|
bM Függő
Bejegyzések: 6597
|
|
|
Aktív
Bejegyzések: 86
|
Sziasztok. Semmilyen beállítást nem változtattam. Reggel még ment a mail, de most este be se indul, csak rögtön a hibaüzenet, hogy “Mail quit unexpectedly”. Be sem indul.... Nem értem. Tud valaki segíteni? |
|
Aktív
Bejegyzések: 87
|
Sziasztok! Leo alatt eddig ment rendesen, hogy az elküldeni szándékozott file-t ráhúzom a dokkon a mail iconra, és egyből létrehoz egy levelet benne csatolmányként a file. Na ez pár napja nem megy, mert csak strandlabdát kapok. Bármilyen file esetén. Tippek? Köszönöm… |
|
bM Függő
|
Ékezet ne legyen a file nevében! Ha új levéllel indítasz és oda dobod a file-t, akkor is tekeri a nyalókát? |
|
Aktív
|
Akkor nem. A létrehozott levélbe be tudom dobni… Fura. Eddig ment. |
|
Aktív
Bejegyzések: 86
|
JesusOutlaw - 2008. június 16. @ 20:13 Nem, nem változtattam semmit. Reggel még ment, délután meg nem. Köszönöm a segítséget, közben megoldottam. Ugrottak a beállítások. Azóta működik újra. De az iCal is időnként leáll. |
|
bM Függő
|
Talán a szerveren van egy hibás file. Web-es felületen nézz körül és ha találsz gyanus és/vagy felesleges levelet, töröld. |
|
Aktív
Bejegyzések: 10
|
Sziasztok! Én is segítséget kérek Mail-probléma megoldásában. A “remote images” funkció nem hajlandó kooperálni velem. Bármilyen hírlevél-szerűséget kapok, amiben linkelt képek vannak, azok helyén a mail csak kis kék négyzetbe foglalt kérdőjeleket rak ki. “Jobbgomb” “Download image"-re semmi nem történik. Próbáltam azt a verziót, hoyga preferences-ben kikapcsoltam a “remote images” engedélyeztetést, hogy a levélre biggyesszen egy fejlécet “This massage contains unloaded images” feliratot, hogy aztán jobboldalt (szintén fejlécben) a “Load images” gombbal megjeleníthessem a képeket. És akkor sem történik semmi sem. Képek sehol.
Mit és hol kellene átállítani még?
|
|
Aktív
Bejegyzések: 160
|
Sziasztok!
Gmailem van és valamiért a mail programból nem tudok küldeni emailt csak fogadni! Mi lehet a gond? A képen látható ablak ugrik fel folyton, ha beírom a helyes jelszavamat akkor is!
|
|
bM Függő
|
Lehetséges, hogy a szerver és/vagy a netkapcsolat szakadozik. Nekem utóbbi esetben szokta ezt dobálni. |
|
Aktív
|
Nincs fent LittleSnitch a gépeden? Az is okoz ilyet néha… |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 674
|
Merthogy a gmail smtp szervere nem smtp.googlemail.com, hanem smtp.gmail.com.
|
|
Aktív
|
Nem akar megoldódni így sem :( |
|
bM Függő
|
cigam - 2008. július 02. @ 15:26 smtp.gmail.com VAGY smtp.googlemail.com Mindkettő játszik. Port: 587, SSL: Igen pop.gamil.com és pop.googlemail.com is jó bejövő szervernek. |
|
Aktív
Bejegyzések: 233
|
Sziasztok!
|
|
Macőrült
Bejegyzések: 2115
|
Ékezet van a fájlnévben? Nekem akkor csinálja. |
|
Aktív
Bejegyzések: 110
|
szevasztok,
|
|
Aktív
Bejegyzések: 17
|
Sziasztok!
Mail segitség kéne. Ha mobilinternetet (Voda) használok, akkor nem mennek el a leveleim, hiába állitom be a vodás smtp szervert.
Köszi, WMB
|
|
Aktív
|
Cannot send mail with this server. A servert Offline-nak mutatja, holott a Thunderbird ugyanezzel a beállirtással, ugyanezzel a netkapcsolattal, ugyanakkor lazán elküldi. A bejövő mailek jönnek. WMB |
|
Aktív
Bejegyzések: 33
|
Hello!
Eleg erdekes dolgot csinal a mail, hatha tudotok segiteni. A baratnom fiokjaba jott egy level egy csatolt file al.
mit tudnek csinalni ? koszi elore is! |
|
bM Függő
|
WhiteMB - 2008. július 30. @ 13:02 Lehet, hogy a Port vagy az SSL van hibásan megadva. dabra - 2008. július 31. @ 11:46 Próbáld innen is törölni: ~/Library/Mail/POP-bachman1@gmail.com@pop.gmail.com/INBOX.mbox értelemszerűen a mappa neve az e-mail cím függvényében változik. |
|
Aktív
|
“WhiteMB - 2008. július 30. @ 14:02 A servert Offline-nak mutatja, holott a Thunderbird ugyanezzel a beállirtással, ugyanezzel a netkapcsolattal, ugyanakkor lazán elküldi. Lehet, hogy a Port vagy az SSL van hibásan megadva. “
Mi lenne a jó port és SSL?
|
|
bM Függő
|
WhiteMB - 2008. július 31. @ 12:08 Ez az, amit nem tudok, nem használok Vodafone-os internetet de csak van itt olyan aki igen. Hasonlítsd össze a két levelező beállításait mert tuti, hogy nem egyeznek meg. SMTP Server-t és annak a beállításait keresd. |
|
Aktív
|
Újra megnéztem, csontra megegyeznek.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 267
|
robertino - 2008. július 02. @ 07:16 Tuti megoldás:
1.Lépj ki a mail-ből , töröld keychain-ben a jelszót
Menni fog! Hogy miért? Na azt ne kérdezd, de műxik… :-) |
|
bM Függő
|
WhiteMB - 2008. július 31. @ 17:33 Tűzfallal vagy esetleg Little Snitch-el nincs letiltva a Mail kommunikációja? |
|
Aktív
Bejegyzések: 150
|
humanoid - 2008. július 31. @ 17:44robertino - 2008. július 02. @ 07:16Sziasztok! Ezt mindenképp megéri kipróbálni. Nálam akkor jött elő hasonló hiba, mikor a gmail megemelte a minimális karakterszámot a jelszónál (7-ről 8-ra). Hát megizzadtam rendesen, mire rájöttem… |
|
Aktív
Bejegyzések: 11
|
Sziasztok!
A baj a következő:
|
|
bM Függő
|
Ne legyen ékezet a File nevében + a csatolásnál a “Send Windows friendly attachment” legyen KIKAPCSOLVA! |
|
Aktív
Bejegyzések: 346
|
Oksa, thx, holnap kipróbálom. :D |
|
Veterán
Bejegyzések: 1395
|
10.4.11. A mailben a keresö nem müködik mindig üresen marad a találatok helye. mit tehetek? |
|
bM Függő
|
gyiik - 2008. augusztus 04. @ 19:45 Ha minden igaz, ez is a Spotlight-ra támaszkodik. Próbáld újraindexelni a vincsit egy jogjavítás után, hátha megoldja. Reindex:
sudo mdutil -E /
Természetesen egyéb meghajtók esetén is működik:
sudo mdutil -E /Volumes/avincsineve
|
|
Veterán
Bejegyzések: 1395
|
nem müködik. viszont szvsz nem spotlight alapú. Szerk: De, igazad van :) sosem voltam szoftverzseni. És müködik is csak várni kellett mig megjön az esze. Köszi! |
|
Aktív
Bejegyzések: 343
|
Hali! Tudja valaki, ha megbolondul a mail (folyamatosan kilép) mit kéne törölni. Van egy fájl a libaryban, de van egy másik is (magán a mail app-on kívül). Az hol van? Kösz elŒre is! b |
|
Aktív
Bejegyzések: 3
|
sziasztok,
To view this page, you need to log in to area “Authorization Required!” on preview.carnation.hu:80.
akar hanyszor nyomok a Cancel-t, vissza jon az ablak, nem lehet eltuntetni, sem semmi mast csinalni,
Valaki tudja hogyan lehet ezt megszuntetni?
Adele/Leda |
|
Aktív
Bejegyzések: 14
|
helló!
kérdésem a következő. hol tudom kapcsolni, hogyha pl. kapok egy pdf csatolmányt, akkor azt ne jelenítse meg.
|
|
Aktív
|
sziasztok Hogyan tudom beimportalni az osszes levelemet a webes gmail fiokombol a mail progiba? koszonom |
|
bM Függő
|
Engedélyezed a POP3 elérést MINDEN levélre (webes felületen -> beállítások -> POP3), beállítod a Mail-t (#102) majd nyomsz a Mail-ben egy “Get Mail-t”. A webes felületen megadod, mit csináljon a letöltött levelekkel. Ha folyamatosan szinkronban akarod tartani a Mail-t és a Gmail-t, akkor nem POP3-as elérés kell neked, hanem IMAP. Procedúra hasonló mint fent. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 793
|
A Mail nem hajlandó a már olvasott leveleket a beállított szabályoknak (Rules) megfelelően áthelyezni a beállított IMAP-os mappába. Esetleg nem lehetne egy olyan Apple scriptet írni, ami rábírja a Mailt, hogy mégis futtassa le a beállított szabályokat bizonyos időközönként? (Most a Mail>Messages>Apply rules parancsot kell mindig használni.) Költői kérdés: Miért gondolja úgy az Apple, hogy egy másik eszközön elolvasott levelet nem kell a helyére tenni, ha elindítom a Mailt??? :-( |
|
bM Függő
|
Az AppleScript-et is manuálisan kell elindítani, hacsak nem használsz valami egyéb időzítő programot, pl. iCal. ps.: Kőltői kérdésből van pár nekem is. |
|
Törzsvendég
|
Éppen így gondoltam, hogy berakom iCal-be csak AppleScriphez nem értek. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 540
|
Egyébként vigyázni kell a szabályok sorrendjére is! Pl nekem sem akarta áthelyezni egyik mappába a leveleket a rossz sorrend miatt. |
|
bM Függő
|
Nem bonyolult a dolog. System Preferences -> Universal Access: Enable Access For Assitive Devices -> bekapcsolod, ha nem lenne. A Script Editor-ba (/Applications/AppleScript/Script Editor.app) beilleszted az alábbi Script-et:
tell application "Mail" to activate
Ha a “Run” gombbra kattintasz, kipróbálhatod, működik-e. Ha igen, elmented mint egy Script, majd ezt megadod az iCal-nak. AppleScript-hez némi magyarnyelvű segítség: http://bachman.cjb.hu/egyebek.html |
|
Törzsvendég
|
Köszi!!! Kicsit módosítani kellett, mert ez a parancs csak a kijelölt elemre érvényes, de így pont azt csinálja, amit szeretnék:
tell application "Mail" to activate
Életem első működő AppleScript-je. :-) |
|
Aktív
Bejegyzések: 212
|
Miért csinálja hogy kitörlöm az RSS értesitőket amiket már olvastam, aztán legközelebb megint betölti az elmult évek minden RSS értestőjét??? |
|
Veterán
Bejegyzések: 1071
|
norbi2k - 2008. szeptember 14. @ 13:59
Nálam is volt ilyen nemegyszer.
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 540
|
Bachman - 2008. szeptember 14. @ 10:22 Bachman, már rég óta tudom, hogy egy Isten vagy! Amúgy néha kérhetek majd segítséget cocoában? macuser - 2008. szeptember 14. @ 17:16 Én szerintem is ez a legkirályabb program: TÖKÉLETES :) |
Összes oldal: 4
|
||||||||
| « Csak nekem nem megy Safarival az Elvira? | Távoli asztali elérés Mac-en lehetséges? » |

Tudna valaki segiteni, hogy hogyan tudnam a yahoo mailt beallitani Leopardnal a mail ala?