Apple “lopja” az Oracle fő eladóit

Az InfoWorld híre szerint az Apple Oracle eladókat csábít magához, hogy azok segítsék a vállalati szférába való "betörésben". A hírforrás szerint Larry Ellison (az Oracle vezetője) még abba is beleegyezését adta, hogy az Apple felvegye az egyik fő eladásokkal foglalkozó igazgatót, mint tagot az Steve Jobs által frissen épített csoportba. Erről bővebben itt olvashatsz:
http://weblog.infoworld.com/techwatch/archives/000130.html
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Gyorsabb memória G5-höz nem teszi gyorsabbá a gépet

A Barefeats egyik cikkében összehasonlítottak kettőféle memóriaegységet. A különbség a memóriák hivatalos átviteli sebességéből adódik amit a gyártó határozott meg. A tesztek lefuttatása után az olcsóbb és drágább memória közötti sebesség különbség nem volt észlelhető és a drágább memória nem volt egyértelműen gyorsabb. Link:
http://www.barefeats.com/memory.html

Az XLR8YourMac weboldala szintén végzett egy hasonló tesztet, de ők azt is összehasonlították hogyan fut a G5-ös gép 2GB-nál több memóriával. Több memória a számítógépben egyértelműen segített a gép
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Statikus weboldal adatbazisból

Fourth World kiadta a 4W WebMerge, 2.3-ás verzióját. A szoftver Macintosh-on és PC-n is egyarán fut, és adatbazisból, vagy táblázatból tud statikus weboldalt készíteni. A letölthető próbaverzióval 20 db. oldalt lehet készíteni. Link:
http://www.fourthworld.com/products/webmerge/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

TIPP: iTunes hallgatás több felhasználós Panther alatt

Az iPodHacks weboldal egy programról adott hírt amely megengedi több felhasználós, Panther környezetben az iTunes folyamatos működését. A gond a felhasználók gyors váltásakor (Fast User Switching) történik. Ha az első felhasználó iTunes-ban zenét hallgat (vagy csak fut a program), amikor megtörténik a felhasználóváltás a zene leáll és az új felhasználó nem indíthatja egy saját környezetéből az iTunes-t újra (mivel az már fut a háttérben még mindig bejelentkezett első felhasználó kezelőfelületén). Ez eléggé zavaró lehet, de ezt a gondot megoldja a következő program:
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Növekvő PC eladások

Az IDC cég szerint 2003-ban a PC eladások száma 11,9 százalékos növekvést fog mutatni az Egyesült Államok és Európában. Ez néhány szézalékkal magasabb, mint az előrejelzett 8,4%. A növekedést különböző politikai, és társadalmi tényezők befolyásolják mint a 2001-es terrortámadások, a SARS vírus kitörése, vagy a publik szféra költekezési szokásai. Olvass erről többet itt:
http://maccentral.macworld.com/news/2003/12/11/idc/index.php?redirect=1071135813000
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3583 3584 3585 3586 3587 >  Utolsó ›