Két új ingyenes GoLive CS extension az Adobe-tól

Az Adobe kiadott két új ingyenes bővítményt a GoLive CS termékéhez: az Advanced SWF Authoring extension(GSD) újabb funkciókkal bővíti és rugalmasabbá teszi a Macromedia Flash (SWF) tartalmak kezelését, automatikusan átirányítva a felhasználókat plug-in letöltő oldalakra vagy alternatív webcímekre. Az SWF Detect extension egy plusz fület ad a GoLive SWF inspector-hoz mely bővebb opciókat tartalmaz.
A vadonatúj GoLive Watchfire WebXACT extension (GWA) egy ingyenes online rendszer mely egyedi weboldalakat tesztel és vizsgál minőségi, elérhetőségi és biztonsági kritériumok alapján. A WebXACT extension
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Hálózati tallózás és csatlakoztatott szerverek

Az Apple support oldalán közzétett egy dokumentumot mely elmagyarázza a Mac OS X 10.3 Panther hálózati tallózási módszereit illetve a különböző csatlakoztatható szerverek típusait és különböző megoldásokat a témával kapcsolatban.
Link: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=107804
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Suitcase/WindowShadeX kompatibilitási gondok?

A Mac OS 9-es korszak Windowshade funkciója nagyon sok embernek hiányzik a legújabb Mac OS generáció, az X-szel fémjelzett UNIX magra épülő rendszerből. Erre kínál megoldást az Unsanity WindowShade X nevű alkalmazása.
A legújabb WindowShade X verzió azonban konfliktust okozhat a Suitcase 11.0.2-es verziójával. Bootoláskor a Suitcase lefagyhat illetőleg nem képes az ablakot automatikusan elrejteni. A WindowShade X eltávolításával ez a probléma feloldható.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Outlook .pst file -> Address Book

Ha Windowsos Outlook .pst filejaidat Mac OS X-re akarod áthozni, eddig csak költséges és bonyolult megoldások voltak. De most megjelent egy alkalmazás mely ? bár még vannak hiányosságai: méretes .pst fileoknál lassú, nem veszi észre a konfliktusokat és az egyforma bejegyzéseket ? ingyenes és könnyen használható. Az alkalmazás neve ABFiller, és mind a futtatható program, mind a forráskód letölthető, ajánlott fejlesztőknek is.
Link: http://www.supermegaultragroovy.com/ABFiller/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

TIPP: gyors navigálás szöveges dokumentumban

Ha egy szöveges dokumentumban az alma billentyűt nyomvatartva a kurzorbillentyűkkel próbálunk mozogni, a dokumentum végletei között tudunk mozogni. Az alma+bal nyíl az aktuális sor elejére ugrik, az alma+jobb nyíl pedig a végére. Ha az alma+fel nyilat használjuk, a dokumentum legelejére jutunk, az alma+le nyíllal pedig a legvégére. az alma+fel nyíl és az alma+le nyíl használatakor ha a shift billentyűt is nyomvatartjuk, a szöveg kijelölődik. sajnos az alma+bal illetve alma+jobb kombinációknál a shiftes kijelölés nem működik. Ez a trükk csak Cocoa programoknál és néhány Carbon programnál működik
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3587 3588 3589 3590 3591 >  Utolsó ›