TIPP: gyors navigálás szöveges dokumentumban

Ha egy szöveges dokumentumban az alma billentyűt nyomvatartva a kurzorbillentyűkkel próbálunk mozogni, a dokumentum végletei között tudunk mozogni. Az alma+bal nyíl az aktuális sor elejére ugrik, az alma+jobb nyíl pedig a végére. Ha az alma+fel nyilat használjuk, a dokumentum legelejére jutunk, az alma+le nyíllal pedig a legvégére. az alma+fel nyíl és az alma+le nyíl használatakor ha a shift billentyűt is nyomvatartjuk, a szöveg kijelölődik. sajnos az alma+bal illetve alma+jobb kombinációknál a shiftes kijelölés nem működik. Ez a trükk csak Cocoa programoknál és néhány Carbon programnál működik
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Mit várhatunk a MacWorld-től San Franciscoban

MacWorld SanFrancisco körülbelül egy hónapnyira van tőlünk és már most találgatások sorozata indult meg az Apple lehetséges új termékeiről. Annyi majdnem biztos, hogy a jelenlegi termékeket frissítés fogja érni valamiféle új ópció, vagy fejletebb hardver formájában.

Az Apple szervere, az Xserve már rég óta "csak" maximum dupla G4 1.33GHz-es konfigurációban rendelhető. Ezt 2003 februárjában adta ki az Apple és bár sokan közelgő G5-ös szerverekről beszéltek még októberben, ez valójában még odébb volt. A ThinkSecret oldala úgy véli, hogy jelenleg az Apple 3U formájú szerverekben is
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Ingyenes iPod a HP-től Europában

A HP ingyenes iPod-ot igér minden HP DesignJet 120-as nyomtatóhoz. Link:
http://h41111.www4.hp.com/graph_professional/uk/en/index.php?bannerID=U022
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Együttműködés kollégák között Rendezvous-al

A "Rendezvous" egy technológia mely leegyszerűsít nehány hálózati feladatot OSX alatt. Rácsatlakozhatsz egy hálózatra és használhatod az ott elérhető szolgáltatásokat mindenféle bonyolult konfiguráció nélkül.

A Rendezvous egy kíváló felhasználási módja a közös szerkesztés, amellyel egy dokumentumon több felhasználó is dolgozhat egyszerre ugyanabban az időben hálózaton keresztül. A következő linkre kattintva megismerheted a SubEthaEdit és iStorm eszközöket melyek ezt a közös szerkesztési lehetőséget nyújtják OSX alatt:
http://www.macdevcenter.com/pub/a/mac/2003/12/02/rendezvous.html
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Változtasd meg a Mac-ed kinézetét

ShapeShifter egy "forradalmian új termék" mellyel megváltoztathatod a Mac-ed kinézetét. Itt nem csak háttérképről és ikonokról van szó, hanem az ablakokról, menükről, gombokról, az egész rendszeredről. Az új beállításokat először megnézheted egy előzetesben, majd ha tetszik egy gombnyomással megváltoztathatod. Más felhasználók a számítógépen beállíthatnak maguknak más kinézetet. Ha többet szeretnél megtudni erről a szoftverről, klikkelj ide:
http://www.unsanity.com/haxies/shapeshifter/

Előzetes képek:
kezelőfelület
előzetes kinézet megtekintése
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3606 3607 3608 3609 3610 >  Utolsó ›