Az iPhone is képes az alkalmazások közti drag-and-drop funkcióra?

Az Apple bevezette ugyan a drag-and-drop funkciót az iOS 11-gyel, de ugyanazzal a lendülettel ki is herélte azt az iPhone-okban. Míg iPad használatával bármilyen alkalmazásból áthúzhatunk elemeket másik alkalmazásba, iPhone készülékeinken csak alkalmazáson belül működik a funkció.

A helyzet látszólag nem abból adóik, hogy az iPhone-on futó iOS 11-ből kihagyták volna a drag-and-drop funkciót. Steve Troughton-Smith, akinek jó szeme van az Apple termékek rejtett funkcióihoz, felfedezte, hogy az operációs rendszer iPhone-ra írt változata is tartalmazza a szükséges kódot, de az sajnos le van tiltva.

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Itt vannak az első igazi iPhone 8 alkatrészek

Jó, az “igazi” az kicsit túlzás, de ezek az alkatrészek akár igaziak is lehetnek.

Tegnap Redditen feltűnt pár fotó, amiken megszemlélhető az iPhone 8 elő- és hátlapja:

A fotók állítólag kínai gyártósorokról származnak, de persze ezt bárki állíthatja, ettől még nem lesznek hitelesebbek a képek.

A képek hitelességét egyedül az segíti, hogy egybevágnak a korábbi pletykákkal, makettekkel, öntőformákkal és számítógépes rajzokkal, amik az iPhone 8 kapcsán felmerültek, de persze ezeket nyilván figyelembe venné az is, aki kamu alkatrészeket akar gyártani.

Ha ezek a képek valódiak, akkor láthatjuk, hogy

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Tim Cook: a technológia szolgálja az emberiséget, nem pedig fordítva

A 2017-es WWDC befejeztével Tim Cook meglátogatta a Massachusettsi Műszaki Egyetemet (Massachusetts Institute of Technology), hogy beszédet tartson a diplomaosztó ünnepségen. Látogatása során interjút adott az MIT Technology Review magazinnak.

Az interjú alatt kifejtette, hogyan alkalmazza termékeiben a gépi tanulást az Apple, például arra, hogy az Apple Music ízlésünkhöz igazodva tudjon zenéket

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Szétszedték az új MacBookokat

Az iFixit csapata nem csak az új iMac-et csavarozta szét.

Múlt héten már beszámoltunk az iFixit iMac szétszedéséről, de a csapat nem csak az új asztali gép belsejébe kukkantott bele.

12 colos MacBook – darabokban

Az igazán érdekes változás az új MacBook kapcsán történt, az Apple ugyanis átállt a második generációs pillangómechanikára. Az első pillangómechanikával felszerelt MacBook a 2015-ös feltámasztott MacBook volt. A kezdeti panaszok alapján az Apple átgondolta a billentyűzetet és tavaly ősszel a MacBook Pro-nál már egy második generációs változatot mutattak be a pillangómechanikából. Ez

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Többé nem kérhet egy alkalmazás értékelést a saját módján

”Ha szereted az XY alkalmazást, értékeld az App Store-ban most!” – az Apple leszámol az ilyen idegesítő ablakokkal \o/

Az iOS 10.3 bemutatott egy új API-t, mely lehetővé tette, hogy a fejlesztők értékelést kérjenek az alkalmazásaikhoz.

A felület egyszerűbb, átláthatóbb, több funkcióval rendelkezik, mint amire eddig volt lehetősége egy fejlesztőnek, de ami a legfontosabb, hogy az Apple irányítja.

Így például ha egyáltalán nem szereted az értékeléseket, a Beállítások alkalmazásból egyszerűen kikapcsolhatod az összes értékelés-kérést:

Az Apple az iOS 10.3 március végi megjelenése óta tesztelte a

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3 4 5 6 7 >  Utolsó ›