iChat státuszban “szmájlik” használata :-)

image iChatAV kommunikácios programban a státusz jelzi, hogy a felhasználó éppen jelen van-e a számítógépnél vagy elfoglalat. Létre lehet hozni egyedi üzeneteteket a kicsi háromszög nyomva tartása után a "Custom..." mező kiválasztásával. Ezután kapott mezőbe bármit lehet irni, beleértve az ilyenkor megszokott nevetős ikonokat (szmájlikat) is.

Az iChat jelenlegi verziójaban a felhasznaló maga státuszmezejében nem fog megjelenni az ikon, de más iChat felhasználók viszont látni fogják.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Szöveg másolása két beloggolt felhasználó között

Ha át akarsz másolni szöveget a Maced egyik felhasználójától a másikhoz Panther alatt, akkor kapcsold be a 'Fast User Switching'-et, nyisd meg a Terminalt mindkét felhasználónál és írd be a következőket:
echo "ide jön a szöveg" > /dev/ttyp2

ahol ttyp2 az a Terminal amelyikbe a szöveget küldeni akarod. Válts a másik felhasználóra és ki fogod tudni másolni a szöveget a Terminalból. De nem csak szöveget lehet így másolni, hanem bármilyen más adatot is. A vágólap tartalmát például a pbpaste > /dev/ttyp2 paranccsal.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Mozilla 1.5.1

Megjelent a Mozilla 1.5.1-es verziója a Mozilla.org-tól. A szabad forráskódú böngésző frissítése olyan új funkciókat tartalmaz, mint a MailNews és a Composer alatt működő helyesírásellenőrző, újabb funkciók mind a MailNews mind a Composer modulokban, egy teljesen átdolgozott ChatZilla IRC kliens, továbbfejlesztett tabbelt böngészés és további fejlesztések.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

OpenOffice az ingyenes MS Office rivális

Mi is az OpenOffice, és mire alkalmas? OpenOffice egy nyílt forréskódú, ingyenes szoftver ideális diák típusú felhasználásra. Szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, rajzoló és prezentációs programokat tartalmaz. Ez a csomag helyettesítheti a Microsoft Office csomagját, amelynek dokumentumaival kompatibilis is.

Még 9 hasonló alap kérdést válaszol meg az Open Office csomaggal kapcsolatban a következő oldal.

Az OpenOffice OSX alatt fut, és ingyenesen letölthető innen:
http://porting.openoffice.org/mac/ooo-osx_downloads.html
RÉSZLETEK | 5 hozzászólás

Videokonferencia SquidCam-el

Megjelent a SquidCam videokonferencia szoftver legújabb frissítése OSX-re. SquidCam megengedi, hogy hanggal és videojellel kommunikáljon kettő vagy akar több fő is helyi, vagy internetes halózaton keresztül. SquidCam csakúgy mint az iChat, gépelt szöveges kommunikációt is engedélyez mindenféle előfizetés nélkül akár PC-s felhasználókkal is. A legfrissebb verzió innen tölthető le:
http://versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/15974
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3636 3637 3638 3639 3640 >  Utolsó ›