Playboy szerint a legfontosabb találmány a Mac!

A MacNN oldal a következőket irta mai oldalán. Az 50. évfordulója alkalmából kiadott, 2004 januári PlayBoy felnőtt magazin az Apple Macintosh Asztali Szamítégépet illete első hellyel azon termékek közül, amelyek a legtöbbet változtattak világunkon. 128 kilobyte-os merevlemezzel, az eredeti Macintosh-nak 1/312500-d annyi tárolókapacítása van, mint a legújabb Apple iPod mp3 lejátszónak. De a felhasználók többségének akkoriban, ennyi is bőven elég volt.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Panther karbantartási trükkök

Igen, a Panther az egyik legstabilabb operációs rendszer, mivel sok UNIX-os karbantartási munkát végez a háttérben és a felhasználó észre sem veszi ahogy rendszere nap mint nap megmenekül a fölösleges adatok felhalmozódásától és a teljes lelassulástól. De vannak persze olyan dolgok, amiket a rendszer nem tud automitikusan kivédeni, és ezért egy-egy újabb rendszerfrissítés felé közeledve szinte örülünk, hogy végre le lehet cserélni a már-már problémás régit. Nagyon sok ilyen "problémát" meg lehet előzni, és a MacDevCenter le is írja hogyan tegyük ezt.

Erről már korábban írtunk, de
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Panther: auto-complete & helyesírás

Pantherben van egy új funkció amit nem láttam sehol, hogy reklámoznának. Jobb magyar szó híjján az angolt használom: auto-complete. Bármelyik Mac OS X Cocoa programban (pl. TextEdit vagy Mail), ha angol szöveget akarunk írni akkor nem muszály végiggépelnünk a szavakat, elég csak elkezdeni, mivel a Panther-t megkérhetjük a szó automatikus végigírására. Ez a következőképpen működik: ha mondjuk azt akarjuk írni, hogy 'insane', akkor elég leírni, hogy 'ins', és az alt-esc vagy F5 billentyűk megnyomásával lenyílik egy lista, amiben a kedves kis fekete párducunk felajánl olyan szavakat melyek az 'ins'
RÉSZLETEK | 4 hozzászólás

iPod és iTunes elismerés

A Prophet, egy vezető management konzultációs cég elismeréte az Apple iPod-ját és iTunes zenei boltját mint 2003 egyik éleselméjű találmányát. Erről olvashatsz bővebben ezen a Yahoo híroldalon:
http://biz.yahoo.com/prnews/031201/cgm022_1.html
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

LightWorks valós idejű rendereléssel

imageA LightWorks Design ma bejelentette új valós idejű render technológiáját a LightWorkd 7.4-ben, mely hamarosan kiadásra kerül. Az új, beépített funkció megenged majd nagy felbontású képek interaktív render-elését hordozható árnyékolókkal, mind hardveres és szoftveres render-elés útján. Az új technológia már a 3D-s program grafikus alrendszeréból is hívható lesz, megengedve az interaktív render-t, még a modellek készítése közben. Link a hivatalos bejelentéshez:
http://www.lightworkdesign.com/full_pr.php?prid=78
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3617 3618 3619 3620 3621 >  Utolsó ›