A jövő memóriája műanyagból

A Nature című magazinban tudósok azt állították, hogy felfedeztek egy eljárást amivel 1 GigaByte-nyi adatot tudnánk tárolni egy kockacukor méretű egységben (1 köbcentiméter). A tárolóanyag olcsón lenne előállítható és az írás és visszaolvasás is gyorsan megoldható lenne. A tudósok szerint néhány évbe telhet csak amíg az eljárást tökéletesítik és valós eszközként is megjelenhet. Link:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3245822.stm
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Internetes böngésző gyerekeknek

image adnX cég internetes böngészője gyermekek számára lett írva. A programban előre beállíthatóak megtekinthető oldalak, hogy a gyermek figyelme nehogy felnőtt oldalakra terelődjön. A böngésző a Safari alapjaira épült és teljes képernyőben is üzemelhető, amelyből a fiatalabb felhasználók nem fognak tudni könnyen kilépni a Mac OSX felhasználói felületbe. Link:
http://www.adnx.com/software/kidsbrowser.html
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Japán Apple Bolt

Az Apple ma nyította meg kapuit az első Egyesült Államokon kívüli boljának Japánban. A bolt, az Tokió előkelő Ginza bevásárlónegyedében található. Öt emeletes, amelyben egy 84 férőhelyes előadó is helyet foglal. Megtalálható még itt egy "segítőpult", és egy tanterem is a szokásos bolti kellékek mellett. Az Apple a teljes árukínálatát elérhetővé teszi itt a vásárlóinak, csakúgy mint kiegészítőket más beszállítóktól. Képek a boltról itt láthatóak:
http://www.apple.com/retail/jp/ginza/gallery1.html
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Digitális Video Felvevő

A Digitális Video Sugárzás (DVB - Digital Video Broadcasting) a jövő média sugárzási szabványa. Először az Egyesült Királyságban vezették be és ma már Spanyolország, Svédország, Finország, Norvégia, Hollandia, Németország, Olaszország, Svájc, Portugália és Ausztrália is terjeszti e szabványt.

Elgato Systems ma bejelentette az EyeTV 300 és EyeTV 400 digitális video felvevőket, amik lehetőve teszik tökéletes digitális szatellites és "szárazföldi" digitális televizió műsorok megtekintését, felvételét, és szerkesztését Macintosh-on. Az EyeTV 300 digitális szatellites televíziós (DVB-s),
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

PostScript írás és Printelés azon a csodálatos Panther-en

A magyar mac-es fórumokon az OS X operációs rendszer megjelenése óta folyamatosan ismétlődnek a PostScript írásra és a nyomtatók beállítására vonatkozó kérdések. A Jaguár megjelenésekor váltottam a munkában is az új operációs rendszerre, de PS-írással és nyomtatással kapcsolatban még nem volt problémám. Ezúton osztom meg ebben a témában szerzett tapasztalataimat.

PostScript
Gyakran ismételt kérdés, hogy hogyan bírhatjuk működésre jóöreg PPD fájlainkat OS X alatt. A megoldás egyszerű: PPD fájlainkat nem a Print Setup Utility-n keresztül kell aktiválnunk, hanem egyszerűen a helyükre
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
‹ Első  < 3635 3636 3637 3638 3639 >  Utolsó ›