DEV: OpenGL Cocoa ScreenSaver forráskód

Az Apple Developer Connection (ADC) weboldalán az egyik legújabb forráskód egy OpenGL és Cocoa nyelveket ötvöző Mac OS X képernyőkímélő.
http://developer.apple.com/samplecode/Sample_Code/Graphics_3D/OpenGL_Cocoa_ScreenSaver.htm
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Panther: a faxolás művészete

Nem használod már kedvenc Maced régi jó modemjét mert már szélessávú internetelérésed van? Most újra életet lehelhetsz kedves kis kommunikációs portodba a Panther új(!) beépített faxolási lehetőségeivel. Mivel sok helyen még mindig nem elfogadott az emailen keresztüli információváltás, szükséged lehet faxok küldésére. De hogyan is küldjünk/fogadjunk faxot ha nincs fax készülékünk? Néhány egyszerű lépéssel igazi irodai csodamasinává fejleszthető otthoni/munkahelyi Macintoshunk. A MacDevCenter írása mindent elmagyaráz:
http://www.macdevcenter.com/pub/a/mac/2003/11/26/panther_fax.html
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Mail: MP3 hangok rendszerszintű hanghibát okozhatnak

Ha bizonyos MP3 fileokkal szeretnénk bővíteni Mail hanghatásainkat akkor lehet, hogy eléggé fura eredményhez juthatunk. Néhány felhasználónál például miután bemásolták az MP3 hangállományokat a ~/Library/Sounds folderbe a Mail programban megpróbálták átállítani a levél érkezésekor kiadott hangot. A preferences ablakban a hangok megjelentek a listában és meg is lehetett hallgatni őket. Használat közben viszont az összes rendszer hang hibássá vált, hangos zajt produkálva minden alkalommal amikor a Mail épp futott.
Maguk a rendszer hangállományok nem hibásodtak meg, külön lejátszhatóak, de
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Panther: mod_perl print() output javítása

Bár a Panther Apache verziója tartalmazza a mod_perl-t, valamilyen okból kifolyóan a standard Perl print() rutin outputja nincs átirányítva a böngészőre, mint ahogy annak lennie kellene. Persze bármikor feloldhatjuk ezt a problémát ha újrabuildeljük Apache-unkat, de van ennél egyszerűbb megoldás is. Csak add hozzá a következő sort a /etc/httpd/httpd.conf fileodhoz:

PerlTransHandler "sub { tie *STDOUT, 'Apache' unless tied *STDOUT; }"

Persze utána kelleni fog egy sudo apachectl graceful.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Hamarosan itt a MathType 5 for Mac OS X

Hamarosan megjelenik Az Egyenletszerkesztő OS X-re!

Aki valaha is próbált egyenletszerkesztőt használni MS Word alatt (főleg Windows-on), az biztosan ismeri a MathType-ot, ugyanis ennek a butított változatát adják az Office-hoz (csak Windows-on). A teljes változat minden platformon beépül a Word-be és nagyon rendesen lehet vele egyenleteket beilleszteni.

Végre valahára bejelentették az OS X-es preview-t, amivel már évek óta adósok! Várhatólag ez is be fog épülni az Office X-be, ill. támogat QuarkXPress-t, Adobe InDesign-t, PageMakert, stb.

A bejelentés itt:
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3596 3597 3598 3599 3600 >  Utolsó ›