Új font beállítási lehetőségek Panther alatt

Mac OSX 10.3 megjelenésével a beépített betűkezelés, melyet minden Cocoa program használ egy hatalmas átalakuláson ment keresztül. Tudtad, hogy van beépített dupla aláhúzás, háttérszín, árnyékolás, törtszám bevitel és még sok hasonló hasznos lehetőség beépítve az operációs rendszerbe? Rengeteg új beállítás érhető el a betűtípus beállítási ablakból, ezekről ír a következő cikk:
CodePoetry cikk
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

MP3 készítése internetes médiából

Léteznek programok, mint a WireTap amely a Mac-en történő hangokat tujda felvenni így rögzítve interneten megtekinthető videókat. Van egy masik megoldás is amellyel fel tudod venni egy média dokumentum hangját mp3-ban. mplayer Terminál-ban futó verziója meg tudja tenni ugyanazt egy sornyi paranccsal:

mplayer -dumpfile végsőnév -dumpstream internetes_cím

Például:
mplayer -dumpfile filenév.wmv -dumpstream mms://stream.címea.hálón

MPlayer oldala:
http://www.mplayerhq.hu/homepage/design6/news-hu.html

Alternatív megoldások:
http://streamripperx.sourceforge.net/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

PDF-ből Office dokumentum

RecoSoft kiadta a PDF2Office programját, mely PDF dokumentumokat vált át, vagy adatokat tud abból kimásolni. A szoftver PDF dokumentumokat teljesen szerkeszthető MS Word, RTF, AppleWorks, HTML és egyéb formátummá tudja változtatni meghagyva az eredeti szerkezetét, töréseit, stílusát, grafikus elemek csoportosítását, képeket, tökéletesen formázva a fej- és láblécet, oszlopokat és egyeb részeket. A program megengedi a zárt (locked) tartalmú elemek szerkesztését is. Link:
http://www.recosoft.com/products/pdf2office/index.htm
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Apple új funkcióval látná el a szoftver frissítőt

A ThinkSecret hírforrása szerint az Apple hamarosan frissíteni fogja a mostani "Software Update", szoftver frissitő működési módját OSX alatt. A cél a biztonság növelése lesz főleg, de elképzelhető hogy új funkciója is lesz ennek a programnak. A hírforrás szerint az Apple ki fogja bővíteni a szofver frissítőt úgy, hogy nem csak Apple termékek hanem más gyártók szofverei is innen lehetnének frissítve majd. Hasonló megoldásról már régebben is volt szó, de egyenlőre még ez nem lett megoldva.

Hírforrás: Appleinsider
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Unreal Tournament 2004 Mac-re

MacSoft pénteken bejelentette, hogy a cég fogja kiadni a már nagyon várt Unreal Tournament 2004-et Macintosh-ra. A játék, folytatása lesz a már sokak által ismert Unreal Tournament 2003-nak, mely gladiátorhoz hasonló küzdelmet igér a képernyő előtt új földi és légi járművekkel, fegyverekkel, palyákkal és csatamezőkkel. Az Unreal Tournament 2004 egyik újdonsága a TV közvetítés lesz mely megengedi majd több száz néző egyidejű bejelentkezését ugyanabba a játékba és így figyelemmel tudják kísérni híres harcosok csatáját. Várható megjelenése a játéknak 2004 első negyede lesz. Link:
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
‹ Első  < 3638 3639 3640 3641 3642 >  Utolsó ›