|
Aktív
Bejegyzések: 392
|
Na akkor! Ki kapja még azt az üzenetet hogy Finishing Charge bármely hordozható mac-nél? Nem is idegesítene csak az a baj hogy nem vált zöldre a töltő :S pedig már vagy 3 órája fel van töltve… iStat 100%-ot ír… csináltam mindenféle resetet, akku kalibrálást vagy mi a szöszt de még mindig ezt csinálja :( Ötlet? |
|
Moderátor
Bejegyzések: 3302
|
unregistered: Nekem is ki szokta írni időnként. Szerintem ne foglalkozz vele. Ha 100&#xon; van az akksi, akkor fel van töltve. Kit érdekel a felirat? :-) |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 613
|
Biztos rossz helyen kutatok, de nekem csak az iTunes-t, az iChat-et, az iCal stb… hozza fel, iLife progijait sehol nem látom… Leopard egyébként. Az ‘optional installs’-ban kéne lennie valahol? Ott sehol nem találom. Van még olyan, hogy ‘Xcode Tools’. Azon belül pedig: Dashcode.pkg, Xcode Tools.mpkg, WebObjects.mpkg, és Packages, amin belül egy csomó .pkg van, de egyik sem iLife-gyanús… |
|
Moderátor
|
Jó úton jársz. De lépkedj is tovább rajta :-) Az Optional Installsban kell kiválasztani, mit szeretnél feltenni. Az lehet, hogy a képen csak az említett pár program van, de a telepítő mást is feltesz. Lépkedj tovább, majd amikor ott vagy, hogy Easy Install, akkor kell váltani Advancedre. Ott lehet beikszelni mindenfélét. |
|
Törzsvendég
|
Csak a már említett progamok közül enged választani, iLife-nak nyoma sincs… Van ilyen, hogy ‘Applications (itt lehet kiválasztani a fent említett progikat), iPod support, Additional Fonts, Language Translations és végül egy Printer Drivers. Aztán ennyi. Easy - Advanced lehetőséget nem is látok. Amúgy köszönöm a segítségedet és a türelmedet! |
|
Moderátor
|
Pedig ott kéne lennie… Géphez kapott telepítőt tetted be, ugye? A két szürke közül az elsőt. |
|
Aktív
Bejegyzések: 12
|
Bocs TDani de a Leopardnak csak 1 telepítője van-ha nem a géphez kapod hanem külön veszed meg.Én is a gépemhez kapott 2 szürke Tiger CD-ről tettem vissza az iLife 6-ot,miután újra kellett telepítenem az egész gépet. |
|
Moderátor
|
jocee - 2008. március 26. @ 15:31 TDani - 2008. március 26. @ 14:40 |
|
Aktív
|
Elnézést,jogos!Csak arra gondoltam Atuckyka nem a géphez kapott lemezzel küzd,amit te tanácsoltál neki. |
|
Törzsvendég
|
Végül a Tiger-es lemezről sikerült megoldani a problémát, bár bosszantó, hogy ugyanez Leopard telepítőről nem ment… Hát köszönöm a segítséget, napsütéses szép napot! :) |
|
Moderátor
|
Atuckyka: Ez azért van, mert az iLife alapból jár a gépedhez, ha megveszed, de a külön OS X telepítőhöz már nem jár. |
|
Törzsvendég
|
Nem vettem meg külön a Leopard-ot, azzal szállították a vasat, bár még a Tiger volt alapból rajta. Szóval mindkét telepítőlemez a csomagban volt. |
|
Aktív
Bejegyzések: 88
|
pedig a gyárilag telepített tiger-ben alapfelszereltség az ilife és amikor leopárdra frissítesz, akkor az fönt marad a gépen, ez nálam is így volt |
|
Törzsvendég
|
Ja, csak azóta egyszer újraraktam a gépet, ezek szerint törölve az iLife-ot, ami ugye nincs rajta a Leopard telepítőjén. Nem is volt gond addig, amíg elérkezettnek nem láttam az időt képeim berendszerezésére, amihez ugye iPhoto szükségeltetik! Egyébként nagyon tetszik az új iPhoto, előtte ‘05-ös volt meg. |
|
Aktív
Bejegyzések: 5
|
Sziasztok!
|
|
Aktív
Bejegyzések: 60
|
Sziasztok! Valamit sikeresen sikerült elállítanom. Amikor bekapcsolom a gépem mindig elindul magától a power point eddig ezt soha nem csinálta. Mit sikerült elmatatnom???? |
|
Aktív
Bejegyzések: 392
|
TDani - 2008. március 26. @ 14:54 Oké így már hogy tudom hogy nem hiba így már engem sem érdekel :D |
|
bM Függő
Bejegyzések: 6073
|
Helgosz - 2008. március 26. @ 23:09 System Preferences -> Accounts -> Login Items Innen töröld! |
|
Aktív
Bejegyzések: 36
|
sziasztok, leopard 10.5.2 + crossover 6.2.0. + Complex Jogtár fut, műűködik, semmi bajom vele, de: nem tudok ő és ű betűt belerírni sehogyan sem (Tiger alatt ment gond nélkül) fent van Hungarian/Hungarian Ext. Pro/Hungarian Pro kiosztás és egyik alatt sem megy.... most, hogy ide írok H.Ext.Pro altt, ha őő vagy űű betűűt nyomok akkor duplán írja őő űű egy leütésre… valami ötletetek?
előőre is köszönöm
|
|
Aktív
|
Sziasztok! olyan kérdésem lenne h miért nem tudok webcamerázni más emberekkel aMSN newű programmal pedig eredetileg tudni kéne! ha valaki tud nekem magyarázatot adni vagy segíteni vagy akr linket küldeni ahol információk vannak ebben a témában… az legyen szives segítsen nekem! fontos lenne!
|
|
Aktív
Bejegyzések: 4
|
sziasztok! bár nem vagyok túl új, viszont egypontnullás igen (magyarán bőcsész, ez van.) szal: van egy wd mybook külső hd-m, amit mac-kell indítottam el először (macbook, core duo, osx 10.4.11), és pc-vel (xp) is használtam - mindkettőn sikerrel. újsütetű problem: a mac, bár látja az ikonját, és rákattintva a tartalmát is kábé 1-2 mp-ig, de ha rákattintok, az ablakot lecsapja és nem enged hozzáférést a rajta lévő kontenthez. a pc/xp-vel ilyen problem nincs. szerintetek mi a teendő? menitenksz: kamukaze |
|
Aktív
Bejegyzések: 125
|
sziasztok, friss mackes vagyok és egy alap kérdésre keresném a választ. wifivel netezek és nem szeretném,ha illetéktelen személyek is az én netemen potyáznának. hol tudnám ezt beállitani? elöre is köszi! Raj a mac:) |
|
Aktív
Bejegyzések: 483
|
Ezt a WiFi hozzáférési ponton (router) tudod beállítani, többynire úgy, hogy beírod az IP címét a böngészőbe. Az IP címet megtalálod az Alma menü - Location - Network preferences ablakban. Itt kattints duplán az AirPort-ra, majd a Router utáni IP cím kell neked. Ez általában 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1, de lehet más is. Innentől pedig routerfüggő a kérdés.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 125
|
köszi :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 17
|
Sziasztok! Van front row a gépemen de ilife nincs, viszont szeretném a képeimet front row-ba is megnézni, van valami más proggi az iphoto-n kívűl, amiből ki tudja olvasni a front row a képeket? előre is köszi a válaszokat! |
|
Aktív
Bejegyzések: 160
|
Sziasztok! Hnnan tudom letölteni a macbeszeljuk widgetet? Köszönöm |
|
bM Függő
|
kamukaze - 2008. március 27. @ 19:16 Érdekes probléma… Milyen formátumú a lemez? zolkorsj - 2008. március 27. @ 22:11 Tudtommal nincs. A géphez nem kaptál iPhoto-t? |
|
Aktív
Bejegyzések: 202
|
Hello Macbarátok!
Sajnos nekem még nem állt módomban venni egy ilyen csodálatos gépet, de egyre inkább érdekel, szeretnék végre megismerkedni vele, linuxal is próbálkozom töretlenül de én használni akarom a gépet és nem folyton a rendszert babrálni.
|
|
Aktív
|
Nagyon köszönöm a válaszodat! (főleg h ilyen gyors volt) Igazából én is az iMac-et nézegetem, de használtan is 150ruppó, viszon nekem nagyon bejön az a gépezet. Ha meg felturbózok egy minit az meg kb ott van nem? Főleg, hogy ahhoz még monitor is kell. Tévedek?
|
|
Aktív
|
Jogos, legalábbis a 20-as. Én 17-est találtam pl: http://www.vatera.hu/apple_imac_17_g5_1_9_proci_2_5_gb_ram_isight_60659660.html
|
|
Aktív
Bejegyzések: 32
|
Bachman - 2008. március 24. @ 14:48FGyapple - 2008. március 23. @ 08:26file dátumozási gondok: Bocs, de nálam nem látszik a smile a mondat végéről, hogy logikusan működne… Mi abban a logikus, hogy a file egyik legfontosabb jellemzője, nevezetesen a lérehozás dátuma attól megváltozik, hogy egy másik adathordozóra kerül????????? a teljes filenyilvántartási struktúra összeomlik ettől, katasztrofális, valószínúleg nem véltelen, hogy ilyet semmilyen más géptől nem láttam még. |
|
Aktív
|
kedves bachman, köszi a reakciót. a format az info szerint ms-dos file system (fat32). |
|
bM Függő
|
FGyapple - 2008. március 28. @ 04:48 Nézőpont kérdése. Számomra egy file fontosabb adatai: neve, kiterjesztése, mérete és helye. 1000 éve nem foglalkoztatnak a dátumai. Mire kellene neked a pontos dátum? Milyen nyílvántartási struktúra omlik össze ettől? Erre tényleg kíváncsi vagyok. kamukaze - 2008. március 28. @ 08:48 Olvasd ezt végig, hátha valamelyik tipp bejön: |
|
Aktív
|
Olvasd ezt végig, hátha valamelyik tipp bejön: http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/28821/ Bachman: Köszönöm, végignézem, esetleg ott kérdezek tovább. |
|
Aktív
Bejegyzések: 60
|
Nagyon köszönöm!
|
|
Aktív
Bejegyzések: 246
|
sleep-ben kihuztam az usb-t, erre leallt minden.
|
|
Moderátor
|
grizzly - 2008. március 29. @ 02:46 hogyhogy minden? Kikapcsolt a gép? Mi volt az USBn? |
|
Aktív
Bejegyzések: 87
|
Tud vki valami jó progit, amivel oda-vissza mérhetném a belső hálózatom sebességét?
|
|
Törzsvendég
|
Sziasztok! Tud valaki olyan szakirodalmat ajánlani, amivel kicsit jobban el lehet mélyedni a Mac világában? Fontos lenne, okosnak lennem! Szoftver, oprendszer, hardver, unix, minden érdekelne, ha lehet magyarul! |
|
Moderátor
|
Adi67 - 2008. március 29. @ 10:50 A gépből kimenő és bejövő adatforgalmat tudod az iStat Proval mérni. http://www.islayer.com |
|
Moderátor
|
Atuckyka - 2008. március 29. @ 11:07 Tigris könyv van forgalomban most is. A Leopárdos Ferenczy Gábor gondozásában fog megjelenni hamarosan. Amúgy a aWikipédián rengeteg dologról tájékozódhatsz. |
|
Törzsvendég
|
Köszönöm iJesus, utánanézek az ajánlott olvasmányoknak! :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 1
|
Sziasztok! Hogyan tudom megoldani azt, hogy ha lehuzok egy kepet a netrol (drag) az ne az asztalra hanem automatikusan az altalam kijelolt mappaba keruljon?
|
|
bM Függő
|
Adi67 - 2008. március 29. @ 10:50 Erre és még pár dolog mérésére alkalmas: http://www.macupdate.com/info.php/id/10451 Ha a forgalom mennyiségére is kíváncsi vagy: http://bachman.cjb.hu/trafficwatch.html Devil - 2008. március 29. @ 13:12 A Drag & Drop lényege: oda teszi ahova dobod.
Rendszer, böngésző? |
|
Aktív
Bejegyzések: 40
|
hi. Zöldfülű vagyok a Machintoshoz!
Hogyan szerezhető be a mac OS 10.3.9 Tiger?
|
|
Aktív
Bejegyzések: 246
|
jaja kikapcsolt.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 741
|
alooha_boy - 2008. március 29. @ 14:45 A 10.3.9 az Panther. A 10.4.x a Tiger, melyikre gondolsz? Egyébként legálisan ezeket már nem nagyon lehet megvenni szerintem. |
|
Aktív
Bejegyzések: 40
|
lakospeter A gyári adatok szerint a 10.3.9-re: http://www.apple-history.com/
de a 10.4.x Tiger is lehet telepíteni: part1: http://www.youtube.com/watch?v=6C04hyClAn4
A beszerzést illetően tanácstalan vagyok.
Az is jó lenne ha a jelenlegi OS9-re lenne magyarosítást letölteni valahol, és esetleg egy program amivel lehet programozni C, C++ ,-ban.Vagy ha ez sincs akkor egy emulator linuxra,winre. |
Összes oldal: 212
|
||||||||||
| « Külföldi munka ? | nem tud valaki... » |
géphez kapott telepítőt, akár tigris akár leopárd, tedd be a gépbe. Van egy olyan, hogy Install extras (vagy valami hasonló, a lényeg, hogy NEM install OS X, hanem a másik). Ha azt elindítottad, ki kell választani, hogy miket akarsz feltenni.