TIPP: Milyen az elemed élettartama

Fórumokat böngészve találtam rá erre a következő Terminál parancsra. Ez hordozható gépekre vonatkozik csak, és az elem töltettségéről és élettartamára adhat ötletet. Mielőtt begépelnéd, állítsd a Terminál ablakot szélesre, mert különben nem fogod látni a végét a sornak.

ioreg -l | grep -i IOBatteryInfo

Az erre kapott eredménynek valami hasonlónak kell lennie:
"IOBatteryInfo" = ({"Capacity"=527,"Amperage"=1200,"Current"=511,"Voltage"=16471,"Flags"=838860805})

Amire itt figyelni kell az a Capacity utáni szám. Ennek az értéknek körülbelül 4000-5000 között kell lenni. Mint láthatod az én
RÉSZLETEK | 17 hozzászólás

TIPP: Panther felgyorsítása

Ez nem mindenkinél működhet. A MacOSXHints mai oldán egy tippet osztottak meg az olvasókkal, amivel a Terminálból leellenőrizhetik a számítógépük processzorának sebességét. A parancs a következő:

sysctl hw.cpufrequency

Én is begépeltem a Terminálba és nagy csodálkozásomra a gép órajele csak 666MHz-et mutatott. Visszamentem a weboldalra és a hozzászólásokból kiderült, hogy sokan (főleg hordozható gépeken) vették ugyanezt észre. Egy olvasó azt írta, hogy bizonyos esetekben a számítógép PMU (Power Management Unit) egysége hibás adatot tárolhat. Ez elképzelhetű, hogy nem engedi a
RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

TIPP: Exposé trükk

Panther Finder-ében nyiss meg nagy csomó ablakot. Ha megnyomod az F11 gombot, akkor az Exposé az összes ablakodat eltünteti a szemed elöl. Ezuán nyomd meg az egyenlőség jelet, ami vissza fogja hozni a legutóbb megnyitott Finder ablakot. De ez csak akkor működik ha az aktív alkalmazás a Finder.
RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

M$ pénzt kér a FAT licenszért

A FAT filerendszer 1976-ban a Microsoft által lett kifejlesztve, de azóta több frissítésen átesett. A Microsoft hamarosan díjat fog felszámolni azokra a tárolóegységekre, amelyek ezt a filerendszert használják. Erről ír a következő oldal:
http://www.dpreview.com/news/0312/03120403microsoftisfat.asp
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Ki hallgatja az iTunes zenéidet?

Én már nagyon rég óta keresek egy ehhez hasonló programot és végre ma rátaláltam. A munkahelyemen mindenki számítógépe rá van kötve a hálózatra és sokan megosztják az iTunes-ban található zenegyűjteményüket. Sokszor tiszta kivancsiságból szeretném tudni hogy ki hallgat bele az én kollekciómba és ezt oldja meg a következő szoftver:
http://www.ebyss.net/pages/software.html
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3628 3629 3630 3631 3632 >  Utolsó ›