TIPP: DVD archívásása

Ez az eljárás csakis saját, házi és nem kereskedelmi DVD-k archíválására használatos. Bővebb leírást szintén találhatsz az archívumunkban az egyik olvasónk bejegyzésében.

1, Helyezd be a DVD-t a Mac-edbe, és engedd hogy elinduljon a DVD Player program
2, Lépj ki a DVD player programból, és dobd rá a DVD ikonját a DVD Backup programra
3, Dekódold a VIDEO_TS mappába, ez alapbeállításból valószínű menni fog
4, (opcionálisan) Ha a DVD-nek egy 4.6 GB-os DVD lemezre fel kell férnie, használd a DVDOneX programot a tömörítésre. Itt válaszd ki a "CREATE VIDEO_TS folder" gombot
5, Toast 6-al
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Biztonsági hiba a Mac OS X-ben?

Az ABC News weboldalán kiadásra került egy cikk, mely "bebizonyítja", hogy a Mac OS X ugyanannyira veszélyeztetve van a biztonsági támadások által, mint a Windows. A cikk egyetlen egy (!) problémáról tesz említést, ami a DHCP alapkonfigurációjából adódóan elérhetést biztosít a saját mappáinkhoz nagyobb intranetes hálózati gépek esetén. Ez viszont nem az operációs rendszer hibája, hanem a DHCP működési elvéből adódik, és néhány beállítás átkapcsolásával meg is szüntethető. A Mac OS X alapbeállításként az összes portot letiltva kerül forgalomba, és ez a probléma csak akkor léphet
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Indy legújabb kalandjai kedvenc platfomunkon

Az Aspyr kiadta Indiana Jones játékának Maces verziójának demóját. A játék folyamán a legendás Indiana Jones professzor bőrébe bújhatunk és 1935-ben meg kell mentenünk egy hatalmas erővel bíró kínai ereklyét attól, hogy gonoszok kezébe kerüljön. A játék több kontinensen keresztül vezet minket és gonosz nácik illetve ázsiai bandák ellen kell harcolnunk egy rejtélyes partner, Mei Ying oldalán.

Link: http://www.aspyr.com/games.php/mac/indy/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Windows 98 telepítése MacBochs (és nem Matchbox :-) segítségével

A Bochs egy szabad forráskódú, ingyenes PC-emulátor. Direkt nem azt írtam, hogy windows-emulátor, merthogy elvileg szinte bármilyen vendég-operációs rendszert (guest OS) telepíthetünk "bele". (bochs=box)
Kisebb-nagyobb kínlódás után nekem sikerült is a dolog, így gyorsan leírom a tapasztalataimat, mielőtt elfelejtem őket.
1. hard drive image létrehozása
Legyen a neve c.img az egyszerűség kedvéért.
Ehhez a bochs-szal együtt érkezett bximage nevű programocska kell. Megnyit nekünk egy terminal ablakot, kiválasztjuk a lemez típusát (HD), méretét (én 500-at adtam meg), majd felírjuk, amit
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Finale 2004 zeneszerkesztő csúszása

A MakeMusic cég megint elhalasztotta a Finale 2004 szoftverének Macintosh verzióját. A program még augusztusban lett bejelentve októberi kiszállítással, de újabb halasztás miatt december közepére lett áttéve a kiadási időpont.
Egy a felhasználóknak küldött üzenetben a cég arra hivatkozik, hogy a tesztelőkkel dolgozik a végső problémák megoldásán. Az új kiadási időpont így 2004 januárjára lett halasztva. a jelenlegi Finale program csak OS 9 alatt fut, ami szintén frissítve lesz az OSX-es verzió megjelenése után. Link:
http://www.finalemusic.com/finale/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3582 3583 3584 3585 3586 >  Utolsó ›