|
Aktív
Bejegyzések: 18
|
|
|
Adminisztrátor
Bejegyzések: 11879
|
Drupal, Wordpress, barmelyik mehet… mind webes alapu, ugyhogy mindegy melyiket valasztod. |
|
Aktív
Bejegyzések: 27
|
file dátumozási gondok:
|
|
Aktív
Bejegyzések: 3
|
Sziasztok! Olyan problemaba futottam, hogy mostanaban eleg lassu, es szinte windows-os jellemmel ruhazodott fel a Leopardom. 2Ghz-es minim van 1 giga rammal, es szaggat, firefox egyszercsak strandlabdazik, de nem csak a firefox, hanem safari, imail, szoval nem kimondottan firefox programhiba. Es neha teljesen leall a rendszer, alul dock is eleg rendesen beszaggat. Fogalmam sincs mi lehet vele, de nagyon zavaro. Mar csinaltam nagytakaritast is onyx-al, de ugy vettem eszre, hogy nem sokat segitett. Visszaalljak tigerre? Nalatok nincsenek ilyen problemak? Egyebkent a strandlabdas feelingnel ugy erzem, mintha mas programok inditasa nem aszinkron muvelettel menne, hanem szinkron, es addig kint van a labda, amig a masik be nem toltott rendesen (es addig not responding a progi) |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2033
|
Nucler: egyelőre azt a diagnózist tudom felállítani, hogy “valami baj van”.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 3
|
Na nyomtam egy verify-t, a teszt lefutott nem volt hiba, de a kovetkezo tortent.
Activity Monitort elinditottam.
Na innentol a rendszer megszunt letezni. A dock beragadt, az ablakok kozott meg tudtam maszkalni, de bezarni mar nem tudtam. Ablakok szetszorasara semmi reakcio, amelyik ablakot probaltam bezarni az megkapta a strandlabdat. Activity meg semmi frissites, a rendszer szinte befagyott. Miuatan a teszt lefutott, minden parancs amit kiadtam lefutott, az ablakok ossze-vissza ugraltak, es amiket kertem hogy zarjon be, azokat bezarta. Olyan, mint linuxban az IDE-s vinyo DMA nelkul. Vinyon elkezd dolgozni, es mintha teljesen lefoglalna a procit. Dobalja a megszakitast, es a proci mintha csak vele foglalkozna, addig massal nem. Csak nem ertem, mert van 2 mag ebben a szerencsetlenben, ha mindketton a vinyon dolgozik. Valami nem ok… |
|
Aktív
Bejegyzések: 246
|
delete gomb van? mint winen |
|
Veterán
Bejegyzések: 1270
|
grizzly - 2008. március 23. @ 14:14 FN+Backspace |
|
Aktív
Bejegyzések: 60
|
De pedig igen Microsoft Officet használok. Úgyhogy nem tudom akkor mi lehet a gond. Az iWork-öt nem is ismerem. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 815
|
nekem nem megy LEO-n ez a szar.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 69
|
nekem mukodik:
|
|
Aktív
Bejegyzések: 144
|
petnekiabel - 2008. március 23. @ 12:28
honnan erdemes ezt megtenni?
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 4123
|
Rumi86 - 2008. március 23. @ 21:31petnekiabel - 2008. március 23. @ 12:28 :DDD, na most mi van? Feladjuk az elveket? LOL :DDD Software update-re nyugodtan ra lehet hagyni, erre talaltak ki… |
|
Aktív
Bejegyzések: 69
|
Sziasztok! Egy MacBook Boot camp-es Windows-ához szeretnék segítséget kérni. Azt csinálja a kis drága, hogy néha (azt hiszem elalvás-ébresztés után) elfelejti az usb meghajtókat. Nem megy a nyomtató pl., ha kihúzom bedugom, nincs semmi reakció, nem érzékeli, hogy bedugtam valamit. Csak újraindítás után javul meg. Mi lehet ez? Előre is köszi: Gábor |
|
Moderátor
Bejegyzések: 765
|
Üdv Azonnali kérdés: Nektek is néha nagyobb betűmérettel jelenik meg a beszMac fórum szövege? Csak a hozzászólások, fenti menü nem. |
|
Aktív
Bejegyzések: 119
|
Létezik olyan progi,ami a gépen használt felh.neveket és jelszavakat tárolja,megjegyzi,megfejti,még akko is ha ezt nem kérjük a böngészőben,mármint a megjegyzést,ezáltal ott nem megtalálható.Passwordwallet et találtam,de nem igazán tudom kezelni.nem csinál semmit igazából,ha valaki tud segíteni előre is köszönöm! imarci: igen nálam is! |
|
Aktív
Bejegyzések: 85
|
Keychain Access a Applications/Utilities - ben |
|
Aktív
|
igen, még csiszolni kell az oldalon |
|
bM Függő
Bejegyzések: 5629
|
FGyapple - 2008. március 23. @ 08:26 Azért nem kaptál választ, mert a rendszer ilyen, nem tudsz változtatni rajta. Szerintem logikusan működik. Ha a vincsiről a Pendrive-ra másolsz egy dokumentumot akkor az eredeti megmarad, míg a másolat dátuma megegyezik az aktuális időponttal. Nem átomzgatod a file-t hanem az eredeti alapján készítesz egy újat. Nem? |
|
Aktív
Bejegyzések: 71
|
Hali
|
|
Aktív
Bejegyzések: 91
|
Sziasztok! Hol lehet megnézni Leopardon hogy mi a MAC addressem? |
|
Moderátor
Bejegyzések: 3227
|
System Preferecnes > Network > Ethernet > Advanced > Ethernet |
|
Aktív
|
System Pref/Network/Ethernet/Advanced megy, aztán nincs olyan választás, hogy Ethernetm csakTCP/IP, DNS, WINS, Proxies, PPP
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1270
|
dedós - 2008. március 24. @ 19:26 Jo helyen vagy, ott kattints az Ethernet-re, ott a legelso info, az Ethernet ID a MAC-cimed. |
|
Aktív
|
Olyan jó, hogy ilyen gyorsan válaszoltok, és tiszta hülyének érzem magam, de nem tudok Ethernetre kattintani, a bal felső sarokban ki van írva, hogy built-in ethernet, de nem lehet kattintani, máshol meg nincs kiírva, ahol kattintani lehet, csak ezek:
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 761
|
Esetleg Terminálban ifconfig vagy Network Utility Info fül > Network Interface (en0) a lenyíló menüben. |
|
Aktív
Bejegyzések: 182
|
Hello!A következő a problémám,Windows xp-n ugye ott a távoli asztali kapcsolat, és osx alatt mit használjak?Mert próbáltam a remote desktopot de nem nagyon akar működni meg túl bonyolúlt is nekem csak egy teljesen egyszerű progira lenne szükségem!Előre is köszi. |
|
Aktív
Bejegyzések: 449
|
És melyik az a program, amivel windowsos gépekre tudok macről bejelentkezni? Mert volt egy ilyen egyszerű program, de már nem emlékszem a nevére… |
|
Macőrült
Bejegyzések: 4794
|
Ezeket kukkantsd meg:
Remote Desktop Connection (Windowsos gépek eléréséhez)
Chicken of the VNC
|
|
Macőrült
|
Egyébként meg van alapból Samba beépítve az OS X-be. Maceket elérhetsz a Finderből AFP-vel, Wines, Linuxos gépet meg SMB-vel. |
|
Aktív
|
esőjáró - 2008. március 25. @ 10:46 Igen az RDC működik a másikkal nem akar csatlakozni,lehet cska Én vagyok a béna de azt belső hálózaton sikeresen használom,de így nem! Na mindegy köszi szépen! |
|
Macőrült
|
Atass - 2008. március 25. @ 10:49esőjáró - 2008. március 25. @ 10:46Ezeket kukkantsd meg: Ne haragudj, de nem értem a problémádat. Leírnád mégegyszer, hogy mi a hibajelenség? Az írásjelek sokat segítenének a pontos megértésben. |
|
Aktív
|
esőjáró - 2008. március 25. @ 10:52Atass - 2008. március 25. @ 10:49esőjáró - 2008. március 25. @ 10:46Ezeket kukkantsd meg: Bocsi!Egy windows serverre akartam csatlakozni,ami nem belső hálózaton van.Nos problémám már nincs.Annyit mondtam csak, hogy Remote Desktop Connectionnal működik, de Chickenel nem. :) |
|
Aktív
|
A kérdés megváltozott.:)
előre is köszi. |
|
Aktív
Bejegyzések: 36
|
Atass - 2008. március 25. @ 11:18
HI!
|
|
Aktív
|
ohh ilyet lehet???megpróbálom :) lehet |
|
Aktív
Bejegyzések: 8
|
meg tudnátok mondani, h mac-en mit használjak total commander helyett? köszi |
|
Aktív
Bejegyzések: 90
|
Hamarosan lesz egy 400 Mhz-s G4 Mac-em,512 MB Rammal.Jelenleg OS 9.2 van rajta.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 8
|
jajj még egy olyan kérdésem lenne, h a másik gépemen (szintén mac-es), eltűnt a safari ikon (sztem egy force quit-el tüntettem el), és most nem tudok belépni a netbe. tudnátok segíteni? fontos lenne! köszi |
|
Aktív
Bejegyzések: 92
|
Eltünt a Finder ablak bal szélén sorakozó tételek közül a Documents tartalma. Vagyis a Documents “tétel” ott van, de ráklattyintva azt mondja, hogy “ the volume for “documents” cannot be found”. Mi a fene történhetett? Jobb egér gombra sem ír ki semmit? Segítség, voltak benne fontos anyagaim! Előre is köszönöm! Bébé |
|
bM Függő
|
bébébé - 2008. március 25. @ 20:58 Navigáld magad ide: HD/Users/Library Itt van Documents mappa? Ha igen, akkor a régit töröld és ezt tedd a helyére. |
|
Aktív
Bejegyzések: 92
|
Bachman - 2008. március 26. @ 00:33bébébé - 2008. március 25. @ 20:58Eltünt a Finder ablak bal szélén sorakozó tételek közül a Documents tartalma. Vagyis a Documents “tétel” ott van, de ráklattyintva azt mondja, hogy “ the volume for “documents” cannot be found”. Sajnos ott sincs! Egyszerűen nyomtalanul eltűnt! És igazából ez az, amit nem értek. Semmi nyoma! Spotlight-tal kerestem a benne lévő file-ok közül. Semmi. Megnéztem a kukábna, semmi. Egyszerűen elképzelhetetlen, még ha én is bénáztam valamit, amire nem emlékszem, vagy a gyerekeim csináltak valamit, de miért nincs nyoma? Ha nem a kukába került a tartalma, akkor hova? És egyáltalán egy oprendszer hogyan tehet ilyent, hogy egy viszonylag fontos szinte rendszerkönyvtár csak úgy huss… és eltűnik.
van esetleg ötletetek, milyen “formában” lehet még keresni? Vagy esetleg History-t megnézni, ha van ilyen, mi történhetett? Az biztos, hogy a hosszú hétvégén még dolgoztam benne, szóval akkor megvolt?
|
|
bM Függő
|
Hopp, most látom, hogy hülyeséget írtam. Itt kellene keresni: HD/Users/-te-/Documents Ez az a mappa amiben a dolgaid voltak? Nem a külső lemezen volt az a mappa? Ugyanis a “the volume for “documents” cannot be found” erre utal(hat). |
|
Aktív
Bejegyzések: 144
|
Alex91 - 2008. március 23. @ 22:00Rumi86 - 2008. március 23. @ 21:31petnekiabel - 2008. március 23. @ 12:28
egyre tobbszor szaggat az airport kartya, nem tudok online radiot hallgatni, mert allandoan rebufferel, allitolag azt megoldja az update.
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1277
|
Sziasztok,
A magyar apple kereskedőknél kapható “magyar billentyűzet” miben tér el az angoltól?
Köszi a választ,
|
|
bM Függő
|
Az alu előtti fehér (magyar) billentyűzetemen nincsenek matricák. Szerintem a mostaniakon sincs (kellemetlen is lenne). |
|
Aktív
Bejegyzések: 419
|
Hello! Van egy kis gondom! Most, hogy rendbetettem a gépemen lévő fájlokat, és be akartam őket rendszerezni az iPhotoba, rá kellett döbbennem, hogy nincs meg az iLife csomagom… Hupppsz… (LEOPARD). Hogy tudom föltenni? Ugye nem kell az egészet újra telepíteni? Bocs a tudatlanságomért, ez van! :) |
|
Aktív
|
a leopárdot is most telepítetted? |
|
Aktív
Bejegyzések: 419
|
Nem, az fent van már egy ideje. |
Összes oldal: 185
|
||||||||||
| « Külföldi munka ? | nem tud valaki... » |
Sziasztok. Valami CMS platform kellene nekem. Windowsos koromban a drupallal próbálkoztam. Kidobtam már a windowsos gépemet. Mit ajánlotok, mit használjak Mac-hez és hol találom????
üdv PT