Friss hétvégi reklámok: iPhone X és iPad

Az Apple a hétvégén 3 új reklámvideót osztott meg. Az első az iPhone X-szel, a másik kettő pedig az iPad Pro-val.

Az első az iPhone X portré megvilágítás funkciójára koncentrál, ami lehetővé teszi, hogy egyedi effektekkel használd ki a kamara mélységérzékelési képességét.

Ez a funkció egyébként a hátlapi kamera esetén az iPhone 8 Plus-nál is elérhető.

A második a kiterjesztett valóság iPaden történő felhasználását mutatja be.

Az iPades reklámok alatt a Louis The Child-től hallható a “Go” című szám.

A harmadik reklám az iPad Pro jegyzetelési képességeire hívja fel a figyelmet.

Ezekben az

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

10 éve kezdődött az Emoji sikertörténet

2008-ban Angela Guzman, az RISD (Rhode Island School of Design) hallgatója gyakorlati pozíciót kapott az Apple-nél. A cégnél az iPhone csapathoz csatlakozott és más Apple dizájnerekkel együtt nekiláttak az iOS-ben lévő Emojik első változatához.

Guzman és felettese, Raymund készítették el az első ~500 emojit, amik bekerültek az iPhone operációs rendszerébe 2008 novemberében.

Guzman a gyakornoki pozíciójának tizedik évfordulója kapcsán egy blogbejegyzésben írta össze a legnagyobb érdekességeket, amikkel találkozott az Emojik elkészítése során.

2008-ban az Emoji még abszolút nem volt népszerű az

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Egyre többet várunk az Apple termékekre

Amióta Tim Cook a vezérigazgató, több mint kétszer annyi idő telik el az Apple termékek bemutatása és megjelenése között, mint hat évvel ezelőtt a WSJ elemzője szerint.

A több mint 70, Mr Cook keze alatt megjelent új termék és termékfrissítés közül öt 3 hónapot vagy többet, 9 pedig több mint egy hónapot csúszott. Körülbelül ennyi termék jelent meg Jobs korában is, de azok közül csak egy késett több mint 3 hónapot.

A statisztikák valóban azt mutatják, hogy most átlagosan 23, míg Jobs idejében csak 11 nap telt el az új termékek bemutatásától megjelenésükig.

A Cook alatt megjelent 3 legnagyobb

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Februártól csak iOS 11-en fut a Pokemon Go

Bár a legtöbben már nem használják a tavalyelőtt nyáron taroló játékot, a Niantic bejelentései még mindig nagy port kavarnak.

Tegnap bejelentették, hogy a Pokemon Go idén február 28 után nem fog működni iOS 11 előtti rendszereken.

Mivel az iOS 11 az iOS rendszerkövetelményét is megemelte, ezért az iPhone 5 és 5c, valamint a negyedik generációs iPad és az iPad mini első változata is kiesik a zsebszörnyek kergetésének bűvöletéből.

Ezeken az eszközökön a Pokemon Go teljesen használhatatlan lesz márciustól, az alkalmazás csak annyit fog tudni, hogy szól a felhasználóknak: vegyenek újabb készülékeket.

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Újabb komoly biztonsági hiba a macOS-ben

A High Sierra ígérete az volt, hogy egy jobb Sierra lesz, ahogyan a Snow Leopard, a Mountain Lion és az El Capitan is tette az elődjeik után. A gyakorlat azonban nem ezt mutatja…

Sajnos hibát hiba hátán fedeznek fel a felhasználók és így romlik folyamatosan az Apple hírneve.

A legújabb kínos biztonsági rés az Apple asztali operációs rendszerében lehetővé teszi, hogy a Rendszerbeállítások alkalmazás App Store beállítási altábláját adminisztrátori jelszó megadása nélkül is lehessen módosítani.

Ha tesztelnéd a hibát:

  1. Lépj be a Rendszerbeállítások alkalmazásba
  2. Nyisd meg az App Store altáblát
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás
 < 1 2 3 4 >  Utolsó ›