Csak 2018 elejétől lehet megvásárolni a HomePod-ot

A nyári WWDC-n bejelentett HomePod hangszóró megjelenése 2018 elejére csúszik az Apple nyilatkozata alapján.

Az okoshangszóró debütálása eredetileg idén decemberre volt kitűzve, de – ahogy az Apple fogalmazott – „még kell neki egy kis idő, mielőtt piacra kerül. Elsőként az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában lehet majd megvásárolni 2018 elején.”

A HomePod nem csupán egy vezeték nélküli hangszóró lesz, hanem egy A8-as processzorral rendelkező, Siri által vezérelt otthoni asszisztens is. A készülék várható ára továbbra is 349 dollár (itthon kb. 125 000 Ft), amiért cserébe

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Ingyen iPhone 7 minden iMac Pro-val

Ügyes fejlesztők (Jonathan Levin, Steven Troughton-Smith és Guilherme Rambo) az Apple szerverein elrejtett BridgeOS 2.0-ban találtak néhány érdekességet, többek közt utalást arra, hogy az iMac Pro az első Apple gép, melyben A-szériás csip lesz.

Így van, ha minden igaz,

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

2018 áprilisa után csak natív Apple Watch alkalmazásokat fogad az App Store

Az Apple bejelentette, hogy 2018 április 1 után csak natív Apple Watch alkalmazásokat fogadnak el az App Store-ba.

2 változást közölt az Apple. Az első az, hogy a watchOS alkalmazások mérete ezentúl maximálisan 50 MB helyett 75 lehet, a másik pedig az, hogy csak natív alkalmazásokat fogadnak el mostantól az órára.

watchOS 1 alatt az alkalmazás a telefonon futott, 2-es rendszer óta azonban akár az órán is

Hogy mit jelent ez? Gyakorlatban azt, hogy a watchOS 1-re készített alkalmazásokat komoly átalakítás nélkül nem lehet majd feltölteni az áruházba 2018 április 1 után, mert az Apple onnantól csak

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

macOS High Sierra tip: médiagombok iTunes-hoz láncolása

A macOS High Sierra az utoljára használt aktív médialejátszó alkalmazáshoz rendeli a médiagombokat a billentyűzeten. Szerencsére ez felülírható.

A highsierramediakeyenabler alkalmazás lehetővé teszi, hogy médiagombjaid a billentyűzeten az iTunes-hoz láncold és velük csak azt vezéreld.

Ha az alkalmazást letöltöd és telepíted, utána a médiagombok nem fogják vezérelni a Findert vagy a Safarit, csak az iTunes médiatartalmait.

Az highsierramediakeyenabler alkalmazást ide kattintva töltheted le.

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Új iPad Pro reklám érkezett az Apple-től

Az Apple egy újabb mókás reklámot adott ki.

A reklámban egy fiatal fiút láthatunk, ahogy az iPad Pro-ját használja egyedüli eszközeként.

Aminkor a fűben fekve használja iPad Pro készülékét, édesanyja odaszól hozzá azzal, hogy “Mit csinálsz a számítógépeden?”, amire a fiú azzal felel, hogy

Mi az a számítógép?

A válasz kétféleképp érthető.

  • Egyrészt az iPad ellenszenvesei azzal vádolják az eszközt, hogy nem képes egy számítógép leváltására, miközben sok embernek a legtöbb feladatára elég egy iPad
  • Másrészt a fiatalok nem ismerik a számítógép kifejezést, hiszen csak okostelefonokkal és
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
 < 1 2 3 4 >  Utolsó ›