|
Aktív
Bejegyzések: 85
|
Azt elfelejtettem, hogy Tiger 10.4.3-ról van szó. |
|
Aktív
|
További érdekesség, hogy miután megírom az új üzenetet és elküldöm, akkor az nem jelenik meg egy pillanatra sem a “Drafts” mappába, nem csendül fel a küldést kísérő hang, és nem jelenik meg a “Sent” mappában sem az üzenet. Sehol semmi nyoma! Pls.HelP! |
|
Aktív
Bejegyzések: 88
|
A programból melyik változatot telepítetted? A weblapja szerint a 10.4-el csak az 1.2beta4 kompatibilis, az 1.0 az 10.3 alá készült (erre a lap alján figyelmeztet is).
Ha az 1.0-val próbálkoztál, esetleg érdemes feltenni a bétát, hátha az segít.
|
|
Aktív
|
Az smtp és pop3 beállításokat ellenőriztem, minden o.k. , meg gondolom, ha azokkal lenne a baj, akkor kiírná, hogy nem tud kapcsolódni, de nem lépegetne ki állandóan. Szerintem vmi file lehet megsérült, ezért gondoltam az újrainstallra. A Mail appetizer-ből meg a tigeres bétát tettem fel, szóval nem értem mi történhetett :( |
|
Aktív
|
A http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/22225 oldalon a hozzászólások vége felé írtak páran olyat, hogy nem ment telepítés után a Mail. Esetleg érdemes kipróbálni azokat az ötleteket, amiket leírtak a visszaállításra, hátha nálad is bejön az egyik… (account-ok újra történő létrehozása, illetve mailbox újraépítése, régebbi változat felrakása - ha jól láttam, akkor ha a beta4 url-jében átírod a 4-et egy korábbi változatra, akkor le tudsz tölteni előző változatokat).
|
|
Aktív
|
Szia, megvan a “megoldás”, összes account törlése és újboli létrehozása után müxik. Viszont a backup-olt maibox-okat nem tudtam beimportálni (mondjuk az is igaz, hogy volt backup még ma reggel is, mielőtt kiderült volna a bibi, de valszeg annak bekövetkezte után már). |
|
Aktív
|
Mindenesetre én mostanában nem fogok újra próbálkozni az appetizer-el. |
|
Aktív
Bejegyzések: 293
|
Teljesen más kérdéssel fordulnék hozzátok. Beállítottam a mail levelezőt az egyik gépen minden ok eddig müködik nagy örömömben a másikon is meg akartam tenni és ott nem tudom. Az outgoing server nem válaszol és nem tudok egy accountot létre hozni pedig ugyanazt a beállítás probáltam mint a másikon amin megy, lehet hogy csak egy gépen használható a mail ??? |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 845
|
Én is csatlakoznék…
|
|
bM Függő
Bejegyzések: 6592
|
yOga FrOg, milyen internet? Hogyan csatlakozik a két gép a netre? DNS beállítások rendben? |
|
bM Függő
|
xedos, csek dísz: http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/mailapp_felgyorsitasa/ |
|
Törzsvendég
|
Sajna ezen már túlvagyok! (Megcsináltam mégegyszer, de ugyanaz) :-( |
|
Aktív
|
Hello! Teljesen más kérdés ismét: A Mail-ből szeretnék html levelet küldeni, de nem engedi beilleszteni a forrást. Hogy világos legyek itt egy kép:
Egyszerűen szeretném a html kódot beilleszteni és az üzenetet elküldeni.
|
|
Törzsvendég
|
Én csak alma+c-t nyomok a Safariban és alma+v-t a mailben -és ott van, csak nagyon lassan :-( |
|
bM Függő
|
Mi történik akkor ha csak normál módon (Alma+V) beszúrod a kódot? Próbaképpen elküldöd magadnak hátha… |
|
Aktív
|
Bachman - 2007. május 08. @ 16:08 Ha a kódot simán beszúrom, akkor a kódd jelenik meg. De ha sikerülne is, ha html levelet kapok, azt nem tudom tovább küldeni, próbáld ki az iTunes hírlevéllel. A megoldás nagyon egyszerű, mert Thunderbird-ben is így műx, létrehozok egy levelet, majd azt mondom neki, hogy insert html code és lőn. Itt is meg van a lehetőség, csak nem aktív. A megoldás valószínűleg hihetetlenül egyszerű, de nekem most nem volt három napom, hogy rádöbbenjek az Apple H-I-H-E-T-E-T-L-E-N-Ü-L egyszerű megoldásaira ezért is fordultam hozzátok. Ha rájöttem írok! : ) Köszi! |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 709
|
Na keresek másra megoldást, de erre meg én tudom, Megnyitod Safariban a HTML hírlevelet, és nyomsz egy alma+I-t Ekkor átrakja mailbe a HTML oldalt. Tényleg pofonegyszerű, de én sem keresném ott… |
|
Aktív
Bejegyzések: 144
|
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy pár napja, talán másfél hete egyáltalán nem tudok e-mailt írni, és megnyitni sem. Semmilyen oldalon, legyen az iwiw, myvip, msn hotmail, vagy bármi más, egyszerűen nem lehet se írni, msn esetében pedig megnyitni sem. Ez azért rossz számomra, mert egyrészt csak ez az egy e-mail címem van, másrészt van egy csomó jegyzőkönyv, ez, az, ami kellene a tanuláshoz.. Az oldalt nagynehezen betudom hozni odáig, hogy a fő oldal látszik, de amint rákattintok a beérkezett üzenetekre, vagy bármi más fülre, szimplán csak a felső reklámcsíkig jut, és semmit nem tudok tenni ellene. Eddig(majd egy éve van meg a mac) semmi gondom nem volt ezzel. Frissítettem a Safari-t a 3.03-as verzióra, bizakodván, hogy majd segít, de semmi. Barátnőmnél pc-n tudom megnézni, és tudok válaszolni az e-mail-ekre.:( Esetleg valami új java alkalmazás kellene, vagy nemtudom már, de tisztára kétségbe vagyok esve, mert kellene az a nyanvadt e-mail… Ha tudnátok segíteni, megköszönném! Üdv! LDani |
|
bM Függő
|
Más böngészőt próbáltál már? Pl. Firefox. |
|
Aktív
Bejegyzések: 144
|
Igen, most próbáltam ki, és ugyanúgy csak a reklámcsíkig tölt be. |
|
bM Függő
|
Nem garantál sikert de sokaknak bejött: |
|
Aktív
|
Újabb mail probléma: úgy szoktam csatolmányt küldeni, hogy a dock-on lévő mail ikonra ráhúzom a delikvenst, ami nyit egy új mail-t, erre én megadom neki, hogy kinek és ő el… nos, ez egy-két napja nem műx, vagy nagyon lassan. csak kering a nyalóka és semmi, vagy csak hosszadalmas várakozások után… mi lehet a gebasz? láttatok már ilyet? |
|
Aktív
Bejegyzések: 105
|
Levél írásakor a Mail Helpje szerint is a bal alsó sarokban látnom kéne az épp készülő üzenet aktuális méretét. H ajól emlékszem ez eddig volt is, de ma arra lettem figyelmes, hogy sehol sem találom. leopard és mail 3 az aktuális. mi lehet a gond? |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 590
|
Hi! Az a gondom, hogy rendszeresen eloforul, hogy a Mail-ban csatolt fajl a tuloldalon (a cimzettnel) nem jelenik meg, illetve egy ertelmezhetetlen fajl van csak a levelben. Tegnap kuldtem ket levelben ket word doksit magamnak, mindketto eseteben egy kiterjesztes nelkuli noname fajlt kaptam. A fogado oldal Windows. Akar pop3, akar gmail, a hiba gyakori. Probalok odafigyelni, hogy csatolaskor bepipaljam a “send windows friendly...” gombot, de akkor is elofordult mar a hiba. Koszi a segitseget, javalatot. |
|
bM Függő
|
Én azt a gombot soha nem szoktam kipipálni, mégis mindig jól megy el a csatolt doksi. valamibe tömörítve próbáltad már? Esetleg a csatolt file nevében ne legyen ékezetes betű sem egyéb karaktem mint az angol ABC betűi valamint számok. |
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 590
|
Bachman - 2007. december 28. @ 11:53 Hmm, sosem hasznalok ekezetes betuket fajlnevbe. Regi beidegzodes. |
|
Veterán
Bejegyzések: 1471
|
Leopard alatt a Mail folyamatosan visszaszedi a hotmail-os leveleket amiket mar toroltem a geprol, sot az online fiokban sincs benne. (httpmail legutolso verzio installalva) Vkinek hasonlo tapasztalata esteleg megoldas? Mail fiokok rebuild-ja nem segitett. |
|
Aktív
Bejegyzések: 6
|
sziasztok!
|
|
Törzsvendég
Bejegyzések: 889
|
az SMTP-vel van a baj, vszeg más a cím, vagy hitelesítés kell hozzá |
|
Aktív
Bejegyzések: 76
|
Én ugyanígy jártam a Leo Mail-lel. A letöltés simán megy az összes szerverről, viszont nem tudok ujaban levelet küldeni, mert a beálított SMTP szerver neve után odaírja szögletes zárójeben, hogy inaktív. Mi a fene ez? “Csak” egy bug a leoban? |
|
Aktív
Bejegyzések: 1
|
Szervusztok!
|
|
Aktív
Bejegyzések: 280
|
Hi, ma este teljesen spontan behulyult a Mail-em. Minden mukodik, kiveve a kuldes. a SEND gomb szurke es nem tudok raklikkelni. restartot is probaltam, de nem valtozott semmi. Talalkozott vki ezzel a problemaval? Segitsetek pls!!!!:)
koszi,
|
|
bM Függő
|
Valmont - 2008. január 10. @ 22:56 A beállítások között nézd meg, jól van-e megadva a kimenő (SMTP) szerver. Preferences -> Accounts |
|
Aktív
Bejegyzések: 280
|
Bachman - 2008. január 11. @ 07:55Valmont - 2008. január 10. @ 22:56a SEND gomb szurke es nem tudok raklikkelni. Jol van beallitva, leteszteltem (Window / Connection Doctor). De volt mar h valtasnal rosszul allitottam be, akkor csak felajanlja, hogy allitsam be. Ez szerintem valami mas hiba...:( |
|
Aktív
Bejegyzések: 48
|
Sziasztok!
Abban segítsetek, hogy hogyan kell azt beállítani ha egy adott címről kapok levelet akkor arra egy általam megírt automatikus üzenetet küldjön.
Help, help |
|
Aktív
Bejegyzések: 9
|
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék.
|
|
Aktív
Bejegyzések: 123
|
t nem tudjatok, h mikeppen lehet kikuszobolni, hogy mas operacios rendszerrel ellatott gepeken is olvashatoak legyenek a karakterek? sajnos nem minden gepen olvashatoak a leveleim..mi lehet a baj? |
|
Aktív
Bejegyzések: 120
|
Hello!
A következőben kérném a segítséget.
Kössz., Szteff |
|
Aktív
|
az smtp mindig az a szolgáltató, akin keresztül a netre mész, tőlük kérdezd meg valszeg: smtp.enternet.hu |
|
Aktív
|
a mail-ben a text encoding alapértelmezetten automatic, ha nem állíottad át, akkor kell, hogy el tudják olvasni a leveledet. esetleg még próbáld a plain text variációt |
|
Aktív
Bejegyzések: 314
|
Hello!
Kaptam valakitől 20 db e-mailt, mindegyikben volt egy-egy kép (mert nem küldhetett egyszerre nagyobb állományt) és gondoltam kijelölöm az összeset és nyomtam egy remove picture v attachment-et. Ezek után megjelölte őket Junknak. Képek sehol (se trash, se mail trash), ezek most végleg elvesztek? Van lehetőség több levélből lementeni a képeket egyszerre?
Köszi előre is |
|
Aktív
Bejegyzések: 394
|
másik topicból idemásolom:
Az az égető problémám, hogy ma használtam a Mail-t, majd egyszercsak eltűnt minden levelem, ami a gépen volt. Több postafiók (freemail, t-online). A fiókok Get Info-jában mutatta, hogy vannak levelek, de az ablak teljesen üres volt, ahol lenniük kellett volna. Nyomtam egy restartot, permission repairt, leveleim újra látszanak. Nem tudom, hogy csak az újraindítástól, vagy a repairtől, de megvannak. Erre most meg ha megnyitom a Mail-t, fetűnt, hogy nagyon belassul a gép és AM-ban nézem,h 100-ra felpörgeti a procit és az mdimport is 98%-on; járatja. A ventillátor pörög ezerrel és mindejközben a freemailes fiókot frissíti.
Közben végigvártam. Kb másfél órán át ment maxon a proci, de csak a Mail volt ennyire aktív. Az mdimport leállt pár perc után.
ilyesmi, ami eddig nem volt ott
|
|
Aktív
Bejegyzések: 14
|
hali!
még új vagyok.
|
|
bM Függő
|
bilon - 2008. február 18. @ 14:12 Ez eléggé baj, mert a Mail nem tud ilyet. |
|
Aktív
|
vazz…
akkor más levelezőkliens kell…
|
|
Aktív
|
akkor mégegy kérdésem lenne.
az eudorába nem tudtam importálni a mailből, mert valami hibát jelzett. leopardom van… |
|
Aktív
Bejegyzések: 34
|
Haho mindenki!
A szokasos szivas a Mail-lel…
Koszonom elore is! x_X |
|
Aktív
Bejegyzések: 11
|
nekem a mail problémám a következő: valamit eltolhattam a Mail beállításoknál és van mikor nem kapják meg a leveleket amiket küldök.. ( mindent úgy állítottam be mint ami az itthoni pc-n van , POP3, SMTP kiszolgálók, portok stb.. ) Itthon ha utp kábelre van kötve az ibook akkor elmegy és megkapják, viszont ha mondjuk valahol a városban wifizek akkor meg nem..miért van ez? itthon egy router mögül netezek..
biztos valami egyszerű a dolog..csak bosszantó, főképp, h ma vettem észre :)
|
|
bM Függő
|
tommmas - 2008. február 21. @ 09:40 A wifi-n is engedélyezve vannak a portok? |
Összes oldal: 4
|
||||||
| « Csak nekem nem megy Safarival az Elvira? | Távoli asztali elérés Mac-en lehetséges? » |

A Mail.appetizer felinstallálása után elkezdett kilépegetni a Mail, sőt újrainduláskor már új e-mail fiókokat akart beállittatni velem, de volt ott egy olyan funkció is hogy “original settings” ezzel a meglévő fiókjaim és leveleim meg is voltak. Azonban levelet küldeni már egyik fiókból sem tudtam/ok. Gondoltam a Mail.appetizer eltávolítása a Library/bundles könyvtárból lehet a megoldás, de nem segített az sem. Lefuttattam még egy Onyx-es full karbantartás, de az sem oldotta meg a problémát.
Mi légyen a következő lépés? Nem lehet csak a Mail-t újra telepíteni (ez már csak ilyen Windowsos megszokás, mint megoldás :), a mailek és a fiókok megvannak backup-ban.
Előre is kösz a segítséget mindenkinek.