Õsmacek

Egy pár napja már írtunk egy pár oldalról mely régi és új Macintoshok mindenféle adatait közli.
Egy hasonló oldalt ajánlunk most figyelmetekbe, mely nem csak a gépeket, de mindenféle egyéb Apple perifériát (Newton, Color Laser Writer) is tartalmaz. Érdemes szemezgetni a régmúlt specifikációk között.
Link: http://www.theapplemuseum.com/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Apple iPod poszterek, vandalizmus & aksik

A MacNN egyik olvasója hírül adta, hogy Manhattan-ben néhány iPod felhasználó megrongált iPod hirdetéseket. Az olvasó azt írta, hogy a manhattan-i 6. utcán, csak pár tömbnyire az Apple bolttól, minden iPod posztert összefirkáltak a következő felirattal: "Az iPod ki nem cserélhető aksija csak 18 hónapig jó". Múlt héten pedig megjelent a világhálón egy "ellenkampány" weboldal mely az iPod ezen problémáját emeli ki. Múlt héten az Apple bejelentette az iPod aksicsere programját, mely 100 dollár értékért kicseréli az iPod aksiját egy vadonatújra.
Linkek:
ellenkampány weboldal (ZDNet UK link)
iPod
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

PRAM újraindítás (reset)

Néha az Apple számítógépek beállításai összekavarodnak, és ilyenkor a számítógép furcsa dolgokat művelhet. Például gondok lehetnek a hangerő beállítással, vagy az időzóna változik meg hirtelen. Ilyenkor érdemes a hardveres beállításokat újrainditani, amik az ún. PRAM-ban (Parameter Random Access Memory) találhatóak. Ez nem károsítja a számítógépek semmiféle tekintetben, inkább csak megszabadul bizonyos még kikapcsolás után is tárolt beállításoktól. De először is, mi is található a PRAM-ban? Ez operációs rendszerenként változik, így

OSX alatt:
időzóna, hangerő,
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Hordozható felhasználófelület

Home-nak (magyarul otthon) nevezik azt a mappát, amelyben a felhasználó saját beállításai, dokumentumai megtalálhatóak. OSX alatt ez a "/Users/~felhasználó" mappát jelenti (általában). Gondoltál már valaha arra, hogy a saját Home mappádat magaddal viheted bárhová a tenyeredben?

Ez mind megoldható, sőt az Apple a Panther operációs rendszert már így is tervezte. Az ő gondolatuk az volt, hogy az iPod felhasználásával a felhasználó először áttöltené az egész Home mappáját az iPodra, vagy más külső hordozható merevlemezre. Egy másik OSX számítógéphez csatlakoztatva a saját környezete
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

Újfajta szuperszámítógép sebességmérés

Kezdenek feltünni a vilag leggyorsabb számítógépei között "olcsó" megoldások. Egy ilyen például a 3. helyen álló rendszer az Apple-től. Egy 20 tagból álló kutatócsoport most azon dolgozik miképp finomíthatnak az ilyen teljesítményű számítógépek sebességének mérésén. A High Productivity Computing Systems (HPCS) egy olyan teszten dolgozik amely mérné különböző hardver és szoftver részek együttműködését. A céljuk egy olyan rendszer létrehozása lenne, melyre egyszerű programokat írni és futtatni. Erről olvashatsz többet itt:
http://eetimes.com/sys/news/OEG20031114S0035
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3616 3617 3618 3619 3620 >  Utolsó ›