Fórum kezdőlap  »  Hardver  »  iPod, iPhone  »  Milyen fülest használtok az ipodhoz
Összes oldal: 8
8

Törzsvendég
Bejegyzések: 741
#351 - 2008. május 14. @ 21:11 | mellőzöm  

A cégtől, ahol dolgozom, kapok ajándékba egy AKG K701-es fülest, ehhez viszont ahogy olvasom mindenképpen kellene egy fejhallgató erősítő. Neten keresgéltem, de nem nagyon találtam semmit pesti viszonylatban. Nem tudjátok hol lehet ilyet kapni Pesten, esetleg netalántán csöves verzióban is?

Image___K_45caeede3e8fc.jpg

Aláírás 

PowerBook 540

Macőrült
Bejegyzések: 2009
#352 - 2008. május 14. @ 21:28 | mellőzöm  

Az XMS-ben? :-D
Mindenesetre hi-fi szaküzletet keress.

Aláírás 

http://search.info.apple.com/

Aktív
Bejegyzések: 159
#353 - 2008. május 14. @ 22:32 | mellőzöm  

A lejatszo.hu-n van pl. hiVOX Lupus S DAC/headamp…

Aláírás 

MBP 2.4 15” 10.4.11

Törzsvendég
Bejegyzések: 741
#354 - 2008. május 14. @ 22:36 | mellőzöm  

Köszi, megnézem!

Aláírás 

PowerBook 540

Aktív
Bejegyzések: 278
#355 - 2008. május 16. @ 11:57 | mellőzöm  

Ma megérkezett az ipodhoz egy AKG k12p.
mit mondjak...szerintem nagyon jól szól, hihetetlen kényelmes és könnyű. majd idővel kiderül mennyire tartós, de szerintem nem lesz vele baj egy darabig:)

Aláírás 

iBook G4 12” 1.2ghz, 768mb ram, 100gb hdd
iPhone 8gb
Apple Universal Dock
Sony Cyber-Shot

Aktív
Bejegyzések: 9
#356 - 2008. június 06. @ 02:17 | mellőzöm  

en hasznaltam mar az osszes apple fulest, szerintem mind szar ahogy van.
az apple-hoz sajnos tul sok kozuk nincs.
Utana jott egy valtas amikor egy AudioTechnica CK6-ost hasznaltam.Imadtam, gyonyoruen szolt, igaz Szingapurban vettem, es az AT sem rossz marka ugy alapvetoen.Most egy gyari fulhallgatot hasznalok, de idegesit hogy feher, nem akarom, hogy egyszer hazafele menet valami suttyo kinezze, hogy “ej Zsiga az a gyerek ott “ájpó"-t hallgat”.gyere ussuk meg!
Most mit vegyek?Anno vettem egy Sennheisert asszem valami MX300 volt vagymi es oooooriasi csalodas volt.
Azokutan, hogy eveken at szerelmes voltam a Sennheiser HD25-be ami mellesleg a vilag legszeleskorubben felhasznalhato fejhallgatoja es szerintem alom ahogy szol (szubjektiv velemeny).
Na most beruhazzak egy cx300-ra?vagy inkabb Koss?namilegyen.hmhm.igazabol mar unom hogy sokezret fizessek valamiert ami elhal masfel ev utan.de garisakat mondhattok:)

Aláírás 

MacBook 2.16 Ghz
iPod Touch 32 Gb
iPod Photo 60 Gb (R.I.P.) amit valami retek ellopott!

Aktív
Bejegyzések: 27
#357 - 2008. június 06. @ 11:18 | mellőzöm  

Sennheiser cx300 Nano-hoz futáshoz
akg k324p, Sennheiser px200, Griffin Amplifi 2.1 Touch-hoz
a pmx200 nyomja a fejemet:) úgyhogy hugom megörökölte
gyári fülesek csomagolásukban dobozukban…

Aláírás 

MacBook, iPod Nano, iPod Touch

Aktív
Bejegyzések: 12
#358 - 2008. június 06. @ 13:14 | mellőzöm  
Masiff - 2007. augusztus 31. @ 11:27

“Vitatkozhatunk erről, de először fejtsd ki az érveidet a témában, azon túl, hogy az értelmi képességeimet cáfolod.
Tehát mire is jó az EQ?”

Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon értelmes ember vagy. Nem értem, hogy az emberek miért vesznek mindent támadásnak. Vannak eltérő véleményke - ennyi.

Előre leszögezem zenélek sok éve....sok-sok erősítő(marshall, mesa, laney..stb) megfordult kezeim alatt...mindd-mindd csöves, profi cuccok...vintage-től a modernebb hangzásig.
Tehát Eq kérdés....hmmm honnan kezdjem...ezeken is van..miért is?...sok-sok zenei stílus van...sok-sok erősítő(full kategória)...sok-sok hangszer(felső kategória). 70-es évek zenei izlése, így a zene hallgatása más szempontokat vett alapul, ott inkább a közepek kiemelése, magasakon volt a fő hangsúly, illetve a bass természetes hangja. Azután jött a 80-90-es évek, amik megint átformáltál ezt. Mélyek kezdtek központi szerepet betölteni, rockzenében is, de megmaradtak a dús közepek. Majd jött a 2000...eljött a középvágott hangzás virágkora...lásd: Mesa hangzás. Ez ismét megreformálta mind a zenészek, mindd a hallgatóság fülét. Ugyanígy változott az ehhez kellő technika. A középvágott cuccoknak egy nagy jellemzője, hogy nagy-nyag hangerő kell, hogy kihallatszódjoin pl.: agitár a zenéből!!!!...ergo halknak érzed, miközben irrdatlanul kiemelődik a bassus..dübög.
Mai füllel egy 70-es vintage gitárerősítő(pl fender twin..stb) magsak, közepekkel teli, ami a hallgatóságnál ma már füllértő cincogónak titulált lehet. Hallgassatok meg egy Black sabbath régirégi albumát...aztán rakj be egy mai metál banda albumát. Irrdatlan lesz a különbség!!!...hozzászokott a füled a mai középvágott zenehallgatáshoz, ez a modern hangzás.Ezért kell az EQ, hogy élvezni tudj egy 70-es évekből származó felvételt is...de, nagyon sok STÚDIÓ létezik, és nagyon sok zenekar...akik közt akadnbak kevés pénzből gazdálkodók is, így olcsóbb stúdióra futtya csak. Na itt lesznek hiányosságok hangzásilag!...amit KOMPENZÁLHATSZ az eq-val. Illetve még egy amire jó: Egyéni izlés felmerülése, hiszen mások vagyunk. Mi is lenne ha minden banda ugyanolyan cuccal, ugyanolyan hangszerrel, ugyanolyan zenét játszana....hát...FLAT!..ez lenne:D Peace

Aktív
#359 - 2008. június 06. @ 13:24 | mellőzöm  

Ja még egy érv az eq mellé: DINAMIKA.
Értem ezalatt a tranzisztorok mivoltját, azatz a linearitást...dinamikátlanmságát. Ezt tudod kompenzálni, de itt nem kell végletesnek lenni és azt érteni, hogy vagy nincs eq, vagy pedig fullra húzni...középut kell amit a hanganyag diktál, elvisel. Csöves cuccoknak van dinamikája,...de még oda is elkell az eq, függvényében, hogy milyen zenét játszol/hallgatsz. Na erre való az EQ.

Aktív
#360 - 2008. június 06. @ 13:34 | mellőzöm  

Legtöbb hangmérnök meg Kap*****be, mert sokat szívunk velük koncerteken. 90%-uk egy idióta barom:D...peace!!!

Aktív
#361 - 2008. június 06. @ 16:18 | mellőzöm  

norbert:
szep dolgokat irtal, de sajnos kierzodik a te hangveteledbol is, hogy te meg a vermes zenesz vagy, akit meg a hangmernokok utalnak.
Van igazsagalapja az EQ tortenetednek, de en pl megtoldanam.
Mondjuk koncerteken, vannak monitor ladak, amik nektek szolnak zeneszeknek. Na ott pl igenis nagy szukseg van az eq-ra, meg lyukszurokre, mert darabokra gerjedne az egesz szinpad ket riff es egy labdob utan.Mert ugyebar linearis hangsugarzok nincsenek.
Ami pedig a csoves erositoket illeti.Szerintem soha senki nem fogja megvetozni, hogy barminek szebb hangja lenne mint egy csoves erositonek.Nem veletlenul kerulnek a kozep-felso kategorias monoblock-ok fel/egy millaba.Csak ugye van egy oriasi hatranyuk.megpedig a teljesitmenyuk.Es a teljesitmeny aranya a merethez kepest.
Mig a napjainkban kaphato 4szer 1kWatt-os teljesitmenyu digitalis vegfokok egy 1U meretbe belefernek, addig egy jobb 75 wattos monoblock kb 3-4 U magas a csovek magassagatol fuggoen.
Szoval ez felhasznalasi terulet fuggo, akinek igenye es persze penze, nagyon sok penze van az vegyen csoveset.En is fogok.Ha meglesz a penzem.
Es egy hasonlat:Johet akarmilyen CD, DVD, BluRay es meg isten tudja mi, a bakelit (ami sosem volt az, polivinil annal inkabb) mindig is bakelit marad eppugy ahogy johetnek a 1000000 megapixeles fenykepezogep szenzorok, soha, egy pillanatra sem lesz a veluk keszitett kepbol filme erzesu/kenesu kep.

Aláírás 

MacBook 2.16 Ghz
iPod Touch 32 Gb

Aktív
#362 - 2008. június 06. @ 16:22 | mellőzöm  

ja es h meg en is egy kicsit a hangmernokok oldalara alljak, a zeneszek 90 szazaleka szinten egy barom.
Betanuljak, hogy Shure SM58, meg Beta, meg Beyerdynamic, mer’ Joci aszonta kurvajo, meg szep is.De amikor elejuk raksz egy mikrofonos taskat hogy valassz amilyet akarsz, akkor azt sem tudja melyiket fogja meg.Pedig a taskaban mind a 8 Shure SM58 volt.es azt kereste.NA ez konkretan meg is tortent.
Valamint a nepszeru kerdes:- Bocsi a gitarodban van DiBox, vagy huzzunk ide egyet? -Mi, en nemtom ez Fender, nemtom, nemtom, nemtom!
Ket vege van am a dolognak.....

Aláírás 

MacBook 2.16 Ghz
iPod Touch 32 Gb

Aktív
#363 - 2008. június 06. @ 17:11 | mellőzöm  

van ilyen is...ezért is kell EQ

Aktív
#364 - 2008. június 06. @ 17:13 | mellőzöm  

Csöves miksid van?....gitárban ált nincs di-box...miért is lenne? SM 58 meg alap...nem etalon, de minimum szint.

Aktív
#365 - 2008. június 06. @ 17:17 | mellőzöm  

Egyvalimit elfelejtesz:
Mégpedig a ma elénktuszkolt teljesítményt, amivel etetnek!
Pl.:- ha már zene kütyüknél tartunk- egy alap tranzisztoros erőlködő ami 100w leadott teljesítményű...az annyi..kész. Míg egy csöves 50w fej a csúcsokban-dinamika miatt- megduplázódik!!!...50w cső, az kb 100w tranzisztor! Igen...a cső az egy kényes jószág…

Aktív
#366 - 2008. június 06. @ 17:18 | mellőzöm  
shibuya - 2008. június 06. @ 16:18

norbert:
szep dolgokat irtal, de sajnos kierzodik a te hangveteledbol is, hogy te meg a vermes zenesz vagy, akit meg a hangmernokok utalnak.

Lehet:DDD...bár nem mindegyik, van akivel szeretünk dolgozni, és ha kell őt hívjuk.
Ipodot hallgatok útközben:DDD...on!

Aktív
#367 - 2008. június 06. @ 17:21 | mellőzöm  

Kedvenc helyem pl.:  FADER Stúdió...jó cuccok, jó szakemberek...mottójuk.” ...ha jobb cuccot hozol, megveszük!”:DDD

Aktív
Bejegyzések: 15
#368 - 2008. július 08. @ 23:15 | mellőzöm  

sziasztaok a napokban megjött az ebay ről a weston um1 fülhalgató nagyon ász ajánlom mindenkinek :)

Aláírás 

Black Macbook 2.16Mhz 4Gb Ram 160Gb Hdd

Aktív
Bejegyzések: 148
#369 - 2008. július 09. @ 08:00 | mellőzöm  
Soffeee - 2008. július 08. @ 23:15

sziasztaok a napokban megjött az ebay ről a weston um1 fülhalgató nagyon ász ajánlom mindenkinek :)

Grat! Az egy nagyon jó füles, én is ajánlottam már nagyon sok embernek. Szerintem az egyik legjobb ár/érték arányú. Sajnos itt jobban mennek a felkapottabb de lényegesen gyengébb nevek. Azért majd egyszer próbáld ki az um2 is.

Aktív
Bejegyzések: 100
#370 - 2008. július 28. @ 13:37 | mellőzöm  

Üdv!
Én most kezdtem ebben a témában utánajárni, mivel mintha lényegesen csökkent volna a Shuffle-höz adott gyári füles minősége (hangilag), vagy nemtom… szerintem ennyire nem szólt tompán azért még 1 éve, basszus is mintha kezdene elhalálozni.
Na szóval az én kérdésem most más lesz, mint az eddigiek.
Egyrészt: mondjátok, hogy próbáljon ki az ember többet, aztán döntsön. Kérdésem, hol a frászba próbáljak ki fülhallgatót, ha nincs demó készülék? Legalábbis a MM-ban nincs. Csak a fejhallgatókból. (Más nagyobb szaküzlet nincs a környékemen, max. kisebb sufni boltok, ahol még annyira sincs esély demó készülékre.)
De tegyük fel, hallgatok a “sok jó szóra”, és látatlanban megveszek egy AKG K324P-t vagy egy Sennheiser CX300-at. Honnan tudom, hogy nekem azt bírni fogja-e a fülem, lévén, nem volt még sose ilyen agybadugós fülesem. Sajna az ismerősök közt sincs, akiét kölcsön tudnám kérni.
Ezen kívül, kecsegtető, hogy kiszűrik a háttérzajt ezek a gumidugósok (buszon, vonaton, 4 sávos út mellett gyalogolva biztos isteni), de nem veszélyes az egy kicsit, ha nem hallod meg, ha mögötted a bicikliúton jön ezerrel egy robogós hülyegyerek? Te meg épp ki akarsz kerülni egy sündisznót, és elfelejtesz - vagy nincs időd - hátranézni?
Szóval kérdésem másik része arra irányul, hogy van-e esetleg a nem agybadugós, hanem a “hagyományos” fülhallgatók közt is alternatíva egy minőségi ugrasra, vagy ez a gumidugós ez mostmár abszolut trend?
Köszi a válaszokat előre is!
Zu

Törzsvendég
Bejegyzések: 579
#371 - 2008. július 28. @ 13:48 | mellőzöm  

Nekem CX300 van és tényleg sokkal jobban körülnézek, mielőtt átmegyek az úttesten. Amúgy biciklin sosem használnék feljhallgatót, mert életveszélyes, főleg ezekkel az in-ear fülesekkel.

Aláírás 

Powerbook G4, 12”, 1,33GHz; eMac 700 MHz; iMac G3, 400 MHz; iMac 20”, C2D, 2GHz

Aktív
Bejegyzések: 100
#372 - 2008. július 28. @ 13:53 | mellőzöm  

A http://www.digitalmix.hu -t ismeri valaki? 7800-ért adják az AKG K324P-t. Az elég jó ár, nem? (A MM-ban 15000)

Aktív
Bejegyzések: 267
#373 - 2008. július 28. @ 15:48 | mellőzöm  
Ark - 2008. május 14. @ 21:11

A cégtől, ahol dolgozom, kapok ajándékba egy AKG K701-es fülest, ehhez viszont ahogy olvasom mindenképpen kellene egy fejhallgató erősítő. Neten keresgéltem, de nem nagyon találtam semmit pesti viszonylatban. Nem tudjátok hol lehet ilyet kapni Pesten, esetleg netalántán csöves verzióban is?

Image___K_45caeede3e8fc.jpg

Nekem is van ilyen, de nem használom Ipod-al, csak erősítővel HIFI-n, mert az Ipod nem bírja meghajtani.

Aláírás 

Macbook Pro 17 2.33GHz + Ipod Video 60GB, iPhone 8GB

Törzsvendég
Bejegyzések: 997
#374 - 2008. július 28. @ 18:26 | mellőzöm  

Sennheiser HD-250 Linear II.

Aktív
Bejegyzések: 114
#375 - 2008. július 28. @ 21:41 | mellőzöm  
Geza - 2008. július 28. @ 13:53

A http://www.digitalmix.hu -t ismeri valaki? 7800-ért adják az AKG K324P-t. Az elég jó ár, nem? (A MM-ban 15000)

hatha egy velemenyre vagy kivancsi akkor istentelen joo
en is vacilaltam, vegigolvastama topicot, meg turkaltam a neten, aztan rendeltem egyet ebayen, kijott 6 ezerbol, es nekem minden igenynek megfelel
az meg hogy hogy szol, igazabol nem lehet jol leirni, de amikor van idom igy fuleseel zenet hallgatni hat mindig elcsodalkozom, eszmeletlen jo hangja van,

Aláírás 

PB G4 1,5/iPods shuffle 1g-1G, Nano 3g-4G

Cipo.hu
XMS