|
Aktív
Bejegyzések: 201
|
Hello!Egy gyors kérdés,tudok küldő winyóra windowst telepíteni bootcampel?Köszi. |
|
Aktív
Bejegyzések: 144
|
Bachman - 2008. március 19. @ 17:08 AZért öt napot ki kellene bírnia. Igaz, én minden este kikapcsolom a gépet. Szerintem csinálj egy HW és egy vincsi tesztet.
korabban en is mindig kikapcsoltam
|
|
Aktív
|
benji999 - 2008. március 19. @ 16:11
mert nem szeretnek se kek halal, se egyeb a rendszer ujrahuzasat magaval vono kovetkezmenyt :) :(
|
|
Aktív
Bejegyzések: 8
|
Sziasztok,
feltettem tegnap a safari updatet, és azóta elég fura dolog történt, a gmail-ban nem tudom a shift és a capslook gombokat használni, ugyanis ha megnyomom őket akkor nem nagybetűt írok, hanem felugrik az e-mail cím sorra a kurzor (akkor is ha az ki van töltve), mi lehet a gond, ki lehet ezt valahogy kapcsolni? Nagyon zavaró, hogy nem tudok nagy betűt írni a gmailban, mindenhol máshol pedig jól működik a shift, más honlapokon és más programokban is!
Köszi |
|
bM Függő
Bejegyzések: 6592
|
Érekes, erre már más is panaszkodott ma. |
|
Aktív
Bejegyzések: 1
|
Sziasztok! Vadonatúj Mac-es felhasználó vagyok és ha már így van gondoltam belecsapok a lecsóba. Rögtön be is szereztem egy Apple TV-t és most ezt szeretném csatlakoztatni az iMac-emhez. Az iMac rendes kábeles módon csatlakozik az internethez és ha lehet akkor nem szeretném a wifi-t megnyitni, vagyis maradnék zárt kábeles hálózatnál. Ilyen esetben van olyan beállítás az iMac Airport-on, hogy az iMac lássa az Apple Tv-t illetve fordítva? Vagyis tud a 2 Mac-es gép csak szimplán kommunikálni egymással a saját Airport-ukon keresztül? Bocsi ha bonyolult voltam. A boltban ajánlották, hogyha nem megy valami forduljak ehhez a fórumhoz, mert itt még az olyan “bénáknak” is segítenek, mint én. Előre is köszi a válaszokat. |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2115
|
AppleTV-s tapasztalatom zéró, de:
|
|
Aktív
Bejegyzések: 346
|
SKacok, igaz nem vagyok kezdő Mac-es, de: berakok egy gyári, vagy saját készítésű dvd-met és semmi. DVD Player, VLC lejátsza, Mplayer nem. Asztalon, Finder-be nem látszik. Ésmostakkor hol a konyhakésem? :S |
|
Aktív
|
Ja. Egyéb lemezeket (audio cd, install lemez) látja. |
|
Macőrült
|
Illene a Findernek is látnia. A System Preferences / CDs & DVDs résznél mi van beállítva a “When you insert a video DVD"-nél? |
|
Aktív
|
Óbakker. Ignore volt… LOL vagyok… :) DVD Player-re állítottam és restart. Most megy minden. Köszi! :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 60
|
Sziasztok! Az miért van, hogy amiket kapok mailben pps kiterjesztésű dolgokat nem mindegyiket nyitja meg a mac???? |
|
Macőrült
|
Hol akad el a megnyitás? Nem lehet a melléklethez hozzáférni, vagy ha kettőt kattintasz rá, a kinyíló program (Quicklook, MS PowerPoint, Apple Keynote) nem jól nyitják meg? |
|
Aktív
Bejegyzések: 110
|
iJesus - 2008. március 19. @ 19:59marqczy - 2008. március 19. @ 18:51Sziasztok,
“
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 857
|
Helgosz - 2008. március 20. @ 13:07 Gondolom azért, mert nem Microsoft Office-t használsz, hanem iWork-öt, vagy Open Office-t és azok nem teljesen kompatibilisek a MS programjával készült dolgokkal. |
|
Aktív
Bejegyzések: 126
|
nem tud valaki egy oldalt,ahol frankó ikonok vannak?alig találok használhatókat… |
|
Aktív
Bejegyzések: 338
|
benji999 - 2008. március 20. @ 19:36 |
|
Aktív
|
köszi,ilyenekre godoltam |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 540
|
Helo! Azt szeretném kérdezni, hogy mit csinál a PRam reset? Mert a Safari 3.1-es frissítés után harmadik újraindításkor csak így indult el...? |
|
Törzsvendég
|
amúgy további ikonok: http://iconfactory.com/freeware |
|
Aktív
|
Nagyon ideg vagyok. Tegnap a DVD lejátszással, ma meg a monitorjaim beállításával szarakodok. Szal: Adott, hogy eddig a MacPro-mra 2db monitor volt kötve. Az egyik egy SonySDM-S73 volt VGA csatival (csak az van rajta) a Pro-hoz kapott VGA-DVI átalakító kis kábellel a videókártya 1-es kimenetére kötve. A másik egy Sony MFM-HT75 monitor DVI kábellel, amit a szimetria miatt a szintén a Pro-hoz kapott DVI-DVI kis kábellel de a monitorba DVI-el kötve, a videókártya 2-es kimenetére kötve.
Most hazahoztam mégegy MFM-HT75-öt és kivágom a régi monitort.
Vmi oknál kifolyólag nem megy DVI-vel az egyes kimenet. Csak VGA-val. Fel sem ismeri a monitort, a monitor nem kap jelet és kikapcsol. Vmit kaphat, mert ha nincs bedugva nem kapcsol ki, de amint bedugom kiírja, hogy no sinal és kikapcsol. Csináltam windowserver plist file törlést is, de semmi. Most annyit kiderítettem, hogy az 1-es kimeneten nem megy a DVi, a 2-esen meg nem megy a VGA. Eddig ugye az 1-esen ment VGA-val (átalakítóval) a régi monitor és a 2-esen DVI-vel az újabb monitor. A monitorok jók, mert ha kábelt cserélek, akkor a másik is megy. Mit csináljak? |
|
Aktív
Bejegyzések: 119
|
hali, a küvetkező lenne a kérdésem:
|
|
Aktív
Bejegyzések: 43
|
Parallels-ben, ha futtatom a windowst, akkor ott, hol találom a jobb egérgonbot a billentyűzeten? A jobbalma+klikk az valami hasonló, de mégsem pont olyan…
|
|
Aktív
Bejegyzések: 43
|
Nektek nincs olyan gondotok, hogy a gmail-ben ha írom a levelet és nagy betűt szeretnék írni, akkor felugrik a címhez… kicsit idegesítő… |
|
Törzsvendég
|
cloud.strife - 2008. március 20. @ 23:20 Szerintem te is megpróbálkozhatsz a PRAM resettel, ha jól látom a képernyők felbontását, színmélységét stb beílltja alapértelmezetté… |
|
Aktív
|
lehet nagyon béna a kérdésem,de azért felteszem.Szóval adott egy macbook egy dvi to dvi átalakitó.Összekötöm a gépet a monitorral.(Remélem ez még menni fog nem kell spec.beállítás vagy valami más?)aztán ha elindult a film és lecsuokom a gépet akkor bizony a kép is el fog menni,szerintem.Magyarul megoldható e hogy a gép összecsukott állapotban átküldje a jelet.Ahogy leirtam,már mérget is vennék hogy a kérdésemre a válasz nem,hisz csak a memoria kap energiát.Az is elég lenne ha a maci monitora kikapcsolna,vagy bármi csak ne 2 képernyőn nézzem a filmet.köszi |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 825
|
benji999 - 2008. március 21. @ 13:36 altatás ellen talen ez jó lesz: http://www.macupdate.com/info.php/id/22211 |
|
Aktív
|
a system pref/displays/arrangement/ alatt vedd el a pipat a MirrorDisplays-tol.
|
|
Aktív
|
Idioty, azt hogyan csinájjam? |
|
Veterán
Bejegyzések: 1428
|
Van vmi mod a Solver hasznalatara Office 2008-ban? Mert nem talalom benne (lehet, hogy nem kerestem eleg alaposan). Olyasmit hallottam, hogy az egy kulso modul, ezesetben be lehet vhonnan szerezni (ugy ertem, hogy mukodjon a 2008-assal)? |
|
Aktív
|
Fabiano köszönöm,tesztelem és beszámolok hogy ment. Beszámoló: Monitorral összekötve tökéletesen müködik.Bár 1600x1050 ben a monitorom kijelzője elég furcsán néz ki...nem valami éles,de a filmeknél már minden teljesen jó.Probáltam Divixet és 720p-s filmet.Nem értem mondjuk miért nem éles a monitor képe mint win alatt?erre valaki tud valamit?felbontáson herzen kivül semmit nem lehet állítani,azok meg be voltak.A probléma hogy van egy tvnk ami hd tv.Inkább ilyen monitor és tv együtt.A lényeg hogy van rajta dvi bemenet.Viszont nem tudom összekapcsolni a gépemmel hd módban (csak pcben) mivel nincs a felbontások között amit a gép felajáln ..x720 csak 760 azzal meg nem hd kompatibilis.pc módban meg nem teljes képernyös...az acer notival simán össze lehet kapcsolni hd modban miután belöttem az 1280x720as felbontást,de valamiért a macin nincs ilyen opicó..aki tud kérem segítsen.köszönöm |
|
bM Függő
|
Reset Parameter RAM (PRAM): Command (alma) + Option (alt) + P + R Mindezeket a gombokany lenyomva tartod, miután meghallottad a bekapcsolást jelző hangot. |
|
Aktív
Bejegyzések: 426
|
Most vettem észre hogy nem megy el sleepbe a gépem :( Ha magára hagyom akár fél órára is, akkor sem pedig 15 min van beállítva. (a pontosítás végett úgy elalszik ha összecsukom csak akkor nem ha nyitva van)
|
|
Aktív
|
iJesus köszi! Megoldódott. :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 60
|
Amikor kettőt kattintok rá, úgy néz ki mintha elindulna aztán meg semmi. Elkezd hangosodni a gép és csak egérmozgatással amikor megjelenik a menű (ha egyáltalán megjelenik van amikor csak újraindítás) bezátom a Microsoft Power Pointot. |
|
Aktív
Bejegyzések: 246
|
lehet hogy rosszul kerdeztem, tehat en azt akarom, hogy a vissza nyilacska finder-ben az legyen egy shortcut, ezt meg lehet? |
|
bM Függő
|
Go menü -> Go back Ha erre gondolsz. |
|
Aktív
|
Hello
|
|
Aktív
Bejegyzések: 260
|
onyx , vagy jogjavítás |
|
Aktív
|
:)
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 4328
|
Rumi86 - 2008. március 22. @ 17:15 En csak egy “klasszikust” idezek ;):
hehe, bocs a karorvendesert, en meg winen megtanultam hogy soha semmilyen frissites. mikor ujrarakod minden frissitest felrak, aztan programok telepitese, de menetkozben nincs frissites.
|
|
Aktív
|
LOL
nem mondtam hogy odaat nincs szivas. (meg latszolad megmagyarazhatatlan semmibol elorukkolo hibak) de keresem azt a rendszert amit csak hasznalok es mukodik :P
|
|
Törzsvendég
|
Rumi86 - 2008. március 22. @ 17:45
Én csak használom, és működik! (Tiger :D)
|
|
Aktív
|
ha shift-tel es nyilakkal jelolok ki szoveget akkor miert lassan csinalja a nyilat folyamatosan nyomva? winen mintha gyorsabb lenne.. |
|
Aktív
|
nem tudom, hogy gyorsabb-e, de az alabbiakkal megkonnyitheto a munka, habar biztosan ismered:
shift + alt + nyil: szo kijelolese
ugralasra, pedig csak:
|
|
Aktív
|
teljesen jo koszi! nem ismertem:) |
|
Aktív
Bejegyzések: 27
|
Sziasztok. Valami CMS platform kellene nekem. Windowsos koromban a drupallal próbálkoztam. Kidobtam már a windowsos gépemet. Mit ajánlotok, mit használjak Mac-hez és hol találom????
|
Összes oldal: 243
|
||||||||||
| « Külföldi munka ? | nem tud valaki... » |

AZért öt napot ki kellene bírnia. Igaz, én minden este kikapcsolom a gépet. Szerintem csinálj egy HW és egy vincsi tesztet.