|
Veterán
Bejegyzések: 1123
|
kemeng - 2008. május 08. @ 23:07mobbo - 2008. május 08. @ 23:00tudtok olyan asztali billentyuzetrol ami ugy vilagit mint a macbook pro? az optimus jo lenne csak kicsit draga nekem :) |
|
Macőrült
Bejegyzések: 4291
|
mobbo - 2008. május 09. @ 10:57kemeng - 2008. május 08. @ 23:07mobbo - 2008. május 08. @ 23:00tudtok olyan asztali billentyuzetrol ami ugy vilagit mint a macbook pro? A Logitech G-sorozat nem elég jó? |
|
bM Függő
Bejegyzések: 6443
|
Levelet fogtam: Felado: MasterPac “Tehat jol gondoltam mar az elso valaszbol, hogy Igazgato urnak igen eros kenyszerkepzetei vannak a sajat kvalitasat illetoen.”
nem jol gondoltad.
Valaszolva:
Ugy latom meg mindig elbeszelunk egymas mellett, vagyis Te nem hallod meg, nem veszed eszre a dolgokat. Mivel en a masodik hozzaszolasodbol mar megertettem mit is szerettel volna:
Miutan vagy nem tudtad, vagy nem akartad jol elovasni amit irtam valaszkent (joforman csak a program nevet nem artultam el), a fenti leveledbol meg mindig azt feltelezem, hogy nem sikerult megoldanod a probemat: A program/plugin amit keresel a Saft nevu alkalmazas. Meg egy tanacs (a csatolt kepet nezve). A Bookmarks barban levo ket sornyi link eleg sok helyet vesz el vizszintes iranyban, lehet, hogy csoportositani kellene 1 sorban az ott levo dolgokat, es rogton nyernel + 1 sort. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 857
|
Hogy lehet egy .app ikonját megváltoztatni?
Van egy program, aminek nincs külön ikonja, az alapértelmezett (vonalzós, ceruzás, ecsetes “a” betű) ikont használja. Van egy .icns fájlom, de ha ezt a get info ablakban beillesztem az alap ikon helyére, nem jelenik meg rendesen, csak egy alap .icns ikon.
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 3221
|
mobbo - 2008. május 09. @ 10:57kemeng - 2008. május 08. @ 23:07mobbo - 2008. május 08. @ 23:00tudtok olyan asztali billentyuzetrol ami ugy vilagit mint a macbook pro?
nem pont ez, de csomó helyen kapható hasonló megoldás - végszükség esetére :)
|
|
bM Függő
|
icns-t jol megjeleniti a gep? Elmeletben jol csinaltad, tehat vagolapra teszed az ikont, majd Get info az alkalmazason, klikk az ikonjara, majd beillesztes… |
|
Törzsvendég
|
kemeng - 2008. május 10. @ 14:36 Igen, az .icns-t szépen meg tudja nyitni, de az .app ikonjaként már nem szereti. |
|
Aktív
Bejegyzések: 166
|
Hello!
|
|
Macőrült
|
Ez melyik program akar lenni? Adium? |
|
Aktív
Bejegyzések: 14
|
fuuu, ez nagggyon durva......
|
|
Aktív
|
Úristen....Adium akar lenni. 1000 bocsi elbambultam :S |
|
Aktív
|
nem megy… email cím + alatta a személyes üzi… mind1 jó ez:D nem bénázok:D azért köszi |
|
Aktív
Bejegyzések: 46
|
Sziasztok! Kérdésem hogy tudtok e javasolni a Windows alatt futtatható Daemoon tols program helyett valami mást MAC-re? Torrent-el szedtem le pár programok (ill. most töltöm) és gondolom majd ugyangy kellene “mount image” mint windows alatt. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1428
|
applehun - 2008. május 10. @ 16:58 Miket toltesz? Ugy ertem, kiterjesztesre. Ha dmg-ket, akkor csak fogod, es behuzod majd az Applications mappaba..annyi az egesz telepites. De egyebkent a Toast kivaloan alkalmas lemezkepek ilyeten modon valo felcsatolasara. |
|
Aktív
Bejegyzések: 493
|
DMG-t, ISO-t és TOAST-ot a sima rendszer is probléma nélkül felmountol. Néhány progi viszont nem működik megfelelően, ha nem így mountolod fel őket, akkor azt Toastban kell. (ez általában a mellékelt nfo-ban benne van) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 889
|
Sziasztok, ma reggel 11 óta boldog tulaja vagyok egy 1.25GHz-s mac mininek. Néha viszont azt csinálja hogy nem áll le, nem kapcsol ki, csak eldobja a képet, mikor shutdown-t nyomok. Ötlet? Leopard van a gépen, minden felrakva a software updte-ből. Köfi. |
|
Aktív
Bejegyzések: 2
|
Sziasztok,
Új vagyok a fórumon és most jutottam első Apple gépemhez, szinte semmit sem tudok róla, eddig PC használtam(lok) és most barátkozom az új kis almás játékommal. Mondhatom nagyon tetszik :)
Köszönöm orangeo Ui.: szakszerütlen fogalmazásért és csacska kérdésekért elnézést, rutintalan kezdő vagyok, nem számitógépesguru :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 443
|
orangeo - 2008. május 10. @ 23:13 Ha egerezel: jobb gombbal katt a képre, ott lesz egy hasonló (set as desktop background), ha nem egerezel (vagy egygombos egered van), akkor a CTRL+klikk-re jön elő a kontextusmenü. Amúgy ajánlom figyelmedbe a magyar Macintosh wiki-t, böngészd át, sokat megtudhatsz! :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 108
|
Sziasztok, friss Leo telepítés és nincs semmi hangom sem filmet nem játtszik le. A Quck Timot elindítva bejön valami reklámfelület de nem a program, mi lehet a baj? Köszi |
|
Törzsvendég
|
Az a program lesz, csak éppen nem játszik le semmit. Nyiss meg egy .mp3-at vagy egy .mov-ot QT-mal. |
|
Aktív
Bejegyzések: 267
|
Giuseppe01 - 2008. május 11. @ 10:47 milyen gepre huztad a leot? mert igy edes keves volt a hibaleiras...quicktimra reklamfelulet az alapkep file/open es mar nyithatod is a filmet, legvegso esetben hasznalj VLC-t |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2115
|
Giuseppe01: a perion.org oldalról telepítsd a Perian kodekcsomagot. Onnantól a Quicktime majdnem mindent lejátszik képpel, hanggal. A “reklámfelület” is a Quicktime, az az Apple internetről leszedett friss zene- és filmajánlója, tehát a program maga fut. Mondjuk ennek az ajánlónak sajnos itthonról iTunes Store hozzáférés híján nincs sok értelme. |
|
Aktív
|
Köszönöm a választ mindenkinek, nagyon rendesek vagytok.giuseppe |
|
Aktív
|
Sziasztok, Tudna nekem segíteni vki?
|
|
Aktív
Bejegyzések: 46
|
Sziasztok! A most vett MacBook-om kézikönyvében írják hogy letölthetem a magyar nyelvi csomagot az operációs rendszerhez, de én nem találtam az Apple oldalán. Tudtok erről valamit? |
|
Macőrült
|
Hably H: Nem is akarom tudni, miről van pontosan szó :-/
|
|
Macőrült
|
applehun - 2008. május 11. @ 12:14 Egyelőre nincs ilyen sajnos Leopardhoz… Régóta készül, azt sejteni lehet, de hogy mikor válik letölthetővé és a Leopard mely alverziójára megy fel, azt nem tudni. |
|
Aktív
|
Köszönöm Szépen. :) |
|
bM Függő
|
petnekiabel - 2008. május 11. @ 12:16applehun - 2008. május 11. @ 12:14Sziasztok! A most vett MacBook-om kézikönyvében írják hogy letölthetem a magyar nyelvi csomagot az operációs rendszerhez, de én nem találtam az Apple oldalán. Tudtok erről valamit? Ha ilyen utemben halad a forditas akkor lehet, hogy a Mac OS X Zsiraf, Hiena, vagy Elefant kodnevu operecios rendszer fogja tartalmazni a magyar nyelvet is, de az is lehet, hogy keszitenek majd kifejezetten hazai celra Mac OS X Gulyast, es az lesz a full magyar… |
|
bM Függő
|
DJTommyka - 2008. május 11. @ 11:12Giuseppe01 - 2008. május 11. @ 10:47Sziasztok, friss Leo telepítés és nincs semmi hangom sem filmet nem játtszik le. A Quck Timot elindítva bejön valami reklámfelület de nem a program, mi lehet a baj? Köszi Modositanam annyiban, hogy MPlayer, vagy VLC es legvegso esetben QT. |
|
Aktív
|
Sziasztok, köszi a segítséget mindenkinek |
|
Aktív
Bejegyzések: 5
|
Letöltttem egy filmet, két CD-s, és ilyen kiterjesztésű, a macem számára ismeretlen fájlok vannak a két mappában: hxt-cr.cd1.00, 01,02,03,04,05,06...stb…
|
|
Aktív
Bejegyzések: 260
|
Ezek tömörített fileok. Kicsomagol pl Archiver-el, lejátszik, örül. |
|
Aktív
|
Remek, és azt hogyan is csinálom? :) |
|
bM Függő
|
Vanka Lajos - 2008. május 11. @ 14:04 The Unarchiver 1.6.1 - MacUpdate Letoltod, bedobod az alkamazasok koze, raklikkelsz kettot, kipipalod az osszes letezo formatumot, illetve azt az opciot, hogy csomagolas utan dobja a kukaba a tomoritett elemeket (opcionalis lehetoseg). Majd raklikkelsz a letoltott sor elso (.rar vagy akarmi) elemere (de aszem van olyan okos, hogy barmelyik elemre klikkelhetlhetsz, fogja tudni mit szeretnel) es megvarod amig csomagolja. |
|
Aktív
Bejegyzések: 365
|
kemeng - 2008. május 11. @ 12:21petnekiabel - 2008. május 11. @ 12:16applehun - 2008. május 11. @ 12:14Sziasztok! A most vett MacBook-om kézikönyvében írják hogy letölthetem a magyar nyelvi csomagot az operációs rendszerhez, de én nem találtam az Apple oldalán. Tudtok erről valamit? XD |
|
Aktív
Bejegyzések: 18
|
Jaaaj, segitseg.
|
|
bM Függő
|
pintohorse - 2008. május 11. @ 14:56 Disk Utility-vel kell kiirni a leheto leglassabban, viszont a netrol letoltott nem eredeti leoparddal gondok is lehetnek, pld nem indul el a bootolaskor, vagy tobb ora kell neki, mire beolvassa majd a lemezrol. Tobbet nem segithetek, mar igy is erosen warez ez a kerdes… |
|
Aktív
|
Köszi, sikerült :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 329
|
Sziasztok! Hogyan tudnék egy PDF fájlt feldarabolni, úgy, hogy a darabokat, külön-külön is meg tudjam nyitni? |
|
Macőrült
|
Hansen - 2008. május 11. @ 18:09 Elméletileg, ha preview-ben a drawer-en kijelölöd az oldalakat, amik kellenek, akkor csak azokat menti új pdf-be. Szerk: Gyakorlatban meg nem :/ |
|
Aktív
Bejegyzések: 329
|
A Preview--al én is próbálkoztam, de sikertelenül. |
|
bM Függő
|
En most probaltam egy PDF-et Preview-vel es ‘mindent” tudtam vele. Kivagtam belole egy kijelolt darabot (Select tool) es azzal jatszottam kulon, vagy egy-egy oldalt exportaltam kulon pdf fajlba...Jelolj ki egy oldalt a Sidebaron, majd Alma+C, es Alma+N. Akar meg egy kepet is bele lehet tenni. Ha nem megy akkor lehet, hogy le van vedve a PDF...Preview kapcsan a Leos verziorol beszeltem… Ha nem megy, vagy sok oldalrol lenne szo akkor tool kellene hozza.
Here is:
|
|
Aktív
|
Sziasztok, szerintem teljesen meg fogok hülyülni mert nem értem a két hónapja vásárolt Mac Book Pro-mat. Elveszítettem a Tigris lemezem de a Leopard update megvolt, erre vettem egy teljes Leopardot és valami hiányom volt, most vettem észre nincs IDVD, IMovie és Garage Band sem, nem találom az Applications-ban sem , erre elővettem a Leo updatemet végigfuttattam de nincs ennek ezek a programok sehol sem, ez meg hogy lehet???? vagy béna vagyok? Köszi! |
|
Aktív
Bejegyzések: 4
|
halas koszonet a tippert. bevalt. sikeresen installaltam a photo boothot.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 119
|
Sziasztok,
lehet nagyon egyszerűt kérdezek de nem találtam megoldást sehol sem. PDF fájlokat hogyan lehet jpg fáljlokká konvertálni tömegesen? Monduk van egy 30 oldalas dokomentum, amit szeretnék kép formájában is használni… Preview-ban csak egyenként/képenként lehet menteni másként. Várom a válaszaitok.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 13
|
Sziasztok,
|
|
Aktív
Bejegyzések: 80
|
Giuseppe, telepítsd az iLife-ot, amit a géphez adtak |