|
Aktív
Bejegyzések: 209
|
Az utolsó update óta (10.5.2) a Mail azokat a csatolmányokat aminek a nevében ékezet van úgy küldi el, hogy a kiterjesztéshez hozzácsap egy plusz betűt, ettől persze megnyithatatlan lesz egy csomó embernek. Ha tudja valaki a megoldást szóljon, most ékezetek nélkül küldözgetek, de nem örülök neki. |
|
Aktív
Bejegyzések: 344
|
Más kérdésem lenne:
esetleg valami ötlet |
|
Macőrült
Bejegyzések: 2009
|
Mail / Preferences / General fülön Dock unread count beállítás kell neked. |
|
bM Függő
Bejegyzések: 5536
|
Ez egy régi probléma, Tiger-en is jelentkezett már, megoldásról nem tudok. |
|
Aktív
Bejegyzések: 344
|
petnekiabel - 2008. március 02. @ 18:09 Bachman - 2008. március 02. @ 18:10
Amit elfelejtettem Tigerem van és gondolom ezért is nem látok olyan beállítást mint amilyet petnekiabel említett.
|
|
bM Függő
|
Azt nem tudtam, hogy Leopard-ban van ilyen opció de az tuti, hogy Panther-en jó volt, Tiger-en meg nem. |
|
Aktív
Bejegyzések: 284
|
Sziasztok.
Mail problemam van nekem is. Mail Inditas utan egybol erkezo levelellenorzes kedodik de nem tudja beolvasni a leveleket mert kifagy es kilep.
|
|
bM Függő
|
Lehetséges, hogy a szerveren van egy hibás levél esetleg csatolt fájl. Ott nézz szét! |
|
Aktív
Bejegyzések: 284
|
Koszi Bachman ugy volt letoroltem a szerverrol a leveleket es siman megy.. |
|
Aktív
Bejegyzések: 20
|
sziasztok, újabban a MAil olyat tesz, hogy nagyon lekicsinyíti a bármilyen csatolt kép állományt, pontosan az 1 tizedére. És teszi ezt magától, illetve én nemlékszem, hogy mit állítottam volna be erre. Nem találtam automator workflowt sem ami erről szólna ( egyszer kétszer próbálkozom az automatorral, de ilyet azzal sem készítettem. ) totál kész vagyok tőle, egyszerűen nem udok képet csatolni. nincs valami ötletetek ? sziasztok kesu |
|
Aktív
Bejegyzések: 20
|
Bocs, nagyon gáz, de rájöttem mi ez a jelenség. Egyzser egy kép csatolásakor beállítottam a jobb alsó sarokban az “image size” ablakban a small size beállítást. Na ez a Leo előtt nem volt, de most lett. Minderre akkor jöttem rá mikor elolvastam a helpet. Nem kicsit gáz, bocs.:)) kesu |
|
Aktív
Bejegyzések: 6
|
Sziasztok! Nemrég upgradeltem Leopardra és azóta a Sent mailben mintha nem tudná a Unicode Textet kezelni szétesnek az elmentett üzeneteim szövegei. Valami ötlet? Külföldi oldalat még nem néztem. Köszi v |
|
Aktív
Bejegyzések: 95
|
|
|
bM Függő
|
Nem túl sűrű neki az ötpercenkénti ellenörzés? Port beállítások, tűzfal rendben? |
|
Aktív
Bejegyzések: 28
|
Sziasztok!
|
|
bM Függő
|
AppleScript-el megoldható:
tell application "Mail"
|
|
Aktív
|
Köszönöm a gyors választ! Azt ugyan még nem tudom, hogyan kell scriptet futtatni (2 napja van kb macem), de azt már megtalálom how to-ban. :) Még egy kérdés lenne: csak acc-onként lehet megadni, vagy globálisan is? |
|
bM Függő
|
Ha minden Account-ot beleveszel, mehet egyszerre is:
tell application "Mail"
A kezdéshez egy kis segítség: |
|
Aktív
Bejegyzések: 246
|
Ehhez mit szóltok: Elkezdtem írni egy levelet a Mailben, aztán mégsem küldtem el, mert már nem volt aktuális. Bezártam, don’t save. Aztán mégis ott maradt a Draft-ban. Megpróbáltam kitörölni, de nem lehet (hibaüzenet nincs). Kinyitottam újra és azt tapasztaltam, hogy a címzett nem látható, bár a Draft mappában még látható volt. Megpróbáltam elküldeni. El is ment, de maradt a Draft-ban is. Ezután Mail becsuk, minden más app becsuk, majd Onyx-szal nagytakarítás (app cache-ek is, repair perm. stb.). Restart. És a levél még ezek után is a Draft-ban csücsül, kitötörölhetetlenül. Mit lehet ezzel kezdeni? |
|
Aktív
|
Bachman - 2008. március 30. @ 22:10 Köszi, így már biztosan menni fog! |
|
Aktív
Bejegyzések: 18
|
Sziasztok! Nem tudom a freemail-t használni Mailben. Tudom váltsak gmail-re, de sajnos nekem ez kell. freemail.hu szerint jól állítottam be a pop3-at. letöltöttem egy httpmail-t is de ha jól értem az csak hotmail-hez jó. segítsetek |
|
bM Függő
|
xsw - 2008. március 30. @ 23:01 Ebben a mappában keresd meg és töröld: ~/Library/Mail douggutaby - 2008. április 07. @ 23:37 Melyik része nem megy? A levél fogadás vagy a küldés? Utóbbi nem is fog, mert a Freemail nem ad SMTP szervert. |
|
Aktív
Bejegyzések: 18
|
Egyik sem. Kitöltöm a dolgokat aztán jön a felkiáltójeles háromszög. SMTP-t gondolom a szolgáltató intézi, nem? Mellettem havernak vistával outlook-kal ugynaígy megy. |
|
Aktív
Bejegyzések: 117
|
Miért kapom mindig a rejected password hibaüzenetet a freemail accountomtol? a jelszó jó, mintahogy eddig is az volt beállítva, ám az utobbi napokban mindig kidobja a jelszavam, mindig elfelejti, naponta vagy 20szor kell beírnom ujra és ujra. Ez a freemail hibája, mert máskor is volt már ilyen és már nagyon unom, úgy látszik le kell lépnem tőlük. |
|
Aktív
|
Bachman - 2008. április 08. @ 01:00xsw - 2008. március 30. @ 23:01Elkezdtem írni egy levelet a Mailben, aztán mégsem küldtem el, mert már nem volt aktuális. Bezártam, don’t save. Aztán mégis ott maradt a Draft-ban. Megpróbáltam kitörölni, de nem lehet (hibaüzenet nincs). Köszi, Bachman. Abban a mappában csak egy “AccountTypes” mappát találtam, a “MailAccounts.plist” fájllal. Ezt kimozgattam a desktopra, majd indítottam a Mailt, és semmi változás: a draftban ott a félkész levél. (Ezután MailAccounts.plist-et szépen visszatattem a helyére.)
A User/Library/Mail alatt viszont megtaláltam az összes mailboxomat (13 van). Mindegyiknek a Draft mappáját kipucoltam. A kérdéses account draft-jában nem is volt semmi…
Teljesen tanácstalan vagyok. |
|
bM Függő
|
~/Library/Mail = HD/Users/-te-/Library/Mail Lehet, hogy egy kis tisztítás jólesne a Mail-nek: http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/mailapp_felgyorsitasa/ Nekem a második variáció működik, az első nem. |
|
Aktív
|
Bachman - 2008. április 08. @ 11:28
Ez sem segített. Egyik változat sem. Pedig restart után is megpróbáltam.
|
|
bM Függő
|
Elképzelhető, hogy a ~/Library/Mail/Envelope Index file-ban ragadt be a levél. Az SQLiteManager nevű programmal lehet egyenként törölni belőle de csak óvatosan mert ez az alap adatbázis. Megnyitod vele a kérdéses file-t és kikeresed a “Subject” számát:
Ezután ezt a levelet megkeresed az üzenetek között:
Az alsó sarokban lévő “-” gombbal törlöd majd ellenörzöd, hogy a Subject részből is törlődött-e. Ez a módszer elvileg törli végleg az adatbázisból. |
|
Aktív
|
Köszi, Bachman. Ez biztos működött… volna. De elizgultam. Ne bízd az amputálást a hóhérra…
|
|
Aktív
Bejegyzések: 3
|
Valamit elcsesztem a Mail-ben és kikapcsoltam, hogy az aktuális levél törzse is megjelenjen a levelezőben, most csak felsorolás szerűen látom a bejövő leveleimet. Tudna nekem valaki segíteni, hogy mit rontottam el, hogy kell vissza állítani? :) Köszönöm! |
|
bM Függő
|
A lista alján középen találsz egy kis pontot, azt ragadd meg és húzd fel. |
|
Aktív
|
Köszönöm! De, lehet hogy nálam nagyobb az elkúrás mert nincs középen a levelek felsorolása alatt kispont és nem tudok semmit felhúzni… Csak magamat :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 33
|
Sziasztok, Leo alatt egyzser csak nem fogadja ela mellékletet. Akár ráhúzom, akár könyvtárból hozzáadom egyszercsak nem fogadja el. Mi lehet az oka? mit kellene csinálnom? üdv Ákos |
|
Aktív
|
Időközben megoldottam! Köszönöm a segítséget! :) |
|
Aktív
Bejegyzések: 119
|
sziasztok!
ma egész nap hülyéskedett a mailem, de az előbb befagyott. újraindítom, bejön a felső menüsor, de message viewer window nem. kilépni nem lehet, force quit, újra, semmi. restart, restart 2, restart 3 semmi. előbb kitöröltem a users library mail mappából a ma módosított fájlokat, erre importált 10 percet, utána semmi. ha window menüben message viewer windowra klikkelek, bejön egy üres ablak (az egész ilyen “fémes” mintájú, nincs benne semmi) aminek a fejlécében ott hever a mail. továbbra is csak force quit.
|
|
Aktív
|
sziasztok,
|
|
bM Függő
|
Lehet, hogy a szerveren van egy hibás levél és amiatt akad ki. Webes felületen nézz azét a postafiókodban. |
|
Aktív
|
végignéztm,de sajnos nem volt hibás levél, mi lehetne a következő?
|
|
bM Függő
|
Kilépsz a Mail-ból és ideiglenesen félreteszed ezt a file-t: ~/Library/Preferences/com.apple.mail.plist Ha így jó, akkor ezt törlöd, ha nem, visszateszed. |
|
Aktív
Bejegyzések: 152
|
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy a mail programhoz ha szeretném a yahoo mailt hozzárendelni milyen beállításokat kell megadnom Leopard alatt?
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 501
|
Persze. :) Google, keresőkérdés: “yahoo apple mail” Első asszem’ jó is lesz. |
|
Aktív
Bejegyzések: 106
|
Sziasztok, van egy gondom ami már megőrjít, upc-s vagyok és rendesen beállítom a mailt, küld is fogad is, aztán egyszercsak akármit teszek nem hajlandó levelet küldeni. Kiírja hogy a kiszolgáló visszautasította. Gondoltam nem jó a upc szerver, igen de egy vacak Pc-ről meg símán elküldi, nem értem jelszó postafiok, ki, bemenő szerver beállítva, mit ronnthatok el? köszi |
|
Aktív
Bejegyzések: 479
|
Sziasztok! Csatlakozom az előttem szólóhoz. Nekem is upc szerveren megy a levelezés és a mai naptól nem tudok küldeni. Egész nap telefonálgattam az ügyfélszolgálatukkal. Megoldás nincs. Minden jól van a preferences-ben beállítva, sőt webes felületről tudok küldeni. Már arra is gondoltam, hogy az autómatikus ip cím amit kapok tiltó listára került de többszöri áramtalanítás után is fönáll a porlébma. Ráadásul a több (3) gép van nálam hálózatba és a többin is ugyan ez a helyzet. Tehát a bejövő levelek rendben de küldeni nem tudok. Ha valaki tudja a megoldást vagy találkozott már ezzel akkor ne fogja vissza magát, írjon pár sort! |
|
Aktív
Bejegyzések: 75
|
Sziasztok
Nekem a GTS Datanet a szolgáltatóm. Ma lerohadta a Mail. Ezt kapom:
The server error encountered was: The connection to the server “mail.mac.com” on port 993 timed out. Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a probléma, illetve a megoldás? Mert eddig minden ment, én meg nem változtattam semmit semmilyen beállításon. Előre is köszönet. |
|
bM Függő
|
Lejárt a .Mac próbaideje és ezért tagadja meg a használatot vagy egyszerűen nem tud csatlakozni a szerverhez (szolgáltatói hiba, tűzfal beállítási probléma...). |
|
Aktív
Bejegyzések: 75
|
Köszi. Ma reggel meg egyszerre jó lett. Ki érti ezt...? |
|
Aktív
Bejegyzések: 19
|
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy Leopard alatt a mailbe hogyan tudom beállítani, hogy a yahoo-s leveleim megérkezzemek.
|
Összes oldal: 3
|
||||||
| « Csak nekem nem megy Safarival az Elvira? | Távoli asztali elérés Mac-en lehetséges? » |

közben megoldódott..
a port-hoz írtam rosszat ( az otthoni tűzfal miatt ott más ) ... mostmár prímán működik!