Új MS Office, és Virtual PC hamarosan

A Microsoft Macintosh részlege keményen dolgozott az elmúlt hónapokban az Office 2004 csomagon. Az egyik legnagyobb frissítést és új funkciókat az Entourage nevű e-mail program fogja kapni az Apple Mail programának sikerének láttán. Az Office rengeteg új funkciót fog tartalmazni, melynek legtöbbje csak a Macintosh verzión fog megjelenni, de ezt már megszokhattuk mivel az Office függetlenül van fejlesztve Mac-re és Windows-ra. A csomag valószínű a januári MacWorld-ön lesz bejelentve és kiadva majd valamikor jövő tavasszal lesz.

Virtual PC szintén hamarosan frissítésben fog részesülni, melynek része
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

TIPP: Nyomtató megosztás OSX és OS9 között

Pantherben az Apple leegyszerűsítette a hálózati nyomtatómegosztás beállítását, mely megoldható egyszerűen az lpr protokolon keresztül. Egy régi HP LaserJet 6P nyomtató mely nem Postscript-es, nem USB-s (párhuzamos port helyette), nem ethernet-es és nyomtató szerver sincs benne, is megosztható Panther alatt. Az megosztás a GimpPrint meghajtókon keresztül történik (mely be van építve a Panther-be) a Postscript értelmezést pedig a Ghostscript végzi (szintén megtalálható a Pantherben). A nyomtató fizikailag egy USB-párhuzamos konvertáló egységgel van a számítógéphez kötve. A beállítási lépések
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Üzemeltess saját internetes rádiót!

imageNicecast egy szoftver OSX alá, mely lehetővé teszi zene sugárzását hálózaton keresztül. Ezzel a programmal akár saját rádió adót is üzemeltethesz az interneten. Megoszhatod kedvenc zenéidet barátaiddal, vagy elérheted saját iTunes zenei gyűjteményedet az interneten keresztül a világ másik végéről. A Nicecast beépített lehetőségei megengedik radiós hozzászólások beszúrását két dal között. Az ára 50 dollár, de a weboldalukról letölthetsz egy 20 perces próbaverziót:
http://www.rogueamoeba.com/nicecast/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Apple egyre kedveltebb az Egyesült Államokban

Egy felmérés szerint az amerikai számítógép vásárlók 14%-a Macintosh-t venne. Csak 5% kedveli a Sony-t, 8% a Compaq-t, 19% Dell párti, 24% Gateway-t és 31% HP-t vásárolna. A felmérést a Macket Research cég végezte aki 500 amerikai embert kérdezett meg. A felmérésből az is kiderült, hogy a felhasználók 65%-ának a legfontosabb a számítógép esztétikai kinézete, új gép vásárlása esetén. 26%-nak a márkanév a fontos, 17% az árak után futna, 10% pedig a merevlemez méretét tartja vásárlásának legfontosabb elemének.

Hírforrás: Macworld
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Jobs a RollingStones magazinban

A RollingStones zenei magazin egy érdekes interjút adott közre Steve Jobs-al, melyben megosztja az Apple vezető emberének nézetét a zeneiparról. Jobs az iPod és iTunes termékekről a következőket mondta: "biztos vagyok benne, hogy ezzel elvesztünk néhány Macintosh eladást, de az iPod vásárlók fele már így is Windows felhasználó". A kérdések ezután egy lehetséges internetes film boltról szóltak, melyben Jobs nem lát jelenleg sok fantáziát mivel túlságosan sokáig tartana egy film letöltése. Egy kérdés arra iranyúlt, hogy az Apple tervezi-e a jövőben zenészek szerződtetését. A válasz az volt,
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3611 3612 3613 3614 3615 >  Utolsó ›