Hirdetési szabályzat

 

A beszeljukmac.com Apró rovatában az alábbi szabályok betartásával lehet hirdetni:

Az ingyenes hirdetési lehetőség célja, hogy a regisztrált tagok a tulajdonukban lévő hardvereket, szoftvereket a piactéren életszerű időközönként meghirdethessék.

Tudjuk, hogy az életszerű kifejezés egy szabályzatban meglehetősen gumiparagrafusnak tűnik. Mi mégis ezt használjuk, mivel nagyon nehéz pontosan meghatározni, hogy mi az, ami kereskedelmi tevékenységnek minősül.

A darabszám például nem feltétlenül kereskedelmi tevékenységet tükröz, hiszen ha valaki gépet vált, értelem szerűen lehet pár olyan perifériája, amit az új géppel már nem tud használni. Az viszont nem életszerű, ha valaki fél év alatt 4-5 géptől akar megválni.

Aki profitszerzés céljából kínál termékeket, azt csak fizetős módon engedjük hirdetni, mert azt gondoljuk, hogy ehhez egy kiváló platformot biztosítunk, amelynek létrehozása, üzemeltetése is forrásokat igényel.

A továbbiakban néhány fogalmat tisztázunk, amelyek ismerete a hirdetésekkel kapcsolatban nélkülözhetetlen.

Kiemelés: A hirdetés a hirdetési listában kiemelt színnel jelenik meg.

Előresorolás: A hirdetés a hirdetési listában kiemelve és előresorolva jelenik meg.

Kiemelés címlapon: A hirdetés a címlapon a kiemelt dobozban is megjelenik. Itt 6 hirdetés jelenhet meg egyszerre. Ha 6-nál több ilyen van, akkor azok véletlenszerűen váltják egymást.

A fenti kiemelések 1 hétig vannak érvényben.

Alapvetően kétféle hirdetést különböztetünk meg: a kereskedelmi hirdetést és az apróhirdetést.

 

Kereskedelmi hirdetés

Ez olyan kiemelt, előresorolt és címlapon megjelenő hirdetés, amire nem érvényes az egy hirdetés – egy termék korlátozás. Tartalmát a megrendelő folyamatosan módosíthatja, felsorolhatja a raktáron lévő termékeit. Főként a használt gépekkel kereskedőknek ajánljuk, de jól használható a szolgáltatásokat kínáló cégeknek is. 

Ezt a fajta hirdetést egyedileg kialakított áron kínáljuk a kiemelések számától valamint a lekötött időtartamtól függően, és az admin@beszeljukmac.com címre írt megrendelés alapján állítjuk be.

 

Apróhirdetés

Az apróhirdetések, ahogy a bevezetőben is említettük, elsősorban a regisztrált tagok régebbi gépeinek újraértékesítését segítik ingyenesen.

Egy hirdetésben egy terméket lehet hirdetni, ami 4 hét után inaktív állapotba kerül, és eltűnik a listákból.

A szabályok, amiket ezzel kapcsolatosan kérünk betartani:

– Nem lehet ingyenesen új, bontatlan eszközöket hirdetni. Kíméld meg magad és minket is a „csak egyszer volt kipróbálásra kibontva”, „három napos” és egyéb, hasonló kifejezések használatától. Ezeket a hirdetéseket töröljük.

– Ugyancsak nem lehet ingyenesen olyan terméket hirdetni, amit hivatalosan még nem forgalmaznak Magyarországon.

– Egy felhasználónak 3 aktív ingyenes hirdetése lehet egy időben. 

– A hirdetéseket folyamatosan moderáljuk. Az olyan próbálkozásokat, amikor több regisztrációval, de ugyanazon telefonszámmal/e-mail címmel próbál valaki hirdetni, mindenféle értesítés nélkül töröljük. Többszöri próbálkozás esetén a tagot kitiltjuk. Ilyen esetekben ne írj az adminnak sem, mert nem fogunk rá válaszolni.

Kérjük, tartsd be a szabályokat, és tartsd tiszteletben, hogy sokat dolgozunk azért, hogy egy olyan helyet kínáljunk Neked, ahol a legtöbb potenciális Apple termék felhasználó előfordul, és érdeklődik a cuccaid iránt. Ha Te keresni akarsz az üzleten, kicsit mi is kérünk belőle, azaz:

HA BÁRMILYEN KIEMELÉST MEGVESZEL A KÁRTYÁS FIZETÉSSEL, akkor a fenti szabályok közül csak az egy hirdetés egy termék szabály él. Akár már 500 Ft-tal felteheted korlátozás nélkül a termékedet, nem fogjuk a hirdetésedet törölni!

 

Szigorúan tilos a következő termékek, szolgáltatások hirdetése:

 

a) Lőfegyver, gáz- és riasztófegyver, légfegyver (airsoft is), festéklövő fegyver

(paintball), muzeális fegyver, színházi fegyver, íj, 8 cm-nél nagyobb élhosszúságú kés, a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendeletben megemlített bármilyen közbiztonságra veszélyes eszköz, robbanószer, pirotechnikai eszköz, petárda

b) Jövedéki termék (üzemanyag, alkohol, dohánytermékek stb.)

c) Üdülési csekk, cafeteria, értékpapír, bankbetét, bankjegy vagy bármilyen készpénz-helyettesítő eszköz (bankkártya, hitelkártya stb.), kivétel a forgalmi érték nélküli, régiségként árult termékek

d) Gyógyszer, kábítószer, bármilyen bódító vagy tudatmódosító szer

e) Veszélyes (mérgező, gyúlékony, robbanásveszélyes, sugárzó stb.) anyag

f) Emberi szövet, szerv, szexuális tárgyú termék vagy szolgáltatás

g) Hamis vagy hamisított márkajelzésű, másnéven klón vagy replika termékek – egy termék illegális másolatát vagy egy gyártó (márka)nevének, logójának illegális felhasználásával készült terméket hirdetni tilos.

h) Garancialevél termék nélkül, valamint igazolvány, bizonyítvány, oklevél, hivatalos irat, közokirat, és ezek érvényesítő szelvénye (matrica, bélyeg, pecsét stb.)

i) Jogvédett szellemi termékek (szoftver, hangfelvétel stb.) jogellenes másolatai, vagy szoftverhez tartozó, de az eredeti terméktől különválasztott illetve nem jogtiszta kódok, kulcsok, szelvények, adathordozók, tartozékok

j) Számítógépes játékok accountja (hozzáférés, regisztráció, felhasználói fiók) és az azokhoz kapcsolódó játékok, melyek nem használhatóak a fiók nélkül (bővebben), illetve (tipikusan az ún. MMORPG) játékokban használatos virtuális tárgyak (karakter, pénz, egyéb)

k) Személyes adatokat tartalmazó adatbázis; meghívó / account (hozzáférés, regisztráció, felhasználói fiók) FTP, torrent, web vagy közösségi oldalakra

l) Kártékony szoftver (vírus, trójai, rootkit stb.) illetve hardver (pl. keylogger)

m) Szolgáltató által letiltott telefon, tablet stb.

n) Bármi, ami sérti személy vagy szervezet jogát (személyiségi, kegyeleti, szabadalmi, szerzői stb.), jogos érdekét

o) Bármi, ami bűncselekményből származik

p) Termék vagy szolgáltatás, melynek internetes forgalmazását jogszabály tiltja

q) Az Üzemeltető engedélye nélküli marketing vagy gazdasági tevékenység (tagok, vásárlók gyűjtése, szervezése, regisztrációra invitálása, ajánlattétel, felhívás

r) A 14/2011. (XII.27.) NMHH rendelet hatálya alá tartozó, televíziós műsorszórás vételére szolgáló eszközök, készülékek (TV-k, dekóderek stb.), ha a hirdetésben a rendeletben foglalt szövegezéssel nem szerepel, hogy az eszköz alkalmas-e a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére. A rendeletbe ütköző apróhirdetések értesítés nélkül törlésre kerülhetnek. A nyilatkozat tartalmáért a Felhasználó a felelős.