|
Veterán
Bejegyzések: 1721
|
marosiz - 2008. október 10. @ 14:02
A Windows nem fogja alapból látni a Mac OS X HFS+ partícióját. De ha szükséges, akkro a MacDrive programmal/Driver-rel írhatóvá és olvashatóvá válik.
Szerintem érdemes kipróbálnod, hogy valamelyik virtuális gép alkalmazása hogy válik be! Némi 3D támogatást nyújt a Parallels és VMWare is, bár kétségtelenül keveset. Ha nem tetszik, még mindig van lehetőség a Boot Camp-re… |
|
Aktív
Bejegyzések: 21
|
Köszi. Első körben kipróbálom a Parallels, VMWare valamelyikét, ahogy láttam vannak trial verziók.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 132
|
Mit érhet most, 1 lassan 2 éves, PowerBook G4 15” 1,67Ghz 1,5Gb???
|
|
Aktív
Bejegyzések: 38
|
Most tervezem hogy vásárolok egy WESTERN DIGITAL My Passport Elite külső merevlemezt (320Gb).
|
|
Aktív
Bejegyzések: 119
|
nekem is pont ezekhez kapcsolódó kérdésem van. adott egy WD kulső vinyó ami mac osx extended journaled-ra van formázva. feltettem a windowsos asztali gépemre a macdrive7 programot, ám valamiért nem látja a vinyót a gép amikor rádugom. egyébként mi különbség van a az osx extended és az osx extended(journaled) között?? lehet hogy emiatt nm látja?? vagy így is kéne?? |
|
bM Függő
Bejegyzések: 6592
|
esőjáró - 2008. október 10. @ 16:33 Az okok mélyen gyökerezhetnek, még a vizslató szemek elöl is elbújva. Felteszek én is egy kérdést: Mi köze a Classic Menu-nek (Classic féle Apple menü) és a GrowlMail Plugin-nek egymáshoz? Egy biztos, ha mindkettő fut, 50 %-ot visszaesik a gép teljesítménye minden iránybol, de főleg a GUI. Az a baj, hogy igazábol annyira bonyolult maga a rendszer is és a programok is, hogy szinte lehetetlen kibogozni, mikor és miért akadnak össze… |
|
Aktív
|
Ha rádugom a vinyót a pcre, nem történik semmi, a sajátgépben sem jelenik meg mint új meghajtó. Viszont a Sajátgép/kezelés/lemezkezelőben mutatja, ez már jó jel.
|
|
bM Függő
|
MasterPac - 2008. október 10. @ 22:25 A Journaled egy plusz biztonsági folyamat, adatsérülésnél könnyebben visszaállítható az eredeti állapot. MacDrive-ban nem tudok segíteni. |
|
Aktív
Bejegyzések: 27
|
Sziasztok!
Első kérdésem: új MacBook reped, ezt cserélik mindenféleképp vagy kell hozzá az is hogy garis legyen a gép?
|
|
Aktív
Bejegyzések: 44
|
Sziasztok! Hol tudom beállítani,hogy bizonyos programok/skype../ne indúljanak alapból,hanem csak amikor én is akarom? |
|
Aktív
Bejegyzések: 70
|
üdv, sziasztok. a dockon lévő ikonokat hogyan lehet lecserélni egyéni ikonokra? pl a finder, mail, safari? |
|
Aktív
|
hubandika - 2008. október 11. @ 10:03 Candybar erre tökéletes |
|
Aktív
Bejegyzések: 260
|
Pierre a gall - 2008. október 11. @ 09:56
Dock-on job gomb és Start at login.
|
|
Aktív
|
rozsaur - 2008. október 11. @ 09:46 Szerintem inkább hívd fel ahol vetted, és biztos segítőkészen segítenek, a gari levéllel kapcsolatban is, és a további teendőidről is tájékoztatnak. |
|
bM Függő
|
Pierre a gall - 2008. október 11. @ 09:56 System Preferences -> Accounts -> Login Items hubandika - 2008. október 11. @ 10:03 Ha a programok ikonjait akarod lecserélni, akkor a CandyBar kell neked. |
|
Aktív
|
hubandika - 2008. október 11. @ 10:03 Applicationsben az adott Applicationra jobb gomb Get info (alma-i), és a felül lévő rajzra húzod a saját rajzot. (nem akármilynet, de ikoncsomagokat tudsz bárhol letölteni.) |
|
Aktív
|
Köszönöm :-) Másik nagy kérdésem:Finder segítségével megírok egy dvd-t és utánna nem látja az asztali lejátszó,le kell zárni,vagy mi a teendő? |
|
Aktív
|
A DVDk már többnyire csak lezárással íródnak. (dejó magyarosan írtam, nem tudtam máshogy).
|
|
Aktív
|
Igazándiból nem sokat állítottam a formátumon,csak másoltam.A lezárást csak azért kérdeztem,mert még hagyná,hogy írjak a lemezre és nem tudom,hogyan kell befejezni. |
|
bM Függő
|
Egy DVD-t hivatalosan nem lehet többlépcsőben teleírni, nem hagyhatja nyitva. Mit szeretnél a lemezre írni? Mindenesetre használd az UDF formátumot, azt is ismeri minden, mint az ISO 9660-at. |
|
Aktív
|
Bachman - 2008. október 11. @ 10:56 Egyszerű videóanyagot írnék.Nekifutok újra,udf formátummal. |
|
Aktív
|
Feliratozni szeretnék egy videóanyagot,hogyan és mivel tudom ezt megtenni? |
|
Aktív
Bejegyzések: 2
|
üdv! azt a problémám lenne hogy amikor bekapcsolom a iMac-et , megjelenik az alma jel, elkezd tölteni, de egy szürke ablak jön ki, és kiirja hogy nyomjam meg pár másodpercig a power gombot, és utánna inditsam ujra a gépet. de ezt hiába teszem meg mert minden alkalommal ugyanezt csinálja.valaki segítsen kérem! |
|
bM Függő
|
Gergic - 2008. október 11. @ 12:27 Ha bekapcsoláskor meghallod a hangot, nyomd le és tartsd lenyomva az egyik Shift gombot amíg meg nem látod a “Safe Boot” feliratot. Ha így elindul a rendszer, akkor valamelyik program zavarja a működést. Ha ez nem segítene, szintén bekapcsolás után lenyova tartod a Command (alma) + V gombokat. Ebben az eseben egy csomó szöveg fog repkedni és ahol megáll, onnan az utolsó 4-5 sor fogja a hibát mutatni vagy az, ami folyamatosan ismétlődik. |
|
Aktív
Bejegyzések: 9
|
Udv, sajnos nem jutok dulore, hatha tudtok segiteni. Van egy HP Scanjet 3500c scennerem es szeretnek vele a legkisebb faradtsaggal PDF-be scannelni. Lehetoleg direkt es minden kepet a pdf fajhoz hozzairva mentse a skenneles vegen. Igy lenne egy nagy fajom, benne sok keppe, mikozben nem kerdez semmit, csak nyomom a gombot mint suket a csengot :)
|
|
Aktív
Bejegyzések: 2
|
köszönöm Bachman!!!!! shift nyomvatartásával elindult, azt honnan lehet tudni hogy meik program zavarja? |
|
Aktív
Bejegyzések: 65
|
Lattam hogy van itt meg mas is akinek TP-LINK routere van. Az a bajom lenne hogy mivel nem dinamikus (vagy hogy nevezik) az IP cimem ezert amit a szolgaltatotol kaptam kellet be irnom a halozat be allitasokhoz. Nos, szeretnem a pc es a imac között a internetet megosztani de ha pc-n megy akkor mac sir hogy ugyan az a ip cim vagy mi. Nos, hol tudnam en azt be allitani hogy 2 gep 1 IP cimet hasznaljon ? |
|
bM Függő
|
kartoon - 2008. október 11. @ 13:34 Ez így nem fog menni, a HP Scan Pro nem tud ilyet. Beszkenneled a képeket pl. jpg-be, bedobálod az így elkészült képeket egy szövegszerkesztőbe majd Command (alma) + P (Print) után a felugró ablakban a PDF gombbra kattintva -> Save As PDF… Gergic - 2008. október 11. @ 16:29 Mit telepítettél a zavar előtt? Ezt már neked kell kideríteni. pepsus - 2008. október 11. @ 16:35 A Router-be az internetbeállításoknál (WAN) legyen a fix IP cím, a többi (LAN, WLAN) lehet DHCP vagy akármilyen fix IP. |
|
Aktív
Bejegyzések: 221
|
Sziasztok!
|
|
Aktív
Bejegyzések: 221
|
nem a barátomtól, hanem 1 barátomtól(félreértések elkerülése végett) |
|
Aktív
Bejegyzések: 132
|
Disc order-t használok a PowerBook-on és az iMac en is. A PB-on hibátlan az iMac-en megnyitás után, perceket gondolkodik majd 1 halom “net” és “home” füllel nyillik meg. ez mitől lehet???????????????????? |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 857
|
luigixxl - 2008. október 11. @ 18:33 Ha azonos verziójú Mac OS van fenn mindkettőn, akkor esetleg PPC-Intel különbség miatt. |
|
Aktív
Bejegyzések: 5
|
Help! Az ISP beállítások megváltoztatása óta (Internet Connect-el) a Network a System Preference-ben megmakkant: ‘Your network settings have been changed by another application’
ablak ugrál fel folyamatosan, elérhetetlenné téve a beállításokat. Kilépni is csak force quit-tel lehet.
Elôre is köszönöm! |
|
bM Függő
|
Jeff Dahmer - 2008. október 11. @ 20:24 Zavar támadt az erőben. Ezt hogyan csináljátok? |
|
Aktív
|
Üdv!
|
|
bM Függő
|
MasterPac, szerintem egyszerűen hibás a Drive. Mi a hibaüzenet? |
|
Aktív
|
De a sima dvdket pedig szó nélkül megírja. Ezért nem értem.
|
|
Aktív
|
Bachman - 2008. október 11. @ 20:28Jeff Dahmer - 2008. október 11. @ 20:24Az ISP beállítások megváltoztatása óta (Internet Connect-el) a Network a System Preference-ben megmakkant: Probléma elhárítva, köszönöm a gyors választ! Öööö, máskor azért egy keresést esetleg már megválaszolt kérdés elôtt bevetek… |
|
bM Függő
|
MasterPac - 2008. október 11. @ 20:52 Más lencseállás kell az egyik és a másik réteghez és lehet, ezt nem tudja kivitelezni. Ha így van, hiába is frissítenél rajta valamit is. |
|
Aktív
|
... csak tanulságképpen: valszeg úgy okoztam a gondot, h a Network Setup Assistant-ben és az Internet Connect-ben más ISP-elérés lett megadva. |
|
Aktív
|
Értem. De nem is tudsz róla, hogy esetleg van valami lehetőség frissítésre? Keresgéltem, de nem nagyon találtam…
|
|
bM Függő
|
MasterPac - 2008. október 11. @ 21:11 Nem, nem tudok ilyenről, nem érint a téma. Az, hogy elvileg tud DL lemezt írni, és gyakorlatilag már sikeresen írtál is vele nem jelenti azt, hogy ez mindig is így lesz. Garancia van? Ha igen, vidd vissza. |
|
Aktív
|
Aha. Próbáltam volna keresni és megnézni, hogy egyáltalán mennyibe kerülne egy új, slim, 9.5mm-es beszerelhető meghajtó(ami jó bele), de nem találtam sehol… a legújabb macbookokban egyébként milyen tipusú iró van és azt be lehet valahol itthon szerezni?? szerk.: magyar oldalon semmit nem találtam, google se nagyon dobott ki semmit, ebayen se volt túl sok ilyen slot in macbookba való, egyedül egy alibaba.com nevű oldalon találtam HL slot in meghajtókat...nagyszerű… |
|
Aktív
Bejegyzések: 49
|
Sziasztok! Próbáltam telepíteni Final Cut programot de az alábbi hibaüzenetet kapom. Kértem egy másik verziót is (hogy kipróbáljam h mással működik e), de ott is dettó ez a hiba jelenik meg. Vki tudna segíteni a hiba megoldásában? köszönöm előre is!
|
|
Aktív
Bejegyzések: 141
|
Airport extreme-re lehet két winyót kötni USB megosztással? Az egyik TM, a másik sima háttértár lenne.
|
|
bM Függő
|
matyee, több helyen a partíció formátumát említik, mint lehetséges hibaforrást. Nálad mire van formázva az a partíció, ahova telepíteni szeretnéd? Ugyanakkor itt az illető talált egy megoldást igaz, Flip4Mac telepítése közben keletkezett ugyanez a hiba. http://forum.flip4mac.com/forum/messageview.aspx?catid=8&threadid=1471 Valamelyik Library (/Library vagy ~/Library) mappából törölte a “Popwire” (?) file-okat. |
|
Aktív
Bejegyzések: 70
|
ha a macen keresztül el akarok érni egy wines gépet az megoldható? távoli asztal féle dologra gondoltam. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1721
|
hubandika - 2008. október 12. @ 11:33 http://www.microsoft.com/mac/products/remote-desktop/default.mspx |
Összes oldal: 243
|
||||||||||
| « Külföldi munka ? | nem tud valaki... » |

Múltkorában azon keseregtem, hogy a Safari egyfolytában elfelejti a jelszavaimat és beállításaimat. Most rájöttem, hogy az az oka, hogy mellette néha megnyitok egy Shiira-t (2.2) is, ami Private Browsing módban üzemel.
Valaki elmagyarázná nekem, hogy mi köze van egy böngésző beállításainak egy másikéhoz? Szerintem ez minimum is a “gáz” kategóriába esik.