2018 Q2: jól megy az Apple-nek

Tegnap este befutottak az Apple negyedéves eredményei 2018 második tőzsdei negyedévére.

Két szokásos megjegyzés: a naptári negyedévekhez képest a tőzsdei negyedévek el vannak tolva: 2018 Q2 valójában a januártól márciusig tartó első negyedév + a tőzsdei negyedéveket az Apple-nél az előző évek megegyező negyedévéhez érdemes hasonlítani, mert egy ciklikus cégről beszélünk.

Pénzügyek

Az Apple 61,1 milliárd dollár bevételre tett szert, amiből 13,8 milliárd dollár nettó hasznot sikerült kitermelniük. Ebből a részvényesek 2,73 dollár részesedést kapnak papíronként. A 2017 Q2-es negyedévben a cégnek 52,9

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Késik az új MacBook Air

Úgy néz ki, hogy az Apple nem fogja tudni megkezdeni az új MacBook Air árusítását a WWDC-t követően.

A DigiTimes információi szerint az Apple 2018 második felébe tolta el az új MacBook Air gyártását.

Az Apple “elérhető árú” laptopjának utódja eredetileg a második negyedévet kezdődően gurulna le a gyártósorokról, de most már majdnem biztos, hogy ez nem fog megtörténni.

Forrásaink szerint az Apple értesítette beszállítóit, hogy új laptopmodelljük gyártása nem fog megkezdődni csak 2018 második felében, de indoklást nem adtak a csúsztatásra. Néhány partnercég azt spekulálja, hogy alapvető

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

iPhone pletykák: üveg hátlapos SE, 3D Touch nélküli olcsó modell

Egy videó alapján az idén bemutatásra kerülő iPhone SE második generációja üveg hátlapot kaphat, valamint Kuo szerint nem lesz 3D Touch a 6,1 colos olcsó iPhone-ban.

Sina Weibo-n, az egyik kínai közösségi oldalon az alábbi videót osztották meg, amin állítólag az iPhone SE második generációs változata van:

Ránézésre a telefon egyetlen újdonsága az üveg hátlap lenne, mely lehetővé tenné a vezeték nélküli töltést (a 8-as és X-es szériához hasonlóan).

A videó hitelességét csak az rontja, hogy igazából bárki kicserélheti az iPhone-ján a hátlapot egy utángyártott üveg hátlapra, így nem tudhatjuk, hogy

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Megjelent az iTunes a Windows Áruházban!

Az Apple és Microsoft együttműködésének szerelemgyereke már letölthető a redmondi szoftveróriás alkalmazásáruházából.

Sokan egész 2017-ben csak arra vártak, hogy letölthessék az iTunes-t a Windows Áruházból, de a Microsoft végül kénytelen volt bejelenteni, hogy csúszik a termék.

Az iTunes-t csak x86-os vagy x64-es architektúrájú Windows 10-et futtató számítógép belső tárhelyére lehet telepíteni, amennyiben van legalább 500 MB szabad hely.

Ha már van iTunes a gépre telepítve, az felül lesz írva az Áruházból letöltéskor.

Te örülsz, hogy végre az iTunes is bekerült a Microsoft Áruházba?

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Nyugodjék békében az AirPort család

Az Apple tegnap késő este bejelentette, hogy befejezik az AirPort eszközök árusítását.

Az Apple szóvivője az iMore magazinnak adott nyilatkozatából kiderül, hogy az Apple még kiszórja a raktárkészletet, de újakat már nem fognak gyártani.

Az Apple AirPort állomásainak árusítását megszüntetjük. Továbbra is elérhetőek lesznek az Apple.com-on, az Apple üzleteiben és a viszonteladóinknál – amíg a készlet tart

Az AirPort Extreme és a Time Capsule 2013-ban frissült utoljára, az AirPort Express pedig 2012 óta volt változatlan formában. Ebből mindenki sejtette, hogy az Apple vagy teljesen átalakítja a

RÉSZLETEK | 7 hozzászólás
‹ Első  < 3 4 5 6 7 >  Utolsó ›