|
Macőrült
Bejegyzések: 4519
|
FGyapple - 2008. március 23. @ 08:26 Azért nem kaptál választ, mert a rendszer ilyen, nem tudsz változtatni rajta. Szerintem logikusan működik. Ha a vincsiről a Pendrive-ra másolsz egy dokumentumot akkor az eredeti megmarad, míg a másolat dátuma megegyezik az aktuális időponttal. Nem átomzgatod a file-t hanem az eredeti alapján készítesz egy újat. Nem? |
|
Aktív
Bejegyzések: 71
|
Hali
|
|
Aktív
Bejegyzések: 89
|
Sziasztok! Hol lehet megnézni Leopardon hogy mi a MAC addressem? |
|
Moderátor
Bejegyzések: 3002
|
System Preferecnes > Network > Ethernet > Advanced > Ethernet |
|
Aktív
|
System Pref/Network/Ethernet/Advanced megy, aztán nincs olyan választás, hogy Ethernetm csakTCP/IP, DNS, WINS, Proxies, PPP
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 993
|
dedós - 2008. március 24. @ 19:26 Jo helyen vagy, ott kattints az Ethernet-re, ott a legelso info, az Ethernet ID a MAC-cimed. |
|
Aktív
|
Olyan jó, hogy ilyen gyorsan válaszoltok, és tiszta hülyének érzem magam, de nem tudok Ethernetre kattintani, a bal felső sarokban ki van írva, hogy built-in ethernet, de nem lehet kattintani, máshol meg nincs kiírva, ahol kattintani lehet, csak ezek:
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 599
|
Esetleg Terminálban ifconfig vagy Network Utility Info fül > Network Interface (en0) a lenyíló menüben. |
|
Aktív
Bejegyzések: 181
|
Hello!A következő a problémám,Windows xp-n ugye ott a távoli asztali kapcsolat, és osx alatt mit használjak?Mert próbáltam a remote desktopot de nem nagyon akar működni meg túl bonyolúlt is nekem csak egy teljesen egyszerű progira lenne szükségem!Előre is köszi. |
|
Aktív
Bejegyzések: 318
|
És melyik az a program, amivel windowsos gépekre tudok macről bejelentkezni? Mert volt egy ilyen egyszerű program, de már nem emlékszem a nevére… |
|
Macőrült
Bejegyzések: 4512
|
Ezeket kukkantsd meg:
Remote Desktop Connection (Windowsos gépek eléréséhez)
Chicken of the VNC
|
|
Macőrült
|
Egyébként meg van alapból Samba beépítve az OS X-be. Maceket elérhetsz a Finderből AFP-vel, Wines, Linuxos gépet meg SMB-vel. |
|
Aktív
|
esőjáró - 2008. március 25. @ 10:46 Igen az RDC működik a másikkal nem akar csatlakozni,lehet cska Én vagyok a béna de azt belső hálózaton sikeresen használom,de így nem! Na mindegy köszi szépen! |
|
Macőrült
|
Atass - 2008. március 25. @ 10:49esőjáró - 2008. március 25. @ 10:46Ezeket kukkantsd meg: Ne haragudj, de nem értem a problémádat. Leírnád mégegyszer, hogy mi a hibajelenség? Az írásjelek sokat segítenének a pontos megértésben. |
|
Aktív
|
esőjáró - 2008. március 25. @ 10:52Atass - 2008. március 25. @ 10:49esőjáró - 2008. március 25. @ 10:46Ezeket kukkantsd meg: Bocsi!Egy windows serverre akartam csatlakozni,ami nem belső hálózaton van.Nos problémám már nincs.Annyit mondtam csak, hogy Remote Desktop Connectionnal működik, de Chickenel nem. :) |
|
Aktív
|
A kérdés megváltozott.:)
előre is köszi. |
|
Aktív
Bejegyzések: 23
|
Atass - 2008. március 25. @ 11:18
HI!
|
|
Aktív
|
ohh ilyet lehet???megpróbálom :) lehet |
|
Aktív
Bejegyzések: 5
|
meg tudnátok mondani, h mac-en mit használjak total commander helyett? köszi |
|
Aktív
Bejegyzések: 76
|
Hamarosan lesz egy 400 Mhz-s G4 Mac-em,512 MB Rammal.Jelenleg OS 9.2 van rajta.
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1270
|
Ms.Fitness - 2008. március 25. @ 20:49 forklift itt cikk rola
http://wiki.beszeljukmac.com/mediawiki/index.php/Windows-programok
|
|
Aktív
Bejegyzések: 5
|
jajj még egy olyan kérdésem lenne, h a másik gépemen (szintén mac-es), eltűnt a safari ikon (sztem egy force quit-el tüntettem el), és most nem tudok belépni a netbe. tudnátok segíteni? fontos lenne! köszi |
|
Aktív
Bejegyzések: 86
|
Eltünt a Finder ablak bal szélén sorakozó tételek közül a Documents tartalma. Vagyis a Documents “tétel” ott van, de ráklattyintva azt mondja, hogy “ the volume for “documents” cannot be found”. Mi a fene történhetett? Jobb egér gombra sem ír ki semmit? Segítség, voltak benne fontos anyagaim! Előre is köszönöm! Bébé |
|
Veterán
Bejegyzések: 1270
|
Ms.Fitness - 2008. március 25. @ 20:57 ezt egy kicsit pontosabban pls… safari ikon nem fuggvenye a netnek… gondolom a dockodrol tuntetted el, mac hd-n az applications mappaban megtalalod(ikonra katt ra es huzd vissza a dockra...valszeg ennyi) |
|
Macőrült
|
bébébé - 2008. március 25. @ 20:58 Navigáld magad ide: HD/Users/Library Itt van Documents mappa? Ha igen, akkor a régit töröld és ezt tedd a helyére. |
|
Aktív
Bejegyzések: 86
|
Bachman - 2008. március 26. @ 00:33bébébé - 2008. március 25. @ 20:58Eltünt a Finder ablak bal szélén sorakozó tételek közül a Documents tartalma. Vagyis a Documents “tétel” ott van, de ráklattyintva azt mondja, hogy “ the volume for “documents” cannot be found”. Sajnos ott sincs! Egyszerűen nyomtalanul eltűnt! És igazából ez az, amit nem értek. Semmi nyoma! Spotlight-tal kerestem a benne lévő file-ok közül. Semmi. Megnéztem a kukábna, semmi. Egyszerűen elképzelhetetlen, még ha én is bénáztam valamit, amire nem emlékszem, vagy a gyerekeim csináltak valamit, de miért nincs nyoma? Ha nem a kukába került a tartalma, akkor hova? És egyáltalán egy oprendszer hogyan tehet ilyent, hogy egy viszonylag fontos szinte rendszerkönyvtár csak úgy huss… és eltűnik.
van esetleg ötletetek, milyen “formában” lehet még keresni? Vagy esetleg History-t megnézni, ha van ilyen, mi történhetett? Az biztos, hogy a hosszú hétvégén még dolgoztam benne, szóval akkor megvolt?
|
|
Macőrült
|
Hopp, most látom, hogy hülyeséget írtam. Itt kellene keresni: HD/Users/-te-/Documents Ez az a mappa amiben a dolgaid voltak? Nem a külső lemezen volt az a mappa? Ugyanis a “the volume for “documents” cannot be found” erre utal(hat). |
|
Aktív
Bejegyzések: 143
|
Alex91 - 2008. március 23. @ 22:00Rumi86 - 2008. március 23. @ 21:31petnekiabel - 2008. március 23. @ 12:28
egyre tobbszor szaggat az airport kartya, nem tudok online radiot hallgatni, mert allandoan rebufferel, allitolag azt megoldja az update.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 575
|
Sziasztok,
A magyar apple kereskedőknél kapható “magyar billentyűzet” miben tér el az angoltól?
Köszi a választ,
|
|
Macőrült
|
Az alu előtti fehér (magyar) billentyűzetemen nincsenek matricák. Szerintem a mostaniakon sincs (kellemetlen is lenne). |
|
Aktív
Bejegyzések: 228
|
Hello! Van egy kis gondom! Most, hogy rendbetettem a gépemen lévő fájlokat, és be akartam őket rendszerezni az iPhotoba, rá kellett döbbennem, hogy nincs meg az iLife csomagom… Hupppsz… (LEOPARD). Hogy tudom föltenni? Ugye nem kell az egészet újra telepíteni? Bocs a tudatlanságomért, ez van! :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 85
|
a leopárdot is most telepítetted? |
|
Aktív
|
Nem, az fent van már egy ideje. |
|
Moderátor
|
géphez kapott telepítőt, akár tigris akár leopárd, tedd be a gépbe. Van egy olyan, hogy Install extras (vagy valami hasonló, a lényeg, hogy NEM install OS X, hanem a másik). Ha azt elindítottad, ki kell választani, hogy miket akarsz feltenni. |
|
Aktív
Bejegyzések: 105
|
Na akkor! Ki kapja még azt az üzenetet hogy Finishing Charge bármely hordozható mac-nél? Nem is idegesítene csak az a baj hogy nem vált zöldre a töltő :S pedig már vagy 3 órája fel van töltve… iStat 100%-ot ír… csináltam mindenféle resetet, akku kalibrálást vagy mi a szöszt de még mindig ezt csinálja :( Ötlet? |
|
Moderátor
|
unregistered: Nekem is ki szokta írni időnként. Szerintem ne foglalkozz vele. Ha 100&#xon; van az akksi, akkor fel van töltve. Kit érdekel a felirat? :-) |
|
Aktív
|
Biztos rossz helyen kutatok, de nekem csak az iTunes-t, az iChat-et, az iCal stb… hozza fel, iLife progijait sehol nem látom… Leopard egyébként. Az ‘optional installs’-ban kéne lennie valahol? Ott sehol nem találom. Van még olyan, hogy ‘Xcode Tools’. Azon belül pedig: Dashcode.pkg, Xcode Tools.mpkg, WebObjects.mpkg, és Packages, amin belül egy csomó .pkg van, de egyik sem iLife-gyanús… |
|
Moderátor
|
Jó úton jársz. De lépkedj is tovább rajta :-) Az Optional Installsban kell kiválasztani, mit szeretnél feltenni. Az lehet, hogy a képen csak az említett pár program van, de a telepítő mást is feltesz. Lépkedj tovább, majd amikor ott vagy, hogy Easy Install, akkor kell váltani Advancedre. Ott lehet beikszelni mindenfélét. |
|
Aktív
|
Csak a már említett progamok közül enged választani, iLife-nak nyoma sincs… Van ilyen, hogy ‘Applications (itt lehet kiválasztani a fent említett progikat), iPod support, Additional Fonts, Language Translations és végül egy Printer Drivers. Aztán ennyi. Easy - Advanced lehetőséget nem is látok. Amúgy köszönöm a segítségedet és a türelmedet! |
|
Moderátor
|
Pedig ott kéne lennie… Géphez kapott telepítőt tetted be, ugye? A két szürke közül az elsőt. |
|
Aktív
Bejegyzések: 12
|
Bocs TDani de a Leopardnak csak 1 telepítője van-ha nem a géphez kapod hanem külön veszed meg.Én is a gépemhez kapott 2 szürke Tiger CD-ről tettem vissza az iLife 6-ot,miután újra kellett telepítenem az egész gépet. |
|
Moderátor
|
jocee - 2008. március 26. @ 15:31 TDani - 2008. március 26. @ 14:40 |
|
Aktív
Bejegyzések: 12
|
Elnézést,jogos!Csak arra gondoltam Atuckyka nem a géphez kapott lemezzel küzd,amit te tanácsoltál neki. |
|
Aktív
|
Végül a Tiger-es lemezről sikerült megoldani a problémát, bár bosszantó, hogy ugyanez Leopard telepítőről nem ment… Hát köszönöm a segítséget, napsütéses szép napot! :) |
|
Moderátor
|
Atuckyka: Ez azért van, mert az iLife alapból jár a gépedhez, ha megveszed, de a külön OS X telepítőhöz már nem jár. |
|
Aktív
|
Nem vettem meg külön a Leopard-ot, azzal szállították a vasat, bár még a Tiger volt alapból rajta. Szóval mindkét telepítőlemez a csomagban volt. |
|
Aktív
Bejegyzések: 85
|
pedig a gyárilag telepített tiger-ben alapfelszereltség az ilife és amikor leopárdra frissítesz, akkor az fönt marad a gépen, ez nálam is így volt |
|
Aktív
|
Ja, csak azóta egyszer újraraktam a gépet, ezek szerint törölve az iLife-ot, ami ugye nincs rajta a Leopard telepítőjén. Nem is volt gond addig, amíg elérkezettnek nem láttam az időt képeim berendszerezésére, amihez ugye iPhoto szükségeltetik! Egyébként nagyon tetszik az új iPhoto, előtte ‘05-ös volt meg. |
Összes oldal: 135
|
||||||||||
| « Külföldi munka ? | nem tud valaki... » |

igen, még csiszolni kell az oldalon