Pixen részletes képek szerkesztésére

Kicsi méretű, sok részlettel rendelkező képek készítése nem egyszerű. Ránagyíthatsz egyes részekre különböző képszerkesztőkkel, de az nem az igazi. OSX-re eddig még nem volt kifejezetten erre a célra írt program, és pont ezért készült a Pixen nevezetű szerkesztő. Használata egyszerű, mivel nincs sok beépített funkciója. A következő oldalon találhatsz róla több információt, és töltheted le a programot:
http://www.opensword.org/Pixen/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Word dokumentomok megtekintése Safariban

A következő link egy szoftver letöltéséhez visz, amely MS Word dokumentumokat tud megjeleníteni meg az internetes böngészőben:
http://www.schubert-it.com/pluginword/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Új MS Office, és Virtual PC hamarosan

A Microsoft Macintosh részlege keményen dolgozott az elmúlt hónapokban az Office 2004 csomagon. Az egyik legnagyobb frissítést és új funkciókat az Entourage nevű e-mail program fogja kapni az Apple Mail programának sikerének láttán. Az Office rengeteg új funkciót fog tartalmazni, melynek legtöbbje csak a Macintosh verzión fog megjelenni, de ezt már megszokhattuk mivel az Office függetlenül van fejlesztve Mac-re és Windows-ra. A csomag valószínű a januári MacWorld-ön lesz bejelentve és kiadva majd valamikor jövő tavasszal lesz.

Virtual PC szintén hamarosan frissítésben fog részesülni, melynek része
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

TIPP: Nyomtató megosztás OSX és OS9 között

Pantherben az Apple leegyszerűsítette a hálózati nyomtatómegosztás beállítását, mely megoldható egyszerűen az lpr protokolon keresztül. Egy régi HP LaserJet 6P nyomtató mely nem Postscript-es, nem USB-s (párhuzamos port helyette), nem ethernet-es és nyomtató szerver sincs benne, is megosztható Panther alatt. Az megosztás a GimpPrint meghajtókon keresztül történik (mely be van építve a Panther-be) a Postscript értelmezést pedig a Ghostscript végzi (szintén megtalálható a Pantherben). A nyomtató fizikailag egy USB-párhuzamos konvertáló egységgel van a számítógéphez kötve. A beállítási lépések
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Üzemeltess saját internetes rádiót!

imageNicecast egy szoftver OSX alá, mely lehetővé teszi zene sugárzását hálózaton keresztül. Ezzel a programmal akár saját rádió adót is üzemeltethesz az interneten. Megoszhatod kedvenc zenéidet barátaiddal, vagy elérheted saját iTunes zenei gyűjteményedet az interneten keresztül a világ másik végéről. A Nicecast beépített lehetőségei megengedik radiós hozzászólások beszúrását két dal között. Az ára 50 dollár, de a weboldalukról letölthetsz egy 20 perces próbaverziót:
http://www.rogueamoeba.com/nicecast/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3618 3619 3620 3621 3622 >  Utolsó ›