 | mellőzöm  
Bachman - 2008. május 08. @ 01:09

Nagyot!

Programot keresek, amit nemrég valaki belinkelt (kb. egy hónapja talán). A lényege: a rendszerben lévő kiszolgáló programokat (services) lehetett vele ki és bekapcsolni, a daily, weekly, monthly lefutás időpontját is meg lehetett változtatni, saját dolgot is lehetett bele tenni stb…
Arra emlékszem, ha a rendszerszintű (System) szolgáltatásokra kattintottam, figyelmeztetett, vigyázzak mit csinálok.

Egyszerűen nem találom, a nevére sem emlékszem. Kézremegés miatt törlődött a gépről. :D Most viszont egy teszt miatt kellene…

Előre is!

Lehet, hogy ez is eleg lesz:
Turning Off Unneeded Services | Mac Geekery

Törzsvendég
#6564 - 2008. május 08. @ 19:54 | mellőzöm  
kemeng - 2008. május 08. @ 19:18

mobbo - 2008. május 08. @ 18:25arra van valami megoldas hogy milyen sorrendben jelenjenek meg fent a menubarban a jobb oldalon az ikonok? (airport, toltes, billentyu, ora, stb)

A Command gomb lenyomasa kozben huzd egerrel.

koszi, mukodik
csak nem minden ikont tudok vele mozgatni
amik nem rendszerikonok azok nem akarnak mozdulni nalam :(

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 3
#6565 - 2008. május 08. @ 20:25 | mellőzöm  

Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogyha a régi rendszerből (tigris) szeretném az adataimat egy másik gépre (leopard) átrakni migration assistant al akkor megmarad a leopard, vagy az egész oprendszert másolja. Továbbá azokkal a programokkal mi lesz ami mind a két gépen megtalálható, de más verziószámmal.  pl. mail, safari, ilife cuccok......
Ha valakinek van ezzel bármilyen tapasztaata szivesen olvasnám.
Köszi

bM Függő
#6566 - 2008. május 08. @ 20:55 | mellőzöm  
mobbo - 2008. május 08. @ 19:54

koszi, mukodik
csak nem minden ikont tudok vele mozgatni
amik nem rendszerikonok azok nem akarnak mozdulni nalam :(

Ez inkabb alkalmazasfuggo, pld az iStat ikonjait tudod mozgatni igy, viszont a Mozy, Dropbox ikonjat nem.

bM Függő
#6567 - 2008. május 08. @ 21:06 | mellőzöm  
Pungee - 2008. május 08. @ 20:25

Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogyha a régi rendszerből (tigris) szeretném az adataimat egy másik gépre (leopard) átrakni migration assistant al akkor megmarad a leopard, vagy az egész oprendszert másolja. Továbbá azokkal a programokkal mi lesz ami mind a két gépen megtalálható, de más verziószámmal.  pl. mail, safari, ilife cuccok......
Ha valakinek van ezzel bármilyen tapasztaata szivesen olvasnám.
Köszi

Migration Assistantot nem ismerem (vagyis nem hasznaltam meg), de en ezt vagy manualisan oldom meg, vagy program segitsegevel (pld iBackup).

Aktív
#6568 - 2008. május 08. @ 21:14 | mellőzöm  

command+options+d.....

nem ez volt a kérdésem. tudom hogy hogyn kell a dockot eltűntetni és megjeleníteni. a kérdés az volt hogy, hogyan lehet azt beállítani hogy automatikusan full méretben nyissa meg a böngésző ablakot, olyankor amikor dock nincs auto hideon....

Aláírás 

»OSX Leopard, Win XP«

bM Függő
#6569 - 2008. május 08. @ 22:36 | mellőzöm  
MasterPac - 2008. május 08. @ 21:14

command+options+d.....

nem ez volt a kérdésem. tudom hogy hogyn kell a dockot eltűntetni és megjeleníteni. a kérdés az volt hogy, hogyan lehet azt beállítani hogy automatikusan full méretben nyissa meg a böngésző ablakot, olyankor amikor dock nincs auto hideon....

Akkor ezt ird le, es ne altalanossagban beszelj.....igazgato ur!

Safarira van kulon alkalmazas. Van olyan is amit teljes kepernyot iger, de van olyan is hogy egy gombnyomasra teljes szelessegben kihuzza az ablakot (ez egy script), de van egy (+) gomb is a bongeszo bal felso sarkaban.

http://www.versiontracker.com, http://www.macupdate.com biztosan megtalalod.

Aktív
#6570 - 2008. május 08. @ 23:08 | mellőzöm  

:DD jó vicc. olvasd vissza. egyértelműen írtam le a kérdésem, az hogy számodra nem az, az nem az én hibám…
a válaszod pedig nagyszerű, ám tipikusan a semmitmondó kategóriába tartozik. látom humoros is vagy;a kis plussz gombot ismerem a felső sarokban, de mint ahogy irtam azt szeretném elérni hogy automatikusan a böngésző indításakor teljes méretben nyíljon az ablak. ezeken az oldalakon pedig szétnéztem már, de mivel nem tudom hogy mit is keresek pontosan, így gondoltam megkérdzem hátha valaki konrétan tudja és segít.
azért köszi a kimerítő választ, de sokkal nem jutottam előrébb…

Aláírás 

»OSX Leopard, Win XP«

bM Függő
#6571 - 2008. május 08. @ 23:21 | mellőzöm  
MasterPac - 2008. május 08. @ 23:08

:DD jó vicc. olvasd vissza. egyértelműen írtam le a kérdésem, az hogy számodra nem az, az nem az én hibám…
a válaszod pedig nagyszerű, ám tipikusan a semmitmondó kategóriába tartozik. látom humoros is vagy;a kis plussz gombot ismerem a felső sarokban, de mint ahogy irtam azt szeretném elérni hogy automatikusan a böngésző indításakor teljes méretben nyíljon az ablak. ezeken az oldalakon pedig szétnéztem már, de mivel nem tudom hogy mit is keresek pontosan, így gondoltam megkérdzem hátha valaki konrétan tudja és segít.
azért köszi a kimerítő választ, de sokkal nem jutottam előrébb...

Tisztelt Igazgato ur!

Olvassa vissza a kezdo kerdeset, es utana dontse el, hogy mennyire egyertemu, hogy mit is szeretett volna megfogalmazni a nagyerdemu szamara. Szives elnezeset kerem, hogy a “mondjuk a bongeszot” vagy a “pld safarinal” szoosszetetelek kapcsan nem kifejezetten a Safarira gondoltam, hanem mas programablakokra is. Igy, nem ismerve az On kvalitasait, mertem elhozakodni a Command+Option+D kombinacioval.

De, ha mar mindent tud es ismer, akkor vegye a faradtsagot is irja be a keresobe a “full screen safari” szavakat es a valaszt is minden bizonnyal megleli.

Udvozlettel,

Gipsz Jakab
leosztott

Veterán
Bejegyzések: 1630
#6572 - 2008. május 08. @ 23:22 | mellőzöm  
Pungee - 2008. május 08. @ 20:25

Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogyha a régi rendszerből (tigris) szeretném az adataimat egy másik gépre (leopard) átrakni migration assistant al akkor megmarad a leopard, vagy az egész oprendszert másolja. Továbbá azokkal a programokkal mi lesz ami mind a két gépen megtalálható, de más verziószámmal.  pl. mail, safari, ilife cuccok....

Szia! Szerintem használd nyugodtan a Migration Assistantet. Nekem nagyon bevált, Tigerről Tigerre és Tigerről Leopardra is. Ha a programokat is átmásolod, ellenőrzi a verziószámot, és az újabbat hagyja meg, tehát nem írja felül az új Mailt a régivel és így tovább. Szóval okos és nekem eddig mindig mindent hibátlanul áthozott, nagyon jó találmány.
ha valamit nem sikerül áthoznia, azt is ki fogja írni.

Egy kis angol nyelvű olvasmány, igaz, még a Tigerről, de nem változott szerintem:
http://www.macdevcenter.com/pub/a/mac/2005/05/17/tiger.html?page=2

Aláírás 

http://search.info.apple.com/

Macőrült
#6573 - 2008. május 08. @ 23:48 | mellőzöm  
kemeng - 2008. május 08. @ 19:44

Lehet, hogy ez is eleg lesz:
Turning Off Unneeded Services | Mac Geekery

Nagyon is, köszi!

Aláírás 

Aktív
#6574 - 2008. május 08. @ 23:51 | mellőzöm  

“azt meg lehet valahogy oldani, hogy attól függetlenül h a dock nincs auto hideon(vagyis mindig mutatja) teljes képernyőn nyissa meg mondjuk a bőngészőt?”

ezt írtam. ha ezt te úgy értelmezed h nem tudom megjeleníteni vagy eljrejteni a dockot, akkor nem velem van a gond. marpedig a “cmd+opt+d” válszodból erre következtetek.
ez az ironikus igazgató úr poénkodás pedig felesleges.
részemről ennyi
Üdv

Aláírás 

»OSX Leopard, Win XP«

Aktív
Bejegyzések: 99
#6575 - 2008. május 08. @ 23:57 | mellőzöm  

Sziasztok.

Lassan megőrülök, 3 hónapja vettem a Macet, eddíg szuper volt most azonban ha megfeszülök sem tudok a Mailen levelet küldeni, egyszercsak nem lehetett. Újrainstalláltam a gépet, a jelszó ok fogadni fogadok mailt de küldeni egy postafiókon sem tudok, segítsen valaki ha lehet, köszi

bM Függő
#6576 - 2008. május 08. @ 23:57 | mellőzöm  
MasterPac - 2008. május 08. @ 23:51

“azt meg lehet valahogy oldani, hogy attól függetlenül h a dock nincs auto hideon(vagyis mindig mutatja) teljes képernyőn nyissa meg mondjuk a bőngészőt?”

ezt írtam. ha ezt te úgy értelmezed h nem tudom megjeleníteni vagy eljrejteni a dockot, akkor nem velem van a gond. marpedig a “cmd+opt+d” válszodból erre következtetek.
ez az ironikus igazgató úr poénkodás pedig felesleges.
részemről ennyi
Üdv

OFF
Tehat jol gondoltam mar az elso valaszbol, hogy Igazgato urnak igen eros kenyszerkepzetei vannak a sajat kvalitasat illetoen.
ON

Törzsvendég
#6577 - 2008. május 09. @ 00:00 | mellőzöm  

tudtok olyan asztali billentyuzetrol ami ugy vilagit mint a macbook pro?
letezik?

Aláírás 

bM Függő
#6578 - 2008. május 09. @ 00:05 | mellőzöm  
Giuseppe01 - 2008. május 08. @ 23:57

Sziasztok.

Lassan megőrülök, 3 hónapja vettem a Macet, eddíg szuper volt most azonban ha megfeszülök sem tudok a Mailen levelet küldeni, egyszercsak nem lehetett. Újrainstalláltam a gépet, a jelszó ok fogadni fogadok mailt de küldeni egy postafiókon sem tudok, segítsen valaki ha lehet, köszi

Talan elhamarkodott volt az a reinstall (osx nem windows). Ujraintallalas mit jelent? Clean vagy a beallitasokat attetted?

Ha attetted a beallitasokat akkor probald meg azt, hogy a /Users/Te_Neved/Library/Preferences/com.apple.mail.plist fajt torlod (elmozgatod, atnevezed) es ujra beallitod a postafiokokat.

bM Függő
#6579 - 2008. május 09. @ 00:07 | mellőzöm  
mobbo - 2008. május 09. @ 00:00

tudtok olyan asztali billentyuzetrol ami ugy vilagit mint a macbook pro?
letezik?

Optimus Maximus keyboard

Erdekes megoldasokat talaltam itt:
Backlight Keyboard Manufacturers & Suppliers

viszont valami ilyesmit lattam itthon is (saturn), de nem tudom, hogy az vilagit-e:

Rolling Keyboards

bM Függő
#6580 - 2008. május 09. @ 00:30 | mellőzöm  
Bachman - 2008. május 08. @ 01:09

Nagyot!

Előre is!

Viszont, en pont ilyen programot keresek mar egy ideje...tehat aki belinkelte az mondja meg nagyon gyorsan mi a neve:D:D

Macőrült
#6581 - 2008. május 09. @ 01:15 | mellőzöm  
kemeng - 2008. május 08. @ 12:45

Nem nem en voltam, ha megvan akkor erdekel.

Érdekes módon, ha az ember mást keres, belefut abba amit előzőleg keresett…

screenshot1xm6.jpg

Aláírás 

bM Függő
#6582 - 2008. május 09. @ 01:21 | mellőzöm  
Bachman - 2008. május 09. @ 01:15

kemeng - 2008. május 08. @ 12:45Nem nem en voltam, ha megvan akkor erdekel.

Érdekes módon, ha az ember mást keres, belefut abba amit előzőleg keresett...

Koszonom szepen!

OFF
Skitch - Screenshot keszites, kep atmeretezes, rajzolas ra, kepfeltoltes, es linkeles baromi egyszeruen.
ON

OFF2
“Launchd” erre kellett volna rakeresni, es egybol feljon a program...pedig eszemben volt, de elfelejtettem…
ON2

OFF3
azt hiszem alabb igazad van...faradt vagyok, ledobom magam vizszintesbe.
ON3

Macőrült
#6583 - 2008. május 09. @ 01:23 | mellőzöm  

[off]
Menj te is aludni, én mára eddig bírtam…
[/off]

Aláírás 

Aktív
#6584 - 2008. május 09. @ 07:28 | mellőzöm  

köszi
reméltem, hogy így lesz ahogy írod.
majd ma kiderül:)

Aktív
Bejegyzések: 42
#6585 - 2008. május 09. @ 11:28 | mellőzöm  

sziasztok!

nálatok volt már olyan az iwiw-vel, hogy az összes böngészőnél ezt az oldalt hozta be?
http://iwiw.hu/mobile/user/login.jsp
pedig ugye nem mobilról netezek…
normál esetben így kéne bejönnie: http://iwiw.hu/pages/user/login.jsp
de hiába másolom be ezt, akkor is átvált, még mielőtt betöltődne.
vkinek ötlete?

Macőrült
#6586 - 2008. május 09. @ 11:34 | mellőzöm  

Cache törlés nem segít?

Safari -> Safari menü -> Empty Cache

Aláírás 

Aktív
Bejegyzések: 42
#6587 - 2008. május 09. @ 11:34 | mellőzöm  

nem sajnos :(

Törzsvendég
#6588 - 2008. május 09. @ 11:57 | mellőzöm  
kemeng - 2008. május 09. @ 00:07

mobbo - 2008. május 09. @ 00:00tudtok olyan asztali billentyuzetrol ami ugy vilagit mint a macbook pro?
letezik?

Optimus Maximus keyboard

viszont valami ilyesmit lattam itthon is (saturn), de nem tudom, hogy az vilagit-e:

Rolling Keyboards

az optimus jo lenne csak kicsit draga nekem :)

Aláírás 

Macőrült
Bejegyzések: 2900
#6589 - 2008. május 09. @ 23:24 | mellőzöm  
mobbo - 2008. május 09. @ 11:57

mobbo - 2008. május 09. @ 00:00tudtok olyan asztali billentyuzetrol ami ugy vilagit mint a macbook pro?
letezik?

Optimus Maximus keyboard

Rolling Keyboards

A Logitech G-sorozat nem elég jó?

bM Függő
#6590 - 2008. május 10. @ 09:03 | mellőzöm  

Levelet fogtam:

Felado: MasterPac

“Tehat jol gondoltam mar az elso valaszbol, hogy Igazgato urnak igen eros kenyszerkepzetei vannak a sajat kvalitasat illetoen.”

nem jol gondoltad.
mivel kezd idegesíteni ez az egész megmutatom hogy miről beszéltem, vagy akkor mire gondoltam…
remélem így már egyértelmű számodra is, habár továbbra sem tudom hogy kellet volna megfogalmaznom.(szerintem te se)
mint láthatod a böngésző ablak nem full screenen van. a kérdés pedig az volt hogy, hogyan lehetne ezt kiküszöbölni. ennyi lett volna.
Üdv: Tha Boss

Valaszolva:

Ugy latom meg mindig elbeszelunk egymas mellett, vagyis Te nem hallod meg, nem veszed eszre a dolgokat. Mivel en a masodik hozzaszolasodbol mar megertettem mit is szerettel volna:
A Safarival szerettenel FULL SCREEN-ben bongeszni! Ennyit kellett volna leirnod, ez fel sor. S nem azt, hogy “mondjuk a bongeszo” vagy “pld a Safarinal” mert igy nem EGYERTELMU mit is akarsz (megha neked annak is tunik). Ezert kaptad azt a valaszt mindenfele feltelezes nelkul, (egyben a legegyszerubb megoldast), hogy Commad+Options+D vel lehet elrejteni/visszahozni a Dock-ot.
Ellenben Te nem azt valaszoltad erre, hogy en ezt ismerem, de mas megoldast keresek, a Safari ablak erdekel kifejezetten. (pont) Hanem sertodotten, sertve irsz vissza annak aki segiten szeretne neked, ugy mintha tenyleg Ugyvezeto igazgato lennel, es epp jol elkuldod a beosztottat, hogy hulye volt (bevallom, nem az a valasz szuletett reszemrol elsonek miutan elolvastam valaszod, amit most latsz, hanem sokkal cifrabb). A kovetkezo valaszodban ki is ugrott a szog a zsakbol: “ha ezt te úgy értelmezed h nem tudom megjeleníteni vagy eljrejteni a dockot, “ Meg egyszer senki sem feltelez semmit (maximum te), viszont en nem vagyok tisztaban a te tudasodat illetoen…

Miutan vagy nem tudtad, vagy nem akartad jol elovasni amit irtam valaszkent (joforman csak a program nevet nem artultam el), a fenti leveledbol meg mindig azt feltelezem, hogy nem sikerult megoldanod a probemat:

A program/plugin amit keresel a Saft nevu alkalmazas.

Meg egy tanacs (a csatolt kepet nezve). A Bookmarks barban levo ket sornyi link eleg sok helyet vesz el vizszintes iranyban, lehet, hogy csoportositani kellene 1 sorban az ott levo dolgokat, es rogton nyernel + 1 sort.

Aktív
Bejegyzések: 217
#6591 - 2008. május 10. @ 14:40 | mellőzöm  

Hogy lehet egy .app ikonját megváltoztatni?

Van egy program, aminek nincs külön ikonja, az alapértelmezett (vonalzós, ceruzás, ecsetes “a” betű) ikont használja. Van egy .icns fájlom, de ha ezt a get info ablakban beillesztem az alap ikon helyére, nem jelenik meg rendesen, csak egy alap .icns ikon.
Mi a megoldás?

Aláírás 

iMac 24” 2,4 GHz C2D 4GB RAM
iPod Click Wheel 20GB

Macőrült
Bejegyzések: 2612
#6592 - 2008. május 10. @ 14:58 | mellőzöm  
mobbo - 2008. május 09. @ 11:57

letezik?

Optimus Maximus keyboard

Rolling Keyboards

nem pont ez, de csomó helyen kapható hasonló megoldás - végszükség esetére :)
http://www.thinkgeek.com/computing/accessories/5a84/

Aláírás 

Mac Pro | MacBook | iMac G5 | iMac G4 | Cube | iPhone | Eizo CG21 | ...és egyéb hasznos kütyük :)

bM Függő
#6593 - 2008. május 10. @ 15:36 | mellőzöm  

icns-t jol megjeleniti a gep?

Elmeletben jol csinaltad, tehat vagolapra teszed az ikont, majd Get info az alkalmazason, klikk az ikonjara, majd beillesztes…

Aktív
Bejegyzések: 217
#6594 - 2008. május 10. @ 16:01 | mellőzöm  
kemeng - 2008. május 10. @ 15:36

icns-t jol megjeleniti a gep?

Elmeletben jol csinaltad, tehat vagolapra teszed az ikont, majd Get info az alkalmazason, klikk az ikonjara, majd beillesztes…

Igen, az .icns-t szépen meg tudja nyitni, de az .app ikonjaként már nem szereti.

Aláírás 

iMac 24” 2,4 GHz C2D 4GB RAM
iPod Click Wheel 20GB

Aktív
Bejegyzések: 36
#6595 - 2008. május 10. @ 16:40 | mellőzöm  

Hello!
Annyi problémám lenne,, hogy nem jeleniti meg a neveket. Az E-mail címeket jeleniti meg alatta kis hangyabetűkkel a nevet, vagy vmikor a személyes üzenetét a partneremnek. HOgy lehetne azt megoldani, hogy az email cím helyére kerüljön a név és a név alá pedig a partner személyes üzenete kerüljön?
Másik: Akárhányszorbejelentkezek, mindig megjelenik egy kis ablak, ami azt kéri hogy fogadjam el egyik ismerősöm “felvételét” Már kb.10x elfogadtam de mindig megjelenik bejelentkezéskor! Mi a teendő? Előre is köszi!

Aláírás 

MacBook 13’’ 2.4 GHz | iPod nano 2GB

Macőrült
Bejegyzések: 2900
#6596 - 2008. május 10. @ 16:50 | mellőzöm  

Ez melyik program akar lenni? Adium?

Veterán
Bejegyzések: 1265
#6597 - 2008. május 10. @ 17:05 | mellőzöm  

sosem fogom megerteni mitol poen fullscreenen netezni…

iRaky:

kene a program neve de valszeg (ha a progi aktiv) progi/preferences v view menuben tudod allitani

Aláírás 

only God can Judge Me
Lake Delton,Wi USA ; Bognor Regis,West Sussex,UK(most epp itt)

Aktív
#6598 - 2008. május 10. @ 17:23 | mellőzöm  

fuuu, ez nagggyon durva......
hibátlan

Aktív
Bejegyzések: 36
#6599 - 2008. május 10. @ 17:32 | mellőzöm  

Úristen....Adium akar lenni. 1000 bocsi elbambultam :S

Aláírás 

MacBook 13’’ 2.4 GHz | iPod nano 2GB

Veterán
Bejegyzések: 1265
#6600 - 2008. május 10. @ 17:36 | mellőzöm  
iRaky - 2008. május 10. @ 17:32

Úristen....Adium akar lenni. 1000 bocsi elbambultam :S

elvileg: adium/preferences/advanced/name
ill. view alatt tudsz meg allitani a megjelenitesen

Aláírás 

only God can Judge Me
Lake Delton,Wi USA ; Bognor Regis,West Sussex,UK(most epp itt)

ForFour design
XMS