Finale 2004 zeneszerkesztő csúszása

A MakeMusic cég megint elhalasztotta a Finale 2004 szoftverének Macintosh verzióját. A program még augusztusban lett bejelentve októberi kiszállítással, de újabb halasztás miatt december közepére lett áttéve a kiadási időpont.
Egy a felhasználóknak küldött üzenetben a cég arra hivatkozik, hogy a tesztelőkkel dolgozik a végső problémák megoldásán. Az új kiadási időpont így 2004 januárjára lett halasztva. a jelenlegi Finale program csak OS 9 alatt fut, ami szintén frissítve lesz az OSX-es verzió megjelenése után. Link:
http://www.finalemusic.com/finale/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Apple “lopja” az Oracle fő eladóit

Az InfoWorld híre szerint az Apple Oracle eladókat csábít magához, hogy azok segítsék a vállalati szférába való "betörésben". A hírforrás szerint Larry Ellison (az Oracle vezetője) még abba is beleegyezését adta, hogy az Apple felvegye az egyik fő eladásokkal foglalkozó igazgatót, mint tagot az Steve Jobs által frissen épített csoportba. Erről bővebben itt olvashatsz:
http://weblog.infoworld.com/techwatch/archives/000130.html
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Gyorsabb memória G5-höz nem teszi gyorsabbá a gépet

A Barefeats egyik cikkében összehasonlítottak kettőféle memóriaegységet. A különbség a memóriák hivatalos átviteli sebességéből adódik amit a gyártó határozott meg. A tesztek lefuttatása után az olcsóbb és drágább memória közötti sebesség különbség nem volt észlelhető és a drágább memória nem volt egyértelműen gyorsabb. Link:
http://www.barefeats.com/memory.html

Az XLR8YourMac weboldala szintén végzett egy hasonló tesztet, de ők azt is összehasonlították hogyan fut a G5-ös gép 2GB-nál több memóriával. Több memória a számítógépben egyértelműen segített a gép
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Statikus weboldal adatbazisból

Fourth World kiadta a 4W WebMerge, 2.3-ás verzióját. A szoftver Macintosh-on és PC-n is egyarán fut, és adatbazisból, vagy táblázatból tud statikus weboldalt készíteni. A letölthető próbaverzióval 20 db. oldalt lehet készíteni. Link:
http://www.fourthworld.com/products/webmerge/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

TIPP: iTunes hallgatás több felhasználós Panther alatt

Az iPodHacks weboldal egy programról adott hírt amely megengedi több felhasználós, Panther környezetben az iTunes folyamatos működését. A gond a felhasználók gyors váltásakor (Fast User Switching) történik. Ha az első felhasználó iTunes-ban zenét hallgat (vagy csak fut a program), amikor megtörténik a felhasználóváltás a zene leáll és az új felhasználó nem indíthatja egy saját környezetéből az iTunes-t újra (mivel az már fut a háttérben még mindig bejelentkezett első felhasználó kezelőfelületén). Ez eléggé zavaró lehet, de ezt a gondot megoldja a következő program:
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3573 3574 3575 3576 3577 >  Utolsó ›